qwardian 13.11.08, 22:30 www.tvn24.pl/12690,1572910,0,1,wraca-sprawa-tw-filozofa,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pozarski Re: --------TW Filozof, czyli biskup Życiński---- 14.11.08, 09:33 Jeszcze niedawno do lustracyjnego sztambucha by ci sie wPiSdala pejszns ze swoim pudelkiem, sanatorium_psychiatryczne. Dzis fanatycy lustracji tlumacza Martina Luther Kinga i maja drim. A mowia,ze na stare lat czlowiek sie nie zmienia. Nie tylko sie zmienia,ale i marzy mu sie kalifat z preziem ObladiObama. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 --------TW Glupek, czyli namol Qwardian ---------- 14.11.08, 10:23 qwardian napisał: > www.tvn24.pl/ Znajomy opowiadal mi, ze jego znajomy esbek ma w domu teczke TW Glupek, czyli Twoja Qwardianie. Mam w zwiazku z tym pytania: 1. Dlaczego nie tlumaczysz sie publicznie, ze byles kapusiem? Zaszkodziles przynajmniej mi na ma estetyke. 2. Dlaczego nie przyjales pseudonimu bardziej kamuflujacego kim jestes? Zaszczyt wspolpracy z organami legalnego panstwa powinien byc przykryty skromna tajnoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: --------TW Glupek, czyli namol Qwardian ----- 14.11.08, 11:13 > Znajomy opowiadal mi, ze jego znajomy esbek ma w domu teczke TW >Glupek, czyli Twoja Qwardianie. Przyznałbym się i starałbym się naprawić straty jakie narobiłem, nie każdy z TW, rzeczywiście jest łobuzem, wielu wyjeżdżało, lub zostało postawionych pod murem. Nie mam z tym problemu, każdy kto potwierdzi ten fakt, uzyska u mnie aprobatę i tak się już stało... Ale tu mamy z innym przypadkiem, z zakłamywaniem i zaprzeczaniem, które zastanawia, na czym polegała rola arcybiskupa, oraz rzecz kolejna, ta grupa skupiła się wokół Tygodnika Powszechnego i jest cytowana w Gazecie Wyborczej jako jedyni dostojnicy w kościele. Powiedzmy sobie Rycho, że trudno znaleźć tam GW sporo entuzjazmu do kościoła katolickiego, ale Życiński, Czajkowski i Boniecki zawsze byli chętnie cytowani. Tygodnik Powszechny to kolejny temat, ja przypuszczam, że rola tego tygodnika w przeszłości nigdy nie będzie wyjaśniona bo wprowadziła by sztorm prawdziwy aż do samej góry, to była wojna prowadzona o dusze wierzących tym ciekawsza, że redaktorem naczelnym był tam przechrzta i przechrzci w sprawach katolickich decydowali i Sobór II był wyreżyserowany tam... "Patrząc na podobną praktykę bezpodstawnych podejrzeń, trzeba jednak stawiać sobie pytanie: Czy w okazywaniu szacunku dla człowieka wiele zmieniliśmy się od czasów stalinowskich?" Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: --------TW Glupek, czyli namol Qwardian ----- 14.11.08, 18:05 qwardian napisał: > Przyznałbym się i starałbym się naprawić straty jakie narobiłem Idziesz w zaparte. Tak Cie esbecy wyszkolili. To najlepiej pokazuje, ze byles kapusiem. > każdy z TW, rzeczywiście jest łobuzem Ty nie jestes. Ty jestes wyjatkowy, wyjatkowy podlec. > Ale tu mamy z innym przypadkiem, z zakłamywaniem i zaprzeczaniem, Tu sie zgadzam z Twoja samokrytyka. > Sobór II był wyreżyserowany tam... Sadzilem, ze na Lubiance, ale Ty wiesz lepiej bo byles w to osobiscie zaangazowany. > "Patrząc na podobną praktykę bezpodstawnych podejrzeń Jakie bezpodstawne, przeciez nie udowodniles swej niewinnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: --------TW Glupek, czyli namol Qwardian ----- 14.11.08, 20:15 > > "Patrząc na podobną praktykę bezpodstawnych podejrzeń > > Jakie bezpodstawne, przeciez nie udowodniles swej niewinnosci. Nie staram się udowodnić, ten cytat to część wypowiedzi Arcybiskupa Lubelskiego, który porównał całą sytuację do okresu stalinowskiego. Mi to spływa, pozostawiam sobie swobodę w wypowiadaniu opini i Tobie również Rycho, hehe zdając sobie sprawę, że robisz to nie na serio. Poza tym, ani ja, ani Ty nie jesteśmy osobami publicznymi, co to może więc mieć za znaczenie. Niezabitowskiej podpis zachował się pod raportem, TW Nowak i grafolog potwierdził autentyczność. Wyobraż sobie sędzia przyjął jej tłumaczenie, że ona to zrobiła ze względu na szacunek jaki okazywała Nowakowi Jeziorańskiemu I SĄD TAKIE WYJAŚNIENIE PRZYJĄŁ. To relatywizm grubymi nićmi szyty, dlatego polegam na własnym instykcie i biorę odpowiedzialnść za moją opinię. Hierarchia kościelna powinna służyć przykładem, po ujawnieniu współpracy Wielgusa, ten się jednak przyznał, a przecież dokumentacja jest porównywalna do akt Życińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 protokol rozbieznosci 14.11.08, 21:52 qwardian napisał: > Hierarchia kościelna powinna służyć przykładem Jako ateista uwazam, ze służy przykładem, pazernosci. To jest istota kosciola. Istota "owieczek" jest bycie strzyzonym. Owieczki niepokorne przez wieki riezano. > dokumentacja jest porównywalna Jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
cyborg.jr Re: --------TW Filozof, czyli biskup Życiński---- 14.11.08, 11:48 isakow to taki klerykalny macier ... obaj to chyba klony... psychicznie bardzo podejrzani ... Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: --------TW Filozof, czyli biskup Życiński---- 14.11.08, 13:28 Niestety hierarchowie nie umieją (a może nie chcą?) poradzić sobie z problemem TW wśród księży. Jest to szczególnie przykre, bo z jednej strony jest zakatowany ksiądz Popiełuszko (jest hipoteza, że z powodu odmowy współpracy z KGB), a z drugiej strony są byli TW rozkoszujący się "zasłużonymi" zaszczytami. Natomiast odsądzany przez niektórych od czci i wiary ksiądz Isakowicz-Zaleski, był prześladowany przez SB, działał razem z księdzem Jancarzem z Nowej Huty, a obecnie od kilku lat opiekuje się osobami niepełnosprawnymi. Kłóci mi się to wszystko z elementarnym poczuciem sprawiedliwości... Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 budownictwo sakralne w PRL 14.11.08, 18:13 janusz2_ napisał: > Niestety hierarchowie nie umieją (a może nie chcą?) poradzić sobie W czasach PRL kutolicy wybudowali sobie wiecej kosciolow niz przez poprzednie tysiaclecie. Z czego ma ich biskup Rzymu rozliczac? Z cwaniactwa? > Isakowicz-Zaleski, był prześladowany przez SB Bronili mu terapii w psychiatryku? > Popiełuszko (jest hipoteza, że z powodu odmowy współpracy z KGB) Chory na raka byl na koncowce zywota. Cwany zostalby meczennikiem. Odpowiedz Link Zgłoś