lukwro83 06.07.05, 17:59 Witam Wlasnie odberalem wyniki z wymazu z gardla i jest napisane ze sa 2 bakterie: - neisseria spp. - streptococcus oralis prosze o informacje co to jest bede zobowiazany za szybka odpowiedz pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lena_zet Re: co to jest????? !!!!!POMOCY!!!!!!1 07.07.05, 11:29 to pierwsze to mi się z rzeżączką kojarzy, ale pewna nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Re: co to jest????? !!!!!POMOCY!!!!!!1 07.07.05, 11:49 Kojarzy ci sie niezle, jest grupa neisseria gonorrhea wywolujaca rzezaczke, ale sa i liczne inne neisseria, w tym rowniez w normalnej florze bakteryjnej nosogardzieli. Odpowiedz Link Zgłoś
franc_tireur Re: co to jest????? !!!!!POMOCY!!!!!!1 07.07.05, 11:51 Rzeżączkę wywołuje Neisseria gonorrhoeae. Nie mam 100% pewności, ale te bakterie to bodajże flora fizjologiczna. W każdym razie w normalnych warunkach nie są chorobotwórcze. Odpowiedz Link Zgłoś
ochmis Rzeżączka w gardle? 07.07.05, 11:55 Przy oralnym seksie? dlaczego nie... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zet Re: Rzeżączka w gardle? 07.07.05, 11:56 nie no, tak mi się skojarzyło, ale mogłam nic nie pisać skoro pewna nie byłam. Odpowiedz Link Zgłoś
franc_tireur Re: Rzeżączka w gardle? 07.07.05, 11:59 W ogóle - jak najbardziej. Ale w tym wypadku nie, bo to nie ta bakteria. Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: Rzeżączka w gardle? 07.07.05, 18:10 Streptococcus mutans też są florą bakteryjną naturalną, a skoro w nazwie mają częśc ciała (oralis) to to chyba też naturalna odmiana ;) Odpowiedz Link Zgłoś