stormy_weather 16.04.08, 08:57 (foto) – dobrze osłonięty przed deszczem mężczyzna spaceruje w Berlinie obok plakatu. roczna średnia temp. w Berlinie wynosi 9,1 st.C. Oczywiście nie chroni to przed deszczem www.spiegel.de/img/0,1020,1151988,00.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haszszachmat Byłeś Ubowcem czy żołnierzem? 16.04.08, 09:02 bo nie wiem ja traktować te Twoje szyderstwa z polaczków... Kocham Ivanów, Davidów i Adolfów... choć wypasasz swoje brzuszysko darami puszczy kneszyńskiej leżącej w Mojej Ojczyźnie! ######### czy nie dlatego profesor Koneczny nie jest znany w świecie nauki? Bo musieliby się pohamować i zmienić swoje zachowanie pod pregieżem naukowo odowodnionych różnic cywilizacyjnych, w których - prymitywniejsza (nomadzka - bez emocjonalnego przywiązania do eksplowatowanego intensywnie pastwiska) zawsze rozbija tę na wyższym etapie rozwoju łącińską - pielegnującą przywiązanie do ziemi (ziemiaństwo) do Boga, Honoru i Ojczyzny? Odpowiedz Link Zgłoś
stormbird Re: Byłeś Ubowcem czy żołnierzem? 16.04.08, 09:44 trzy białe brzozy stoją w mojej ojczyźnie które znowu chciałbym zobaczyć , bo tak daleko stąd , na zielonym wrzosowisku byłem z nimi szczęśliwy… Pożegnanie nie musi być na zawsze , marzę jeszcze o szczęściu . W promieniach słońca zielenią się brzozy na zielonym wrzosowisku i mówią „powrócisz tu”. I love Russia , Israel and Dayan .. i szkockie wrzosowiska ... ingeb.org/Lieder/dreiweis.mid Odpowiedz Link Zgłoś
geniusz2008 You love russia, Israel,Dyan 16.04.08, 10:46 to po cholery cierpisz na tym polskim padole biedy i antysemitow ? To ty masochista ? CZy psychol? Odpowiedz Link Zgłoś
stormy_weather Re: You love russia, Israel,Dyan 16.04.08, 11:03 Kim jesteś , oficerem ? Lubisz morze ? jakie książki czytasz ? Masz wystarczająco dużo papierosów ? Czy jest ktoś kto się z Tobą identyfikuje ? czy możesz widzieć niebo przez okno twojej celi ? Przyzwyczaiłeś się do szczęku ciężkiego klucza , do grzechotu zamka , uderzeń metalowych drzwi ? Czy we śnie widzisz poruszające się na wietrze łany pszenicy i żyta ? Czy widzisz te rozległe pola słoneczników . Śmiejesz się we śnie a ściany celi zawalają się i nieznany człowiek macha do ciebie ręką ? Powiedz więc kim jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
geniusz2008 Re: You love russia, Israel,Dyan 16.04.08, 11:19 Ja jestem wolnym Polakiem , ktory kocha swoja Ojczyzne. Czemu nie tesknisz za trzema palmami na pustyni Negev i pod te palmy nie wypieprzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
stormbird Re: You love russia, Israel,Dyan 16.04.08, 11:43 Co to jest ojczyzna ? miejscowość ? uczucie ? Dla każdego jest inna , bezkonturowa , rozpływająca się w kolorach i kształtach bezbrzeżna i niepojęta. Dla mnie klifem nad portem , plażą nad Bałtykiem , dzwonami i wieżą kościoła niedaleko osiedla kutrów krabów i dorszy , strumieniami i fabrykami , stoczniami , stolarniami , rynkami , pałacami szklanymi , pysznymi willami i osiedlami z małymi domami z czerwonej cegły , dużymi domami – zakorzenienia… Goodbye Papa, please pray for me. I was the black sheep of the family. Odpowiedz Link Zgłoś
pozarski Re: You love russia, Israel,Dyan 16.04.08, 16:19 Ech, Abi, ten geniusz to tylko taki gienek, tzw.the missing link. Odpowiedz Link Zgłoś