i-love-2-bike 20.06.08, 18:54 ano wiadomo,temu kraikowi,ktory tak miluje pokoj i sasiadow,ze zyc bez zadym nie moze. www.msnbc.msn.com/id/25280860 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Mozaika 20.06.08, 21:43 Trudna sprawa. Ayatollahowie tez pokoju nie kochaja. I ze mamy tu na forach wielu takich i innych niezbyt madrych, to nie znaczy ze Izrael nie ma prawa sie bronic. Moze tylko kilka uwag, po pierwsze sympatii swiata chyba nie bedzie. Po ataku na Irak notowania malego i duzego szatana sa slabe. Po drugie, Iranczycy rozproszyli laboratoria. I ataki typu Osirak juz nie da rady zrobic. A po trzecie, i najwazniejsze, co na to Stany? Boi sie Izrael zmiany na Obame i sie spieszy? I dlaczego ten rozejm z Hamasem? Dla zmylenia przeciwnika? Cos mnie sie to wszystko nie sklada w jeden obraz. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Der Spiegel 22.06.08, 08:49 "A po trzecie, i najwazniejsze, co na to Stany? Boi sie Izrael zmiany na Obame i sie spieszy?" Twierdzi, ze dokladnie o to chodzi. O ostatnia szanse zanim nadejdzie Obama. PF Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek-kowalski Re: Der Spiegel 22.06.08, 13:33 Z obama czy bez obamy z pustego i Salomon nie naleje. Nie ma zadnych szans aby zmobilizowac pol miliona amerykanskich rezerwistow i wyslac ich na wojne kosztem pol tryliona dolarow. Chyba ze kazdy zyd na swiecie wysupla po 500 tysiecy dolarow i wysle do Pentagonu. Ale z drugiej strony za takie pieniadze to Iran chetnie sila przeniesie wsszystkich Palestynczylow na terytoriumn Iranu. ha,ha,ha,ha,ha,ha ................. I love Poland. I love Jesus. arabole i zydole mi zwisaja Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Der Spiegel 22.06.08, 14:05 "Nie ma zadnych szans aby zmobilizowac pol miliona amerykanskich rezerwistow i wyslac ich na wojne kosztem pol tryliona dolarow" Dlatego Izrael (za Der Spiegel) chce sam zaatakowac zanim Obama nadejdzie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek-kowalski Re: Wojna już jest 22.06.08, 14:19 Czy jak kundle z dwoch oddalonych od siebie wiosek szczekja - to jest wojna? Nie rozsmieszajcie mnie. ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek-kowalski Re: Der Spiegel 22.06.08, 14:16 Izrael to chciec bardzo duzo , a mozec bardzo malo. Ot, Monte Carlo Bliskiego Wschodu ha,ha,ha,ha Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Der Spiegel 22.06.08, 19:18 polski_francuz napisał: > > Twierdzi, ze dokladnie o to chodzi. O ostatnia szanse zanim nadejdzie Obama. > > PF a wojny jak wiadomo rospoczynamy by zdazyc pomordowac,zagrabic i ukryc wlasne matactwa a nie po to by bronic jakiegos tam swojego kraju..w te bzdury chyba nawet ci nasi tu piszacy za pieniadze nie wierza. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek-kowalski A niech sie tluka.... 20.06.08, 21:57 ....i wzajemnie wykrwawia. ---------------------------------- I love Poland. I love Jesus. Na Izraelu mnie nie zalezy Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Globalizacja 20.06.08, 22:07 We wspolczesnym swiecie nic nie jest lokalne. I ten atak w taki czy inny sposob nas uderzy. I obadwa zainteresowane narody rozumieja cos z wciagania innych do ich gierek. PF Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek-kowalski embargo na pomarancze? 20.06.08, 22:28 Czy grozi nam katastrofa embarga na izraelskie pomarancze? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: embargo na pomarancze? 20.06.08, 22:45 Groza nam na forach ataki propagandowe. No to dobranoc PF Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: embargo na pomarancze? 20.06.08, 23:55 polski_francuz napisał: > Groza nam na forach ataki propagandowe. > > No to dobranoc > > PF jakie propagandowe..przeciez ci propagandysci to nawet japac z klasa nie umieja..jednye co umieja to klac jak szewcy i panienki z podlych barow..e tam pf..tu nie ma inteligentnych propagandystow,tu napadala same kundle i wyleniale kundlice. jaka dobranoc..bo ja znowu w podrozy i jeszcze sporo dnia przede mna Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: A niech sie tluka.... 20.06.08, 22:29 Jak mozesz ziutku tak pisać, przecież wojna oznacza złamanie przykazania Pana o niezabijaniu. Przechodzisz na pozycje atolskie? Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek-kowalski Re: A niech sie tluka.... 20.06.08, 22:34 Wojna jest starsza od religii. Nic na to nie poradze. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: A niech sie tluka.... 20.06.08, 23:53 ziutek-kowalski napisał: > ....i wzajemnie wykrwawia. ziutek ales strzelil..ty chlopie chyba nie wiesz co klepiesz. oczywiscie gdyby iran byl sudanem to prosze bardzo niech sie tluka,bo nikogo oprocz tamtych biedakow to nie dotyczy,ale tu ktos szykuje sie do nowej zadymy by znowu bic niecny interes kosztem innych ludzi. jak widac nuda doskwiera jakiemus panstwku niezle,a najlepiej ukryc szwindle rzadzacych i lkac po nowy szmal jak sie zadyme wymysli i....wyje. Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek-kowalski Vicky,zle mnie osadzasz 21.06.08, 09:49 Vicki, wojna oferuje pewna sprawiedliwosc. Szalony i znudzny agresor tez umiera. Jezeli umrze wystarcajaca ilosc agresorow (np. 100 tysiecy) to otrzymali lekcje na 7 pokolen. I bedziesz miala pokoj ktorego pragniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Metoda agresji 21.06.08, 10:37 "Jezeli umrze wystarcajaca ilosc agresorow (np. 100 tysiecy)" Albo zmienia metode agresji na pokojowa. Niemcy i Japonia przykladem. Nastepne pytanie jest dlaczego niektore narody sa agresorami a niektore nie? PF Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Metoda agresji 21.06.08, 12:04 podretuszowales swoje poglady? Pamietam jak twierdziles,ze ze strony Niemiec zadna agresja nam nie grozi.Zadna. Za nowa Rosje zas reczyl dr.jotka Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Metoda agresji 21.06.08, 12:53 Agresja ekonomiczna tak, militarna - nie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Metoda agresji 21.06.08, 13:12 a ta pierwsza jest zupelnie nie szkodliwa? Rozmawiajmy o konkretach. Krytykowales Kaczki za nieumiejetnosc dogadywania sie z najblizszymi sasiadami.gdy jak dwa Rejtany chcialy sie rzucic w poprzek baltyckiej rury Nie chcialbym dozyc czasow,gdy przejrzysz na oczy,bo to bedzie zbyt pozno i zbyt marna satysfakcja za cene zagrozenia imponderabiljow Polski Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Metoda agresji 21.06.08, 14:08 "w poprzek baltyckiej rury" Rura nie jest w polskich interesach ale w niemieckich. I Kaczki i Tusk i ty i ja jestesmy przeciw. Tylko, ze nie mamy wplywu na to co Niemcy robia. Roznica miedzy Tuskiem i Kaczkami jest taka, ze z Tuskiem gadaja a z Kaczkami nie chciano nawet rozmawiac. Poprawa jest tylko, ze niewielka. Niestety. PF Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Metoda agresji 21.06.08, 14:26 w punktach 1.nie przypominam sobie bys byl przeciw rurze twierdziles,ze najwazniejsze sa dobre stosunki.podnoszenie problemu rury czy zreszta jakiegokolkwiek innego, te stosunki psulo Ergo,wg ciebie nalezalo byc za rura 2.jakie to ma znaczenie,ze z Tuskiem gadaja, skoro rury nie udalo mu sie zablokowac?O czym gadaja i po co? 3.nie prawda jest,ze nie mamy wplywu na to co Niemcy robia. mamy , przez struktury Unii , bo tylko taka Unia ma sens Kaczki to chcialy wykorzystac, stad ustawiony ,zorganizowany atak na nich w niemieckiej i rosyjskiej prasie plus tych polskojezycznych 4.jesli sie myle co do twojego stanowiska daj link na swoja wypowiedz z tamtego okresu Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Metoda agresji 21.06.08, 15:23 "Twierdziles,ze najwazniejsze sa dobre stosunki." Zgadzam sie. Co do ergo to juz sam dodajesz. "jakie to ma znaczenie,ze z Tuskiem gadaja" Polsko-niemieckie stosunki to nie tylko rura. "nie prawda jest,ze nie mamy wplywu na to co Niemcy robia" miec mamy ale maly. Z Tuskiem wiekszy, bo przynajmniej z nim gadajom. "jesli sie myle co do twojego stanowiska daj link na swoja wypowiedz z tamtego okresu" Ciezar dowodowy spoczywa na oskarzajacym. Przypomnij mi kto cie prawa uczyl, a? PF Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Metoda agresji 21.06.08, 15:54 > "Twierdziles,ze najwazniejsze sa dobre stosunki." > > Zgadzam sie. Co do ergo to juz sam dodajesz wybacz,ale nie rozumiem.najwazniejsze,to znaczy,ze wszystko inne nie jest tak wazne nawet bezpieczenstwo energetyczne i niepodleglosc? ca cene dyplomatycznych milych pogaduszek,i wspolnych bankietow? > miec mamy ale maly. Z Tuskiem wiekszy, bo przynajmniej z nim gadajom. i co wynika z tej gadaniny? Rzuc przyklad jakiejs zalatwionej drazliwej sprawy > Ciezar dowodowy spoczywa na oskarzajacym. Przypomnij mi kto cie prawa uczyl, a? Prawa pracy uczyl mnie asystent Kaczynski.Mylisz pojecia. Ja cie o nic nie oskarzam Rzecz w tym,ze PIERWSZY napisales,ze byles przeciwko rurze.Ja sobie takich wypowiedzi nie przypominam Jak mam znalezc linki do postow,ktorych wg mnie nie bylo? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Metoda agresji 21.06.08, 16:03 "wybacz,ale nie rozumiem. najwazniejsze,to znaczy,ze wszystko inne nie jest tak wazne nawet bezpieczenstwo energetyczne i niepodleglosc?" Niepodleglosc wazniejsza by far.Bezpieczenstwo energetyczne nie zalezy tylko od rury. Sa inne sposoby jej zabezpieczenia. "co wynika z tej gadaniny?" EU poparla m.in. ostatnio wschodnia inicjatywe dyplomatyczna Polski "Rzecz w tym,ze PIERWSZY napisales,ze byles przeciwko rurze. Ja sobie takich wypowiedzi nie przypominam" Bylem ale nie pamietam czy o tym pisalem. PF Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Metoda agresji 21.06.08, 16:18 > Bylem ale nie pamietam czy o tym pisalem. DD Bezpieczenstwo energetyczne nie zalezy tylko od > rury. Sa inne sposoby jej zabezpieczenia atom? > > EU poparla m.in. ostatnio wschodnia inicjatywe dyplomatyczna Polski Premiera czy Prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Metoda agresji 21.06.08, 20:09 "Bylem ale nie pamietam czy o tym pisalem" Przeciwko rasizmowi i uciskowi czlowieka przez czlowieka tez zawsze bylem a nigdy nie pisalem bo to oczywiste. "atom?" Atom + wiatry (w Danii jest ich duzo)+wegiel (czysty) tzn z filtrami wyziewy "Premiera czy Prezydenta" Polska propozycje PF P.S. Gratulacje za oszczedny styl, ktory kogos mi przypomina Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Metoda agresji 23.06.08, 11:13 P.S. Gratulacje za oszczedny styl, ktory kogos mi przypomina > > kogo peefie? -ze swiata polityki) -ze swiata kultury)) -kogos z Foru Swiat ))??? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Metoda agresji 23.06.08, 18:57 "-kogos z Foru Swiat ))???" O to to PF Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Metoda agresji 23.06.08, 19:08 polski_francuz napisał: > "-kogos z Foru Swiat ))???" > > O to to > > PF a ktoz tam pisuje i po co Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Metoda agresji 23.06.08, 19:29 "a ktoz tam pisuje i po co:" Coraz mniej jest tam ciekawych rozmowcow, to prawda... PF Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Metoda agresji 23.06.08, 19:34 polski_francuz napisał: > "a ktoz tam pisuje i po co:" > > Coraz mniej jest tam ciekawych rozmowcow, to prawda... > > PF raczej jest juz na tyle dennie i glupio,ze szkoda nawet otwierac to forum. tyle fajnych ludzi zostalo z niego przepedzonych przez kropke i jej kolezanke. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Metoda agresji 23.06.08, 20:20 Kilku zostalo...ale ta juz sa niedobitki. I faktycznie niewiele sie tam dzieje. PF Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Vicky,zle mnie osadzasz 21.06.08, 16:57 ziutek-kowalski napisał: > Vicki, wojna oferuje pewna sprawiedliwosc. > Szalony i znudzny agresor tez umiera. too little too late.kazda wojna to smierc przede wszytskim niewinnych ludzi,vide zadyma w iraku,gdzie ponad milion osob stracilo zycie,a o nich nawet sie dzisiaj nie wspomina. zadyma w tamtym regionie to krach finansowy,krach na rynku paliw i kompletne zachwianie na BW,czyli tak czy tak najmniej stabilnym punkcie swiata. krwiozerczy zboczenczy tylko moga sie cieszyc z nowej zadymy,ale wiele innych panstw ostrzega przed kolejnym,nieslusznym atakiem bo jak widac sporo mozna w nim stracic. www.msnbc.msn.com/id/25298744 Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: komu potrzebna nowa wojna 21.06.08, 12:08 w zadna wojne nie wierze.Nie mowie,ze jej nie bedzie, ale ze nie wierze Po namysle dodaje,ze w wybuch irackiej tez nie wierzylem,wiec kiepsko to widze Po obu stronach stoja fanatycy z wypranymi umyslami i duszami Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ____________? co to za konstatacja?_____________ 21.06.08, 13:29 mamy tu na forach wielu takich i innych niezbyt madrych, to nie znaczy ze Izrael nie ma prawa sie bronic. ######################################################## nie ma polskich francuzów, sa albo polscyemigranci we Francji albo zfranco jak to się pisze zfrancozuwaceni ? /cholera skleroza\...Polacy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: zfrancuszczony zfrancuzszczony sfrancuzczony 21.06.08, 14:10 Czy to forum ma byc polityczne i dyskusyjne czy narodowe? PF Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: zfrancuszczony zfrancuzszczony sfrancuzczony 21.06.08, 18:47 polski_francuz napisał: > Czy to forum ma byc polityczne i dyskusyjne czy narodowe? > > PF forum nie ma granic,na szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: ____________? co to za konstatacja?__________ 21.06.08, 13:43 prosta konstatacja Nic nie jest wystarczajaco glupie,zeby nie moglo sie wydarzyc Dlatego czarno to widze A propos Israel,ten od 48-mrgo wszyna profilaktyczne wojny w swojej obronie Fluktuuje to w szerszych granicach,to bardziej sfilcowany , ale czy czuje sie bezpieczniej? To oddzial zamkniety,w ktorym personel cierpi na ta sama co pacjenci chorobe Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: ____________? co to za konstatacja?__________ 21.06.08, 14:13 "nie ma polskich francuzów" Jak zwal tak zwal. Plun w twarz i popatrz w serdce. PF Odpowiedz Link Zgłoś
ziutek-kowalski Nie bedzie zadnej wojny. No bo jak? 21.06.08, 20:43 1)Iranczycy musieli by na latajacych dywanach przeleciec 1500 kilometrow 2) Izraelczycy musieli by sie podwiazac do skrzydel swoich Phantomow by desant w formie 10 ludzi zrzucic. Juz bardziej prawdopodobna jest wojna miedzy Monaco a San Marino na kije bilardowe. ----------------------- I love Poland. I love Jesus. arabole i zydole mi zwisaja. Odpowiedz Link Zgłoś
vicky17 Re: Nie bedzie zadnej wojny. No bo jak? 21.06.08, 20:53 wojny juz mamy,ale zobaczymy czy swiat kupi ten sam kit na temat ew.nastepnej. jak dotad rzekomo tylko iran straszyl izrael,ze go zmiecie,ale widac ten rowniez straszy tym samym,czyli jeden wart drugiego,plus geszefcik na boku dla kolesiwo po to by wlasne szwindle ukryc. Odpowiedz Link Zgłoś
szczeniaczek Re: komu potrzebna nowa wojna 22.06.08, 20:17 Dogs of war! Szczaja na swiat! Podjudzaja Arabow! Gwalca polskie dziewczyny! Hau Hau Hau Odpowiedz Link Zgłoś