hasz0 01.04.08, 10:56 w końcu dziś mamy Prima Aprilis. Musze odreagowac te 7 lat chudych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ariadna-enta Re: _____No to teraz tak trzymać! Jeszcze tu zajr 01.04.08, 11:55 nie możemy się doczekać.) Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: No to teraz tak trzymać! Jeszcze tu zajrzę 01.04.08, 19:04 hasz0 napisał: > w końcu dziś mamy Prima Aprilis. lavira.pl/fakty_news/action/view/zobacz/ODk7bGF3aXJhOzQ0NDUwOTswZDlmNTZiYQ Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: No to teraz tak trzymać! Jeszcze tu zajrzę 02.04.08, 19:05 wikul napisał: > hasz0 napisał: > > > w końcu dziś mamy Prima Aprilis. > > > > lavira.pl/fakty_news/action/view/zobacz/ODk7bGF3aXJhOzQ0NDUwOTswZDlmNTZiYQ Miałeś zajrzeć i co ? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ______________________Od dawna wiem, żeś Lawirant! 02.04.08, 19:09 lavira.pl/ rozpoznaję takich na odległość 350 km. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _________________________________ ____Znowu Haszku? 03.04.08, 08:27 i 12-latku? itd. nie będę dalej ciągnął Twojej litanii kompensacyjnej...nie idzie mi o przekomarzanie tylko o jakość rozumowania: Wikul podał link ze sfałszowaną informacją, mają cą na celu poniżenie, zdeprecjonowanie osoby i zniwelowanie wiarygodności dyskutanta akurat w tym wypadku mnie (Hasz Haszolski ujęty i zakuty w kajdanki).... ja zdemaskowałem metodę podając link do narzędzia fałszowania - przecież TO WŁAŚNIE cały czas tu robię: A Wy w kilku nadal dajecie, ze nagi król odziany jest w złote szaty _________ Niczym Twój idol Tusk forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=77796188&v=2&s=0 który zaareztował laptoty i wypuścił nawet gang obcinaczy palców nie wypominając oligarchów, przerwał grę operacyjną z V. - aresztując go. Sądzisz, ze cus mu sie wymsknie gdy prokuratorem jest obrońca największych aferzystów? Identycznie jak z tabliczką "UWAGA - WYSOKIE NAPIĘCIE" winien jest Kurski bo powiesił na wysokim słupie tabliczkę ostrezgawczą dla nieswiadomych a naprawdę radio Zet i TVN które drutem telefonicznym ściągnęło na siebie i resztę Polaków dwóch zboczonych w zła stronę napięciem seksualnym i porażają niewinnych i zdrowych z bliska! Podobnie w innych wątkach: Odkłamuję Marzec 68 jako "największą zbrodnię" i "wypędzenia intelektualistów" gdy młodzież polska pojęcia nie ma o wywózkach na Sybir po 1944. O tym dlaczego i jakimi metodami "familia" KPP opanowała znaczkiem "S" 11 mln ruch narodowy z 1980-81 i zamieniła go w tajnych rozmowach z szefem MSW-SB Kiszczakiem po 1989 na 1,5 mln po zabójstwach skrytobójczych ponad 100 nieprzejednanych przywódców Solidarności, i podobno jedynego nieumaczanego kandydata na prezydenta Bartoszcze oraz rodzinę. Wymieniać pozostałę kompromitacje w innych wątkach? Np. z Macierewiczem i redaktorem? Jeszcze nie doczytałęś ze zrozumieiem mego pytania? Bo na razie zauważyłem że tylko powtórzyłes je po mnie... To nie jest medota na rzetelną dyskusję. Odsłoniłeś swoją po 1000 razy. Poświęciłem Ci tyle wyjaśnień, byś miał sznse zrozumienia wprost moich intencji, że pokazanie prawdy nie jest próbą obrazania kogoś - jak to sugerujesz od lat. Do "ad personam" posuwają sie ci, którzy chcą zataić prawdę! To haszku, dwunastolatku...sądzisz pomoże na cos utajnić? Tak sądzisz? - z dziwnych powodów - Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat _____________no to teraz odpowiedz__ kto lawirant? 03.04.08, 08:43 Ten co uzywa programu lavira do LAWIROWANIA i oponiżania publicznego czy ten co pisze prawdę np. taką: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=77778849&a=77793686 widzisz tu jakiś fałsz? i lawirowanie? jedni kończą maturę i studia w Sejmie a drudzy kończą po studiach z Polską na kursie językowym opłacanym przez bogatsze państwa. Czy uważasz, ze piekarz ciastek ma być 100 razy bogatszy od konstruktora mostów obwodnicy 800-tysiecznego miasta? A sekretarka w Ministerstwie Finansów od chirurga kardiologa? Czy uważasz, ze wojskowy kontroler lotów może uzywać jednostek w metrach a pilot wiozacy 40 generałów lotnictwa po konferencji bezpieczeństwa lotów w "stopach"? Czy uważasz, ze historyk, który nie zna historii swoich najbliższych przodków gdy pisze sagę o ich rodzinnym mieście może byc dobrym premierem tylko dlatego, ze ktoś nieznany finasuje jego partię nie biorąca dotacji z budżetu ( wzięła jak przegrała - bo ktos za niewykonaa usługe nie zapłacił?) i dlatego, ze pokazał w nocy jaki jest dyspozycyjny w chwilach zagrożenia dla starych elit, które nie chca nic odtajnić i mataczą? Wali sie hala Targów Mdznarodowych, liczniki metanu sie pzrestawia, stopy myli z metrami na wysokosci, żadna afera nie wyjaśniona, gina Faltzman Pańko, ale i Baraina i gangster w katowickim areszcie, o Komisji Orlenu pisze sie oficjalnie tak w mediach: "No i czy ziejący nienawiścią śledczy z sejmowej Komisji ds. Orlenu to dobry wzorzec wychowawczy dla młodzieży? " A Ty dalej: - WSZYSTKO pod DYWan! Historyk Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ________chcesz jakis link? uprzedzam Twoje żądanie 03.04.08, 08:54 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=77725372&v=2&s=0 ale poprosze o merytoryczne i sensowne odpowiedzi na "ad personam" jak wiesz juz nie odpowiadam. Po ssiedzku ostatni raz wyjątkowo Ci ustąpiłem. Na zgodę! Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Re: Widzisz to? 03.04.08, 09:31 www.przeglad-tygodnik.pl/index.php?site=kraj&name=2817 Ostatnie zdania w linku? Widzisz? Tearz wiesz dlaczego każdy, kto np. chce nauczyć utajnionej historii Polski naszą młodzież albo np. zechce stworzyć jakąś opcję narodową broniąca intereów Polaków w polityce - zosatnie zniszczony wszelkimi nieprzyzwoitymi sposobami, kampanią oszczerstw, poniżania, kłamstw, insynuacji, plotek itd. a każdy tajniak, nocny zmieniacz, lawirant, mówiący raz tak a raz inaczej, obiecujący gruszki na wierzbie "100 mln" albo ...będzie miał międzynarodowa klakę? Czy któryś z nich Olin Kat i inni byli tak znienawidzeni, wyszydzani i opluwani jak Ci, którzy choćby czesciowo chcieli uwzględniac polskie interesy w polityce? Czytałes fora demokratyczne albo socjalistyczne ? Jak poniżające rzeczy wypisuje sie o Katyniu np.? Za co Ty ich qrv tak lubisz? Weź mi wreszcie to napisz zamiast mi ubliżać... Płonę z ciekawości. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Znowu zajrzę...jesteś tam? 03.04.08, 09:48 A co powiesz na te espkertyzy? ...nie te...nie moje...chociaż koledzy z 2 roku studiów mogą zaświadczyć, ze JAKO JEDYNY w akademickich dyskusjach wieszczyłem już w 1963 roku rychły upadek ZSRR ...za naszego życia. Kolos na glinianych nogach. Uzasadniałem, obserwując kosmiczny wyścig tym, że USA korzysta z odkrytych techonologii wykorzystując je w cywilu a tym samym wzmacniając nogi gospodarki a ZSRR wysysa z nich życiowe soki do głowy i tułowia aż wreszcie padnie na kolana. Jesli chodzi o interwencję radziecką w 1981 wskazywałem "sukcesy" w Afganistanie i reakcję Swiata po wyborze Reagana i Wojtyły. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat ______________Od 7 lat mogłeś to już sparwdzać sam 03.04.08, 10:10 wymieniać? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg a ja Ci tłumaczę od lat 03.04.08, 09:47 haszszachmat napisał: > To haszku, dwunastolatku...sądzisz pomoże na cos utajnić? > Tak sądzisz? > - z dziwnych powodów - > rózne rzeczy i nic, dalej swoje Zauważ Hasz(ku) ,że uzywane przez mnie zdrobnienia maja swój cel Obrażaja cie ? Trudno. Moze kiedys zrozumiesz. Tak samo było z tym dwunastolatkiem. Poczułeś sie obrazony? CZY MAM CIĘ ZA TO PRZEPROSIĆ? Pewnie tak. To masz juz jedna odpowiedź za co ma przepraszać Maciarewicz. Czy jednak uzycie przez niego okreslenia 'dwudziestolatek' było uprawnione i pełne kultury? Dotrze w końcu cos do ciebie gruboskórny zwierzu? A. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Tusk wypuscił tego, tamtego 03.04.08, 09:48 Wyłazi z ciebie poparcie dla ręcznego stgerowania sadami i wymiarem sprawiedliwości.Kaczyński na pewno by zadzwonił do sędziego A. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Przerabiałem to z Tobą n-krotnie. Poczytaj 03.04.08, 09:59 o weryfikacji sędziów, prokuratorów, adwokatów, itd. niekoniecznie stąd: "Około 300 stron tych materiałów przekazał on do WSI. Zawierały one m.in. fakty kompromitujące osoby ze środowiska prawniczego, wskazywały na tajnych współpracowników w tym środowisku (m.in. prokurator, sędzia, notariusz). O ukryciu materiałów oraz o ich zawartości zostali poinformowani M. Wolny i K. Głowacki. Inny funkcjonariusz SB, ps. „WŁADYSŁAW KWOCZAK” wskazywał na swoje źródła, które były zwerbowane do rozpracowania struktur NSZZ „Solidarność”. Komisja dotychczas nie ustaliła, co dalej stało się z tymi materiałami. Z dotychczasowej analizy sposobu działania WSI można wnioskować, że zostały użyte bądź do szantażu występujących w sprawie osób, bądź jako pretekst do ich ponownego rozpracowania i zwerbowania. Tymczasem obowiązkiem WSI było przekazanie akt sprawy „PALESTRA” do IPN. Informacje gromadzone przez rezydenturę dotyczyły: • fundacji „V”, której sekretarzem jest były pracownik aparatu partyjnego PZPR i funkcjonariusz SB (do chwili jej rozwiązania • rosyjskiej firmy „N”, handlującej lenteksem; • zakładów „W”, przetwarzających złom metali nieżelaznych; • firmy „I”, handlującej produktami rolno-spożywczymi, metalami kolorowymi oraz oferującej doradztwo w zakresie systemów przeciw pożarowych. To pomaga stwierdzić, dlaczego działalność rezydentury nie mogła przynieść efektów wywiadowczych czy kontrwywiadowczych. Trudno bowiem w zakresie działania wymienionych podmiotów odnaleźć elementy związane z bezpieczeństwem państwa w sferze obronnej. Zasadniczy cel działań tej rezydentury był inny, więc nie może dziwić, że nie był on wyrażony wprost w dokumentacji. Potwierdzeniem tego faktu jest: 1. kierunek typowania i sprawdzeń agentury - osoby typowane do pogłębionych sprawdzeń w UOP nie miały ani kompetencji związanych z bezpieczeństwem państwa, tym bardziej w aspekcie sił zbrojnych (aktor, plastyk, handlowiec), ani możliwości (np. rok urodzenia: 1920); 2. brak przesłanek wskazujących na prowadzenie pracy w celu zabezpieczenia obronności państwa; 3. typowanie do dalszego opracowania przed pozyskaniem w charakterze współpracownika osób, których zasób wiedzy lub kariera zawodowa nie wiązały się z ustawowymi zadaniami WSI: Wewnętrznej. Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Cwiakalski i "reforma" 03.04.08, 10:08 Ministerstwo sprawiedliwości wycofuje się z pomysłu zlikwidowania prokuratur apelacyjnych - dowiedział się “Wprost”. Informację potwierdził nam wysoki urzędnik resortu. Likwidacji prokuratur apelacyjnych chciał zespół ekspertów powołanych przez ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ćwiąkalskiego do zreformowania prokuratury. Środowisko prokuratorów od początku było przeciwne tak radykalnym zmianom, uważając, że skoro sądy maja strukturę: rejonowe-okręgowe-apelacyjne, to dla symetrii winno tak być także w prokuraturze. Poważnym argumentem przeciw była także dodatkowa możliwość awansów dla najlepszych śledczych. Najnowszy projekt reformy prokuratury zakłada pozostawienie prokuratur apelacyjnych. Jednocześnie mają do nich wrócić wydziały do walki z przestępczością zorganizowaną. ? Będą się one zajmowały najpoważniejszymi śledztwami dotyczącymi gangów i korupcji. Jednocześnie prokuratury apelacyjne będą nadzorowały pracę prokuratur okręgowych ? twierdzi nasz rozmówca z resortu sprawiedliwości. [www.wprost.pl] A ponieważ ustawę o rozdzielenie funkcji prokuratora generalnego od funkcji ministra sprawiedliwości zawetuje prezydent; poważna reformę wymiaru sprawiedliwości odkładamy ad calendas grecas. Inaczej być nie mogło, skoro Platforma Obywatelska nawet w kampanii wyborczej nie przedstawiła żadnej wizji reformy a środowiska prawnicze takiej reformie są przeciwne. maclawyer.wordpress.com/ A oskarżenie żołnierzy o ludobójstwo... nic Ci nie mówi? Nic? Odpowiedz Link Zgłoś
haszszachmat Mężczyzna 40-letni wygląda jak 20-ek czy 12 -latek 03.04.08, 09:52 Zajrzyj do książek o anatomii i fizjologii człowieka jesli nie potrafisz korzystać z potocznej wiedzy. Potem skonstatuj: - "Która wersja swiadczy o uprzejmości a która o lekceważacym i pogardliwym traktowaniu rozmówcy"? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg ty tak specjalnie , czy rzeczywiscie nie kumasz 03.04.08, 10:18 przecież ani tu , ani tam nie chodziło o wygląd fizyczny ehhh szkoda słów A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _________________________ rzeczywiscie nie kumasz! 03.04.08, 10:41 Gdy podałem Ci cały artykuł - wtedy nie podjąłeś dyskusji. Stara szkoła Abpralla. Zasłonić, odczekać i gdy szczególy sie zatrą - wykręcić kota ogonem... nie podnosząc spraw istotnych w misji dziennikarskiej ISTOSTY WAŻNEJ DLA 38 mln OBYWATELI - czyli rzetelnego przekazu politycznego ale zamiast tego metodą Wikula i Twoją lavira.pl/1kwietnia_frames/action/view/zobacz/NTE3NDtsYXdpcmE7NTA2MTI0OzAwMTMxMjhi uporczywe obrażał polityka kolejnymi insynuacjami na które Macierewicz wyjątkowo cierpliwie i uprzejmie odpowiadał - doskonale wiedząc do czego służą te prowokacje. zachowujesz sie jak on! Skąd Ty to masz? AM rzeczowo odpowiadał na teamt raportu WSI. Każdą prowokację w postaci kolejnej insynuacji prostował: wróc do art. jaki Ci linkowałem i sam zobacz... po to Ci ten link podałem! jak nie podaję wrzeszczysz w błahych sparwach dotyczących Twoich pomówień - jakbyś był pępekiem świata... jak podaję na temat WSI tego co było rakiem III RP stosujesz perfidne metody dziennikarskie wyssać krew bez nakłucia. Czego chciał sie dowiedzieć ten dziennikarz? Chciał czegoś oprócz poniżenia i o wyszydzenia AM? Miał na względzie powąznych czytelników czy kiboli Lisa? Przestań się kompromitować! Nie odpowiadasz na kilkanaście moich wrażych pytań a ciagniesz personalia jak flaki. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 To __________________ wątek jak kto kuma 04.04.08, 09:21 obrażanie dziennikarza "młodzieńczością" kumania i jak dziennikarz stosuje "słowa bicze" "słowa klucze" "ad personam" "autokreacja" "propaganda". Brakuje profesjonalnego dziennikarstwa. Brakuje nieocennego przekazu informacji. Politycy PiS bezustannie muszą w mediach powtarzać: - "proszę mi umożliwić odpowiedź" - "Proszę umożliwić dokończyć myśl" Jest dzinnikarstwo zaangazowane politycznie operujące w dyskusjach o traktacie nie analizą traktatu i konsekwencjami ...a telefonem od Ojca Rydzyka. Demonizuje się wszystkich z jednej strony uparcie i konsekwentnie. Omijając meritum, esencję i sens dla czranego PR politycznego i anty-public relations najgorszych wzorców. Każda próba ocenienia konsekwencji Traktatu zmieniającego losy Polski na całe dziesięciolecia albo setki lat jest kontestowana jako STRACH przed Europą albo KOMPROMITACJA PRZED UNIĄ Polski w której jeden zakonnik decuduje o polityce międzynarodowej. Słownictwo rynsztokowe i bazarowe nawyki skunksów opłacanych średnio po 60.000 - 170.000 dopełnia obrazu paranoi IV władzy i kondycji intelektualnej tłuszczy forumowej. sprowadzany Odpowiedz Link Zgłoś