sas.15 30.07.08, 22:07 wiadomosci.onet.pl/1798221,450,item.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jaceq Re: Ani metra metra 30.07.08, 22:49 Ta akurat decyzja Bufetowej mnie się podoba. Nie wiem, ponajaki spieszyć się z tym metrem. Średnicówka ma 4 tory. Wystarczy podciągnąć przystanek Stadion bliżej Stadionu (z obecnej lokalizacji do Wschodniego dorzuciłaby kamieniem baba w ciąży i to pod wiatr) i puścić pociągi (kupić pięciowagonowe Flirty) co 2 minuty. Jak kibice zechcą poznać nocne życie Ząbkowskiej, Brzeskiej, Stalowej, to sobie pieszo zajdą. No i zobaczymy, jak bardzo teraz, kiedy już się nie pali, zmięknie rura potencjalnym wykonawcom w kolejnym przetargu. Odpowiedz Link Zgłoś
kasz0 mili metro na Pragie 31.07.08, 09:02 jaceq napisał: > Wystarczy podciągnąć przystanek Stadion bliżej Stadionu Od strony polnocnej tory ida tak blisko stadionu, ze blizej mozna jedynie tunelem. Chcesz z mostu zjazd do tunelu jak w lunaparku? Wtedy napiszesz, ze jest za daleko w pionie. Mozna ewentualnie dac ruchomy chodnik z przystanku na stadion. Ze stacji metra przy hotelu Polonia do stacji Stadion jest dostateczna ilosc torow wspolczesnie. Nie wiem czy jest tunel dla pieszych z metra Centrum do PKP Srodmiescie. Tez mozna dac ruchomy chodnik. Bedzie taniej niz 50 miliardow. > zmięknie rura potencjalnym wykonawcom w kolejnym przetargu. Pisza, ze za wysokie kary umowne. Inna sprawa, ze kurzawka pod Wisla to ekstra wyzwanie technologiczne. Ciekawe, czy to w ogole wykonalne. Moze taniej byloby wykorzystac tunel metra z 1955 roku. Kurzawka go pokonala i jest zalany woda. Wystarczy wypompowac Wisle rura do Wloclawka. Zajezdnia metra to chyba budynki WZT (Warszawskich Zakladow Telewizyjnych) - tARGOWEK pRZEMYSLOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: mili metro na Pragie 31.07.08, 09:50 kasz0 napisała: > Od strony polnocnej tory ida tak blisko stadionu, ze blizej mozna > jedynie tunelem. Chcesz z mostu zjazd do tunelu jak w lunaparku? A ponajaki tunelem? "Bliżej" to nie oznacza zaraz styku linii stycznej z okręgiem stadionu. Tak, jak jest w projekcie, jest dobrze. > Ze stacji metra przy hotelu > Polonia do stacji Stadion jest dostateczna ilosc torow wspolczesnie. Oczywiście. O to mi chodziło. > Nie wiem czy jest tunel dla pieszych z metra Centrum do PKP > Srodmiescie. Tez mozna dac ruchomy chodnik. Bedzie taniej niz 50 > miliardow. PKP Śródmieście widziałem ostatnio chyba za czasów Gierka. Jest problem burdelu zwanego Placem Defilad i co z tym zrobić. Jest pomysł zalać to w cholerę, staw czy jezioro uczynić i chyba to pomysł najlepszy. Powiązanie budowy metra prawobrzeże-lewobrzeże (skądinąd potrzebnej jak najbardziej) z E-2012 wydaje mi się jednak idiotyzmem. Te 50 miliardów jednak lepiej byłoby zwyczajnie przepić. Byłoby bardziej z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasz0 najlepsze kabaretowe rozwiazanie 31.07.08, 11:52 jaceq napisał: > Jest problem burdelu > zwanego Placem Defilad i co z tym zrobić. Zgodnie z aktualna linia Partii oddac wlascicielom. Ale beda jaja. Juz sobie wyobrazam jak oddadza to co sie nalezy Ulrichom = Zydom. Cala ponocno-zachodnia czesc. Wszypolaki zawyja sie na smierc. Mialem osobiscie okazje poznac spadkobiercow. Calkiem zywych bez przejsc wyskrobkow krematoryjnych. > Te 50 miliardów jednak lepiej byłoby zwyczajnie przepić. Wystarczy menelom oddac wytwornie "Koneser" i dodac kartoflisko. Bedzie taniej i w obiegu zamknietym. Czy na potrzeby wlasne tez placi sie akcyze? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: najlepsze kabaretowe rozwiazanie 31.07.08, 15:04 > Juz sobie wyobrazam jak oddadza to co sie nalezy Ulrichom = Zydom. Może i trzeba tak było zrobić już dawno. Podobno jakiś facet wygrał w sądzie kawałeczek parczku przylegającego do Świętokrzyskiej, ale podobno płotem grodził nie będzie. > Mialem osobiscie okazje poznac spadkobiercow. Ciekawe, co by było, gdyby pod placem Defilad znaleźli gaz i ropę. To, mówisz, pałac im. Stalina też będą prywatyzować? Kiedyś kupiłem sobie taką białoruską chałupkę na działkę. Fachowcy ponumerowali belki, rozebrali, przewieźli i postawili, a wszystko trwało 3 dni i kosztowało drożej niż sama chałupka. Podobnie można ponumerować cegły pałacu, rozebrać i sprzedać np. do Lasu Wegasu, jestem pewien, że kupiec by się znalazł. Za zarobione pieniądze można by zaspokoić pewnie roszczenia właścicieli i na 3-4 linie metra być może jeszcze by starczyło. ) Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: najlepsze kabaretowe rozwiazanie 31.07.08, 15:08 > Czy na potrzeby wlasne tez > placi sie akcyze? Zaskoczyłeś mnie tym pytaniem, nie wiem. Ja na ten przykład nie płacę ani grosza, ani na potrzeby własne, ani kiedy w ramach tzw. dozwolonego użytku poczęstuję kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: mili metro na Pragie 31.07.08, 16:51 To cena 20 miliardow USD w przyblizeniu - Ciekawe jak oni to licza , dla przykladu Channel Tunnel (w sumie 3 tunele) laczacy GB z Europa kosztowal niecale 12 miliardow USD z infrastruktura ,.. polaczeniami z wezlem autostrad , kolei , stacjami osobowymu , przeladunkowymi , etc. gdzie poradzili sobie z wiekszymi problemami niz kurzawka pod Wisla ,... www.itc.nl/~ingeokri/newsletter/summer98/image13.jpg Na marginesie w tym samym czasie kiedy u was zaczeto rozstrzasac sprawe "drugiej linii" tutaj powstal projekt polaczenia Seattle z international airport odleglym 14 mil od miasta kolejka nadziemna i w sasiednim miescie Tacoma (miasta w strefie sejsmicznej) budowy drugiego mostu ,... Most skonczono kilka miesiecy temu i oddano do uzytku ,... Tak bylo 2 lata temu ,... www.kramer-s-nehl.com/tacoma_bridge.jpg A tak wyglada teraz ,... testcf.wsdot.wa.gov/projects/sr16narrowsbridge/images/designviz_big.jpg Kolejka bedzie w uzytku pod koniec roku a u was dalej "rozwazaja" ,.. www.soundtransit.org/Images/st2/Tukwila-Elevated-Track-0070.jpg www.djc.com/stories/images/20070308/STAirportStation_big.jpg seattle.metblogs.com/archives/images/2007/12/seattle-etc-monorail.jpg =================================================================== Tez mozna dac ruchomy chodnik. Bedzie taniej niz 50 miliardow. Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: Ani metra metra 30.07.08, 22:56 Gdyby prowadzilo do zydowskiego muzeum to szmal by sie znalazl , tak jak na muzeum ,... Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Ani metra metra 30.07.08, 23:24 spitt napisał: > > Gdyby prowadzilo do zydowskiego muzeum to szmal by sie znalazl Iii, tam. No przecież miało przechodzić to metro nieomal pod muzeum. Odpowiedz Link Zgłoś