Dodaj do ulubionych

Hehehehe Iceczek nasz kochany

10.04.08, 21:19
grafik.rp.pl/grafika2/129466.jpg
Bo wiadomo "Polska to nienormalność", Iceczkowo to jest normalność, dlatego
musimy sprzedać się im w niewolę. Tylko ciiiiiii, bo mówienie o tym to
antysemityzmus jest.
Obserwuj wątek
    • wikul Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 10.04.08, 21:30
      sz0k napisał:

> grafik.rp.pl/grafika2/129466.jpg
      > Bo wiadomo "Polska to nienormalność", Iceczkowo to jest
      normalność, dlatego
      > musimy sprzedać się im w niewolę. Tylko ciiiiiii, bo mówienie o
      tym to
      > antysemityzmus jest.

Który ? ten ?

nonsensopedia.wikia.com/wiki/Grafika:Kaczy%C5%84ski_mycka.JPG
      • sz0k HAHA, też dobry :-))) 10.04.08, 21:32
        Oni wszystkim to rozdają? smile))) Kiwanie do ściany gratis?
        • cyberyusz Re: HAHA, też dobry :-))) 10.04.08, 21:40
          E tam od razu rozdają. Żydzi tacy rozdawni nie są- jest jedna
          przechodnia, na wszystkie łby pasuje...
          • sz0k Re: HAHA, też dobry :-))) 10.04.08, 21:44
            cyberyusz napisał:

> E tam od razu rozdają. Żydzi tacy rozdawni nie są- jest jedna
            > przechodnia, na wszystkie łby pasuje...

I odbierają przy wyjeździe smile))
      • andrzejg Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 10.04.08, 21:35
        wikul napisał:

>
        >
        > Który ? ten ?
        >

no coś Ty
        sweo czasu sz0k tez pewnie się wyśmiewał

a tak swoja drogą - dlaczego goście musza zakładać mycki? (czy jak
        im tam? jarmułki)

jeżeli prywatnie pojechałbym do Izraela, to tez musiałbym załozyć
        jarmułke przed ścuiana płaczu?

A.
        • dana33 Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 11.04.08, 01:36
          przy scianie placzu i w glownej hali yad vashem musisz.
          jesli staniesz na placu, na ktorym stoi sciana placzu jakies 50
          metrow od sciany, to mozesz byc bez kipy.
          ale wogole po co masz przyjezdzac do israela? malo masz zydow w
          polsce?
    • wikul Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 10.04.08, 21:32
      A może ten ? W świetnym nastroju.

pl.wikinews.org/wiki/Grafika:Lech_Kaczynski_Yona_Metzger_2008.jpg

• absztyfikant I jeszcze jedno zdjecie :) 10.04.08, 21:35
        web.israelinsider.com/Static/Binaries/Article/popewall_0.jpg
        • marouder.eu Ale ten mial wlasna czapeczke, wiec sie nie liczy 10.04.08, 21:39
          web.israelinsider.com/Static/Binaries/Article/popewall_0.jpg
        • sz0k Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 10.04.08, 21:43
          Z krzyżem na piersi, albo modlącego się w kościele.
          • absztyfikant Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 10.04.08, 21:49
            Chrzescijanstwo wyroslo z judaizmu a nie odwrotnie.
            • sz0k Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 10.04.08, 21:51
              No i?
              • absztyfikant Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 10.04.08, 21:54
                Tyle.
          • wikul Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 10.04.08, 21:50
            sz0k napisał:

> Z krzyżem na piersi, albo modlącego się w kościele.

Nieżyjacy od kilku lat arcybiskup Paryża Jean-Marie Lustiger był
            Żydem. Nie widziałeś ?
            www.kosciol.pl/content/article/20050416120637256.htm

A o tym też nie wiedziałeś ?
            pl.wikipedia.org/wiki/Katolicy_j%C4%99zyka_hebrajskiego
            • sz0k wikul gdybyś ty szybciej myślał niż działał 10.04.08, 21:52
              To byś się nie kompromitował na każdym kroku.
              • wikul Re: wikul gdybyś ty szybciej myślał niż działał 10.04.08, 21:57
                sz0k napisał:

> To byś się nie kompromitował na każdym kroku.

Póki co to ty sie nieustannie kompromitujesz, ignorancją i nie tylko.
                Więc zamist bredzić komunały zastanów sie nad soba.
                • sz0k Re: wikul gdybyś ty szybciej myślał niż działał 10.04.08, 22:06
                  wikul napisał:

> sz0k napisał:
                  >
                  > > To byś się nie kompromitował na każdym kroku.
                  >
                  >
                  > Póki co to ty sie nieustannie kompromitujesz, ignorancją i nie tylko.
                  > Więc zamist bredzić komunały zastanów sie nad soba.

Oczywiście, oczywiście smile))) Jak zawsze masz rację smile)))
                  Pozdrawiam nieustająco i nie zapomnij czasem zajrzeć do słownika, możesz zacząć
                  od hasła: żyd i Żyd.
                  • wikul Re: wikul gdybyś ty szybciej myślał niż działał 10.04.08, 22:32
                    sz0k napisał:

> Oczywiście, oczywiście smile))) Jak zawsze masz rację smile)))
                    > Pozdrawiam nieustająco i nie zapomnij czasem zajrzeć do słownika,
                    > możesz zacząć od hasła: żyd i Żyd.

Po wojnie wyraz Niemcy(ludzie)pogardliwie pisano z małej ltery. Dla
                    takich jak ty każdy pretekst by pisać o Żydach z małej litery, jest
                    dobry. Twoja sprawa, tylko nie popisuj sie wiedzą na ten temat bo
                    nie masz czym.
                    • sz0k powiedz no wikul 10.04.08, 22:37
                      Ty po prostu lubisz się kompromitować, co? To coś na kształt masochizmu?
                      • wikul Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 10.04.08, 22:43
                        sz0k napisał:

> Ty po prostu lubisz się kompromitować, co? To coś na kształt
                        masochizmu?

Nudny jesteś, spróbuj napisać o co ci chodzi. Moze ci sie w końcu
                        uda. Brednie nie poparte argumentami kompromituja ciebie a nie
                        rozmówcę.
                        P.S. Mógłbym wiele powiedzieć na temat twoich kompromitacji, tylko
                        po co.
                        • sz0k Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 10.04.08, 22:47
                          Pisałem Ci już, zajrzyj do słownika:
                          so.pwn.pl/lista.php?co=%BFyd
                          • wikul Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 10.04.08, 22:57
                            sz0k napisał:

> Pisałem Ci już, zajrzyj do słownika:
                            > so.pwn.pl/lista.php?co=%BFyd

Wiem o tym doskonale, dlatego napisałem ze to jest dobry pretekst
                            dla takich jak ty by zawsze pisać z małej litery.
                            • sz0k Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 10.04.08, 23:20
                              Wikul Ty może kierujesz się pretekstami podczas pisania, ja jak coś piszę to
                              piszę bo taki widocznie mam zamiar. Konkludując: w momencie kiedy piszę o
                              "żydach", a Ty mi odpowiadasz o "Żydach", to:
                              a) ośmieszasz się;
                              b) wydaje Ci się, że wiesz lepiej odemnie co chciałem napisać ergo --> a)
                              • wikul Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 10.04.08, 23:34
                                sz0k napisał:

> Wikul Ty może kierujesz się pretekstami podczas pisania, ja jak
                                coś piszę to
                                > piszę bo taki widocznie mam zamiar. Konkludując: w momencie kiedy
                                piszę o
                                > "żydach", a Ty mi odpowiadasz o "Żydach", to:
                                > a) ośmieszasz się;
                                > b) wydaje Ci się, że wiesz lepiej odemnie co chciałem napisać
                                ergo --> a)

Oczywiście, nikt ci nie wmówi że białe jest białe a czarne czarne.
                                • ariadna-enta Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 11.04.08, 00:35
                                  szok
                                  zesrała się bieda i płacze chciałoby sie powiedzieć czytając twe
                                  lamenty w temacie wiadomym.

• i-love-2-bike Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 11.04.08, 00:40
                                    ariadna-enta napisała:

> szok
                                    > zesrała się bieda i płacze chciałoby sie powiedzieć czytając twe
                                    > lamenty w temacie wiadomym.
                                    >

lidka

zesrała się bieda i płacze chciałoby sie powiedzieć czytając twe
                                    > lamenty podczas trolowania.
                                    >
                                    • ariadna-enta Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 11.04.08, 00:44
                                      rachelka zmień już repertuar
                                      nie wiesz co to znaczy trollować to przestań pieprzyć.
                                      piszę co i kiedy mi się podoba
                                      zrozumiała?
                                      no to odmarsz
                                      • i-love-2-bike Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 11.04.08, 00:47
                                        ariadna-enta napisała:

> rachelka zmień już repertuar
                                        >
                                        lidus zmien repertuar i odmarsz do lozeczka bo nudzisz.
                                        • absztyfikant shitcunt /nt 11.04.08, 00:48

• ariadna-enta Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 11.04.08, 00:49
                                          na twój rozkaz to wiesz co?
                                          • absztyfikant Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 11.04.08, 00:51
                                            Zaraz jej znowu dam popalicsmile
                                          • i-love-2-bike Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 11.04.08, 00:51
                                            ariadna-enta napisała:

> na twój rozkaz to wiesz co?

a ja na twoj rozkaz to wiesz co.. nu lidka dawaj bo sie rozkrecasz powoli. szok
                                            cos napisal,ty znowu nie skumalas i zaczynasz na szoka leciec..slowem takie
                                            twoje dirdum pirdum jak tego smutaska co sie peta pod nogami nudzac sie po
                                            calodniowce przed kompem.
                                            • ariadna-enta Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 11.04.08, 01:00
                                              coś się do mnie przyczepiła kobieto
                                              i kto za kim bieg?.Do ciebie to pisałam niebogo?
                                              obraziłam cię czymś
                                              nie podoba sie co piszę to nie czytaj
                                              proste jak świński ogonek.

• absztyfikant Ona odbywa taniec godowy 11.04.08, 01:03
                                                Szuka nowych sojusznikow, zrozum jej desperacje. Towarzystwo do zbiorowej
                                                masturbacji z Zydami w tle sie temu straszydlu rozlecialo....
                                              • i-love-2-bike Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 11.04.08, 01:14
                                                ariadna-enta napisała:

> coś się do mnie przyczepiła kobieto
                                                > i kto za kim bieg?.

smile)he,he bedziesz zle spala podobnie do tego niewyzytego knurka..ale co mi tam.
                                                ja napisze 2 slowa wy 10..i o to chodzismile
                                                ciao bo u mnie obiad i nie chce mi sie gdakac z kuramismile
                                                dobranoc lidka i niech cie fantazja za bardzo nie ponosismile
                                                • foruminum Środek nocy, a Ty o jedzeniu ;/ 11.04.08, 01:30
                                                  i-love-2-bike napisała:

> ciao bo u mnie obiad i nie chce mi sie gdakac z kuramismile
                                                  > dobranoc lidka i niech cie fantazja za bardzo nie ponosismile

Mam niesamowity przepis na kurczaka:

Kurczaka bardzo starannie umytego ukladamy na dnie naczynia, najlepiej
                                                  szklanego. Dodajemy gozdziki i cynamon, skrapiamy cytryna. Tak przygotowanego
                                                  kurczaka zalewamy szklanka wina bialego, szklanka wina czerwonego, dodajac 100 g
                                                  ginu, 100 g koniaku, 200 g Smirnoffa i 50 g rumu.
                                                  Potrawy nie musimy nawet poddawac obrobce cieplnej. Kurczaka mozliwie jak
                                                  najszybciej zjadamy, bo jest bleeeeee. Natomiast............. Sos?
                                                  Sos!
                                                  Paluszki lizac !

PS. Kurczak musi byc martwy bo inaczj bydle sos wychleje. wink
                                                  • ariadna-enta Re: Środek nocy, a Ty o jedzeniu ;/ 11.04.08, 01:31
                                                    gdzieś już ten przepis widziałam.)
                                                  • absztyfikant Re: Środek nocy, a Ty o jedzeniu ;/ 11.04.08, 01:35
                                                    Tak, ja tez. Rochellina spamowala kiedys swoja watpliwa inteligencja na Forum
                                                    Kuchnia.
                                                  • foruminum Re: Środek nocy, a Ty o jedzeniu ;/ 11.04.08, 01:39
                                                    absztyfikant napisał:

> Tak, ja tez. Rochellina spamowala kiedys swoja watpliwa inteligencja na Forum
                                                    > Kuchnia.

Jestem tu dopiero dwa dni, nie wiedziałam. Zaraz to wrzucę do kosza. Nie lubię
                                                    się powtarzać.
                                                  • ariadna-enta Re: Środek nocy, a Ty o jedzeniu ;/ 11.04.08, 01:40
                                                    nie na forum kuchnia nigdy nie wchodziłam
                                                    to nie od niej,od kogoś innego.)
                                                  • foruminum Re: Środek nocy, a Ty o jedzeniu ;/ 11.04.08, 01:54
                                                    ariadna-enta napisała:

> nie na forum kuchnia nigdy nie wchodziłam
                                                    > to nie od niej,od kogoś innego.)

Ja dostałam dzisiaj, czyli ze znacznym opóźnieniem - złożę zażalenie do nadawcy.
                                                    Już wszyscy potrawę wypróbowali, a ja nawet kurczaka nie kupiłam. Ale co tam,
                                                    niech sobie kurak gdzieś tam łazi, zrobię sam sos ;P
                                  • sz0k Re: Powiedz no sz0ku o co ci chodzi 11.04.08, 08:03
                                    ariadna-enta napisała:

> szok
                                    > zesrała się bieda i płacze chciałoby sie powiedzieć czytając twe
                                    > lamenty w temacie wiadomym.

A możesz doprecyzować o co Cie chodzi, czy to tylko taki odruch Pawłowa się
                                    odezwał na widok "tematów wiadomych" i musiałaś koniecznie zabrać głos... w
                                    jakikolwiek sposób...
            • andrzejg Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 10.04.08, 21:56
              rozumiem sz0ka i nie w tym rzecz, bo oni są wewnątrz

jest jakis zwyczaj w katolicyzmie nakazujący przyodziewać symbole po
              wejsciu na jakiieś święte miejsce?

A.
              • absztyfikant Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 10.04.08, 22:02
                www.the614thcs.com/40.828.0.0.1.0.phtml
                ŻYDZI A ODKRYWANIE GŁÓW W KOŚCIOŁACH
                pytania od HY :

1. Kilkakrotnie w relacjach telewizyjnych widywałem oficjalne delegacje żydowskie podczas nabożeństw katolickich. Osoby te miały nakryte głowy. Z drugiej strony, z odpowiedzi udzielonych na tym forum wynika, że nakrywanie głów przez Żydów w miejscach ich kultu religijnego nie ma żadnego uzasadnienia w Torze oraz bezpośredniego uzasadnienia w Talmudzie, a więc że - według przeważających opinii znawców halachy - należy tę praktykę traktować raczej jako zwyczaj, a nie obowiązek religijny. Z tego wywodzony jest wniosek, że i nie-Żydzi powinni nakrywać głowy wchodząc do synagog lub na żydowskie cmentarze, okazując poprzez zastosowanie się do tego zwyczaju, należny szacunek tym miejscom. Wobec tego rodzi się pytanie, czy w miejscach kultu innych religii - na analogicznej zasadzie - Żydzi nie powinni stosować się do zwyczajów przestrzeganych przez wyznawców tych religii (np. odkrywanie głów w kościołach)?

2. I drugie pytanie, czy w przypadku samotnej obecności np. na żydowskim cmentarzu, nie nakrycie głowy przez osobę nie wyznającą judaizmu (stosownie do jej religijnego zwyczaju) może zostać potraktowane jako przejaw braku szacunku dla miejsca spoczynku zmarłych przez Żyda, który nagle zjawił się w pobliżu ?

odpowiedzi :

1. Pana pytanie można sprowadzić do takiej postaci: "jeżeli np. katolicy zakładają kipy (jarmułki) wchodząc do synagogi, to dlaczego Żydzi nie zdejmuja kip (jarmułek) wchodząc do kościoła, na zasadzie analogii i symetrii w wyrażaniu szacunku dla miejsca i jego gospodarzy?"

Analogia ta sprawia wrażenie przekonującej, ale w gruncie rzeczy jest - z punktu widzenia logiki - niesłuszna.

Dlaczego?

Bo wspólnym mianownikiem obu sytuacji, który Pan tu proponuje, jest nakrycie głowy i jego zakładanie/zdejmowanie, a jest to założenie błędne, ponieważ nie bierze ono pod uwagę, co to nakrycie znaczy dla jednej i dla drugiej strony.

A znaczy ono zupełnie co innego.

Żyd zdejmujący kipę (jarmułkę) podczas nabożeństwa katolickiego lub przy wejściu do kościoła, nie jest wcale odpowiednikiem katolika zakładającego kipę podczas pobytu w synagodze lub na cmentarzu żydowskim.

Taki Żyd byłby odpowiednikiem katolika zdejmującego - przed wejściem do synagogi lub na cmentarz żydowski - krzyżyk zawieszony na szyi.

Dlaczego?

Bo zarówno kipa dla Żyda (z zasady: ortodoksyjnego, bo przedstawiciele innych nurtów judaizmu nie noszą nakryć głowy stale, a jedynie w momentach uroczystych), jak i krzyżyk dla katolika są tradycyjnymi, symbolicznymi, nienakazanymi przez prawo religijne, ale powszechnie akceptowanymi przejawami publicznego manifestowania swojej wiary, swojej religii.

Dlatego jest czymś zupełnie innym założenie przez nie-Żyda jarmułki w synagodze, niż zdjęcie przez Żyda jarmułki w kościele.

Nie-Żyd (niezależnie od wyznawanej religii) zakładając jarmułkę w synagodze nie rezygnuje z żadnego symbolu swojej własnej religii, ale na chwilę akceptuje symbol cudzej religii, aby wyrazić swój szacunek dla miejsca.

Żyd zdejmujący jarmułkę - ostentacyjnie pozbawiałby się symbolu swojej religii.

Na tym polega różnica i jest ona zupełnie podstawowa.

Chyba nie ma wątpliwości, że dla katolika byłoby czymś zupełnie innym zdjęcie noszonego krzyża, niż jest założenie kipy. Ze zdjęciem krzyża przy wchodzeniu do synagogi nie chciałby się pogodzić. I jego odczucia byłyby zrozumiałe tak samo, jak powinny być zrozumiałe odczucia religijnego Żyda, który miałby zdjąć kipę wchodząc do kościoła.

2. Nienakryta głowa osoby przebywającej na cmentarzu może zostać potraktowana jako przejaw braku szacunku przez Żyda, ale ten Żyd nie będzie miał wówczas racji.

Trzeba bowiem podkreślić, że zakrywanie głów przez nie-Żydów w synagogach lub na cmentarzach żydowskich jest absolutnie dobrowolne, ponieważ żydowskie prawo w najmniejszym stopniu nie wymaga, aby nie-Żydzi dostosowywali się do żydowskich zwyczajów (tradycyjnym wyjątkiem jest Ściana Zachodnia [HaKotel HaMaarawi ] w Jerozolimie). Jeżeli nie-Żydzi wchodzą do synagogi, to mogą założyć kipę (jarmułkę), ale nie muszą i jeżeli ktokolwiek wywiera na nich nacisk, aby zakryli głowy, wykazuje się nieznajomością żydowskiego prawa religijnego. A takie sytuacje się zdarzają.

Najczęściej jednak nie-Żydzi zakrywają głowy w synagogach i na cmentarzach z własnej inicjatywy. Można powiedzieć, że nie-Żydzi odwiedzający te miejsca są zazwyczaj po prostu uprzejmi i pragną manifestować swój szacunek dla miejsca i jego gospodarzy.
                • andrzejg Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 10.04.08, 22:17
                  czy znasz przypadek , aby Zydzi zakładali krzyże przy wejściu do
                  kościoła?
                  Chocby przy oficjalnych wizytach. Zostawmy prywatnych w spokoju

A.
                  • dana33 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 01:44
                    jak przystalo na czysta etnicznie zydowke, w odpowiedzi na twoje
                    pytanie, andrzejug, zapytam sie: a widziales kiedys zyda wchodzacego
                    do kosciola w innych celach, niz turystycznych?
                    czy jest jakis obowiazek noszenia kzyza wchodzac do kosciola?
                    • opornik4 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 03:30
                      dana33 napisała:
                      > jak przystalo na czysta etnicznie zydowke, w odpowiedzi na twoje
                      > pytanie, andrzejug, zapytam sie: a widziales kiedys zyda
                      wchodzacego
                      > do kosciola w innych celach, niz turystycznych?

Pytanie skierowano nie do mnie,ale odpowiem.

Tak widzialam,kilka razy.Jednym z nich byl pogrzeb
                      Jana Pawla II.
                      "Jana Pawła II żegnali przedstawiciele religii żydowskiej - rabin
                      Rzymu Riccardo Di Seni oraz Elio Toaff, który przed laty witał Ojca
                      Świętego w rzymskiej synagodze. Z Izraela - oprócz delegacji
                      państwowej - przybył naczelny rabin Hajfy. Obecni byli
                      przedstawiciele Światowego Kongresu Żydów."

Kolejnym pogrzeb kardynala Lustigera,ktory przyjmujac
                      chrzescijanstwo tym samym nominalnie przestal byc zydem.

"Po raz pierwszy w dziejach chrześcijaństwa, uroczystości żałobne
                      arcybiskupa kościoła katolickiego zainicjowała żydowska modlitwa
                      wygłoszona po hebrajsku."

"W uroczystościach pogrzebowych na Podwórcu Jana Pawła II przed
                      katedrą paryską, a następnie we mszy żałobnej we wnętrzu Notre-Dame
                      odprawionej przez arcybiskupa Paryża, André Vingt-Trois, wzięło
                      udział 23 kardynałów i kilkudziesięciu biskupów z całego świata,
                      liczni przedstawiciele judaizmu... "

I jeszcze jeden przyklad.

W roku 2000 odbylo sie spotkanie w ramach
                      "Dni studyjnych u progu Auschwitz",w ktorym wzieli udzial zarowno
                      katolicy,jak i zydzi.
                      Zapoczatkowane zostalo uroczysta wieczerza - Szabatem.
                      Następnego dnia rano żydowscy uczestnicy byli obecni na Mszy św.
                      w Karmelu za pokój i braterstwo pomiędzy narodami i religiami.
                      • andrzejg Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 04:08
                        chyba zartujesz

w celach religijnych chodzi sie do swojej świątyni
                        do innych chodzi sie np. dla uczczenia pamięci

A.
                      • sz0k oporniczka Ty uważaj na wikula 11.04.08, 08:06
                        > Kolejnym pogrzeb kardynala Lustigera,ktory przyjmujac
                        > chrzescijanstwo tym samym nominalnie przestal byc zydem.

Bo zaraz Ci zacznie wmawiać coś o białym i czarnym smile)))
                    • andrzejg Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 04:05
                      dana33 napisała:

> jak przystalo na czysta etnicznie zydowke, w odpowiedzi na twoje
                      > pytanie, andrzejug, zapytam sie: a widziales kiedys zyda
                      wchodzacego do kosciola w innych celach, niz turystycznych?
                      > czy jest jakis obowiazek noszenia kzyza wchodzac do kosciola?

WW pokazani na zdjęciach nie znaleźli się w szczególnych miejscach z
                      powodów religijnych.Przygnały ich tam obowiązki. Masz rację. Nie ma
                      obowiązku noszenia krzyża przy wejsciu do kościoła, ale jest
                      obowiązek zdejmowania nakrycia głowy. WW mieniący sie katolikami
                      zakładając jarmułke sprzeniewierzają się swoim zasadom i przebywaja
                      w miejscu swiętym z nakryta głową. Czy Zyci tez się sprzeniewierzają
                      swoim zasadom i w kościele sciagaja jarmułkę?

I nie emocjonuj sie tak.
                      Z ciekawośi pytam.

A.
                      • foruminum Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 09:07
                        andrzejg napisał:

> dana33 napisała:
                        >
                        > > jak przystalo na czysta etnicznie zydowke, w odpowiedzi na twoje
                        > > pytanie, andrzejug, zapytam sie: a widziales kiedys zyda
                        > wchodzacego do kosciola w innych celach, niz turystycznych?
                        > > czy jest jakis obowiazek noszenia kzyza wchodzac do kosciola?
                        >
                        > WW pokazani na zdjęciach nie znaleźli się w szczególnych miejscach z
                        > powodów religijnych.Przygnały ich tam obowiązki. Masz rację. Nie ma
                        > obowiązku noszenia krzyża przy wejsciu do kościoła, ale jest
                        > obowiązek zdejmowania nakrycia głowy. WW mieniący sie katolikami
                        > zakładając jarmułke sprzeniewierzają się swoim zasadom i przebywaja
                        > w miejscu swiętym z nakryta głową. Czy Zyci tez się sprzeniewierzają
                        > swoim zasadom i w kościele sciagaja jarmułkę?
                        >
                        > I nie emocjonuj sie tak.
                        > Z ciekawośi pytam.
                        >
                        > A.

I ja też z czystej ciekawości: wchodząc do meczetu ściągamy buty i zasada ta
                        dotyczy nawet osób niewierzących i głów państwa odwiedzających te świątynie,

img.stern.de/_content/58/78/587820/wolfowitz250_socken_250.jpg
                        czy analogicznie wchodząc do kościoła katolickiego /mężczyzna turysta, innego
                        wyznania/ nie powinien ściągać czapki?
                        • andrzejg Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 09:14
                          > I ja też z czystej ciekawości: wchodząc do meczetu ściągamy buty i
                          zasada ta dotyczy nawet osób niewierzących i głów państwa
                          odwiedzających te świątynie, czy analogicznie wchodząc do kościoła
                          katolickiego /mężczyzna turysta, innego wyznania/ nie powinien
                          > ściągać czapki?

No właśnie.
                          Dobry przykład z tym ściąganiem butóe i czapki. Może cały galimatias
                          powstał z powodu odmiennych czynności - tam załóż jarmułke, tu
                          sciągnij okrycie głowy.

I jeszcze jedno pytanie (Dana jestes tam?)
                          Czy jarmułka jest symbolem religijnym?

A.
                          • dana33 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 09:30
                            oczywiscie, ze jest.... masz nawet rozne jarmulki swiadczace o
                            przynaleznosci do bardziej lub mniej ortodoksyjnych kregow, i nawet
                            takie, ktore mowia do jakiego nalezysz: lubawitcher szy chabadnik
                            czt satmar czy inne...
                            wszystko w religii zydowskiem ma swoje znaczenie.... nic nie jest ot
                            tak sobie...
                            • andrzejg to takie nasze mochery po prostu 12.04.08, 10:09
                              nie cierpie wszelkiej masci mocherków

A.
                              • a000000 Re: to takie nasze mohery po prostu 12.04.08, 10:51
                                andrzejg napisał:

> nie cierpie wszelkiej masci mocherków

no popatrz, a to takie ciepłe i śliczne sweterki!!!
                                Robione z puszystej włóczki mohair z sierści koziej rasy angorskiej.
                                • i-love-2-bike Re: to takie nasze mohery po prostu 12.04.08, 16:36
                                  a000000 napisała:

> andrzejg napisał:
                                  >
                                  > > nie cierpie wszelkiej masci mocherków
                                  >
                                  > no popatrz, a to takie ciepłe i śliczne sweterki!!!
                                  > Robione z puszystej włóczki mohair z sierści koziej rasy angorskiej.

he,he widze ,ze sporo ciemnogrodu niemoherowego w Polsce siedzi. faktycznie te
                                  'nie znosze' o czyms swiadczy.biedne swiatle donki.
                                  • andrzejg Re: to takie nasze mohery po prostu 12.04.08, 17:07
                                    > he,he widze ,ze sporo ciemnogrodu niemoherowego w Polsce siedzi.
                                    faktycznie te
                                    > 'nie znosze' o czyms swiadczy.biedne swiatle donki.

a o czym ma świadczyć
                                    o tym ,że nie jestem tolerantem dla skrajności?

hehe
                                    wybacz
                                    nie mam takiego obwiązku miłowac 'kazdego bliźniego swego'
                                    jak to czynią ci , których nie znoszę ( i nie oisze tu tylko o
                                    polskich moherach )

A.
                                    • i-love-2-bike Re: to takie nasze mohery po prostu 12.04.08, 17:11
                                      andrzejg napisał:

> hehe
                                      > wybacz
                                      > nie mam takiego obwiązku miłowac 'kazdego bliźniego swego'
                                      > jak to czynią ci , których nie znoszę ( i nie oisze tu tylko o
                                      > polskich moherach )
                                      >
                                      > A.

jest roznica miedzy nie znoszeniem a tolerowaniem inaczej myslacych. mysle,ze w
                                      polsce niestety jest to terminologia raczej malo znana.jesli chodzi o swiatowe
                                      mohery to widzialam w roznych miejscach rzeczywiscie piekne i musze powiedziec
                                      ,ze dosc kosztowne.
                                      obowiazek to zdaje sie ma kazdy jesli chodzi o przestrzeganie prawa,ale to tez
                                      tylko w niemoherowych kraikach.
                                      • andrzejg Re: to takie nasze mohery po prostu 12.04.08, 17:20
                                        odkryłaś Amerykę pisząc o różnicy pomiędzy nie znoszeniem ,a
                                        tolerowaniem.Jasne. Gdybym tolerował, to jakos bym zniósł.
                                        Wyjasnikmy sobie - pisząc o moherach miałem na mysli takie indywidua
                                        jak pushbush, który inaczej myslących chetnie by zariezał, czemu dał
                                        ywraz w swojej wypowiedzi ( a hasz mu przykasnął swoim usmiechem)
                                        Dlaczego mam tolerowac tego typu mohery? Nie toleruję mohery włażące
                                        butami do mojego zycia (a mohery są zarówno z lewej , jak i prawej
                                        strony). Powiedz mi. Dlaczego mam być tolerantem?

A.
                                        • i-love-2-bike Re: to takie nasze mohery po prostu 12.04.08, 17:25
                                          andrzejg napisał:

> odkryłaś Amerykę pisząc o różnicy pomiędzy nie znoszeniem ,a
                                          > tolerowaniem.Jasne. Gdybym tolerował, to jakos bym zniósł.
                                          > Wyjasnikmy sobie - pisząc o moherach miałem na mysli takie indywidua
                                          > jak pushbush, który inaczej myslących chetnie by zariezał, czemu dał
                                          > ywraz w swojej wypowiedzi ( a hasz mu przykasnął swoim usmiechem)
                                          > Dlaczego mam tolerowac tego typu mohery? Nie toleruję mohery włażące
                                          > butami do mojego zycia (a mohery są zarówno z lewej , jak i prawej
                                          > strony). Powiedz mi. Dlaczego mam być tolerantem?
                                          >
                                          > A.

raczej odkrylam niemoherowca.lubie przypinanie latek,jak rowniez lubie
                                          okreslenie "ze ktos wlazi ci butami do twego zycia"smile
                                          skad wiesz jaki ktos jest,znasz go a po tym co kto tu pisze to mozna tylko jedno
                                          wywnioskowac,ze jest adyktem i NIC wiecejsmile
                                          • pushbush Ja lubie nosic moherowe kalesony na Alasce 12.04.08, 17:52
                                            Czy ja bym "zariezal" jakiegos andrzeja Qu*r*we? A po co mialbym
                                            energie tracic? Wystarczy mi obserwacja jak "moralni inczej"
                                            ulegaja samodestrukcji no i posmiac sie z ich agonalnych podrygow.
                                            No bo co oni maja do zaproponowania? Antydekalog, ktory prowadzi
                                            do samotnosci, pustki,samobojstwa po rozpustnym i bezcelowym
                                            atolskim zyciu. Gorszyciele na wielka skale jak Mocznik - oni z
                                            pewnoscia zasluguja na kose w nerce. Ale najlepiej jak Bog dokona
                                            na nich egzekucji. Ja sie popatrze i posmieje ha,ha,ha,ah,ha,ha
                      • dana33 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 09:26
                        zupelnie sie nie emocjonuje. nie widzialam w swoim zyciu zyda,
                        wchodzacego do kosciola w celach innych niz turystycznych.
                        nie mowie tutaj o oficjalnych uroczystosciach, o jakich pisala
                        opornikowa... mowie o dniu normalnych i normalnych ludziach.
                        zyd religijny, ortodoksyjny, nigdzie nie zdejmie kipy.... takie sa
                        nakazy jego religii... dlatego pewnie tez nie wchodzi tam, gdzie
                        obowiazkiem jest wchodzic bez nakrycia glowy. nu, a tak na boku, to
                        wyzszy ranga ksiadz nie ma na glowie kipy?
                        • dana33 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 09:27
                          p.s.
                          czy muzulmanin wchodzacy do kosciola zdejmuje swoja kefije,
                          andrzejug?????
                        • foruminum Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 10:09
                          dana33 napisała:

> zyd religijny, ortodoksyjny, nigdzie nie zdejmie kipy.... takie sa
                          > nakazy jego religii... dlatego pewnie tez nie wchodzi tam, gdzie
                          > obowiazkiem jest wchodzic bez nakrycia glowy.

proszę Pani, to w takim razie coś jest nie tak, bo absztyfikant dał link, w
                          którym jest napisane, że to nie jest obowiązek religijny tylko zwyczaj.

"Bo zarówno kipa dla Żyda (z zasady: ortodoksyjnego, bo przedstawiciele innych
                          nurtów judaizmu nie noszą nakryć głowy stale, a jedynie w momentach
                          uroczystych), jak i krzyżyk dla katolika są tradycyjnymi, symbolicznymi,
                          nienakazanymi przez prawo religijne, ale powszechnie akceptowanymi przejawami
                          publicznego manifestowania swojej wiary, swojej religii."

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78155379&a=78158302
                          Bo jeśli to wynika z religii to zrozumiem, a jeśli z obyczaju to nie za bardzo.

nu, a tak na boku, to
                          > wyzszy ranga ksiadz nie ma na glowie kipy?

Ale my nie mówimy tu o kapłanach
                          • opornik4 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 17:16
                            Moim zdaniem dyskusja czy zydzi maja zdejmowac nakrycie glowy,a
                            chrzescijanie ja nakrywac
                            - przypomina dawne teologiczne dysputy:
                            ilu diablow miesci sie na czubku szpilki?

Ludzie,powazniejszych problemow nie macie?
                            Dana,ma racje - nasi biskupi tez glowe nakryta
                            w kosciele maja.
                            Jezeli sie nie myle,wszyscy Zydzi uwazaja sie za lud kaplanski.
                            No i co w tym zlego?
                            • dana33 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 17:44
                              nu, wlasnie..... nic zlego w tym nie ma.... taki zwyczaj, taka
                              tradycja, taki symbol...
                              ale takim, ktorym zyd przeszkadza w zyciu, to i kipe uzyja, zeby
                              poironizowac.... nie widza tylko, ze idiotow robia z siebie, a nie z
                              zydow...
                              tez moglabym sie przyczepic do machania kadzidlem w kosciele, nie?
                              wyglada idiotycznie dla kogos, kto nie wierzy, nie? chodzi facet w
                              dlugiej czarnej kiecce, macha na wszystkie strony czyms tam, z czego
                              wydobywa sie dymek jak z gryla, mruczy cos pod nosem, czego nikt nie
                              rozumie.... jakies czary mary i omamianie ludzi, nie? moglabym tak
                              napisac? moglabym.... tylko ze nie uwazam, ze osmieszanie zwyczajow,
                              religii i ironizowanie na temat wiary innego czlowieka jest w
                              porzadku. dlatego tacy rozni, co to 5 razy w tygodniu "zastanawiaja"
                              sie, ci z ta kipa, koszernoscia i co za "okaleczanie" dzieci
                              obrzezaniem ich, pokazuja kim sa naprawde. bo jesli kogos cos ciekawi
                              i nie zna tego, to nie tylko z latwoscia znajdzie dzisiaj odpowiedz
                              na tak proste pytanie, ale jak woli odpowiedz bezposrednio od zyda
                              czy innego znawcy, to umie sie tez odpowiednio zapytac....
                              nu, tak juz maja.... dosc mi zal takich typkow....
                              • a000000 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 18:12
                                > tez moglabym sie przyczepic do machania kadzidlem w kosciele, nie?

A czemuż to, Danuśka? Przecież ten obyczaj chrześcijaństwo od Żydów wzięło!!!
                                Już od zarania dziejów, ludzie "woń miła Bogu" wzniecali... nawet Abel życie
                                stracił, gdyż jego woń była milsza niż kainowa...
                                Ja tam jestem zadowolona, że nasze kadzidła to piękne żywiczne wonie.... wyobraź
                                sobie "zapach" palonych w ofierze tłuszczu i podrobów, czyli to co najcenniejsze
                                (?!!).... resztę zjadali kapłani.

Kadzidło kiedyś było bardzo drogie. Ile kosztuje dziś - nie mam pojęcia.
                                • a000000 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 18:13
                                  a ci co wyśmiewają religijne rytuały to są małpoludy. Brakujące ogniwa.
                                • dana33 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 18:17
                                  nu, przyjemne zapaszki to moze i przejeli, ale zaden zyd nie
                                  wymachiwal niczym na czesc boga, kadzidlem tez nie....
                                  • a000000 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 18:21
                                    ejże!!! nie mam teraz czasu na sięganie do źródeł, ale coś mi się widzi, że gdy
                                    zbudowano pierwszą świątynię na arkę przymierza - namiot przenośny zwany
                                    Przybytkiem, to go obtańczono i okadzono...
                              • foruminum Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 20:19
                                dana33 napisała:

> nu, wlasnie..... nic zlego w tym nie ma.... taki zwyczaj, taka
                                > tradycja, taki symbol...

Gdybyś to tylko napisała, powiedziałabym dziękuję i to wszystko. Ale Ty dodałaś swoje komentarze i właściwie nie wiem w jakim celu. Poniżyć mnie? Sprawia Ci radość i satysfakcję, że mogłaś komuś bez przyczyny nawtykać i dowalić?

> ale takim, ktorym zyd przeszkadza w zyciu, to i kipe uzyja, zeby
                                > poironizowac.... nie widza tylko, ze idiotow robia z siebie, a nie z
                                > zydow...

Twoja ironia też jest odpowiedzią, dziękuję. Ale, czy zadawanie pytań jest złem? W Twoim mniemaniu chyba tak.

> tez moglabym sie przyczepic do machania kadzidlem w kosciele, nie?

To się przyczep, nikt Ci tego nie broni.

> wyglada idiotycznie dla kogos, kto nie wierzy, nie? chodzi facet w
                                > dlugiej czarnej kiecce, macha na wszystkie strony czyms tam, z czego
                                > wydobywa sie dymek jak z gryla, mruczy cos pod nosem, czego nikt nie
                                > rozumie.... jakies czary mary i omamianie ludzi, nie?

Może nie zauważyłaś, ale ja się nie śmieję z żadnej religii. Zadałam konkretne pytanie i byłam pewna, że zostanę poważnie potraktowana, no cóż stało się inaczej. Trudno. Nie wzięłam poprawki, że na Aqua nie można normalnie rozmawiać.

moglabym tak
                                > napisac? moglabym.... tylko ze nie uwazam, ze osmieszanie zwyczajow,
                                > religii i ironizowanie na temat wiary innego czlowieka jest w
                                > porzadku.

Akurat ja należę do osób niemiłujących sukienkowych, ale jak widzę to Ty drwisz z księży porównując kadziła do grilla. Czy ja w swoich postach śmiałam sie z jakiegokolwiek rabina? Czy ja szydziłam z obrzadków? Zastanów się, ale nie odpowiadaj, bo i tak nie będę miała przyjemności z Tobą rozmawiać.
                                Nic, w takim razie poczytam w necie i sie dowiem jakie macie obrządki i zwyczaje, a jak nie to postaram się o tę książkę, tez jest ciekawie napisana.

wiadomosci.onet.pl/1477715,240,1,seks_narkotyki_i_tora,kioskart.html

> dlatego tacy rozni,

Do mnie to chyba pijesz , jednak za ogólnikowo napisałaś, bo co to znaczy "tacy różni". Ja nie jestem taka różna, mam swój nick, za którym siedzę ja, konkretna fizyczna osoba.

co to 5 razy w tygodniu "zastanawiaja"
                                > sie, ci z ta kipa, koszernoscia i co za "okaleczanie" dzieci
                                > obrzezaniem ich,

po raz pierwszy zapytałam, a szanowna Pani co zrobiła? Zasugerowała, ze jestem idiotką, bo zadaję pytania. Czy to ma być odpowiedź normalnego forumowicza? Kobieto, skąd tyle agresji w Tobie?

> pokazuja kim sa naprawde.

No kim?

> bo jesli kogos cos ciekawi
                                > i nie zna tego, to nie tylko z latwoscia znajdzie dzisiaj odpowiedz
                                > na tak proste pytanie,

akurat chciałam porozmawiać o tym na forum, ale rozumiem, że nie porozmawiam. Trudno, ale rozpaczała nie będę.

ale jak woli odpowiedz bezposrednio od zyda
                                > czy innego znawcy, to umie sie tez odpowiednio zapytac....
                                > nu, tak juz maja.... dosc mi zal takich typkow....

Mnie tez Ciebie żal, bo jesteś beznadziejna, a przynajmniej tak się teraz zachowałaś.

PLONK

• dana33 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 12.04.08, 00:06
                                  przede wszystkim foruminum, odpowiedz byla do opornikowej.
                                  po drugie nie mialam zamiaru ciebie ponizyc ani dowalic. dalam
                                  odpowiedz ogolnie na poprzednie wpisy, i dalam ja taka, jaka
                                  uwazalam za stosowne, po walkowaniu sprawy kip i nie tylko od lat
                                  ciagle od nowa.
                                  mozliwe, ze nie potrakowalam cie dostatecznie powaznie. ale piszesz
                                  pod nowym nickiem, takie pojawiaja sie tutaj dzien w dzien i
                                  przewaznie kryja sie pod nimi antysemici forumowi, ktorzy zostali
                                  albo zabanowani, albo postanowili udawac nowego. jesli nie nalezysz
                                  do nich, to przykro mi bardzo, ze podejrzewalam cie i nie
                                  potraktowalam powaznie.
                                  nie drwie z ksiezy, przynajmniej nie ze wszystkich.... gdzie
                                  porownalam kadzidlo do gryla??????? troche cie fantazja poniosla,
                                  foruminum....
                                  jeszcze raz powtarzam: odpowiedzialam przede wszystkim opornikowej i
                                  jednoczesnie ogolnie. nie byla to odpowiedzi tylko i wylacznie do
                                  ciebie.
                                  nu, i kto tu chce komus dowalic? ja ci napisalam, ze jestes
                                  beznadziejna?????
                                  ale moze to i prawda, ze jestem beznadziejna.... slyszalam juz cala
                                  mase opinii o mojej osobie.. smile))
                            • a000000 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 18:00
                              >wszyscy Zydzi uwazaja sie za lud kaplanski.

ludem kapłańskim są tylko potomkowie Lewiego. Inni stracili swoją kapłańskość w
                              momencie pokłonu przed złotym cielcem - gdy Mojżesz tablice kamienne z góry dźwigał.
                              • opornik4 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 23:04
                                a000000 napisała:
                                > ludem kapłańskim są tylko potomkowie Lewiego. Inni stracili swoją
                                kapłańskość w
                                > momencie pokłonu przed złotym cielcem - gdy Mojżesz tablice
                                kamienne z góry dźwigał.

Stracili,czy nie.
                                Przeciez kaplanstwo przetrwalo wsrod Izraelitow jeszcze
                                przez wiele dlugich pokolen.
                                Poza tym napisalam - "uwazaja sie",maja taka tradycje
                                i nam nic do tego.
                                • a000000 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 12.04.08, 10:45
                                  oporniczko, to naprawdę nie mój wymysł.

Wnuk Abrahama, Jakub, został przez Boga nazwany Israelem. Miał on dwunastu
                                  synów, z których 12 pokoleń Israela powstało. Pod góra Synaj, podobno tylko
                                  potomkowie Lewiego nie pokłonili się cielcowi i dlatego zachowali prawo do
                                  kapłańskości Jahwe. Inni wybrali złotego cielca, - przymierze zerwali, a więc
                                  uprawnienia stracili.
                                  Uważam, że właściwie to tylko potomkowie kapłańskiego rodu Lewiego powinni nosić
                                  kipy.
                                  Oczywiście, jeśli się je nosi z powodów religijnych. Bo jeśli to taka tradycja -
                                  to próżno doszukiwać w tym sensu. Tradycja to tradycja.
                          • dana33 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 17:32
                            absztyfikant jest aborygenem, a nie zydem, wiec ma prawo tu i tam
                            sie pomylic....

www.wzo.org.il/en/resources/view.asp?id=41
                            www.shamash.org/lists/scj-faq/HTML/faq/11-01-02.html
                            • absztyfikant Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 17:35
                              Nigdzie sie nie pomylilem mimo aborygenskosci swojej. Foruminum czytaj
                              dokldanie, fragment wyrwany z calego tekstu jest mylacy. Trzeba czytac calosc.
                              • foruminum Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 20:32
                                absztyfikant napisał:

> Nigdzie sie nie pomylilem mimo aborygenskosci swojej. Foruminum czytaj
                                > dokldanie, fragment wyrwany z calego tekstu jest mylacy. Trzeba czytac calosc.

Wiesz co, dostałam takiego kopa od dany33, że czuję się trochę podle i nie mam
                                ochoty o nic więcej pytać. Ale ok, do art. jeszcze raz wrócę.
                                • i-love-2-bike Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 20:35
                                  foruminum napisała:

>
                                  >
                                  > Wiesz co, dostałam takiego kopa od dany33, że czuję się trochę podle i nie mam
                                  > ochoty o nic więcej pytać. Ale ok, do art. jeszcze raz wrócę.
                                  >
                                  >
                                  > O MATKO UMARLAM ZE SMICHUsmile))))
                                  HA HA HA choc deszcz u mnie leje to smieje sie do rozpuku. ty foruminko to na
                                  prawde niewinna jestes jak zorza polarna..dana nigdy nikogo madrego nie
                                  ochrzania,ona wali tylko w ANTYSEMITOWsmile)

buhahahahahaha
                                  • foruminum Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 20:46
                                    i-love-2-bike napisała:

> foruminum napisała:
                                    >
                                    > >
                                    > >
                                    > > Wiesz co, dostałam takiego kopa od dany33, że czuję się trochę podle i n
                                    > ie mam
                                    > > ochoty o nic więcej pytać. Ale ok, do art. jeszcze raz wrócę.
                                    > >
                                    > >
                                    > > O MATKO UMARLAM ZE SMICHUsmile))))
                                    > HA HA HA choc deszcz u mnie leje to smieje sie do rozpuku. ty foruminko to na
                                    > prawde niewinna jestes jak zorza polarna..dana nigdy nikogo madrego nie
                                    > ochrzania,ona wali tylko w ANTYSEMITOWsmile)
                                    >
                                    > buhahahahahaha

Nie śmiej się, bo jak Ciebie tygrys na sterydach zeżre, to się Tobą zadławi.
                                    Szkoda zwierzęcia big_grin

Tjaaaaa mówisz, że jak co jestem niewinna - hahaha jak zorza polarna? Rany,
                                    posikam sie zaraz big_grin Kurna, a chciałam sobie pogadać ..... do nosa z tym
                                    wszystkim, więcej o nic nie zapytam i tyle. Idę na forum kuchnia bo jestem
                                    głodna wink Powalone to forum jest adieuuuuuu!
                                    • i-love-2-bike Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 20:53
                                      foruminum napisała:

>
                                      > Nie śmiej się, bo jak Ciebie tygrys na sterydach zeżre, to się Tobą zadławi.
                                      > Szkoda zwierzęcia big_grin
                                      >
                                      > Tjaaaaa mówisz, że jak co jestem niewinna - hahaha jak zorza polarna? Rany,
                                      > posikam sie zaraz big_grin Kurna, a chciałam sobie pogadać ..... do nosa z tym
                                      > wszystkim, więcej o nic nie zapytam i tyle. Idę na forum kuchnia bo jestem
                                      > głodna wink Powalone to forum jest adieuuuuuu!
                                      >
                                      >
                                      > to forum powalone,no wiesz..zaraz ci dana cos palnie,ze swym wiernym
                                      pudlem..he,he malo masz wlasnych przepisow ,ze po kuchniasz sie szwendasz? forum
                                      to abstrakcja i forma rozrywki,ale spotkasz tu nie jedengo pseudotygrysa na nie
                                      byle jakich sterydach. spoko najlepiej byc sobasmile
                                      >
                                      • foruminum Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 21:40
                                        i-love-2-bike napisała:

> foruminum napisała:
                                        >
                                        > >
                                        > > Nie śmiej się, bo jak Ciebie tygrys na sterydach zeżre, to się Tobą zadła
                                        > wi.
                                        > > Szkoda zwierzęcia big_grin
                                        > >
                                        > > Tjaaaaa mówisz, że jak co jestem niewinna - hahaha jak zorza polarna? Ra
                                        > ny,
                                        > > posikam sie zaraz big_grin Kurna, a chciałam sobie pogadać ..... do nosa z tym
                                        > > wszystkim, więcej o nic nie zapytam i tyle. Idę na forum kuchnia bo jest
                                        > em
                                        > > głodna wink Powalone to forum jest adieuuuuuu!
                                        > >
                                        > >
                                        > > to forum powalone,no wiesz..zaraz ci dana cos palnie,ze swym wiernym
                                        > pudlem..he,he malo masz wlasnych przepisow ,ze po kuchniasz sie szwendasz? foru
                                        > m
                                        > to abstrakcja i forma rozrywki,ale spotkasz tu nie jedengo pseudotygrysa na nie
                                        > byle jakich sterydach. spoko najlepiej byc sobasmile

Ufff wróciłam - Nawet jak napisze, to ja już tego nie przeczytam. Wygasiłam
                                        kobietę, bo sie wkurzyłam i tyle. Bo skoro pytam poważnie to chciałabym otrzymać
                                        taką odpowiedź - nie świadczy to jednak o jakieś mojej niewinności niczym zorzy
                                        porannej. Nie jestem antysemitą i koło nosa latają mi wasze polsko-żydowskie
                                        kłótnie. I nie jestem też jakimś obszczymurem, aby naigrywać się z religii,
                                        obrzędów i przekonań ludzi. A skoro jest religia, o której mam pojęcie tyle o
                                        ile, to dlaczego nie mam prawa dowiedzieć się o niej więcej. Nie to nie, bez
                                        łachy Aquanetu, poradzę sobie. A Ty się śmiej do rozpuku, tylko uważaj na
                                        zmarszczki smile Zycie jest beznadziejne i trzeba się dużo śmieć, ale najlepiej z
                                        samego siebie.
                                        • i-love-2-bike Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 21:48
                                          foruminum napisała:

> A Ty się śmiej do rozpuku, tylko uważaj na
                                          > zmarszczki smile Zycie jest beznadziejne i trzeba się dużo śmieć, ale najlepiej z
                                          > samego siebie.
                                          >
                                          >

he,he o zmarszczki sie nie martwie,jeszcze nie teraz a nawet jesli juz to
                                          normalna kolej rzeczy jest je miec.nie lubie smiac sie z siebie,lubie po prostu
                                          humor a o ten jest tu ciezko podobnie jak o tolerancje,ale te prawdziwa. nie
                                          wazne czego szukasz,ale niezaleznie czego szukasz to nigdy nie znajdziesz tego w
                                          takim wymiarze w jakim go oczekujesz. nie masz po co ludzi gasic,nie musisz ich
                                          przeciez ani czytac ani z nimi dyskutowacsmile
                                          • foruminum Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 22:32
                                            i-love-2-bike napisała:

> foruminum napisała:
                                            >
                                            > > A Ty się śmiej do rozpuku, tylko uważaj na
                                            > > zmarszczki smile Zycie jest beznadziejne i trzeba się dużo śmieć, ale najlep
                                            > iej z
                                            > > samego siebie.
                                            > >
                                            > >
                                            >
                                            > he,he o zmarszczki sie nie martwie,jeszcze nie teraz a nawet jesli juz to
                                            > normalna kolej rzeczy jest je miec.nie lubie smiac sie z siebie,lubie po prostu
                                            > humor a o ten jest tu ciezko podobnie jak o tolerancje,ale te prawdziwa. nie
                                            > wazne czego szukasz,ale niezaleznie czego szukasz to nigdy nie znajdziesz tego
                                            > w
                                            > takim wymiarze w jakim go oczekujesz. nie masz po co ludzi gasic,nie musisz ich
                                            > przeciez ani czytac ani z nimi dyskutowacsmile

reasumując , w polskim realu jest przysłowie: kto pyta nie błądzi, ale to jest w
                                            Polsce, a nie w wirtualnym świecie.A teraz z tego wątku uciekam i idę do tego,
                                            gdzie dziadek przeleciał swoja wnuczkę - tam nikt nie będzie się czuł urażony
                                            nieodpowiednimi pytaniami. Ale to i tak nie zmienia faktu, że nie zmieniłam
                                            swoich przekonań. Jedna dana33 nie zmieni mojego stosunku do ludzi.
                            • a000000 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 18:01
                              a nieprawda.... Abszytyfikant jest aborygeńskim żydem, ot co...
                              • dana33 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 18:15
                                zapewniam cie azerko, ze absztyfikant nie jest zydem.... nawet nie
                                aborygenskim...
                                • a000000 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 18:19
                                  e tam, co Ty Dana możesz wiedzieć... pewno, że Żyd. Może nie od razu Aborygen,
                                  ale mason i cyklista to na pewno.
                • foruminum Absztyfikancie wróćmy do tej fotki 10.04.08, 22:32

pl.wikinews.org/wiki/Grafika:Lech_Kaczynski_Yona_Metzger_2008.jpg
                  Skoro religia nie nakazuje noszenie nakrycia głowy, to wg, mnie będąc na
                  oficjalnej czy mniej oficjalnej wizycie u prezydenta innego państwa panowie ci
                  powinni czapki zdjąć. Wiedzą przecież, że w niektórych krajach czapka na głowie
                  mężczyzny oznacza lekceważący stosunek do rozmówcy (no i tam jest kobieta). Oni
                  przyjechali w gości, i oni powinni zachować sie wg reguł panujących w Polsce.
                  Przynajmniej ja tak odbieram. Inaczej byłoby, gdyby obowiązek noszenia czapek
                  wynikał z religii, no to wtedy jest ok.
                  • absztyfikant Re: Absztyfikancie wróćmy do tej fotki 10.04.08, 22:41
                    Przeciez to jest Naczelny Rabin Izraela. Widziano kiedys chociazby takiego
                    Glempa na oficjalnym spotkaniu w jeansach?
                    • foruminum Re: Absztyfikancie wróćmy do tej fotki 10.04.08, 22:48
                      absztyfikant napisał:

> Przeciez to jest Naczelny Rabin Izraela. Widziano kiedys chociazby takiego
                      > Glempa na oficjalnym spotkaniu w jeansach?

Tjaaaa ?smile)))))))) Ale gafa, no to wszystko ok, ma moje rozgrzeszenie. smile
            • dana33 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 01:39
              droi wikule... lustiger nie byl arcybiskupem, tylko byl oberrabinem
              dla gojow... smile)))
          • dana33 Re: Chciałbym zobaczyć kiedyś żyda 11.04.08, 01:38
      • foruminum Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 10.04.08, 21:57
        wikul napisał:

> A może ten ? W świetnym nastroju.
        >
        > pl.wikinews.org/wiki/Grafika:Lech_Kaczynski_Yona_Metzger_2008.jpg
        >

Dlaczego Żydzi nie zdejmują czapek z głów? Przecież to niewygodnie jeść w
        kapeluszu.
        • wikul Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 10.04.08, 21:59
          foruminum napisała:

> wikul napisał:
          >
          > > A może ten ? W świetnym nastroju.
          > >
          > > pl.wikinews.org/wiki/Grafika:Lech_Kaczynski_Yona_Metzger_2008.jpg
          > >
          >
          > Dlaczego Żydzi nie zdejmują czapek z głów? Przecież to
          > niewygodnie jeść w kapeluszu.

Siła tradycji.
          • foruminum Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 10.04.08, 22:05
            wikul napisał:

> foruminum napisała:
            >
            > > wikul napisał:
            > >
            > > > A może ten ? W świetnym nastroju.
            > > >
            > > > pl.wikinews.org/wiki/Grafika:Lech_Kaczynski_Yona_Metzger_2008.jpg
            > > >
            > >
            > > Dlaczego Żydzi nie zdejmują czapek z głów? Przecież to
            > > niewygodnie jeść w kapeluszu.
            >
            >
            > Siła tradycji.

Eeee jestem pewna, że to tradycja wynikająca z religii, ale dlaczego tak jest?
            Coś tam to musi znaczyć.
            • i-love-2-bike Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 10.04.08, 22:10
              foruminum napisała:

>
              >
              > Eeee jestem pewna, że to tradycja wynikająca z religii, ale dlaczego tak jest?
              > Coś tam to musi znaczyć.
              >

smile) indianie tez nigdy kapelusza nie zdejmuja z glow,boja sie,zeby im rozum nie
              ucieklsmile
              • foruminum Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 10.04.08, 22:15
                i-love-2-bike napisała:

> foruminum napisała:
                >
                > >
                > >
                > > Eeee jestem pewna, że to tradycja wynikająca z religii, ale dlaczego tak
                > jest?
                > > Coś tam to musi znaczyć.
                > >
                >
                > smile) indianie tez nigdy kapelusza nie zdejmuja z glow,boja sie,zeby im rozum nie
                > ucieklsmile

Ale wymyśliłaś, a ja poważnie zapytałam.
                • i-love-2-bike Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 10.04.08, 22:20
                  foruminum napisała:

>

>
                  > Ale wymyśliłaś, a ja poważnie zapytałam.
                  >
                  >
                  nie wymyslilam tylko to prawda.
              • foruminum I jest odpowiedź 10.04.08, 22:18

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78155379&a=78158302

Pozdrawiam
    • hymenaios Taka moda. 10.04.08, 22:23
      Były berety, mohery teraz czas na mycki. W pewnych kręgach należy to
      do dobrego tonu. Kwach, Donaldu...
      • andrzejg ...i Kaczor.Specjalnie pominęłes? 10.04.08, 22:36
        hymenaios napisał:

> Były berety, mohery teraz czas na mycki. W pewnych kręgach należy
        to
        > do dobrego tonu. Kwach, Donaldu...
        >
        • hymenaios Kaczor jak najbardziej, pasuje do towarzystwa. 10.04.08, 22:39

• pushbush Judaizm rabinacki to odszczepiency chrzescijanie 10.04.08, 22:27
      1)Swiatynie Jerozolimska do fundamentow zniszczyli i zaorali
      Rzymianie. Na tym miejscu wybudowali publiczne laznie i latryny.
      Wiec tak zwana sciana to sciana po rzymskiej lazni.
      2) Judaizm kaplanski zniknal nieodwolalnie z powierzchni ziemi.
      Olbrzymia wiekszosc przegonionych zydow na 300 lat podpielo sie pod
      chrzescijanstwo i chrzescijanami na zawsze pozostala
      3)Garstka zydow (ponizej 20%)zropila schizme od chrzescijanstwa w
      postaci po-chrzesijanskich luznych sekt zwanych rabinackim pseudo-
      judaizmem.
      4) Jak powiedzial Jezus Chrystus -jedynym narodem wybranym i
      jedynymi prawdziwymi zydami sa KATOLICY.
      5) Jest obrazliwe dla Polakow jak Katolicki premier Katolickiego
      Panstwa Polskiego przywdziewa poganskie mycki przed sciana ryzmskiej
      lazni. Protestujemy balwochwalstwu poganstwa pseudo-zydowskiego.
      • andrzejg ty chłopie idź na zewnątrz 10.04.08, 22:37
        przyjechali opróznic szambo

A.
      • aaki sprzeciw. 10.04.08, 22:39
        jeżeli bóg istnieje to jest to jeden i ten sam bóg-tak zydów jak i chrześcijan. rózne zaś (pozornie tylko) drogi do niego.
        więc mycki nie sa pogańskie
    • sz0k freudowska pomyłeczka :-))) 10.04.08, 23:27
      www.dziennik.pl/wydarzenia/article152254/Czy_dziadek_Tuska_byl_Zydem_.html
    • qwardian Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 11.04.08, 22:55
      Rodzina Tusków jest elastyczna juk guma od gaci. Dziadek paradował z
      trupią czachą na klapach munduru to resztę można sobie dopowiedzieć.
      Ślub kościelny przed wyborami, dzisiaj w mycce, jutro w turbanie,
      pojutrze będzie naśladował postacie z Disney'a itd. Taki pełzający
      pajac to doskonały partner dla klikaczy z Aquanetu.
      • i-love-2-bike Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 11.04.08, 22:57
        qwardian napisał:

> Rodzina Tusków jest elastyczna juk guma od gaci. Dziadek paradował z
        > trupią czachą na klapach munduru to resztę można sobie dopowiedzieć.
        > Ślub kościelny przed wyborami, dzisiaj w mycce, jutro w turbanie,
        > pojutrze będzie naśladował postacie z Disney'a itd. Taki pełzający
        > pajac to doskonały partner dla klikaczy z Aquanetu.

he,he donek pod ta sciana placzu to faktycznie;lamentacja blondynkismile
      • sz0k ale widzisz qwardian ja tu widzę sporą rozterkę 11.04.08, 23:48
        Która musi szarpać sercem naszego drogiego Prezia. Jaki to dylemat jest... komu
        się wysługiwać... komu oddać w niewolę? Niemcom, Rosjanom, Izraelowi, a może
        USA? Komukolwiek byle nie Polsce, bo to "nienormalność" jest. A najlepiej
        wszystkim po trochu, tylko jak to zrobić żeby się nie narazić któremuś... Wot i
        dilemy straszne dla naszego Prezia...
      • wikul Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 12.04.08, 00:01
        qwardian napisał:

> Rodzina Tusków jest elastyczna juk guma od gaci. Dziadek paradował
        z
        > trupią czachą na klapach munduru to resztę można sobie
        dopowiedzieć.
        > Ślub kościelny przed wyborami, dzisiaj w mycce, jutro w turbanie,
        > pojutrze będzie naśladował postacie z Disney'a itd. Taki pełzający
        > pajac to doskonały partner dla klikaczy z Aquanetu.

A ty alfonsie z kim paradowałeś po hawajskich burdelach ? Z Moczarem
        na ustach i syfilisem w gaciach ? Jakie to mundury posiadały trupie
        czaszki, kłamliwy oszuscie i kretaczu ?
        • pushbush Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 12.04.08, 15:26
          Warto by naukowo zbadac jak to sie przenosie taki impuls?
          Kopniesz Iceczka Tuska a juz Dana i Wilkus dokuczliwy bol w du*pie
          odczuwaja? Telepatia du*pna czy co?
          • andrzejg Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 12.04.08, 17:41
            tak sie zastanawiam , gdzie bozia umiesciła twoje oczy
            musi byc tam ...tam gdzie kierują sie twoje mysli i stąd tyle
            piszesz o tym co widzisz

A.
            • i-love-2-bike Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 12.04.08, 17:51
              andrzejg napisał:

> tak sie zastanawiam , gdzie bozia umiesciła twoje oczy
              > musi byc tam ...tam gdzie kierują sie twoje mysli i stąd tyle
              > piszesz o tym co widzisz
              >
              > A.

nie martw sie o moje oczy,raczej martw sie o swoje uszy,ale milo mi,ze sie
              troszczysz o mnie i moje swiatopoglady. o ile mi wiadomo kazdy tu moze miec je
              swoje,niekoniecznie zgodne z twoimismile
              • andrzejg ups, sypło się? 12.04.08, 19:16
                pacyneczka?
                • pulbek Re: ups, sypło się? 12.04.08, 20:28
                  Eee, nie. Raczej sortowanie od najnowszego + deprywacja neuralna.

Pulbek.
                  • andrzejg Re: ups, sypło się? 12.04.08, 22:27
                    ale ja o oczach pisałem do pushbusha i nie przypominam sobie abym o
                    nich pisał gdzie indziej. To jest odpowiedź pushbusha na moj
                    złosliwy wtręt

smile

A.
                    • i-love-2-bike Re: ups, sypło się? 12.04.08, 22:38
                      andrzejg napisał:

> ale ja o oczach pisałem do pushbusha i nie przypominam sobie abym o
                      > nich pisał gdzie indziej. To jest odpowiedź pushbusha na moj
                      > złosliwy wtręt
                      >
                      > smile
                      >
                      > A.

rany ,ale banda meskich idiotow. czy ty wogole wiesz co do kogo piszesz i o czym
                      piszesz? ja mysle,ze jak umiesz sortowac drzewko i kolejnosc wpisow to chyba cos
                      wykombinujesz,nawet taki medrzec jak ty potrafi,a poza tym chyba zdaje sie nie
                      odpowiedziales na moje pytanie bo zaczales sie tak fascynowac swoim odkryciem,ze
                      az zmiekly ci nogi ze sczescia.poczytaj chlopcze jeszcze raz uwaznie ,po kolei i
                      zastanow sie kto tu komu wciska idiotyzmy,poza tym popatrz na godziny wspolnych
                      nadawan i moze cos sobie w ten lepek wbijesz.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=78155379&wv.x=2&a=78235508
                      • andrzejg Re: ups, sypło się? 12.04.08, 22:45
                        i-love-2-bike napisała:
                        >
                        > rany ,ale banda meskich idiotow. czy ty wogole wiesz co do kogo
                        piszesz i o czym piszesz? ja mysle,ze jak umiesz sortowac drzewko i
                        kolejnosc wpisow to chyba cos
                        > wykombinujesz,nawet taki medrzec jak ty potrafi,

oooo kochaniutka
                        to w ten sposób nigdy nie dojdziemy do porozumienia
                        Rozmawiamy jak piloci Casy z lotniskiem opr\erując róznymi
                        jednostkami.Ja piszę korzystając z drzewka i wtedy wpis pod postem
                        jest odpowiedzia na niego. Jezeli Ty patrzysz na zegar i kolejnośc
                        wpisów, to niestety, ale nie dogadamy sie. Moja wypowiedź spod
                        podanego linku była do pushbusha.

A.
                        • i-love-2-bike Re: ups, sypło się? 12.04.08, 22:56
                          andrzejg napisał:

> oooo kochaniutka
                          > to w ten sposób nigdy nie dojdziemy do porozumienia
                          > Rozmawiamy jak piloci Casy z lotniskiem opr\erując róznymi
                          > jednostkami.Ja piszę korzystając z drzewka i wtedy wpis pod postem
                          > jest odpowiedzia na niego. Jezeli Ty patrzysz na zegar i kolejnośc
                          > wpisów, to niestety, ale nie dogadamy sie. Moja wypowiedź spod
                          > podanego linku była do pushbusha.
                          >
                          >
                          > A.

kochaniutki nie musimy sie w niczym dogadywac,bo

1.piszesz glupie bzdury
                          2.nie rozumiesz co piszesz i do kogo
                          3.insynuujesz jeszcze wieksze idiotyzmy
                          4.nawet jesli odpowiedz byla do kogo innego a w koncu to forum jest otwrte i
                          czytaja je wszyscy tak jak chca i rozumieja to jak chca to..reszte pozostawiam
                          tobie,bo na pomylonych szkoda czasu.
                          baw sie dobrze z..drzewkiem i czasem,ale nie sadz,ze kazdy jest idiota.
                          • andrzejg Re: ups, sypło się? 12.04.08, 23:25
                            ty się zaraz tak nie irytuj
                            zadziwił mnie jedynie sposob rozmowy przy pomocy sortowania od
                            najnowszego.Jest to problematyczny sposób, bo jak międzyczasie twoj
                            rozmowca odezwie sie do kogos innego nie uzywajac cytatu, to masz
                            problem.

przemysl to

A.
                            • i-love-2-bike Re: ups, sypło się? 13.04.08, 01:04
                              andrzejg napisał:

> ty się zaraz tak nie irytuj
                              > zadziwił mnie jedynie sposob rozmowy przy pomocy sortowania od
                              > najnowszego.Jest to problematyczny sposób, bo jak międzyczasie twoj
                              > rozmowca odezwie sie do kogos innego nie uzywajac cytatu, to masz
                              > problem.
                              >
                              > przemysl to
                              >
                              > A.

a mnie zadziwil twoj natychmiastowy rewelacyjny okrzyk "mam go",zastanow sie nad
                              tym co piszesz,bo czasem niestety,ale warto.
                              mnie to rybka za kogo ludzie mnie tu uwazaja,ale na forum jestem na tyle znana
                              ,ze tylko takie wikuly moga tobie przyklasnac.
                • wikul Re: ups, sypło się? 12.04.08, 21:17
                  andrzejg napisał:

> pacyneczka?

Sypło sie na całego. Nie pacyneczka a multipacyna zmieniajaca płeć
                  i klony.
        • qwardian Re: Hehehehe Iceczek nasz kochany 12.04.08, 23:14
          > Jakie to mundury posiada czaszki, kłamliwy oszuscie i kretaczu ?

Oprócz SS wojska pancerne miały na klapach swoich mundurów trupie
          czaszki. A Tusk przynależał do jednostki, która nie podlegała
          Wermachtowi tylko bezpośrednio Adolfowi Hitlerowi:

Grenadier-Ersatz-und-Ausbilldungsbataillon numer 328
          • qwardian Żydzi modlą się do ściany po rzymskiej łaźni? 12.04.08, 23:18

DLACZEGO???

Leonard:
            Swiatynie Jerozolimska do fundamentow zniszczyli i zaorali
            Rzymianie. Na tym miejscu wybudowali publiczne laznie i latryny.
            Wiec tak zwana sciana to sciana po rzymskiej lazni.
            • pushbush Re: Żydzi modlą się do ściany po rzymskiej łaźni? 12.04.08, 23:43
              Wszystko w tak zwanym judaizmie rabinackim to fabrykacja jak w
              disneylandzie. Judaizm kaplanski zginal bezpowrotnie razem ze
              swiatynia jerozolimska i przegnaniem zydow.
              Olbrzymia wiekszosc zydow nieodwracalnie podczepila sie pod
              chrzescijanstwo. Tak trwalo przez 300 lat, kiedy to ponizej 20%
              zydow zaczelo tworzyc luzne OD-CHRZESCIJANSKIE sekty tak zwanego
              pseudo-judaizmu rabinackiego.
              Co do "sciany" , to jest oczywiscie pozostalosc Rzymskich latryn i
              lazni. Pierwsza swiatynie rzymianie zburzyli z fundamentami
              i teren zaorali. Nic nie pozostalo. Nie mam pojecia dlaczego pseudo-
              zydzi pseudo-judaizmu rabinackiego wala glowami w sciane rzymskiej
              lazni. Jak powiedzial Jezus Chrystus jedynymi prawdziwymi
              Zydami sa Katolicy oraz jedynym ludem wybranym sa Katolicy.
              Ludzie podajacy sie za pseudo-zydow w USA i Izraelu to w wiekszosci
              goje i ateisci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka