Dodaj do ulubionych

T A K O R Z E C Z E D O K U

IP: *.tgory.pik-net.pl 22.01.02, 08:07
"Balcerowicz przemienił czerwone MF w błękitne, tak jak całą Polskę. Jesteśmy w
NATO - z USA i Holandią w jednej drużynie - ty czerwony sabotażysto*. My -
wrogowie socjalizmu** nazywaliśmy was kiedyś czerwonymi, teraz wy nas tak samo
nazywacie na złość***. A to my zbudowaliśmy kwitnący kapitalizm [!!!*_*!!!],
który od kilku lat
tacy jak wy próbują zepsuć."

*CZERWONY SABOTAŻYSTA - Adams, Luka, 7 i inni [piąta kolumna stalina]
**MY WROGOWIE SOCJALIZMU - Doku i 300.000 przeżartych pijawek z aparatu
rządowego.
***NA ZŁOŚĆ - Sabotażyści od psikusów.

myślę, że najładniejszym kąskiem złotych myśli doka będzie już na zawsze:
"A to my zbudowaliśmy kwitnący kapitalizm!"

Doku powiedz jeszcze gdzie go zbudowaliście. Chciałbym się tam przeprowadzić.
Obiecuję nie czynić więcej psikusów.
7,00
Obserwuj wątek
    • Gość: doku Re: T A K O R Z E C Z E D O K U IP: *.mofnet.gov.pl 22.01.02, 12:54
      Gość portalu: siedem napisał(a):

>
      > Doku powiedz jeszcze gdzie go zbudowaliście. Chciałbym się tam przeprowadzić.
      >

W Polsce: W Warszawie, w Dąbkach, w Krakowie, w Wetlinie i kilku innych
      miejscach, które pamiętam z lat 70-tych i które teraz są już innym światem. W
      latach 70-tych nikt nie wierzył, że za niecałe 20 lat Polska przemieni się w
      rajski ogród (wg ówczesnych standardów) ze sklapami, ze stowarzyszeniami, z
      partiami, z giełdą (GPW), z bankami, z kantorami, z policją i z cudownym RFN-nem
      tuż za otwartą granicą.

Specjalnie wybrałem lata 70-te, bo czasy studenckie najlepiej pamiętam. Mój syn
      jest teraz studentem a ja z żoną zarabiamy akurat tyle ile zarabiali moi rodzice
      (tak jak większość Polaków). Chleb (ten najwstrętniejszy socjalistyczny gniot
      gastronomiczny) kosztował wtedy 4 zł, banany 40 zł za kg, 1/4 l coca coli - 5 zł,
      a oryginalne dżinsy z USA - 1000 zł - nie pomyliłem ilości zer - tysiąc złotych.
      Na wszystko trzeba było polować od bladego świtu, często bezskutecznie: na świeży
      chleb, na pralkę, na mięso, na papier toaletowy - wiele rzeczy kosztowało w
      rzeczywistości więcej, bo trzeba było płacić jakieś łapówki, przedpłaty,
      specjalne ceny "komercyjne". W końcu czerwoni nam wszystko ukradli, co rodzice
      odłożyli na książeczkę mieszkaniową dla mnie i na książeczkę systematycznego
      oszczędzania. Ile czasu, nerwów i godności bezpłodnie roztrwoniliśmy w jakichś
      spółdzielniach mieszkaniowych. Ulice i szkoły (nawet niektóre licea
      ogólnokształcące, na szczęście nie moje) opanowane przez bezkarne bandy gitowców.
      Na studiach obowiązkowe "nauki" polityczne i "ekonomia" socjalizmu. A ci biedacy
      na SGPiSie, Dziennikarstwie, Historii, Socjologii i masie innych studiów uczyli
      się samych głupot i tylko zgrzytali zębami z wściekłości albo chlali wódę w SZSP.

Dzieciaki, możecie mi wierzyć, to był koszmar, a Balcerowicz zbudował raj (wg
      ówczesnych standardów) w takim tempie, że historycy za kilkadziesiąt lat nie będą
      wierzyć, że coś takiego było możliwe. Jestem pewien, że za sto lat Kościół uzna
      plan Balcerowicz za cud, do którego walnie przyczynił się nasz polski Papież.
      • Gość: siedem Re: T A K O R Z E C Z E D O K U IP: *.tgory.pik-net.pl 22.01.02, 13:00
        Gość portalu: doku napisał(a):

> Gość portalu: siedem napisał(a):
        >
        > >
        > > Doku powiedz jeszcze gdzie go zbudowaliście. Chciałbym się tam przeprowadz
        > ić.
        > >
        >
        > W Polsce: W Warszawie, w Dąbkach, w Krakowie, w Wetlinie i kilku innych
        > miejscach, które pamiętam z lat 70-tych i które teraz są już innym światem. W
        > latach 70-tych nikt nie wierzył, że za niecałe 20 lat Polska przemieni się w
        > rajski ogród (wg ówczesnych standardów) ze sklapami, ze stowarzyszeniami, z
        > partiami, z giełdą (GPW), z bankami, z kantorami, z policją i z cudownym RFN-ne
        > m
        > tuż za otwartą granicą.
        >
        > Specjalnie wybrałem lata 70-te, bo czasy studenckie najlepiej pamiętam. Mój syn
        >
        > jest teraz studentem a ja z żoną zarabiamy akurat tyle ile zarabiali moi rodzic
        > e
        > (tak jak większość Polaków). Chleb (ten najwstrętniejszy socjalistyczny gniot
        > gastronomiczny) kosztował wtedy 4 zł, banany 40 zł za kg, 1/4 l coca coli - 5 z
        > ł,
        > a oryginalne dżinsy z USA - 1000 zł - nie pomyliłem ilości zer - tysiąc złotych
        > .
        > Na wszystko trzeba było polować od bladego świtu, często bezskutecznie: na świe
        > ży
        > chleb, na pralkę, na mięso, na papier toaletowy - wiele rzeczy kosztowało w
        > rzeczywistości więcej, bo trzeba było płacić jakieś łapówki, przedpłaty,
        > specjalne ceny "komercyjne". W końcu czerwoni nam wszystko ukradli, co rodzice
        > odłożyli na książeczkę mieszkaniową dla mnie i na książeczkę systematycznego
        > oszczędzania. Ile czasu, nerwów i godności bezpłodnie roztrwoniliśmy w jakichś
        > spółdzielniach mieszkaniowych. Ulice i szkoły (nawet niektóre licea
        > ogólnokształcące, na szczęście nie moje) opanowane przez bezkarne bandy gitowcó
        > w.
        > Na studiach obowiązkowe "nauki" polityczne i "ekonomia" socjalizmu. A ci biedac
        > y
        > na SGPiSie, Dziennikarstwie, Historii, Socjologii i masie innych studiów uczyli
        >
        > się samych głupot i tylko zgrzytali zębami z wściekłości albo chlali wódę w SZS
        > P.
        >
        > Dzieciaki, możecie mi wierzyć, to był koszmar, a Balcerowicz zbudował raj (wg
        > ówczesnych standardów) w takim tempie, że historycy za kilkadziesiąt lat nie bę
        > dą
        > wierzyć, że coś takiego było możliwe. Jestem pewien, że za sto lat Kościół uzna
        >
        > plan Balcerowicz za cud, do którego walnie przyczynił się nasz polski Papież.

Jeśli te brednie pisałeś godzinę, jesteś mi winien 10000/25/8h=50zł
        Masz dwa wyjścia:
        1
        oddawaj złodzieju moje 5oPLN.
        2
        Na kolana i proś o wybaczenie. Siedem ma dziś gest.

7,00
        • Gość: doku Pisałem krócej, ale za to prawdę IP: *.mofnet.gov.pl 22.01.02, 14:40

>
          > Jeśli te brednie pisałeś godzinę

Widzę, że jesteś takim młodym socjalistą, który nawet nie chce przyjąć do
          wiadomości, jak wyglądał prawdziwy socjalizm. Łatwo obrzucać innych epitetem
          złodzieja bo pewnie sam jesteś złodziejem, ulicznikiem, który z lekkością młodego
          chama potrafi zadać kłam tragicznej przeszłości swojego kraju - sowieckiej
          okupacji i bandyckim złodziejskim rządom. Spytaj innych, chamie jeden, ile
          kosztowały banany (i jak żadko mozna było je kupić) czy bony na zakup spodni w
          Peweksie zanim zarzucisz kłamstwo starszym, którzy to pamiętają.
          • Gość: Adams Re: Pisałem krócej, ale za to prawdę IP: 213.25.60.* 22.01.02, 14:50

>
            > >
            > > Jeśli te brednie pisałeś godzinę
            >
            > Widzę, że jesteś takim młodym socjalistą, który nawet nie chce przyjąć do
            > wiadomości, jak wyglądał prawdziwy socjalizm. Łatwo obrzucać innych epitetem
            > złodzieja bo pewnie sam jesteś złodziejem, ulicznikiem, który z lekkością młode
            > go
            > chama potrafi zadać kłam tragicznej przeszłości swojego kraju - sowieckiej
            > okupacji i bandyckim złodziejskim rządom. Spytaj innych, chamie jeden, ile
            > kosztowały banany (i jak żadko mozna było je kupić) czy bony na zakup spodni w
            > Peweksie zanim zarzucisz kłamstwo starszym, którzy to pamiętają.
            Ja pamiętam doskonale chamie jeden. Problem z Tobą jest taki , że wlazłeś na stołek . Dupa Ci
            do niego przyrosła i za nic nie chcesz przyjąć do wiadomości , że jesteś pasożytem żerującym na
            tych którzy pracują i wytwarzają dochód. Mało tego, pieprzysz głodne kawałki , że powinniśmy być
            Ci wdzięczni . A ja się pytam za co ? Za to że zabierasz MOJE pieniądze ? Żyjesz za moje więc
            siedz cicho , a jeśli z Ciebie taki wróg socjalizmu to wez się do roboty jak na kapitalistę przystało
            i stwórz coś pożytecznego jak np. nowe miejsca pracy CZERWONA PIJAWO.
            • Gość: krzys52 Re: Pisałem krócej, ale za to prawdę IP: *.proxy.aol.com 22.01.02, 17:47
              Gość portalu: Adams napisał(a):

> Gość portalu: doku napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: siedem napisał(a):
              > >
              > > >
              > > > Jeśli te brednie pisałeś godzinę
              > >
              > > Widzę, że jesteś takim młodym socjalistą, który nawet nie chce przyjąć do
              > > wiadomości, jak wyglądał prawdziwy socjalizm. Łatwo obrzucać innych epitet
              > em
              > > złodzieja bo pewnie sam jesteś złodziejem, ulicznikiem, który z lekkością
              > młode
              > > go
              > > chama potrafi zadać kłam tragicznej przeszłości swojego kraju - sowieckiej
              >
              > > okupacji i bandyckim złodziejskim rządom. Spytaj innych, chamie jeden, ile
              >
              > > kosztowały banany (i jak żadko mozna było je kupić) czy bony na zakup spod
              > ni w
              > > Peweksie zanim zarzucisz kłamstwo starszym, którzy to pamiętają.
              > Ja pamiętam doskonale chamie jeden. Problem z Tobą jest taki , że wl
              > azłeś na stołek . Dupa Ci
              > do niego przyrosła i za nic nie chcesz przyjąć do wiadomości , że je
              > steś pasożytem żerującym na
              > tych którzy pracują i wytwarzają dochód. Mało tego, pieprzysz głodne
              > kawałki , że powinniśmy być
              > Ci wdzięczni . A ja się pytam za co ? Za to że zabierasz MOJE pieni
              > ądze ? Żyjesz za moje więc
              > siedz cicho , a jeśli z Ciebie taki wróg socjalizmu to wez się do r
              > oboty jak na kapitalistę przystało
              > i stwórz coś pożytecznego jak np. nowe miejsca pracy CZERWONA PIJAWO
              > .
              ..
              ..
              ............
              Styl oraz Forma - ponizej krytyki. Plus wulgaryzmy. Fu!
              ..
              Jestescie ZERO Adams
              ..
              Czy jestescie wlascicielem zakladu szewskiego, czy moze posiadacie firme
              przewozowa z konikiem i batem? Bez obrazy - z czystej ciekawosci pytam.
              ..
              K.P.

• Gość: Adams Re: Pisałem krócej, ale za to prawdę IP: 213.25.60.* 23.01.02, 09:45
                Gość portalu: krzys52 napisał(a):

> Gość portalu: Adams napisał(a):
                >
                > > Gość portalu: doku napisał(a):
                > >
                > > > Gość portalu: siedem napisał(a):
                > > >
                > > > >
                > > > > Jeśli te brednie pisałeś godzinę
                > > >
                > > > Widzę, że jesteś takim młodym socjalistą, który nawet nie chce przyją
                > ć do
                > > > wiadomości, jak wyglądał prawdziwy socjalizm. Łatwo obrzucać innych e
                > pitet
                > > em
                > > > złodzieja bo pewnie sam jesteś złodziejem, ulicznikiem, który z lekko
                > ścią
                > > młode
                > > > go
                > > > chama potrafi zadać kłam tragicznej przeszłości swojego kraju - sowie
                > ckiej
                > >
                > > > okupacji i bandyckim złodziejskim rządom. Spytaj innych, chamie jeden
                > , ile
                > >
                > > > kosztowały banany (i jak żadko mozna było je kupić) czy bony na zakup
                > spod
                > > ni w
                > > > Peweksie zanim zarzucisz kłamstwo starszym, którzy to pamiętają.
                > > Ja pamiętam doskonale chamie jeden. Problem z Tobą jest taki , ż
                > e wl
                > > azłeś na stołek . Dupa Ci
                > > do niego przyrosła i za nic nie chcesz przyjąć do wiadomości , ż
                > e je
                > > steś pasożytem żerującym na
                > > tych którzy pracują i wytwarzają dochód. Mało tego, pieprzysz gło
                > dne
                > > kawałki , że powinniśmy być
                > > Ci wdzięczni . A ja się pytam za co ? Za to że zabierasz MOJE
                > pieni
                > > ądze ? Żyjesz za moje więc
                > > siedz cicho , a jeśli z Ciebie taki wróg socjalizmu to wez się
                > do r
                > > oboty jak na kapitalistę przystało
                > > i stwórz coś pożytecznego jak np. nowe miejsca pracy CZERWONA P
                > IJAWO
                > > .
                > ..
                > ..
                > ............
                > Styl oraz Forma - ponizej krytyki. Plus wulgaryzmy. Fu!
                > ..
                > Jestescie ZERO Adams
                > ..
                > Czy jestescie wlascicielem zakladu szewskiego, czy moze posiadacie firme
                > przewozowa z konikiem i batem? Bez obrazy - z czystej ciekawosci pytam.
                > ..
                > K.P.
                >
                Styl oraz forma dostosowana do postu Doku.
                Jesteście -1 K52.

Skąd wiesz że mam konika. Ładne zwierzę. Chciałbyś popracować u mnie jako stajenny ?
                Zakładam , że skoro zgłaszasz akces to doświadczenie posiadasz.
          • lady_hawk Glos w kwestii bananow i obiadu. 22.01.02, 15:46

>
            > >
            >
            > złodzieja bo pewnie sam jesteś złodziejem, ulicznikiem, który z lekkością młode
            > go
            > kosztowały banany (i jak żadko mozna było je kupić) czy bony na zakup spodni w

Musze sie wtracic.
            Jako jedno z najokropniejszych wspomnien tamtych czasow wraca do mnie chwila,
            kiedy kalkulowalam, czy kupic banana na Polnej - tylko tam byly, ale kosztowaly
            majatek, czy produkty na obiad. Banany uwielbial moj malutki syn a ja
            dysponowalam pieniedzmi zony lekarza na stazu. Dokladnie 20$ per miesiac.
            Tego nie daje sie teraz wytlumaczyc tym, ktorzy tego nie przezyli.
            Pozdrawiam.
            • Gość: siedem Re: Glos w kwestii bananow i obiadu. IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 08:44

> majatek, czy produkty na obiad. Banany uwielbial moj malutki syn a ja
              > dysponowalam pieniedzmi zony lekarza na stazu. Dokladnie 20$ per miesiac.
              > Tego nie daje sie teraz wytlumaczyc tym, ktorzy tego nie przezyli.
              > Pozdrawiam.

Spokojnie!
              nie uciekaj
              dziś nie bije

Też to przeżyłem
              Ale to nie temat dyskusji
              Doku albo w swojej głupocie
              Albo perfidii
              Sprowadził rozmowę na boczny tor

Problem leży w tym, że
              Od 1 stycznia do 1 października
              Pracuję na Doku
              A od 1 Października do
              31 GRU na siebie
              Więc mam przed sobą
              Jeszcze 9 bezowocnych miesięcy
              Niewolniczej
              Pracy
              Na
              Tego
              Pojeba

7,00

• Gość: jaski Re: Pisałem krócej, ale za to prawdę IP: 64.37.254.* 22.01.02, 16:28
            Gość portalu: doku napisałcryinga):

> Gość portalu: siedem napisałcryinga):
            >
            > >
            >
            > go
            > kosztowały banany (i jak żadko mozna było je kupićwink czy bony na zakup spodni w

Dla mnie rewelacjia. To siedem jest socjalista?

• Gość: krzys52 Re: Pisałem krócej, ale za to prawdę IP: *.proxy.aol.com 22.01.02, 17:39
              Gość portalu: jaski napisał(a):

> Gość portalu: doku napisał(a):
              >
              > > Gość portalu: siedem napisał(a):
              > >
              > > >
              > > > Jeśli te brednie pisałeś godzinę
              > >
              > > Widzę, że jesteś takim młodym socjalistą, który n
              > awet nie chce przyjąć do
              > > wiadomości, jak wyglądał prawdziwy socjalizm. Łatwo ob
              > rzucać innych epitetem
              > > złodzieja bo pewnie sam jesteś złodziejem, ulicznikiem, któ
              > ry z lekkością młode
              > > go
              > > chama potrafi zadać kłam tragicznej przeszłości swojeg
              > o kraju - sowieckiej
              > > okupacji i bandyckim złodziejskim rządom. Spytaj innych, chamie
              > jeden, ile
              > > kosztowały banany (i jak żadko mozna było je kupić) cz
              > y bony na zakup spodni w
              > > Peweksie zanim zarzucisz kłamstwo starszym, którzy to pamiętaj&#
              > 261;.
              >
              > Dla mnie rewelacjia. To siedem jest socjalista?
              ..
              ......
              ..
              A widzisz! To! sie nazywa konspiracja surprised)
              ..
              Pzdr
              K.P.
              >

• Gość: luka Re: T A K O R Z E C Z E D O K U IP: 217.67.196.* 22.01.02, 13:01

> Dzieciaki, możecie mi wierzyć, to był koszmar, a Balcerowicz zbudował raj (wg
        > ówczesnych standardów) w takim tempie, że historycy za kilkadziesiąt lat nie bę
        > dą wierzyć, że coś takiego było możliwe.

Słuchaj no, urzędasie, to nie oberurzędas Balcerowicz zbudował, tylko tysiące
        Polaków, którzy wreszcie mogli wykazać się przedsiębiorczością, chęcią ryzyka,
        inwestowania i handlowania. Setki polskich handlarzy przecierało w całej Europie
        szlaki wymiany towarowej, a szczęki pod pl. Defilad stały się początkiem wielu
        prężnych firm. Ale umożliwiła to ustawa o działalności gospodarczej Wilczka,
        zniosząca socjalistyczne utrudnienia zarabiania pieniędzy, a nie Balcerowicz.
        Ustawa ta zniosła setki idiotyzmów prawnych, oczyściła przedpole, natomiast
        Balcerowicz rozpoczął na powrót komplikowanie przepisów prawnych.
        Dobrodziejstwem dla ludzi jest brak przepisów, a nie legislacyjno-fiskalny
        kaganiec, który w pocie czoła zakładacie na twarz społeczeństwa, coraz mocniej
        zaciskając pasek.
        • Gość: # Re: T A K O R Z E C Z E D O K U IP: *.wroclaw.tpnet.pl 22.01.02, 13:10
          > Ale umożliwiła to ustawa o działalności gospodarczej Wilczka,
          > zniosząca socjalistyczne utrudnienia zarabiania pieniędzy, a nie Balcerowicz.
          > Ustawa ta zniosła setki idiotyzmów prawnych, oczyściła przedpole, natomiast
          > Balcerowicz rozpoczął na powrót komplikowanie przepisów prawnych.
          > Dobrodziejstwem dla ludzi jest brak przepisów, a nie legislacyjno-fiskalny
          > kaganiec, który w pocie czoła zakładacie na twarz społeczeństwa, coraz mocniej
          > zaciskając pasek.

Cztery kotwice dla Polakow, popiwek dla Polakow i oplaty za
          majatek trwaly w panstwowych przedsb., w kazdej galezi gospodarki clo
          na czesci i podzespoly a brak na gotowe z zagranicy.

Wykonczy to kazdego. Tak zachowuje sie naslany przez Soros- Sascha
          sabotazysta !

Luka wyjasnil reszte.
          Osczedz Go Luka! On juz nie wie co czyni.
          Jak reszta jego kolegow wMIn. Finasow - od 12 lat !
          Na razie bezkarnie !

• Gość: doku Ciągotki do karania, skąd ja to znam IP: *.mofnet.gov.pl 22.01.02, 14:21
            Gość portalu: # napisał(a):

>
            > Jak reszta jego kolegow wMIn. Finasow - od 12 lat !
            > Na razie bezkarnie !
            >

Cieszcie się lepperowcy, że jesteście bezkarni. Na szczęście w wolnym kraju
            takich śmieci jak wy nie trzeba karać. A wasze czasy już nie wrócą, już nikogo
            nigdy nie będziecie karać.
        • Gość: doku Znów ten sam podstawowy błąd IP: *.mofnet.gov.pl 22.01.02, 14:13
          Gość portalu: luka napisał(a):

> ...legislacyjno-fiskalny
          > kaganiec, który w pocie czoła zakładacie na twarz społeczeństwa, coraz mocniej
          > zaciskając pasek.

To o czym piszesz, to dzieło parlamentu, wybranego przez wolnych ludzi w wolnym
          kraju w wolnych wyborach. Myśmy zbudowali wolny kraj, a kagańce były przedtem.
          Udając, że tego nie widzisz, zdradzasz się ze swoimi socjalistycznymi
          przekonaniami. Nie udawaj więc, tylko napisz wprost, że wolna Polska Ci nie
          odpowiada, że tęsknisz za dawnym zamordyzmem.

Jeszcze 15 lat temu byłem sabotażystą i nienawidziłem tej swojej socjalistycznej
          ojczyzny - 10 lat temu nagle przeobraziłem się w patriotę i teraz kocham ten
          wolny, piękny kraj, który pomogłem zbudować. Mnie też się nie podoba głupota
          wyborców i ich reprezentantantów w parlamencie, ale ta wolność jest o niebo
          lepsza niż kaganiec na twarzy społeczeństwa - kaganiec którego teraz nie ma, a
          który był 15 lat temu.

Nie pisz mi tu głupku o kagańcach, bo jeżeli masz kaganiec, to sam go sobie przez
          własną głupotę założyłeś. Ciekawe że za PRL kagańca nie nosiłeś.
          • Gość: siedem Re: Znów ten sam podstawowy błąd IP: *.tgory.pik-net.pl 22.01.02, 14:23

> Gość portalu: luka napisał(a):
            >
            > > ...legislacyjno-fiskalny
            > > kaganiec, który w pocie czoła zakładacie na twarz społeczeństwa, coraz moc
            > niej
            > > zaciskając pasek.
            >
            > To o czym piszesz, to dzieło parlamentu, wybranego przez wolnych ludzi w wolnym
            >
            > kraju w wolnych wyborach. Myśmy zbudowali wolny kraj, a kagańce były przedtem.
            > Udając, że tego nie widzisz, zdradzasz się ze swoimi socjalistycznymi
            > przekonaniami. Nie udawaj więc, tylko napisz wprost, że wolna Polska Ci nie
            > odpowiada, że tęsknisz za dawnym zamordyzmem.
            >
            > Jeszcze 15 lat temu byłem sabotażystą i nienawidziłem tej swojej socjalistyczne
            > j
            > ojczyzny - 10 lat temu nagle przeobraziłem się w patriotę i teraz kocham ten
            > wolny, piękny kraj, który pomogłem zbudować. Mnie też się nie podoba głupota
            > wyborców i ich reprezentantantów w parlamencie, ale ta wolność jest o niebo
            > lepsza niż kaganiec na twarzy społeczeństwa - kaganiec którego teraz nie ma, a
            > który był 15 lat temu.
            >
            > Nie pisz mi tu głupku o kagańcach, bo jeżeli masz kaganiec, to sam go sobie prz
            > ez
            > własną głupotę założyłeś. Ciekawe że za PRL kagańca nie nosiłeś.

Wiesz co? Doku
            zmieniłem zdanie
            oddawaj te 5 dych
            acha
            oddaj jeszcze łachudro za ten post
            razem 100zł
            [na tyle wydymałeś jak ich nazywasz "wyborców"]

7,00
          • Gość: luka Re: Znów ten sam podstawowy błąd IP: 217.67.196.* 22.01.02, 14:36

> To o czym piszesz, to dzieło parlamentu, wybranego przez wolnych ludzi w wolnym
            > kraju w wolnych wyborach. Myśmy zbudowali wolny kraj, a kagańce były przedtem.
            > Udając, że tego nie widzisz, zdradzasz się ze swoimi socjalistycznymi
            > przekonaniami. Nie udawaj więc, tylko napisz wprost, że wolna Polska Ci nie
            > odpowiada, że tęsknisz za dawnym zamordyzmem.

Co Ty tu bredzisz od rzeczy, biurokrato? Od kiedy to postulat zniesienia obciążeń
            legislacyjno-fiskalnych jest socjalistyczny? Przecież to Ty i Twoi kamraci
            tworzycie ciągle przepisy utrudniające życie ludziom, którzy was utrzymują ze
            swoich podatków. Co z Ciebie za antysocjalista, skoro łupiesz bez żenady
            podatników: zamiast pracować wisisz sobie na internecie i płodzisz tasiemcowe
            elaboraty. Nie Ty, złodzieju, budowałeś kapitalizm, ale zwykli ludzie, których
            obciążasz coraz to nowymi podatkami, koncesjami, opłatami, akcyzami i VATami.
            Jedyna zasługa takich darmozjadów jak Ty jest taka, że czasami śpicie lud
            serfujecie i nie jesteście zajęci wymyślaniem nowych utrudnień.
            Odwracanie kota ogonem dowodzi dobitnie jednej rzeczy - rozpaczliwie potrzebujesz
            uzasadnienia swojego istnienia, ponieważ normalni ludzie mają Cię za pasożyta,
            bolący wrzód na dupie społeczeństwa.

> Jeszcze 15 lat temu byłem sabotażystą i nienawidziłem tej swojej socjalistyczne
            > j
            > ojczyzny - 10 lat temu nagle przeobraziłem się w patriotę i teraz kocham ten
            > wolny, piękny kraj, który pomogłem zbudować.

I okradam podatników obijając się w pracy. Niezła wykładnia patriotyzmu.

> Mnie też się nie podoba głupota
            > wyborców i ich reprezentantantów w parlamencie, ale ta wolność jest o niebo
            > lepsza niż kaganiec na twarzy społeczeństwa - kaganiec którego teraz nie ma, a
            > który był 15 lat temu.

Czy pomysły kolejnych podwyżek nie pochądze z tego waszego ponurego gmachu a la
            siedziba KGB?

> Nie pisz mi tu głupku o kagańcach, bo jeżeli masz kaganiec, to sam go sobie prz
            > ez własną głupotę założyłeś. Ciekawe że za PRL kagańca nie nosiłeś.

Tylko nie "głupku", gnojku, bo to ja Ci płacę; Ty mi niczego nie dajesz,
            przeciwnie, ciągle utrudniasz mi życie i podobnie jak cała reszta Twojej bandy
            okradasz na każdym kroku. Więc z szacunkiem dla swojego dobrodzieja, palancie.

PS. Kiedy oddasz Siódemce jego 100 zł, kradzieju?
            • Gość: doku Re: Znów ten sam podstawowy błąd IP: *.mofnet.gov.pl 22.01.02, 16:15

> łupiesz bez żenady
              > podatników

Podatników łupiecie wy głosując na te swoje głupie partie socjalistyczne. A
              urzędnik państwowy jest po to by oszczędzać pieniądze trwonione przez wasze
              głupie ustawy i wysokie podatki, które tak gorliwie płacicie i na które tak
              głupio głosujecie. Miej pretensje do siebie i swojego parlamentu, a nie do
              urzędników państwowych, głupku.
              • wild mądrości Doku...??:)) 22.01.02, 16:25
                Idealna obiektywistyczna społeczność z ograniczonym rządem jest lepsza od
                społeczności anarchokapitalistycznej w ściśle tym samym sensie, co społeczność
                socjalistyczna jest lepsza od kapitalistycznej. Socjalizm z doskonałymi ludźmi
                działa lepiej niż kapitalizm z niedoskonałymi; ograniczony rząd z doskonałymi
                ludźmi działa lepiej niż anarchokapitalizm z niedoskonałymi. Lepiej jest nosić
                bikini, gdy świeci słońce, niż płaszcz, gdy pada deszcz. Ale nie jest to żaden
                argument przeciw noszeniu parasola.

• wild tak znów ten sam podstawowy błąd! to fanatyzm?:] 22.01.02, 16:28

>głupku.

• Gość: luka Re: Znów ten sam podstawowy błąd IP: 217.67.196.* 22.01.02, 16:34

> Podatników łupiecie wy głosując na te swoje głupie partie socjalistyczne.

UPR?

> A
                > urzędnik państwowy jest po to by oszczędzać pieniądze trwonione przez wasze
                > głupie ustawy i wysokie podatki, które tak gorliwie płacicie i na które tak
                > głupio głosujecie.

Urzędnik państwowy, który "oszczędza" pieniądze podatników - hahahaha!
                Jeszcze większą oszczędności przyniosłoby rozpędzenie was na cztery wiatry.

> Miej pretensje do siebie i swojego parlamentu, a nie do
                > urzędników państwowych, głupku.

Biurokratyczny złodzieju, nie pyskuj, bo ja Ci płacę. Nawet gdyby Twoje
                zamieszczone wyżej brednie odpowiadały prawdzie, to i tak jesteś złodziejem - bo
                miałeś "oszczędzać", a nie leniuchować w pracy przed komputerem. Płacenie
                darmozjadom to właśnie wyrzucanie forsy w błoto, a nie żadna tam oszczędność.
                • wild może demokratycznie wybierzmy doku-prezydentem!:)) 22.01.02, 16:43
                  i demokratycznie zamknijmy Go w wysokiej wieży! bez prawa wychodzenia na zewnątrz
                  i ...

zacznijmy zyć... i jak fajnie? nie?

kwiatki na ugorze zacznął rosnąć!
                  sarny z wilkami chasac po polach makowych będą!
                  itd..
                  :>>
                • wild to mógłby być OSTATNI urzędnik-govik w akcji! :] 22.01.02, 16:47
                  i oczywiście wszyscy czekaliby na happy END! wink)

• Gość: Indris Raj w III RP IP: *.ibspan.waw.pl 22.01.02, 14:29
        doku napisał:
        "(...) ja z żoną zarabiamy akurat tyle ile zarabiali moi rodzice (tak jak
        większość Polaków)."
        Czy w Min. Finansów jest jakiś dział statystyki ? O ile pamiętam, to MINIMALNA
        płaca pod koniec Gierka wynosiła 1200 zł. Obecnie zdaje się 770. Ciekawe, że
        prawie nigdy nie publikuje się MEDIANY dochodów (jet to taka suma, że połowa
        populacji zarabia mniej a połowa więcej). Ja np. zarabiam w tej samej pracy
        czterokrotnie mniej niż przy końcu Gierka. A i tak jestem krezusem w porównaniu
        z 3 milionami bezrobotnych. Słowa doku o "większości Polaków" są chyba
        ekstrapolacją jego osobistej sytuacji. Nie radzę mu ich powtórzyc wśród
        popegeerowskiej wsi.
        • Gość: doku Koniec Gierka to początek inflacji IP: *.mofnet.gov.pl 22.01.02, 14:46
          Gość portalu: Indris napisał(a):

> O ile pamiętam, to MINIMALNA
          > płaca pod koniec Gierka wynosiła 1200 zł. Obecnie zdaje się 770.

Ja pamiętam czasy, kiedy pojawiła się coca cola - czyli środek Gierka.
          • wild prosze prosze! O. Doku EKOOONOM-GOMUŁKOWIEC?:] 22.01.02, 15:33

> Gość portalu: Indris napisał(a):
            >
            > > O ile pamiętam, to MINIMALNA
            > > płaca pod koniec Gierka wynosiła 1200 zł. Obecnie zdaje się 770.
            >
            > Ja pamiętam czasy, kiedy pojawiła się coca cola - czyli środek Gierka.

już wiesz ile dodrukować paperu zwanego bonami?:>
        • Gość: # Raj w III RP a wlasciwie w MF. IP: *.wroclaw.tpnet.pl 22.01.02, 14:52
          > ...z 3 milionami bezrobotnych. Słowa doku o "większości Polaków" są chyba
          > ekstrapolacją jego osobistej sytuacji. Nie radzę mu ich powtórzyc wśród
          > popegeerowskiej wsi.

A mowilem, ze sie chlopu odwrocilo o 180* WSZYSTKO !
          Bo jak sie ma szefow towarzyszy, ktorzy wprowdzaja kapitalizm
          - to sila rzeczy # i inni...

To sie nazywa kolo historii...
          I skolowalo kompletnie doQ!!!

KOMPLETNIE. Rozumiecie ?
          100 zl dla 7. Chyba bede sie mogl tez napic ?
          W dobrym gronie "PRLowcow"! Obrocic o 180 *- prosze.
      • Gość: mik Re: T A K O R Z E C Z E D O K U IP: *.turboline.skynet.be 23.01.02, 14:10
        Ja ciesze sie,ze nie studiowalem tak jak Doku.Przez co nie robie z siebie
        idioty.
        Z ksiazeczek mieszkaniowych okradl mnie ten Twoj bohater jakaty nie komunista,
        ale solidaruch.Zas co sie tyczy nauk,to jest duzo ludzi ktorzy studiujac
        nauczyli sie czegos,bo chcieli.Wiekszosc,to bagno,efekty sa widoczne.Kupa
        idiotow nieznajaca sie w ogole w temacie.Studia pokonczyli tatusiom,mamusiom i
        aspiracjom.Twoj dyplom jest tyle wart,co tresc Twoich listow.
        Ps.O ile masz watpliwosci jeszcze, przytocze Ci liste dalszych idiotow,lekarzy,
        prawnikow z ktorymi mialem stycznosc,a ktorzy sa zwyklymi szarlatanami,pomimo
        studiowania.Mimo tego Pozdrawiam.
    • Gość: doku Czasem krążą w MF anegdoty o czasach przedwojennyc IP: *.mofnet.gov.pl 22.01.02, 16:42
      Albo artykuły z przedwojennych gazet, np. o tym jak to referent z MF przyjął
      szefa jakiejś zachodniej firmy, co było dobrą wróżbą dla interesom tej firmy i
      w ogóle zaszczytem dla faceta.

70 lat temu Polacy kochali swoją ojczyznę, rozumieli co to patriotyzm, honor i
      ojczyzna. Urzędnik państwowy był z definicji jednym z najbardziej szanowanych
      zawodów, bo wszyscy Polacy kochali swój kraj i swoje państwo.

Popatrzcie jak głęboko sięgnęła demoralizacja w PRL. Oto znów wywalczyliśmy
      sobie wolność, zbudowaliśmy wolny kraj i w wolnych wyborach wybraliśmy władzę,
      taką jakiej chcięliśmy. Spełniliśmy marzenia zniewolonych Polaków:
      wprowadziliśmy nasz kraj do NATO - świątyni Wolności. A popatrzcie jak wielu
      Polaków mimo to, a może dlatego właśnie, nienawidzi swojego państwa i obraża
      państwowych urzędników. Jak głęboko zdemoralizowane muszą być te sowieckie
      pachołki, żeby w tych wspaniałych czasach odzyskanej wolności i godności przez
      Polskę, żeby teraz pluć na ojczyznę, państwo i jego urzędników. Gdzie podziały
      się w tych zatrutych umysłach pojęcia godności, ojczyzny, honoru i patriotyzmu.
      Wicemarszałkiem sejmu zostaje człowiek, który jest symbolem pogardy dla
      państwa, ojczyzny, kultury i wzorcem chamstwa dla innych. Na szczęście
      większość Polaków kocha tę nowa wolną Polskę, a homo sovieticus wymiera.
      • zeh Re: Czasem krążą w MF anegdoty o czasach przedwojennyc 22.01.02, 16:50

> Albo artykuły z przedwojennych gazet, np. o tym jak to referent z MF

Doku, nie znasz historii instytucji w której pracujesz. Przed wojną nie było MF
        lecz Min. Skarbu (nie mylić z dzisiejszym MSk).
        • Gość: jaski Re Doku... IP: 64.37.254.* 22.01.02, 16:59
          Wlasciwie to mi to wisi, ale coz, jest cos takiego jak profesjonalizm i etyka
          pracy. Gdybys rozumial jedno lub drugie, to moj drogi bys przynajmniej sobie
          sciagnal jakis IP dimmer zeby ludzi nie wkurzac. Mysle, ze ostentacyjne
          nadawanie z pracy i w godzinach pracy nie swiadczy najlepiej o postawie
          urzednika i 'patrioty'. Ale jak wspomnialem na wstepie- wisi mi to nie moja
          kasa.
        • Gość: Indris Patriotyzm a krytycyzm IP: *.ibspan.waw.pl 22.01.02, 17:19
          Współczesnym Amerykanom na ogół nie odmawia się patriotyzmu, a niechby doku
          poczytał sobie, co wygadują (i wypisują) o swoich urzędnikach - z prezydentem
          włącznie. Krytycyzm, czy nawet wrogość wobec konkretnych urządzeń swojego
          państwa nie oznacza braku patriotyzmu. Tym bardziej nie oznacza tego krytycyzm
          wobec urzędników. A wielu urządzeniom i prominentom III RP oplucie (co
          najmniej!) należy sie tak samo jak za komuny.
          PS. Czytając to co wypisuje doku mam dziwne podejrzenie, że w Min Finansów
          kierownictwo ma dostęp do poczty wysyłanej przez pracowników. Podobny styl
          pamiętam z "Trybuny Ludu" z czasów komuny.
          • wild może On tylko kawe podaje? ( preferencyjne? ) :] 22.01.02, 17:21

> Współczesnym Amerykanom na ogół nie odmawia się patriotyzmu, a niechby doku
            > poczytał sobie, co wygadują (i wypisują) o swoich urzędnikach - z prezydentem
            > włącznie. Krytycyzm, czy nawet wrogość wobec konkretnych urządzeń swojego
            > państwa nie oznacza braku patriotyzmu. Tym bardziej nie oznacza tego krytycyzm
            > wobec urzędników. A wielu urządzeniom i prominentom III RP oplucie (co
            > najmniej!) należy sie tak samo jak za komuny.
            > PS. Czytając to co wypisuje doku mam dziwne podejrzenie, że w Min Finansów
            > kierownictwo ma dostęp do poczty wysyłanej przez pracowników. Podobny styl
            > pamiętam z "Trybuny Ludu" z czasów komuny.

lub...
      • Gość: Indris Patriotyzm a krytycyzm IP: *.ibspan.waw.pl 22.01.02, 18:08
        Patriotyzm nie wyklucza krytycyzmu względem urządzeń swojego państwa i
        ulokowanych tam ludzi. Rewolucja Francuska obaliła struktury państwowe a
        zarazem była eksplozją patriotyzmu (cokolwiek by nie powiedziec o jej
        wypaczeniach czy dewiacjach). Podobnie bunt przeciwko określonym strukturom
        państwa w czasie braku zagrożenia zewnętrznego nie oznacza braku patriotyzmu.
        Współczesnym Amerykanom nikt nie zarzuca braku patriotyzmu a niechby sobie doku
        poczytał, co wygadują (i wypisują) o swoich urzędnikach.
        ie
        • Gość: siedem Re: Patriotyzm a krytycyzm IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 09:00

> Patriotyzm nie wyklucza krytycyzmu względem urządzeń swojego państwa i
          > ulokowanych tam ludzi. Rewolucja Francuska obaliła struktury państwowe a
          > zarazem była eksplozją patriotyzmu (cokolwiek by nie powiedziec o jej
          > wypaczeniach czy dewiacjach). Podobnie bunt przeciwko określonym strukturom
          > państwa w czasie braku zagrożenia zewnętrznego nie oznacza braku patriotyzmu.
          > Współczesnym Amerykanom nikt nie zarzuca braku patriotyzmu a niechby sobie doku
          >
          > poczytał, co wygadują (i wypisują) o swoich urzędnikach.
          > ie

Z bólem serca
          Nie chcem
          Ale muszem
          Zgodzić się z lewicową opinią...
          Problem doku to jego przeświadczenie
          O "namaszczeniu przez Bogów na Wieki"
          Jego stanowiska
          I 300.ooo jemu podobnych darmozjadów
          Luka ładnie to podsumował:
          "Uzasadnianie własnego bytu"
          Tylko nie naszym kosztem!
          Odrzucam cię Doku
          Straciłem wiarę w twoją religię
          Nie chce dobrobytu
          Chce być biedną zagubioną owieczką
          Bezradną ale zachowującą chociaż 20%
          Swoich dochodów.
          7,00

ps

Przepracowałeś choć tydzień
          Swojego bytu?
          • Gość: gfr4va wątek idioty - siedem IP: *.zoi.elb.pl / 172.16.60.* 25.04.02, 10:21
            ---------------
        • Gość: # krytycyzm wobecLeppera i brak wobec Comoszewicza IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 09:07

Zdumiewa mnie brak refleksji nad przemowieniem Leppera
          i oburzeniem SLD UP PO PIS PSL na ujawnianie
          lapowkarzy i zdrajcow interesow Polski.

Zasada by podpierac sie zamiast argumentem
          "autorytetem" - KTO powiedzial a nie CO -
          swiadczy o poziomie dyskusji.

Piwnik, Kaczynski nie wniesli oskarzen przeciwko
          skorumpowanym politykom.
          FOZZ - pamietacie ilu politykow z nadzorujacym go (FOZZ) Balcerowiczem
          i czlonkom Rady Polityki Pienieznej bylo zanmieszanych.

Afera NFI i raport NIKu ? Pozew przeciw lamaniu prawa i wypowiedziom
          Kieresa ?
          I szybkie umorzenie Piskorskich i s-ki ?
          A natychmiastowe 9 oskarzen o zniesklawienie Leppera
          - v-ce marszalka Sejmu ?

To jesli wypowiedzi przeciw urzedujacym politykom
          z trybuny sejmowej nie sa bronione IMMUNITETEM
          - a przeciwnie IMMUNITET sluzy do ochrony
          przed przstepstwanmi pospolitymi i naduzyc politykow

- to gdzie my jestesmy Panie Doku.

No powiedz Pan gdzie ? Kto podejmujac informacje
          o korupcji osmieli sie teraz cos glosno powiedziec.

Okradajcie nas ile sie da panowie politycy i urzednicy Min. Finansow.

Prawo i Piwnik Was obroni przed zniewazeniem
          -
          • Gość: siedem argentyna IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 09:15
            Chyba możemy już obstawiać kiedy na dachu MF będą podstawiane "ornikoptery"* Ja
            stawiam na początek przyszłego roku. Poszlakowo do tego dochodzę obserwując
            przerażone twarze z "ekipy" i ich spocone łapki.

7,10

* - "Diuna"

• Gość: # argentyna i wenezuela = Sasch IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 09:43

+ 11 letni cykl plam na Sloncu.
              Tak niezwykle zgodny z rewaltami i wojnami w Polsce.

Oblicz to sobie Doku i obejrzyj film
              dla wprawy o Sajgonie.

Albo migawki z Argentyny, tak ocenzurowane w TVnieP.
              Na razie co glupsi pisza do # -a "spierdalaj"

- nie wiedzac, ze ja jestem u siebie. Na swoim !
              • Gość: siedem Re: argentyna i wenezuela = Sasch IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 09:53

> - nie wiedzac, ze ja jestem u siebie. Na swoim !

Nie byłbym tego taki pewien! smile [właściwie powinno być sad ]
                Wiele akademicko dyskutowano w czym jesteśmy podobni do Argentyny a wystarczyło
                zwrócić uwagę na to, że tu i tam rządy sprawują "tubylcy inaczej" .
                7,24
                • Gość: # Re: argentyna i wenezuela = Sasch IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 09:56
                  >...że tu i tam rządy sprawują "tubylcy inaczej" .
                  > 7,24

Powinno byc 7,77 !
                  • Gość: siedem Doku Strikes Again IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 11:53
                    "Referendum z samej swojej istoty ośmiesza prawo, wolność i demokrację. Jaki sens
                    mają wolne wybory i zapisy konstytucyjne, jeżeli referendum decyduje?

A może wynik referendum to taki głos doradczy dla parlamentu? To też nie ma
                    sensu, bo dużo lepsze i tańsze są profesjonalne badania opinii publicznej."

Doku Tze Dong
                    "Podstawy Ideowe Rewolucji Kulturalnej"

7,20
          • Gość: doku immunitet IP: *.mofnet.gov.pl 23.01.02, 12:08

>
            > Zdumiewa mnie brak refleksji nad przemowieniem Leppera
            >

Znaczy co? Sugerujesz że mamy słowa Leppera brać za dobrą monetę? To może od razu
            weźmy z Tworek jakiegoś wariata, byle takiego, który twierdzi, że tylko on jest
            normalny, a reszta to wariaci, i zróbmy go władcą absolutnym.

> To jesli wypowiedzi przeciw urzedujacym politykom
            > z trybuny sejmowej nie sa bronione IMMUNITETEM
            > - a przeciwnie IMMUNITET sluzy do ochrony
            > przed przstepstwanmi pospolitymi i naduzyc politykow
            >
            > - to gdzie my jestesmy Panie Doku.
            >

Immunitet to święta podstawa demokracji, zawsze to powtarzam. Posłowi nic nie
            wolno zrobić dopóki jest posłem. W prawdziwej demokracji liberalnej odwołać posła
            może tylko partia, która go wystawiła jako kandydata, niezależnie od wagi i
            dowodów przestępstwa jakie popełnił. Bez instytucji immunitetu demokracja nie ma
            sensu, więc o co Panu chodzi? Czy Lepperowi grozi coś, co mogłoby mu przeszkodzić
            pełnić swój mandat?
            • Gość: siedem Re: immunitet IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 12:14
              "W prawdziwej demokracji liberalnej odwołać posła może tylko partia, która go
              wystawiła jako kandydata, niezależnie od wagi i dowodów przestępstwa jakie
              popełnił." [<
            • Gość: Indris Kpiny z demokracji ? IP: *.ibspan.waw.pl 23.01.02, 12:51
              doku pisze: "W prawdziwej demokracji liberalnej odwołać posła może tylko
              partia, która go wystawiła jako kandydata, niezależnie od wagi i dowodów
              przestępstwa jakie popełnił."
              To chyba nieporozumienie ? Posła powinni móc odwołać ci, którzy go WYBRALI.
              Przy ordynacji proporcjonalnej (i tajności głosowania) nie daa sie tego
              (niestety) ustalić, ale to jest argument za ordynacją większościową a nie za
              zamianę demokracji w partiokrację. Partie są instrumentem demokracji a nie jej
              istotą czy celem.
              • Gość: doku Więc kto? IP: *.mofnet.gov.pl 23.01.02, 13:05

> Posła powinni móc odwołać ci, którzy go WYBRALI.
                > Przy ordynacji proporcjonalnej (i tajności głosowania) nie daa sie tego
                > (niestety) ustalić, ale to jest argument za ordynacją większościową a nie za
                > zamianę demokracji w partiokrację. Partie są instrumentem demokracji a nie jej
                > istotą czy celem.

Partia powinna być więc instrumentem także służącym do odbierania immunitetu.
                • Gość: siedem ......................................... IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 13:33
                  "O Buzku, Millerze i innych, którzy ukorzyli się przed Papierzem i korzą się
                  przed Bogiem. Religijne zło jest u władzy, niewiele lepsze niż religia
                  komunistyczna. Chrześcijanie, komuniści, Żydzi, muzułmanie to wszystko
                  religijna hołota o złych intencjach."

Generalisimus Dokowicz
                  Tibilisi 1923

Miriam co ty na to?

Ogłaszam otwarty konkurs na słówko określające religię biurokratyzmu.
                  Łamię swój aliteracki umysł jak umniem ale .... nic z tego

7,35
                  • Gość: # Re: ......................................... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 13:39
                    Religia biurokratyzmu -dokumencizm !
                    • Gość: siedem Re: ......................................... IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 13:46

> Religia biurokratyzmu -dokumencizm !

D O K U mencizm

Wyróżnienie!
                      1x Absolut KURANT 0,7l -5 st celcjusza!!!
                      Cała sztuka w tym by zawrzeć w jak najkrótszym przekazie jak najwięcej. Rysownik
                      im mniej nabazgrze a wiecej powie tym lepszy.

uzasadnienie: dokumencizm
                      DOKU - Nazwa Boga Jedynego nowego nurtu
                      DOKUME - "Dokument" 1y i najważniejszy fetysz nowej religii. Wiadomo, nie od
                      dziś, że wyznawcy tej wiary zamiast krzyżyka noszą na łańcuszkach miniaturowe
                      segregatorki.

7,27
                  • Gość: luka Re: ......................................... IP: 217.67.196.* 23.01.02, 13:47

> Ogłaszam otwarty konkurs na słówko określające religię biurokratyzmu.
                    > Łamię swój aliteracki umysł jak umniem ale .... nic z tego

Biurokratyzm dokumentny.
                    Dokukratyzm.
                    Urzędokuizm.

• Gość: siedem Re: ......................................... IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 13:50

>
                      > > Ogłaszam otwarty konkurs na słówko określające religię biurokratyzmu.
                      > > Łamię swój aliteracki umysł jak umniem ale .... nic z tego
                      >
                      > Biurokratyzm dokumentny.
                      > Dokukratyzm.
                      > Urzędokuizm.

No No butelka na trzech. czy to nie za mało? :]
                      7,30
                      • Gość: luka Re: ......................................... IP: 217.67.196.* 23.01.02, 13:53

> No No butelka na trzech. czy to nie za mało? :]
                        > 7,30

W świątyni nowej religii (gmach Minfinu) wzniesiemy toast segregatorami
                        napełnionymi nowymi rozporządzeniami podnoszącymi podatki na zdrowie Najwyższego
                        Kapłana Bodokuga. Na koszt podatników, oczywiście.
                        • creed Re: ......................................... 23.01.02, 14:05
                          Wkuża mnie jak ktoś pluje na Balcerowicza. Owszem nie jest tak wspaniały, jak
                          Kalisz, Kwaśniewski czy choćby Miller, ale gdyby nie On to czym byście teraz
                          żądzili panowie postkomuniści.
                          • Gość: siedem Re: ......................................... IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 14:10
                            creed napisał(a):

> Wkuża mnie jak ktoś pluje na Balcerowicza. Owszem nie jest tak wspaniały, jak
                            > Kalisz, Kwaśniewski czy choćby Miller, ale gdyby nie On to czym byście teraz
                            > żądzili panowie postkomuniści.

Właściwie to należy się Panu czerstwe, staropolskie:
                            "spierdalaj"

Dziś mam dzień miłości bliźniego i w związku z tym poproszę o przeczytanie
                            chociaż 20 postów [mogą być losowo wybrane]. Po tym zapraszam W. Sz. Pana do
                            dalszej dyskusji. No chyba, że jesteście głosem brzuchomówcy Markiza DeDoke?
                            7,00
                            • creed Re: ......................................... 23.01.02, 14:15
                              Widzę prostaku, że brakuje tobie polskich słów, ale to się zdarza , jeśli jakaś
                              prostacka świnia ze wsi dorwie się do kilku dyplomów, zamiast karmić świnie -
                              tak jak jego przodkowie używający równie staropolskiego słownictwa. Jeszcze
                              jedno: nie poszczę i nie chodzę do kościoła - Jezus twierdził, że wystarczy być
                              uczciwym i pomagać bliźnim.
                              • Gość: siedem Re: ......................................... IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 14:41
                                creed napisał(a):

> Widzę prostaku, że brakuje tobie polskich słów, ale to się zdarza , jeśli jakaś
                                >
                                > prostacka świnia ze wsi dorwie się do kilku dyplomów, zamiast karmić świnie -
                                > tak jak jego przodkowie używający równie staropolskiego słownictwa. Jeszcze
                                > jedno: nie poszczę i nie chodzę do kościoła - Jezus twierdził, że wystarczy być
                                >
                                > uczciwym i pomagać bliźnim.

Doku nie brnij w ten szlam bo skończysz jak Limak. Pisałem wielokrotnie o
                                nazywaniu mnie wieśniakiem. Sprawia mi to przyjemność.

ps
                                skoroś taki "fresz" na tym forum to skąd o tym wiesz???
                                hahahahah
                                7,23
                          • Gość: # Re: ..........................KUŻ czyli many IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 14:12
                            35 - 40 lat temu podsluchalem w knajpie
                            slowko uzywane przez "panie"
                            "ile ten facio moze miec kużu..

Dokużotarysta !
                            • Gość: kuż kto tu żądzi... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 14:16
                              Re: .........................................
                              Autor: creed@poczta.gazeta.pl
                              Data: 23-01-2002 14:05
                              --------------------------------------------------------------------------------
                              Wkuża

mnie jak ktoś pluje na Balcerowicza. Owszem nie jest tak wspaniały, jak
                              Kalisz, Kwaśniewski czy choćby Miller, ale gdyby nie On to czym byście teraz

żądzili

panowie postkomuniści.

Z obrotu o 180 * wnioskowego podejrzewam .. pewna osobe...
                              cos jak wq przyslowiu o wilku mowa...
                              • creed Re: kto tu żądzi... 23.01.02, 14:24
                                Wybacz, nie pcham się do władzy, żeby sie tam pchać, to trzeba być qrwą - jak
                                Śerak... lub złodziejem - jak Kwaś...
                                • Gość: siedem Re: kto tu żądzi... IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 14:27
                                  creed napisał(a):

> Wybacz, nie pcham się do władzy, żeby sie tam pchać, to trzeba być qrwą - jak
                                  > Śerak... lub złodziejem - jak Kwaś...

Ja Kwaśniaka mogę obrażać, ale jeśli admin forum udostępni twoje IP komu trzeba
                                  szybciorkiem wyskoczysz ze stołka.
                                  7,12
                                  • creed Re: kto tu żądzi... 23.01.02, 14:31
                                    Nie chciałem Cię obrażać i mam nadzieję, że tego nie zrobiłem. Co do
                                    ostrzeżenia - to niczyjego nazwiska nie wymieniłem, a jeśli moje skróty kojażą
                                    się wam z czyjąś osobą , to świadczy to tylko o niej.
                              • Gość: siedem Re: kto tu żądzi... IP: *.tgory.pik-net.pl 23.01.02, 14:26
                                Gość portalu: kuż napisał(a):

> Re: .........................................
                                > Autor: creed@poczta.gazeta.pl
                                > Data: 23-01-2002 14:05
                                > -------------------------------------------------------------------------------
                                > -
                                > Wkuża
                                >
                                > mnie jak ktoś pluje na Balcerowicza. Owszem nie jest tak wspaniały, jak
                                > Kalisz, Kwaśniewski czy choćby Miller, ale gdyby nie On to czym byście teraz
                                >
                                > żądzili
                                >
                                > panowie postkomuniści.
                                >
                                > Z obrotu o 180 * wnioskowego podejrzewam .. pewna osobe...
                                > cos jak wq przyslowiu o wilku mowa...

No niestety Doku wszystkie poszlaki prowadzą do MF i do twojego biurka do
                                któregoś przyklejon. Czekać tylko kiedy wystąpisz jako "sieben" albo "siepen".

Main Entry: creed
                                Pronunciation: 'krEd
                                Function: noun
                                Etymology: Middle English crede, from Old English crEda, from Latin credo (first
                                word of the Apostles' and Nicene Creeds), from credere to believe, trust,
                                entrust; akin to Old Irish cretid he believes, Sanskrit srad-dadhAti
                                Date: before 12th century
                                1 : a brief authoritative formula of religious belief
                                2 : a set of fundamental beliefs; also : a guiding principle
                                - creed·al or cre·dal /'krE-d&l/ adjective
                                • Gość: # Re: kto tu żądzi... IP: *.wroclaw.tpnet.pl 23.01.02, 14:31

Analiza "żadz'
                                  chyba poprawna, adres rozpoznany.

Date: before 12th century
                                  1 : a brief authoritative formula of religious belief
                                  2 : a set of fundamental beliefs; also : a guiding principle
                                  - creed·al or cre·dal /'krE-d&l/ adjective

...sed libera nos a Doku et Minister Pauperus Polonus!

• Gość: Galba DokuPITeizm naukowy IP: 213.17.161.* 23.01.02, 14:33

> Ogłaszam otwarty konkurs na słówko określające religię biurokratyzmu.

---

DokuPITeizm naukowy!

Uzasadnienie: nie trzeba.

Galba

• Gość: siedem Doku się jeszcze /menci/ IP: *.tgory.pik-net.pl 24.01.02, 13:41
                      Ale jak przestanie się miotać a "kuż" opadnie, przyjdzie czas podsumowań. Nie
                      chce mercedesa S-classe, nie chcę basenu 50-o metrowego! Chcę by prawda miała
                      wartość choćby 5gr [0,05 PLN]. Przyrzekam ci doku, że doprowadzę do tego byś
                      zrozumiał "czym" jesteś ["kim" jest nie na miejscu].

7,00
                      • Gość: siedem Świętopełk i JEGO 1-a twarz IP: *.tgory.pik-net.pl 24.01.02, 14:02
                        "Homo sovieticus na początku terapii musi oczyścić swój organizm z jadu, tedy
                        pluje tym jadem naokoło i wije się z bólu, bo terapia nie jest bezbolesna.
                        Proces wydalania jadu jest konieczny i musi trochę potrwać. Nauka głosowania,
                        jako wstęp do rozumienia demokracji,
                        /////// Doku przecież głosowania są zbędne -> wszystko można załatwić CBOS-em [to
                        twoja działka w MOFIE?]. 2 sprawa: W demokracji mamy WYBORY a nie "głosowania"
                        kretynie radziecki///////
                        dopiero potem. Najpierw oczyszczanie
                        organizmu. Uwolnijcie więc swą nienawiść i pozwólcie jej odpłynąć! Jestem tu po
                        to, aby was wysłuchać i pocieszyć: taka, tak biedacy, podatki są zbyt wysokie,
                        ale bądźcie dobrej myśli - nauczycie się głosować (naprawdę!) i wybierzemy
                        lepszy parlament."

Dokuscenes
                        Medyk
                        ok. III p.n.e.
                        • Gość: siedem Doku Mesjaszem Biurokratów IP: *.tgory.pik-net.pl 25.01.02, 07:43
                          7,00
                          • Gość: # Wspomnienie Czerwca 1980 w Swidniku ! IP: *.wroclaw.tpnet.pl 25.01.02, 08:14

Po 21 latach od pamietnego zrywu

- w CZERWCU (nie w sierpniu ani nie w Gdansku) -

w Swidniku w WSK -podrozal kotlet mielony w stolowce zakladowej -
                            i przylaczeniu sie FSC im. Boleslawa Bieruta Lublin oraz DOKP Lublin
                            - przyspawano do szyn wagony z towarami dla ZSRR !

W Gdansku "wadza" przygotowala sie do zrywu.
                            Mlody chlopak (kto pamieta nazwisko) szybko zostal zastapiony
                            przez Bolka wwieziony motorowka a kontradmiral zastal przez Bolka
                            nagrodzony stolkiem ministra obrony.

Walentynowicz i Gwiazda jezdzili kilka lat po Polsce
                            demaskujac mistyfikacje. Kto to jeszcze pamieta ?

Dzis Michnik na fotografii pani Magdy wychylajacy kielicha
                            z Kiszczakiem robi nowa "prawde".
                            I z wyznawcami nowej prawdy sie tu dyskutuje. Np. z Doku !
                            • Gość: siedem Re: Wspomnienie Czerwca 1980 w Swidniku ! IP: *.tgory.pik-net.pl 25.01.02, 08:22
                              Dlatego też wzionem się za tego osobnika. Lubie proste pytania i proste
                              odpowiedzi. Pytania pierwotne i fundamentalne. Np "skąd się wzieno życie na
                              Ziemi?" [tylko nie mówcie towarzysze, że z kosmosu bo spytam skąd się wzięło w
                              kosmosie]. Można sobie dyskutowac o pogotowiu, mrówkach faraona, Żydach, ... Ale
                              jeśli będziemy to robić w gmachu zbudowanym z łajna czy z doka - będzie wciąż
                              śmierdzieć.
                              7,03
                              • Gość: siedem szlomo IP: *.tgory.pik-net.pl 30.01.02, 10:18
                                krótka recenzja twojego wspołpasozyta kolegi dokucińskiego
                                ...wyżej...
                                7,19

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka