d_nutka 03.10.03, 11:57 ceesiu )) to dla ciebie d_ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Milcz niewiasto 03.10.03, 12:14 d_nutka napisała: >gdzie jest cs137? Jak śmiesz zwracać się niepytana do forumowej góry ! Pan docent urlopuje na Olimpie. Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Milcz niewiasto 03.10.03, 12:23 oleg3 napisał: > > Jak śmiesz zwracać się niepytana do forumowej góry ! Pan docent urlopuje na > Olimpie. > O,Zeusie wybacz mnie śmiertelnej! zasłużyłam na grom z jasnego nieba by spalić się ze wstydu. d_nutka w objęciach neptuna Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Jaki Zeus takie gromy 03.10.03, 13:29 Pan Docent ogłosi co najwyżej konkurs: "chyży rój" nad "cichą lipą". d_nutka napisała: > O,Zeusie Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Albo, gdzie jest cs137? 03.10.03, 12:14 d_nutka napisała: > ceesiu > > )) to dla ciebie > d_ Spytaj sie Nostromo to jego slimak . Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Dla CCCP 03.10.03, 12:27 Z goracymi pozdrowieniami i haslem dnia. Ziemia dla brukselek -no i niech bedzie dla ziemniakow tez. Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: Albo, gdzie jest cs137? 03.10.03, 17:13 Pewnie zajety - uniwersytety ma Zachodnim Wybrzezu wlasnie rozpoczely semestr jesienny. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Albo, gdzie jest cs137? 03.10.03, 17:33 miss_mag napisała: > Pewnie zajety - uniwersytety ma Zachodnim Wybrzezu wlasnie rozpoczely semestr > jesienny. A Zachodnie Wybrzeże tak jest blisko Dalekigo Wschodu krainy n0str0m0 Czyzby zrobiwszy krok ku sobie ,razą sie sake? A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: Albo, gdzie jest cs137? IP: *.nas3.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 03.10.03, 23:35 miss_mag napisała: > Pewnie zajety - uniwersytety ma Zachodnim Wybrzezu wlasnie rozpoczely semestr > jesienny. ================================================================================ Cos ostatnio wspominal o pieknych jesiennych kolorach w gorach ,... Chcialem go uprzedziic ze sezon lowiecki sie zaczal , ale znajac go , wiem ze zazadal by zaraz dowodow , materialow , etc,... Wiec dalem sobie spokoj ,... RIP , cs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 z tej durnosci komputer dostal czkawki! IP: 202.95.14.* 04.10.03, 05:42 cos narobla? wywlolalas z lasu wypelz i chce na gwalt jozia calowac! a mialo byc tak pieknie nostromo p.s. tradycyjnie juz, docent... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zelig(jakoś tam) Re: Albo, gdzie jest cs137? IP: *.am.poznan.pl 04.10.03, 08:51 d_nutko, nie udawaj, że nie wiesz ! Co prawda nakazałem mu powrót z przymusowego urlopu ,ale nakazałem mu trzymać język za zębami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lie :) Re: Tutaj jestem! n/t IP: *.nas25.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 04.10.03, 21:12 CS , jak na kogos z Seattle , zawiodles mnie ,... Nie dziwil bym sie jakiemus palantowi z Brooklyn ,... Chciales materialow , dowodow ,... Pozatym ,... Znamy sie ! (przelotnie Nie martw sie jednak , akurat mi nie zaimponowales , (nie tylko mnie) wiec nie bede chwalil ,... Pozdrowienia , tez poluje ,... Z lukiem ,... (another hint) Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Kto powiedział, ze ja poluję? 05.10.03, 10:44 Musi chodzic o kogos innego. Ja nie poluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Empiria Re: Kto powiedział, ze ja poluję? IP: *.icpnet.pl 05.10.03, 16:24 no pewnie, prowadzisz tylko no te doświadczenia, ale żeby to nazywać polowaniem na wynik , to trzeba być teoretykiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: Kto powiedział, ze ja poluję? 05.10.03, 23:27 Gość portalu: Empiria napisał(a): > no pewnie, > prowadzisz tylko no te doświadczenia, ale żeby to nazywać polowaniem na > wynik , to trzeba być teoretykiem ! Akurat tam! Tere fere kuku! Typowe zarozumialstwo teoretyka. Gdyby taka była prawda, to do dziś dnia żylibyśmy w błogiej nieświadomości, że istnieje nadprzewodnictwo wysokotemperaturowe, ułamkowy effekt Halla, czy nadciekłość w He3 (wymieniam tylko parę osiągnięc nagrodzonych Noblami w okresie ostatnich kilkunastu lat). Dziesiejsza nauka to wysiłek kolektywny, teoretycy i doświadczalnicy muszą sie inspirować NAWZAJEM, bez tego nie bedzie żadnego postępu. Moje standardowe pytanie dla zarozumiałych teoretyków: no co, wynikły już wam te masy cząstek elementarnych z teorii? 35 lat temu, jako student fizyki, trafiłem przypadkowe na seminarium cząstkowców. Kiewdy przyszło do pytań, ja naiwnie i niezłośliwe zapytałem: "A kiedy masy cząstek elementarnych wynikną z teorii?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily Re: Kto powiedział, ze ja poluję? IP: *.dc.dc.cox.net 06.10.03, 04:49 nic bez was empirionow, panie ceesiu i bez nas - mieszancow teoempirczych tez My sobie sami wymyslamy teorie i sami je sprawdzamy, tak jest najciekawiej. pozdro dla Pana i Zony od zegarow i muszek Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Kto powiedział, ze ja poluję? 06.10.03, 07:01 Gość portalu: Emily napisał(a): > nic bez was empirionow, panie ceesiu i bez nas - mieszancow teoempirczych tez > > My sobie sami wymyslamy teorie i sami je sprawdzamy, tak jest najciekawiej. > pozdro dla Pana i Zony od zegarow i muszek Emily ta teoria mi się podoba taka z praktyki właśnie a zegary są przydatne a muszki zdecydowanie mniej, chyba że do sprawdzania empirii d_nutka Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: do Emily, o teoretykach i eksperymentalistach 06.10.03, 08:56 Gość portalu: Emily napisał(a): > nic bez was empirionow, panie ceesiu i bez nas - mieszancow teoempirczych tez > > My sobie sami wymyslamy teorie i sami je sprawdzamy, tak jest najciekawiej. > pozdro dla Pana i Zony od zegarow i muszek Dzięki! Pozdrawiamy wzajemnie dzielnych załogantów nauki z D.C. W fizyce istnieją "zaprzysięgli" teoretycy, którzy absolutnie nic nie chcą mieć do czynienia z doświadczeniem. Faktycznie, nie należy takich nawet dopuszczac w pobliże aparatury eksperymentalnej, bo potrafia ja popsuć przez sam wpływ, nie dotykajac. O jednym slynnym fizyku, Paulim bodajże (odkrywcy tzw. "zakazu Pauliego") opowiadano, że potrafił zrujnować aparaturę zbliżając sie do niej na odległośc ok. kilometra! (zresztą, może to byl Heisenberg, inny słynny teoretyk). W odwrotna stronę to nie działa jednak. Każdy eksperymentalista musi odrobinę choc teorii znać. "Czystego" eksperymentatora juz trudno byłoby nazwać fizykiem, lepiej raczej by pasowała nazwa "super-technik". Tacy, którzy sa wybitnymi teoretykami i eksperymentalistami zarazem zdarzają się stosunkowo rzadko Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: do Emily, o teoretykach i eksperymentalistach 06.10.03, 19:51 cs137 napisała: > Podobnie jak w fizyce, w naukach biologicznych dojdzie niebawem do tego, > ze "biologia komputerowa" zostanie rozpoznana jako samodzielna niezależna > dzidzina wiedzy. Widac to już gołym okiem. > Juz jest rozpoznana Ceesie i nazywa sie "bioinformatics". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit Re: do Emily, o teoretykach i eksperymentalistach IP: *.nas25.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 06.10.03, 20:05 miss_mag napisała: > cs137 napisała: > > > Podobnie jak w fizyce, w naukach biologicznych dojdzie niebawem do tego, > > ze "biologia komputerowa" zostanie rozpoznana jako samodzielna niezależna > > dzidzina wiedzy. Widac to już gołym okiem. > > > Juz jest rozpoznana Ceesie i nazywa sie "bioinformatics". ============================================================================= Zanim to zobaczysz w zyciu , radze postawic na diamentowe chips zamiast kwarcu , Cees ci to wytlumaczy a je tez chetnie poczytam ,... Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: do Emily, o teoretykach i eksperymentalistach 06.10.03, 20:19 miss_mag napisała: > cs137 napisała: > > > Podobnie jak w fizyce, w naukach biologicznych dojdzie niebawem do tego, > > ze "biologia komputerowa" zostanie rozpoznana jako samodzielna niezależna > > dzidzina wiedzy. Widac to już gołym okiem. > > > Juz jest rozpoznana Ceesie i nazywa sie "bioinformatics". Tak, oczywiscie, mopzna powiedziec, ze juz jest rozpoznana. Ponadto ta droga ludzie chca przemycic termninu "informatyka" i "informatyk" na grunt amerykanski. Jak wiadomo, do tej pory nie zdolaly sie one tutaj przyjac. Jeden moj znajomy staral sie kiedys o prace w USA i w czasie interview tlumaczyl, ze on nie jest programista, tylko INFORMATYKIEM. Pracy oczywiscie nie dostal, bo potencjalni pracodawcy zrozumieli, ze nastapilo nieporozumienie i zaprosili na interview reprezentanta jakiegos dziwnego zawodu, nie tego, ktory byl im potrzebny. Tak to na biednym Bogdanie (tak mial ow facet na imie) zemscilo sie, ze uczyl sie tylko "slownikowego" jezyka i to z polsko-BRYTYJSKIEGO slownika, a niew "zywego" mowionego jezyka! Pozdrowienia, Cees Odpowiedz Link Zgłoś
miss_mag Re: do Emily, o teoretykach i eksperymentalistach 07.10.03, 01:04 cs137 napisała: > a nie "zywego" mowionego jezyka! > No to wrzuc sobie slowo "bioinformatician" do Googla i zobaczysz, ze tak firmy na Wschodnim i Zachodnim Wybrzezu oglaszaja pozycje dla bioinformatykow. Nie jest tego wiele, bo rynek sie skurczyl, kiedy venture capital wyparowal, ale powolutku wraca. Twoj kumpel przyjechal za wczesnie. Poza tym klasyczne pozycje w komputerach to dalej programmer, software engineer, software analyst. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: do Emily, o teoretykach i eksperymentalistach 07.10.03, 01:18 miss_mag napisała: > cs137 napisała: > > > a nie "zywego" mowionego jezyka! > > > No to wrzuc sobie slowo "bioinformatician" do Googla i zobaczysz, ze tak firmy > na Wschodnim i Zachodnim Wybrzezu oglaszaja pozycje dla bioinformatykow. Nie > jest tego wiele, bo rynek sie skurczyl, kiedy venture capital wyparowal, ale > powolutku wraca. Twoj kumpel przyjechal za wczesnie. Poza tym klasyczne > pozycje w komputerach to dalej programmer, software engineer, software analyst. Ale czy samego okreslenia "informatician" bez "bio" sie uzywa? Mi sie wydaje, ze nadal kroluje "computer science" i pochodne, a "informatics" bardzo powoli sie przyjmuje (oczywiscie, moge nie miec racji, bo to jednak nie moja dziedzina). Moj kumpel istotnie byl na tym interview przed 19 laty. Wtedy w slowniku Merriam-Webster pod haslem "Informatics" byla podana definicja, ktora w ogole nic wspolnego z komputerami nie miala. "Informatyka", o ile wiem, to termin ukuty przez Francuzow. Nieprawda jest, ze w USA francuskie slowa sie nie przyjmuja (wezmy chocby "chef", "gourment", czy "naive"), ale akurat informatyka jakos nie trafila w miejscowe gusta, wydaje mi sie. Oczywiscie, wiadomo, to Polacy wynalezli komputery i dlatego wielu naszych rodakow uwaza fakt, ze Amerykanie nie uzywaja slowa "informatyka" za objaw zacofania i smieja sie z nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emily Re: do ceesia IP: *.dc.dc.cox.net 07.10.03, 01:13 Dziekuje za interesujact wykladzik i pozdrowka dla zegarowych muszek i ich krolowki. Odpowiedz Link Zgłoś
cs137 Re: do ceesia 07.10.03, 01:25 Gość portalu: Emily napisał(a): > Dziekuje za interesujact wykladzik.... Zawodowa dewiacja! Jak sie wyklada ilestam godzin w tygodniu, to czlowiek juz nic innego nie potrafi robic, tylko wykladac... Moje corki (15 i 18) mnie strasznie tepia, a zona zwyczajnie nie slucha. Wiec ja sobie odbijam na Forum tym. i pozdrowka dla zegarowych muszek i ich > krolowki. Zona sie na pewno ucieszy, dzieki! A propos, ona tyrala w UMD College Park i w osrodku USDA w Beltsville, zanim tutaj przyjechalismy. Do Beltsville to ona sie niechetnie przyznaje, ale na Forum tym pewnie malo osob zna Beltsville, wiec moge to zdradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semiempircal Re: Kto powiedział, ze ja poluję? IP: *.am.poznan.pl 06.10.03, 07:15 Na pytanie kiedy ? odpowiadam jak się trafi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sp;lit:) Re: Kto powiedział, ze ja poluję? IP: *.nas25.bellevue1.wa.us.da.qwest.net 06.10.03, 17:09 cs137 napisała: > Musi chodzic o kogos innego. Ja nie poluję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n/t Re: Albo, gdzie jest cs137? IP: *.am.poznan.pl 04.10.03, 10:29 A nie mówiłem ? Odpowiedz Link Zgłoś