Dodaj do ulubionych

59% ...Ankieta!

• maretina Mosze mylisz sie 04.11.03, 08:36
      a mnie powoli zaczyna wkurzac fakt, ze jakakolwiek krytyka polityki izraela dla
      zydow jest tozsama z antysemityzmem! przeciez to traca obledem, paranoja jakas.
      fakty sa takie: izrael zajal terytoria zachodniego brzegu sprzecznie z prawem
      miedzynarodowym. nie pochwalam aktow terroryzmu palestynczykow, ale polityka
      izraela w stosunku do palestyny jest nacechowana nienawiscia i syndromem Pana
      Boga: izrael chce ukladac zycie paletyny. Mosze....patrz rowniez na druga
      strone medalu!

bylabym antysemitka, gdybym krytykowala zydow,ich panstwo za to, ze sa zydami,
      a ja krytykuje za prowadzona przez was polityke. to kolosalna roznica!@ czy Ty
      nigdy nie krytykujesz polskich wladz? zachowan polakow?!
      nie wierze!
      • gini Re:No to nam przybyla jeszcze jedna antysemitka 04.11.03, 08:53
        maretina napisała:

> a mnie powoli zaczyna wkurzac fakt, ze jakakolwiek krytyka polityki izraela
        dla
        >
        > zydow jest tozsama z antysemityzmem! przeciez to traca obledem, paranoja
        jakas.
        > fakty sa takie: izrael zajal terytoria zachodniego brzegu sprzecznie z prawem
        > miedzynarodowym. nie pochwalam aktow terroryzmu palestynczykow, ale polityka
        > izraela w stosunku do palestyny jest nacechowana nienawiscia i syndromem Pana
        > Boga: izrael chce ukladac zycie paletyny. Mosze....patrz rowniez na druga
        > strone medalu!
        >
        > bylabym antysemitka, gdybym krytykowala zydow,ich panstwo za to, ze sa
        zydami,
        > a ja krytykuje za prowadzona przez was polityke. to kolosalna roznica!@ czy
        Ty
        > nigdy nie krytykujesz polskich wladz? zachowan polakow?!
        > nie wierze!

Witaj w klubie Maretino...
        • maretina Re:No to nam przybyla jeszcze jedna antysemitka 04.11.03, 09:08
          gini napisała:

> Witaj w klubie Maretino...
          w jakim klubie? ja nie dziele ludzi wedlug kryteriow narodowosci, koloru skory
          i innych falszywych wyznacznikow. dla mnie liczy sie to jaki ktos jest, a moze
          byc albo dobry albo zlysmile
          • gini Re:No to nam przybyla jeszcze jedna antysemitka 04.11.03, 09:19
            maretina napisała:

> gini napisała:
            >
            > > Witaj w klubie Maretino...
            > w jakim klubie? ja nie dziele ludzi wedlug kryteriow narodowosci, koloru
            skory
            > i innych falszywych wyznacznikow. dla mnie liczy sie to jaki ktos jest, a
            moze
            > byc albo dobry albo zlysmile
            >
            A wiec tym bardziej witaj w klubie, bo ja tez nie dziele ludzi wedlug kryteriow
            narodowosci.
            Ale za to samo co piszesz Ty ja zostalam obklejona etykietka "antysemitka" .
            Mnie tez sie nie podoba polityka obecnego rzadu Izraela a wg niektorych to juz
            jest antysemityzm.
        • d_nutka Re:No to nam przybyla jeszcze jedna antysemitka 04.11.03, 09:20
          gini napisała:

> Witaj w klubie Maretino...

teraz ja sobie wytarłam monitor

d_
          • perla_ czy wy dziewczyny musicie tak pluć na monitor? 04.11.03, 09:24
            d_nutka napisała:

> gini napisała:
            >
            >
            > teraz ja sobie wytarłam monitor
            >
            > d_
            • maretina perla_ja do Twojego monitora dostepu nie mam 04.11.03, 09:28
              ale jesli jest opluty, to zapewne przez Ciebie!smile
              • perla_ Re: perla_ja do Twojego monitora dostepu nie mam 04.11.03, 09:32
                maretina napisała:

> ale jesli jest opluty, to zapewne przez Ciebie!smile

Maretino, to nie do Ciebie było. Danka i Gini często piszą, że ich poranna kawa
                znalazła się nagle na monitorze właśnie. Chciałem zapobiec temu na przyszłość.

pozdrówka

Perła
                • maretina Re: perla_ja do Twojego monitora dostepu nie mam 04.11.03, 09:34
                  perla_ napisał:

> maretina napisała:
                  >
                  > > ale jesli jest opluty, to zapewne przez Ciebie!smile
                  >
                  > Maretino, to nie do Ciebie było. Danka i Gini często piszą, że ich poranna
                  kawa
                  >
                  > znalazła się nagle na monitorze właśnie. Chciałem zapobiec temu na przyszłość.
                  >
                  > pozdrówka
                  >
                  > Perła
                  heheh kawa cofka?smile)))))
                  pozdrawiam
          • gini Re:Mniej pisz wiecej czytaj Danusiu 04.11.03, 09:29
            d_nutka napisała:

> gini napisała:
            >
            >
            > teraz ja sobie wytarłam monitor
            >
            > d_
            to mam szczescie w nieszczesciu
            Autor: gini
            Data: 04.11.2003 08:41 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------
            Nie znam zadnego Zyda w realu, wiec nie lubia mnie tylko Ci forumowi Zydzi.
            W dodatku sama nie wiem czy nie mam jakichs tam genow zydowskich,lubie ludzi za
            to jakimi sa , a nie ze wzgledu na narodowosc.
            Jest wielu Polakow, ktorych nie lubie i o czym to swiadczy , czy o moim
            antypolonizmie, bez przesady moze.

Pisze mniej wiecej to samo co Maretina.To twoj swiat jest podzielony na Zydow i
            antysemitow.
            Moj swiat jest podzielonjy na ludzi dobrych i zlych bez wzgledu na narodowosc.
            Podziel sobie tak swiat bedzie ci latwiej.
            Jak sie klocisz z Miriam to jestes antysemitka?Nie lubisz jej tylko dlatego, ze
            jest Zydowka.
            Danka walnij sie w glowe raz a porzadnie, obudzisz sie z rana w Europie bez
            antysemitow.
          • fa1 Wyobrazcie sobie, ze ta d_nutka ......... 04.11.03, 15:15
            uwaza, ze antysemita sie jest od juz urodzenia !!!!!!!!

Czy ktos z takim pogladem zasluguje na to by z nim zamienic slowo ????

d_nutko ! A moze powiesz kiedy w/g ciebie zostaje sie filosemita ??
    • Gość: Krzys52 To Nikt!! nie wie dlaczego Izrael jest zagrozeniem IP: *.proxy.aol.com 04.11.03, 15:00
      dla swiatowego pokoju?
      Hej, przeciez to jest kluczowe pytanie tej calej zabawy.
      Na to pierwsze, oficjalne, kazdy mogl sobie palnac to co mu przyszlo na mysl.
      Mnie interesuje dlaczego wlasnie tak palnal.

No wiec dlaczego Izrael i USA sa zagrozeniem dla swiatowego pokoju?

Na F. Swiat uzyskalem odpowiedzi sprowadzajace sie do stwierdzenia, ze obydwa
      te kraje juz sama swa obecnoscia prowokuja ataki, i wlasnie przez to sa
      zagrozeniem dla swiatowego pokoju.

Wierze, ze tutejsi forumowicze sa wstanie wymyslec cos lepszego. smile)
      .
      K.P.
      • gini Re: To Nikt!! nie wie dlaczego Izrael jest zagroz 04.11.03, 15:06
        Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> dla swiatowego pokoju?
        > Hej, przeciez to jest kluczowe pytanie tej calej zabawy.
        > Na to pierwsze, oficjalne, kazdy mogl sobie palnac to co mu przyszlo na mysl.
        > Mnie interesuje dlaczego wlasnie tak palnal.
        >
        > No wiec dlaczego Izrael i USA sa zagrozeniem dla swiatowego pokoju?
        >
        > Na F. Swiat uzyskalem odpowiedzi sprowadzajace sie do stwierdzenia, ze obydwa
        > te kraje juz sama swa obecnoscia prowokuja ataki, i wlasnie przez to sa
        > zagrozeniem dla swiatowego pokoju.
        >
        > Wierze, ze tutejsi forumowicze sa wstanie wymyslec cos lepszego. smile)
        > .
        > K.P.

No to sobie odpowiedz na pytanko dlaczego mamy wojne w Iraku.Komu jest na reke
        ta wojna i dlaczego popiera ja Izrael, Mosze Danka i ty.
        Kto by najchetniej zaatakowal Iran i Syrie, najlepiej jeszcze cudzymi rekami.
        Poczytaj sobie watki Mosze, Irak, Iran Syria.
        Irak juz mamy, co dalej.

• Gość: Krzys52 Re: To Nikt!! nie wie dlaczego Izrael jest zagroz IP: *.proxy.aol.com 04.11.03, 15:20
          No wiec ja uwazam, ze nalezalo wziac kraje arabskie zamorde, bo to wlasnie one
          stanowily zagrozenie dla swiatowego pokoju. Potencjalnie rzecz ujmujac,
          oczywiscie.
          Jednoczenie, bedac matecznikiem terroryzmu swiatowego, oraz jego sponsorem,
          kraje arabskie godzily w bezpieczenstwo ludzi na calym swiecie - ustawicznie
          powodowaly smierc i obrazenia w wielu zakatkach swiata, narazaly na szwank
          bezpieczenstwo podrozowania oraz handlu, powodowaly dystrukcje dobr, oraz
          wprowadzaly element terroru i ustawicznego zagrozenia.
          To kraje arabskie byly zagrozeniem dla swiatowego pokoju a ja mam nadzieje, ze
          zagrozenie owo wkrotce zostanie calkowicie wyeliminowane.
          .
          K.P.
          .
          PS....W ciagu ostatnich 6-ciu miesiecy nie odnotowalem przypadkow, porwania
          samolotow i pasazerow, zmachow bombowych, itp. w krajach europejskich i w
          Stanach. Do niedawna byly to (doslownie) codzienne wydarzenia .
          • Gość: Mosze To tylko dzieki ankiety Unii... IP: *.red.bezeqint.net 04.11.03, 22:34
            Nie ma terroru w Unii.... wink)
    • Gość: Mosze Nic nie zmienilo sie... IP: *.red.bezeqint.net 05.11.03, 07:11
      Moi drodzy przyjaciele....
      Jak sami widzicie nic nie zmienilo sie w Europie....
      Dopoki, istnieja Zydzi w Europie, takie beda wyniki sadazow...

Ja pisze co czuje, mozna nie zgadzac sie z moja mysla. Wazne jest tylko ze JA
      tak czuje i nikt, ale nikt nie moze, i nie bedzie mogl przekonac ze myle sie...
      • d_nutka Re: Nic nie zmienilo sie... 05.11.03, 07:27
        Gość portalu: Mosze napisał(a):

> Moi drodzy przyjaciele....
        > Jak sami widzicie nic nie zmienilo sie w Europie....
        > Dopoki, istnieja Zydzi w Europie, takie beda wyniki sadazow...
        >
        > Ja pisze co czuje, mozna nie zgadzac sie z moja mysla. Wazne jest tylko ze JA
        > tak czuje i nikt, ale nikt nie moze, i nie bedzie mogl przekonac ze myle
        sie...

Mosze
        Krzyś zadal mi pytanie czy mogłabym rozszerzyć moją myśl zawartą w moim
        zdaniu :"Izrael jest kontynuacją antysemickiej Europy".

Wybacz Krzysiu, ale nie rozszerzę tego zdania
        w tym wątku nie ma odbiorców na prawidłowe odczytanie tego cokolwiek bym
        napisała.
        Mosze podsumował ten wątek słusznie :"nic nie zmieniło się w Europie".
        Mosze
        napisałeś też "jak sami widzicie".
        Nie Mosze, oni tego nie widzą.
        Oni tego nie chcą widzieć,
        bo nie wiedzieliby co zrobić z PRAWDĄ.

KŁAMSTWO i PRAWDA nie mieszkają w jednym domu, a teraz Europa ma być jednym
        domem i wybrała KŁAMSTWO

pozdrawiam
        d_nutka
        • Gość: Mosze Re: Nic nie zmienilo sie... IP: *.red.bezeqint.net 05.11.03, 07:36
          Ja moge powiedziec jeszcze jedno, ze potrzeba dodac jeszcze kilka procetow do
          ankiety...dla tych co tylko mysla tak i nie odwazali wypelnic jak mysla...
        • Gość: Krzys52 Re: Nic nie zmienilo sie... IP: *.proxy.aol.com 05.11.03, 07:40
          Krzyś zadal mi pytanie czy mogłabym rozszerzyć moją myśl zawartą w moim
          zdaniu :"Izrael jest kontynuacją antysemickiej Europy".

Wybacz Krzysiu, ale nie rozszerzę tego zdania
          w tym wątku nie ma odbiorców na prawidłowe odczytanie tego cokolwiek bym
          napisała.
          .
          ::
          Hej, a ja?
          • d_nutka Re: Nic nie zmienilo sie... 05.11.03, 08:30

> Krzyś zadal mi pytanie czy mogłabym rozszerzyć moją myśl zawartą w moim
            > zdaniu :"Izrael jest kontynuacją antysemickiej Europy".
            >
            > Wybacz Krzysiu, ale nie rozszerzę tego zdania
            > w tym wątku nie ma odbiorców na prawidłowe odczytanie tego cokolwiek bym
            > napisała.
            > .
            > ::
            > Hej, a ja?

Krzysiu
            wybacz, ale nawet dla ciebie tego nie uczynię ze względu na to, że nie mam
            ochoty na prowadzenie powaznej rozmowy w otoczeniu nieprzyjaznych "zaglądaczy"
            którzy nie potrafia powstrzymać swojej klawiatury przed pluciem na monitor

pozdrawiam
            d_nutka
            • Gość: Krzys52 Re: Nic nie zmienilo sie... IP: *.proxy.aol.com 05.11.03, 16:20

> Krzyś zadal mi pytanie czy mogłabym rozszerzyć moją myśl zawartą w moim
              > zdaniu :"Izrael jest kontynuacją antysemickiej Europy".
              >
              > Wybacz Krzysiu, ale nie rozszerzę tego zdania
              > w tym wątku nie ma odbiorców na prawidłowe odczytanie tego cokolwiek bym
              > napisała.
              > .
              > ::
              > Hej, a ja?

Krzysiu
              wybacz, ale nawet dla ciebie tego nie uczynię ze względu na to, że nie mam
              ochoty na prowadzenie powaznej rozmowy w otoczeniu nieprzyjaznych "zaglądaczy"
              którzy nie potrafia powstrzymać swojej klawiatury przed pluciem na monitor

pozdrawiam
              d_nutka
              .
              ::
              Danusiu,
              dla mnie, tak po prawdzie, pisac nie musisz. Ja wiem (wiedzialem) co mialas na
              mysli. Sadzilem tylko, ze komus moze sie to przydac.
              A co do opluwaczy - ci zawsze byli i chyba zdazylas sie przyzwyczaic, skoro Cie
              nie wygryzli.
              .
              Pozdrawiam
              K.

• Gość: Obserwator Re: Nic nie zmienilo sie... IP: 80.48.246.* 05.11.03, 09:33
          d_nutka pisząc do Mosze zapomniałaś zakończyć zdania "...BO MY JESTEŚMY
          NARODEM WYBRANYM!!!".

A może zeszli byście z tych pozycji i zaczeli traktować siebie jako zwykłych
          LUDZI? A może zaczeli byście traktować swoje państwo jako ZWYKŁE PAŃSTWO a nie
          IZRAEL?
          Patrząc w tych kategoriach nagle by się okazało, iż będąc zwykłymi ludźmi
          jesteście NIEZWYKŁYMI SZOWINISTAMI!
          Patrząc na swoje państwo nagle dostrzegli byście, że jest ono NIEZWYKLE
          ZABORCZE!
          Na poparcie tych dwóch tez nie trzeba szukać żadnych dowodów - nie znam
          narodu, który na dowolna krytykę wyciąga natychmiast argumenty rasowe. A tak
          jest ZAWSZE w przypadku krytyki polityki Izraelea czy szerzej narodu
          żydowskiego.
          Nie znam kraju, który jak Izrael sieje wokół siebie (nie u siebie tylko wokół
          siebie) spustoszenie i uważa, że ma do tego "święte" prawo i wara innym od
          oceny tego stanu...

Życzę owocnych przemyśleń gdzie jest PRAWDZIWA PRAWDA...

A na koniec - nie interesuje mnie czy d_nutka i Mosze to Żydzi - wygłaszają
          prostackie (tzn. bardziej niż uproszczone) poglądy, wtłaczają wszystkich wokół
          do worka antysemityzmu i jeszcze podpieraja się PRAWDĄ. Z takimi poglądami
          trzeba dyskutować.
          Dopóki adwersarze w dyskusji nie postanowią przylecieć na F-16 i zakończyć
          dyskusję PO SWOJEJ MYŚLI, bo przecież dyskusja NARUSZA WAŻNE INTERESY
          IZRAELA wink))
          • d_nutka Re: Nic nie zmienilo sie... 05.11.03, 10:38
            Gość portalu: Obserwator napisał(a):

> d_nutka pisząc do Mosze zapomniałaś zakończyć zdania "...BO MY JESTEŚMY
            > NARODEM WYBRANYM!!!".

dlaczego uważasz, że zapomniałam?
            czy ja jestem jakiś król co mówi JA-NARÓD
            albo jakiś prezydent co mówi-jestem prezydentem WSZYSTKICH POLAKÓW, nawet tych
            co na mnie nie głosowali
            albo czy ja jestem jakiś rzad co twierdzi że działa dla dobra wszystkich (co
            dadzą najwięcej)

>
            > A może zeszli byście z tych pozycji i zaczeli traktować siebie jako zwykłych
            > LUDZI?

nie mam z tym problemu, co widać nawet po tym, ze z tobą rozmawiam tu i teraz

> A może zaczeli byście traktować swoje państwo jako ZWYKŁE PAŃSTWO a nie
            > IZRAEL?

jakie państwo masz na mysli piszac "swoje państwo" czy ja jestem sobiepaństwem?

> Patrząc w tych kategoriach nagle by się okazało, iż będąc zwykłymi ludźmi
            > jesteście NIEZWYKŁYMI SZOWINISTAMI!

ja na pewno nie, bo ja nie jestem zwykły kudź tylko jestem d_nutka

> Patrząc na swoje państwo nagle dostrzegli byście, że jest ono NIEZWYKLE
            > ZABORCZE!

jak już napisałam wyżej nie jestem sobiepaństwem tylko jedną d_nutką a
            liczebniki w języku polskim są proste
            "dostrzegliście" to do kogo?

> Na poparcie tych dwóch tez nie trzeba szukać żadnych dowodów - nie znam
            > narodu, który na dowolna krytykę wyciąga natychmiast argumenty rasowe. A tak
            > jest ZAWSZE w przypadku krytyki polityki Izraelea czy szerzej narodu
            > żydowskiego.

a co odpowiesz na słowo antypolonizm?
            albo "wyssali antysemityzm z mlekiem matki"
            albo "Jude do gazu"
            na to ostatnie można odpowiedzieć, że literówka tylko, bo powinno być "Żydzi do
            Gazy"

> Nie znam kraju, który jak Izrael sieje wokół siebie (nie u siebie tylko wokół
            > siebie) spustoszenie i uważa, że ma do tego "święte" prawo i wara innym od
            > oceny tego stanu...

a znasz Izrael?
            z telewizji?
            z prasy?
            z kościoła"
            z polskiej ulicy?
            polskiego domu?
            byłeś tam?
            jak długo?
            w którym miejscu?
            rozmawiałeś z ludź mi w ich domach i na ich ulicach?
            to skąd wiesz i piszesz "nie znam kraju, który jak Izrael"

>
            > Życzę owocnych przemyśleń gdzie jest PRAWDZIWA PRAWDA...

wzajemnie życzę

>
            > A na koniec - nie interesuje mnie czy d_nutka i Mosze to Żydzi - wygłaszają
            > prostackie (tzn. bardziej niż uproszczone) poglądy, wtłaczają wszystkich
            wokół
            > do worka antysemityzmu i jeszcze podpieraja się PRAWDĄ. Z takimi poglądami
            > trzeba dyskutować.

no to dyskutuj z poglądami, jak potrafisz

> Dopóki adwersarze w dyskusji nie postanowią przylecieć na F-16 i zakończyć
            > dyskusję PO SWOJEJ MYŚLI, bo przecież dyskusja NARUSZA WAŻNE INTERESY
            > IZRAELA wink))

dyskusja tu na forum narusza czyjeś interesy?
            może twoje?
            ja tu nie mam interesu
            ja tu po prostu jestem
            d_
            • Gość: Obserwator Re: Nic nie zmienilo sie... IP: 80.48.246.* 05.11.03, 11:08
              Niezwykły ludziu - d_nutko
              Sama napisałaś, że nie jestes zwykłym ludziem... wink))

Zalecam Tobie czytanie swoich własnych postów - w tym do Mosze - może wtedy
              będziesz rozumiała co się do Ciebie pisze.

Zaklęcia o antypoloniźmie w kontekscie antysemityzmu na mnie nie działają -
              jakoś nikt rozsądny nie oburza się na krytykę udziału Polski w wojnie w Iraku
              pod hasłem "antypolonizmu". Natomiast wszelka krytyka pod adresem Izraela
              kończy się argumentem o "antysemityźmie wyssanym z mlekiem matki" - przeczytaj
              to w twoim poście.

Bardzo też dziękuję za Twoje zniżenie się do dyskusji ze mną na tym forum - to
              też napisałaś w swoim poście - przeczytaj!

Reasumując - nadal zalecam zejście z wyżyn LUDU WYBRANEGO i rozejrzenie się
              wokół siebie. Spojrzenie oczami zwykłego CZŁOWIEKA a nie ŻYDA CZY NIE-ŻYDA.

Radzę też tych zwykłych obywateli państwa Izrael zapytać o to co sądzą o
              sąsiedztwie z Palestyńczykami. Bo ja wiele razy słyszałem "trzeba zabić ich
              wszystkich!!!". Ile stąd do stwierdzenia "Palestyńczycy do GAZU" (bez
              literówki...)???

Pozdrawiam i życze dalszego owocnego myślenia - bo ja myślę cały czas... wink))
              • d_nutka Re: Nic nie zmienilo sie... 05.11.03, 11:35

>
                > Zalecam Tobie czytanie swoich własnych postów - w tym do Mosze - może wtedy
                > będziesz rozumiała co się do Ciebie pisze.

posłuchaj(poczytaj raczej)
                jak ja rozmawiam z Mosze, to my jesteśmy na innej płaszczyźnie rozumienia i
                porozumienia i osoby "postronne" nie wszystko sa w stanie zrozumieć z
                przekazywanych treści choc niby rozumieją słowa.
                i tu encyklopedia WIEM nie wystarcza do prawidłowego zrozumienia tym co są "z
                boku"
                jak Mosze będzie miał watpliwości w zrozumieniu tego co do niego piszę, to mi
                sam o tym powie bez pośrednictwa obserwatora, który obserwatorem jest tylko z
                nazwy

>
                > Zaklęcia o antypoloniźmie w kontekscie antysemityzmu na mnie nie działają -
                > jakoś nikt rozsądny nie oburza się na krytykę udziału Polski w wojnie w Iraku
                > pod hasłem "antypolonizmu". Natomiast wszelka krytyka pod adresem Izraela
                > kończy się argumentem o "antysemityźmie wyssanym z mlekiem matki" -
                przeczytaj
                > to w twoim poście.

czy naprawdę nie spotkałeś się z wypowiedziami, że udział Polaków w wojnie w
                Iraku jest działaniem na szkodę Polski?
                czyż działanie na szkodę Polski nie jest antypolonizmem?

>
                > Bardzo też dziękuję za Twoje zniżenie się do dyskusji ze mną na tym forum -
                to
                > też napisałaś w swoim poście - przeczytaj!

rozmawiając z tobą wcale nie uczyniłam "zniżenia" swojego poziomu dyskusji
                skąd takie podejrzenie?
                miałbyś podstawy mnie o to podejrzewać gdybym zamiast poważnych zdań zaczęła
                sobie pokpiwać
                a przecież sam widzisz, że do tej pory tak nie jest
                odpowiadam całkiem poważnie i z powagą, a jest to oznaka szacunku dla rozmówcy

>
                > Reasumując - nadal zalecam zejście z wyżyn LUDU WYBRANEGO i rozejrzenie się
                > wokół siebie. Spojrzenie oczami zwykłego CZŁOWIEKA a nie ŻYDA CZY NIE-ŻYDA.

ty za to w zdaniach wyżej nie traktujesz mnie już poważnie
                czego dowodem jest twoja wypowiedź "z wyżyn ludu wybranego"(cytat z ciebie)

>
                > Radzę też tych zwykłych obywateli państwa Izrael zapytać o to co sądzą o
                > sąsiedztwie z Palestyńczykami. Bo ja wiele razy słyszałem "trzeba zabić ich
                > wszystkich!!!". Ile stąd do stwierdzenia "Palestyńczycy do GAZU" (bez
                > literówki...)???

jeszcze raz ciebie pytam
                słyszałeś na własne uszy w izraelu czy w europejskich mediach?

>
                > Pozdrawiam i życze dalszego owocnego myślenia - bo ja myślę cały czas... wink))

pozdrawiam i wzajemnie życzę
                d_nutka
                • Gość: Obserwator Re: Nic nie zmienilo sie... IP: 80.48.246.* 05.11.03, 12:20
                  O my biedni postronni... wink))
                  Wybacz, że nie cytuję wprost twoich wypowiedzi, a interpretuje je. To daje
                  lepszy obraz Twojego odbioru.

A więc, nie jest nam dane rozumieć wywodów osób WYBRANYCH (ale się uczepiłem -
                  ale sama się podkładasz takimi wypowiedziami... "Tylko ja d_nutka i Mosze
                  rozumiemy prawdę..." - przeciez to prosta interpretacja Twoich słów!).

Drugi wątek Twojej wypowiedzi równie charakterystyczny - "jeśli wiesz to z
                  europejskich mediów - to jest to bzdura". Dalej można to interpretować - tylko
                  izraelskie media pokazujące palestyńskich terrorystów są PRAWDOMÓWNE.
                  Otóż nie - wyobraź sobie, że europejskie media pokazują i tragedię niewinnych
                  ludzi (świadomie nie piszę Żydów) zabitych lub rannych w zamachu samobójcy,
                  pokazują też czołgi i śmigłowce "polujące" rakietami w palestyńskich miastach
                  oraz patrole żołnierzy strzelające do nastolatków rzucających kamieniami. Nie
                  przypomina Ci to przypowieści o Davidzie i Goliacie? (z odróconymi rolami).
                  Czy te scenki to "pic na wodę fotomontaż"? Czy te dzieciaki
                  rzucają "przeciwpacernymi" kamieniami w opancerzonych "krzewicieli cywilizacji
                  i prawdy"? Po czyjej więc stronie ma być choć część sympatii? I czy to od razu
                  ma być "antysemityzm wyssany z mlekiem matki"?

Tak więc nie odcinaj się tak ksenofobicznie od Europy - wszak wystarczy zacząć
                  myśleć "dlaczego?" zamiast krzyczeć "antysemicka Europa". Krzyk zawsze
                  zagłusza rozsądek myśli.

W odpowiedzi oczekuję od Ciebie już tylko głębszej analizy "dlaczego Żydów tak
                  krzywdząco postrzegają?" a nie dalszych wywodów o antysemityźmie. Te ostatnie
                  są całkiem jałowe i płytkie.
                  • d_nutka Re: Nic nie zmienilo sie... 05.11.03, 12:24

> O my biedni postronni... wink))
                    > Wybacz, że nie cytuję wprost twoich wypowiedzi, a interpretuje je. To daje
                    > lepszy obraz Twojego odbioru.
                    >
                    > A więc, nie jest nam dane rozumieć wywodów osób WYBRANYCH (ale się uczepiłem -

> ale sama się podkładasz takimi wypowiedziami... "Tylko ja d_nutka i Mosze
                    > rozumiemy prawdę..." - przeciez to prosta interpretacja Twoich słów!).

jeśli interpretacja to dlaczego użyłeś cudzysłowia?
                    czyżby wczorajszy alert Gini przystąpił do działania?

dalej już nie rozmawiam
                    manipulatorom mówię zdecydowane nie
                    żegnam
                    d_nutka
                    • d_nutka Re: Obserwator....mam dla ciebie prezent 05.11.03, 12:41
                      bo moje rady są prezentami właśnie, tak rzadko ich udzielam

Miriam nie posłuchała mojej rady-i zobacz co z nią, wszak obserwatorem jesteś
                      nazwany

Gini radziłam zmienić trenera-też nie posłuchała dobrej rady i co rusz zamiast
                      trenera zmienia nicki

a teraz rada dla ciebie
                      fachowy obserwator zaczyna obserwacje najpierw na sobie a dopiero potem....
                      jak jest dobrym obserwatorem, to trafią mu się i dobre wnioski
                      daleka droga jeszcze przed tobą
                      manipulować też trzeba umieć i najpierw zaobserwować czy inni nie robią tego
                      lepiej
                      d_
                      • Gość: Obserwator Re: Obserwator....mam dla ciebie prezent IP: 80.48.246.* 05.11.03, 12:55
                        W rady wsłuchuje się zawsze i dziękuję za nie – szczególnie jeśli pochodzą od
                        osoby udzielającej ich nader rzadko i zawsze celnych…

A tera już cytuję dosłownie Ciebie:
                        > jak ja rozmawiam z Mosze, to my jesteśmy na innej płaszczyźnie rozumienia i
                        > porozumienia i osoby "postronne" nie wszystko sa w stanie zrozumieć z
                        > przekazywanych treści choc niby rozumieją słowa.

Przytaczam też fragment mojego postu:
                        > O my biedni postronni... wink))
                        > Wybacz, że nie cytuję wprost twoich wypowiedzi, a interpretuje je. To daje
                        > lepszy obraz Twojego odbioru.
                        > A więc, nie jest nam dane rozumieć wywodów osób WYBRANYCH (ale się
                        uczepiłem -
                        > ale sama się podkładasz takimi wypowiedziami... "Tylko ja d_nutka i Mosze
                        > rozumiemy prawdę..." - przeciez to prosta interpretacja Twoich słów!).

I proszę wskaż mi manipulację – czyli przeinacznie Twojej wypowiedzi!

Czasami warto użyć siły argumentów…

Kończąc pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za radę – odpukałem w niemalowane
                        drewno, obróciłem się trzy razy na pięcie i wykonałem kilka
                        innych „oduroczeń”… Może mnie nie spotka nic złego po Twoich radach… wink)))
                        • fa1 Obserwarorze, czy wiesz o tym, ze d_nutka .... 05.11.03, 15:59
                          uwaza, ze antysemita sie jest juz od samego urodzenia ??

Jak na razie to najbardziej absurdalny poglad jaki kiedykolwiek slyszalem.
    • Gość: MOsze Re: 59% ...Ankieta! IP: *.red.bezeqint.net 05.11.03, 17:53
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=1646357

Wirtualna Polska, Wtorek, 4 listopada 2003

WP 17:10

Glupia sprawa - okazuje sie, ze to nie w zacofanej, katolickiej Polsce,
      tylko wlasnie w postepowych panstwach zachodniej Europy kwitnie
      antysemityzm. Kwitnie tym bardziej, im bardziej dany kraj postepowy; prym
      wioda tu przodujaca w aplikowaniu spoleczenstwu wszelkich form postepu
      Holandia, a tuz za nia plasuje sie Francja, zawsze chetna pouczac caly
      swiat, jak walczyc z nietolerancja i rasizmem.

Jako miary antysemityzmu uzywam tu oczywiscie glosnego w ostatnich dniach
      sondazu, w ktorym prawie 60 proc. obywateli UE uznalo, ze najwiekszym
      zagrozeniem dla swiatowego pokoju jest Izrael.

Mozna oczywiscie widziec w tym przede wszystkim przejaw glupoty i skutek
      dlugotrwalego macenia w europejskich glowach przez lewicujace media
      (niewielu mniej respondentow glowne zagrozenie dla pokoju widzi w USA), ale
      jedno nie wyklucza drugiego.

W Europie nie wypada deklarowac, ze sie nie lubi Zydow, ale koniecznosc
      trzymania jezyka za zebami w tej sprawie mozna sobie powetowac modnymi
      frazami typu "to, co Zydzi robia Palestynczykom to tez holocaust". Jak u
      komuny, ktora, jak wiadomo, tepila nie Zydow, tylko Syjonistow.

Kogos moze to dziwi, mnie nie. Od dawna gdzie moge staram sie uswiadamiac
      ludziom, ze wbrew calej tej propagandowej potedze, jaka wlozyla lewica w
      przypisanie antysemityzmu prawicy, jego nowozytna odmiana jest dzieckiem
      Marksa i innych teoretykow socjalizmu.

Nienawisc do Zyda, ktora animowala hitlerowcow, brala swoj poczatek z
      nienawisci do bankiera, lichwiarza i handlarza - "krwiopijcy", osiagajacego
      zysk bez fizycznej pracy, a wiec niewatpliwie kosztem mas pracujacych.

Nienawisc do Zyda byla prostym ukonkretnieniem rozbudzanej przez lewice
      rewolucyjnej nienawisci wobec posiadaczy, kapitalistow, spekulantow i tak
      dalej.

To jedno z lewicowych zrodel wspolczesnego antysemityzmu. Drugim jest w
      obecnej sytuacji pacyfizm, wpisany w tradycje lewicy rownie gleboko, jak
      nakaz pozadania rzeczy nalezacych do blizniego.

Pacyfizm zawsze obraca sie przeciwko temu, kto sie broni, zamiast poddac.

Niegdys w oczach pacyfistow zagrozeniem dla pokoju byla Polska, bo nie
      chciala oddac Hitlerowi Gdanska.

Dzis sa nim Izraelczycy, bo nie zgadzaja sie, zeby arabscy fanatycy
      mordowali ich w autobusach i sklepach. I nie zmieni sie to, dopoki umysly
      europejskiej inteligencji pozostaja zaczadzone postepowa frazeologia i
      ideologia.

Rafal A. Ziemkiewicz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka