aaki 30.07.09, 17:48 www.media.wp.pl/kat,1022943,page,7,wid,11355026,wiadomosc.html ciekaw, ciekawe. nie leiej niz w kraju rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marksistowski każde porownanie do izraela... 30.07.09, 18:04 .... ubliża polskim katolikom i ojcu rydzykowi. Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: najciemniej pod latarnią? 30.07.09, 18:09 A co mi ??? Niech pan-scan martwi ,... Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: najciemniej pod latarnią? 30.07.09, 18:29 skanik sie na tym nie zna. jego specjalnoscia jest antysemityzm polski on cały niczym cała Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: najciemniej pod latarnią? 30.07.09, 19:59 Maglarci juz dwa watki na ten sam temat wyklikali, chociaz to wiadomosc z Wirtualnej Polski.Pali im sie pod doooopami, ze wlasnego cienia sie boja. Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: najciemniej pod latarnią? 30.07.09, 20:07 Ten popyt na polskie paszporty nie jest przypadkiem ,... ================================================================== Pali im sie pod doooopami, ze wlasnego cienia sie boja. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: najciemniej pod latarnią? 30.07.09, 20:33 spitt napisał: > > Ten popyt na polskie paszporty nie jest przypadkiem ,... > ================================================================== > Pali im sie pod doooopami, ze wlasnego cienia sie boja. znasz takich,ktorzy otrzymali paszporty polskie i wyemigrowali z Izraela? Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: najciemniej pod latarnią? 31.07.09, 02:04 nutka.pl napisała: > > > . > > znasz takich,ktorzy otrzymali paszporty polskie i wyemigrowali z > Izraela? Nie podejrzwasz chyba, ze Splitt z Zydami z Izraela zadaje sie Tymi ktorzy nie chca ostatni zgasic swiatla na lotnisku w Tel Awivwie Sentymentalizm praktyczny Wśród oczekujących przeważają ludzie w średnim wieku i młodzi. Ci ostatni dopiero od niedawna obnoszą się ze swoim wschodnioeuropejskim pochodzeniem. Są przebojowi i bardzo praktyczni. W przeciwieństwie do rodziców i dziadków sentymenty odkładają na bok. - Zintegrowana Europa daje szansę na lepsze życie, bezpłatne studia, bezpłatną opiekę zdrowotną i atrakcyjną pracę - zwierza się chłopak w mundurze, który za kilka miesięcy kończy służbę wojskową. - Chcę odpocząć od wojen i poszerzyć swoje horyzonty - mówi Adam, trzydziestolatek, który mając 19 lat, dowodził plutonem piechoty w czasie wojny libańskiej. - Intifada daje nam w kość - wtóruje mu kolega, który nie ukrywa, że martwi się o przyszłość swoich dzieci. - Nie chcę być tym ostatnim, który zgasi światła na lotnisku w Tel Awiwie. Życie w Europie jest łatwiejsze i bezpieczniejsze niż życie w Izraelu - dodaje. www.wprost.pl/ar/59724/Paszport-pozadania/?I=1119 Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: najciemniej pod latarnią? 31.07.09, 07:04 cyniol napisał: > Intifada daje nam w kość - wtóruje mu kolega, który nie ukrywa, że martwi się o przyszłość swoich dzieci. - Nie chcę być tym ostatnim, który zgasi światła na lotnisku w Tel Awiwie. Życie w Europie jest łatwiejsze i bezpieczniejsze niż życie w Izraelu - dodaje. > > <a href="http://www.wprost.pl/ar/59724/Paszport-pozadania/?I=1119" i to jest madra przezornosc.gdy sie ma zagwarantowane 'wyjscie awaryjne'podejmuje sie madrzejsze decyzje Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: najciemniej pod latarnią? 31.07.09, 07:36 nutka.pl napisała: > gdy sie ma zagwarantowane > 'wyjscie awaryjne'podejmuje sie madrzejsze decyzje podejmuje się decyzje niezbyt odpowiedzialne (jak zawsze jest gdzie zwiać). Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: najciemniej pod latarnią? 31.07.09, 07:46 pro100 napisał: > nutka.pl napisała: > > > gdy sie ma zagwarantowane > > 'wyjscie awaryjne'podejmuje sie madrzejsze decyzje > > podejmuje się decyzje niezbyt odpowiedzialne (jak zawsze jest gdzie > zwiać). i tak i nie,bo to juz zalezy od indywidualnego morale.filmow akcji'nie ogladal? Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: najciemniej pod latarnią? 31.07.09, 19:40 nutka.pl napisała: > i tak i nie,bo to juz zalezy od indywidualnego morale.filmow > akcji'nie ogladal? cóż tu filmy akcji maja do rzeczy jak tęsknota do green grass of home www.youtube.com/watch?v=a5IABqwVO2U i do wierzb mazowsza (ponoć, a po prawdzie do euro-krainy, szekiel fuj?). podejrzewam jednak, że kraje bardziej zaawansowane niż polska nie po to sie żydostwa pozbywały by teraz znów sobie wrzoda na tyłku flancować. wypadnie znowu na polaków, jak ktoś ma pecha to z tali wyłącznie czarne piotrusie wyciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: najciemniej pod latarnią? 31.07.09, 20:12 pro100 napisał: >kraje bardziej zaawansowane niż polska nie po to sie żydostwa > pozbywały by teraz znów sobie wrzoda na tyłku flancować. wypadnie znowu na polaków, jak ktoś ma pecha to z tali wyłącznie czarne piotrusie wyciąga. widac mam pecha...albo w moich okolicach jedynie 'czarne piotrusie' rozdaja karty.a moglam sobie tak przyjemnie gruchac na innych forach Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: najciemniej pod latarnią? 31.07.09, 20:27 nutka.pl napisała: > pro100 napisał: > > >kraje bardziej zaawansowane niż polska nie po to sie żydostwa > > pozbywały by teraz znów sobie wrzoda na tyłku flancować. wypadnie > znowu na polaków, jak ktoś ma pecha to z tali wyłącznie czarne > piotrusie wyciąga. > > widac mam pecha...albo w moich okolicach jedynie 'czarne piotrusie' > rozdaja karty.a moglam sobie tak przyjemnie gruchac na innych forach ej danka, danka. tak to juz jest, że czym kraj bardziej jew friendly tym mniej friendly dla lokalnej ludnosci tybylczej. predzej lub później ta zabawa się kończy tak lub siak. a to pogromczyk a to holokałst. ciekawym kiedy i komu podrzucą swoich żydów usa, bo że dojrzewa endlosung to widoczne i dla ślepego. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: najciemniej pod latarnią? 31.07.09, 20:33 pro100 napisał: > ej danka, danka. tak to juz jest, wiem,ze tak to juz jest,bo zawsze tak bylo,ale...zanim zrezygnuje,to sama musze sie przekonac,ze nic nie moglam temu przeciwdzialac.no coz,taki los malych nutek,nie tylko nutek.pl zapewniam cie jednak,ze jutro,od rana,bede znowu probowac.moze co innego,moze inaczej,moze gdzie indziej...poki nutki jeszcze we mnie graja Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: najciemniej pod latarnią? 31.07.09, 02:53 spitt napisał: > > Ten popyt na polskie paszporty nie jest przypadkiem ,... Tragedia. Milion ich moze przyjechac do Polski. Stad ta dzialalnosc hasbarowcow na forach. "Nowa Ziemia Obiecana W Światowej Federacji Żydów Polskich ocenia się, że w Izrae-lu mieszka około miliona osób mających polskie korzenie, ale tylko kilkaset tysięcy będzie uprawnionych do odzyskania lub otrzymania paszportu z białym orłem. Nie ulega wątpliwości, że przyjazne stosunki między Izraelem a Polską, kontakty biznesowe i turystyczne, wymiana kulturalna - wszystko to sprawia, że powstał klimat, w którym "polskość" jest jak najlepiej widziana. Nie jest tajemnicą, że w Jerozolimie i Tel Awiwie liczy się na to, że przystąpienie dziesięciu nowych państw do Unii Europejskiej zrównoważy nieprzyjazny stosunek zintegrowanej Europy do Izraela. Marek Pędzich, szef wydziału konsularnego w ambasadzie RP w Tel Awiwie, nie ma wątpliwości: - Wszystko jest jeszcze przed nami. Z naszych ocen wynika, że ponad 300 tys. Izraelczyków może podjąć starania o polskie obywatelstwo. To efekt coraz lepszych stosunków między naszymi państwami i narodami. Kilka miesięcy temu na słupach w Tel Awiwie ukazały się ogłoszenia "specjalisty", który oferował pomoc w "załatwieniu" polskiego obywatelstwa. Przedsiębiorczy pan Roman przyjmował klientów w eleganckiej kawiarni przy ulicy Ewn Gvirol. - Była to najdroższa kawa, jaką wypiłem w życiu - skarżył się potem pewien staruszek, który za napisanie kilku podań w języku polskim zapłacił ponad tysiąc dolarów. Dzięki tym wszystkim, którym marzą się brzozy, wierzby płaczące i europejskie eldorado, dobrze żyją nie tylko adwokaci i prawnicy, ale również biura tłumaczy, nauczyciele języka polskiego, a także organizatorzy najróżniejszych wycieczek i wyjazdów do Polski. - Nie znam polskiego, ale ostatnio rozpocząłem naukę historii i geografii Polski. Chcę, żeby w konsulacie wiedziano, że interesuje się Polską. To pomaga - opowiada pewna pani w słynnej kafejce U Persa przy ulicy Allenby. Inna zwierza się, że ostatnio zapisała się nawet do Towarzystwa Przyjaźni Izraelsko-Polskiej. Większość stałych klientów Persa od dawna ma już polski paszport. Mecenas Thomas Bart z Hajfy mówi wprost: - Niewielu moich klientów kieruje się powodami, że tak powiem, pozaunijnymi. Zdecydowana większość robi to dla dzieci, chcąc zapewnić im miękkie lądowanie w zintegrowanej Europie." http://www.wprost.pl/ar/59724/Paszport-pozadania/?I=1119 Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: najciemniej pod latarnią? 31.07.09, 02:57 jeszcze raz link: www.wprost.pl/ar/59724/Paszport-pozadania/?I=1119 Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: najciemniej pod latarnią? 31.07.09, 03:32 Fuck*n' parasites ,... ,... ================================================================== Zintegrowana Europa daje szansę na lepsze życie, bezpłatne studia, bezpłatną opiekę zdrowotną i atrakcyjną pracę - zwierza się chłopak w mundurze ,... Niewielu moich klientów kieruje się powodami, że tak powiem, pozaunijnymi. Zdecydowana większość robi to dla dzieci, chcąc zapewnić im miękkie lądowanie w zintegrowanej Europie ,... Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: Jakie to lobby to widzimy na forach:) 31.07.09, 04:29 Koszmar. - Chcemy, żeby wśród ludzi kształtujących izraelską opinię publiczną byli również obywatele polscy, żeby tworzyli w jakimś sensie na nowo polskie lobby - mówi Maciej Kozłowski, były ambasador Polski w Tel Awiwie. Jak duże i wpływowe może być to lobby? W Izraelu ocenia się, że około 50 tys. mieszkańców tego kraju zyska w najbliższych latach polskie obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: dla kogo "koszmar"? 31.07.09, 07:12 cyniol napisał: > Koszmar. > > > - Chcemy, żeby wśród ludzi kształtujących izraelską opinię publiczną byli > również obywatele polscy, żeby tworzyli w jakimś sensie na nowo polskie lobby - > mówi Maciej Kozłowski, były ambasador Polski w Tel Awiwie. Jak duże i wpływowe > może być to lobby? W Izraelu ocenia się, że około 50 tys. mieszkańców tego kraj > u > zyska w najbliższych latach polskie obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: Jakie to lobby to widzimy na forach:) 31.07.09, 20:19 pomysłowy ten kozłowski. wręcz powiedziałbym ,ze wizjoner Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re: najciemniej pod latarnią? 31.07.09, 07:09 cyniol napisał: > Zdecydowana większość robi to dla dzieci, chcąc zapewnić im miękkie lądowanie w zintegrowanej Europie." > > www.wprost.pl/ar/59724/Paszport-pozadania/?I=1119 i to ja oceniam jako madre postepowanie.pragmatyzm? z pewnoscia tak,ale w dobrym kierunku tego slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: najciemniej pod latarnią? 30.07.09, 20:18 Nic nowego , aaki , przerabialismy to 2 lata temu ,... =================================================================== Israel's nightmare: Homegrown neo-Nazis in the Holy Land =============================================== Tuesday, 9 October 2007 Swastikas daubed on the walls of synagogues. 'Heil Hitler' salutes. People beaten in the streets because they are Jewish. Where could this be? Germany? Eastern Europe? Try Israel. Neo-Nazism has taken root in the very nation forged from the ashes of the Holocaust ,... www.independent.co.uk/news/world/middle-east/israels-nightmare-homegrown-neonazis-in-the-holy-land-396392.html Odpowiedz Link Zgłoś
t.o.t.y.l.e Re: najciemniej pod latarnią? 30.07.09, 20:25 jak poziom antysemityzmu maleje zaraz sa odpowiedi artysci wyrownywacze plemienni ktorzy nocami nie moga spac. Odpowiedz Link Zgłoś
nutka.pl Re:tak.tak-po obu stronach 31.07.09, 07:13 t.o.t.y.l.e napisała: > jak poziom antysemityzmu maleje zaraz sa odpowiedi artysci wyrownywacze > plemienni ktorzy nocami nie moga spac. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek zastanowila mnie jedna informacja z tego art 30.07.09, 20:51 ze 50% izraelczykow pracuje dla panstwa. Prawda to? Odpowiedz Link Zgłoś
spitt Re: zastanowila mnie jedna informacja z tego art 30.07.09, 20:59 Taki se mini Sojuz allright ,... =================================================================== ze 50% izraelczykow pracuje dla panstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
aaki Re: zastanowila mnie jedna informacja z tego art 30.07.09, 21:49 ludzie z kraju rad to ludzie z kraju rad nawet jesli maja w sobie krew zydowska Odpowiedz Link Zgłoś
cyniol Re: zastanowila mnie jedna informacja z tego art 31.07.09, 01:59 mirmilek napisał: > ze 50% izraelczykow pracuje dla panstwa. Prawda to? > > Dlatego musza w USA miec swoich Madoffow. Odpowiedz Link Zgłoś
goldbaum Biedny hipcio 30.07.09, 22:18 Nie dosc, ze dookola mur, piasek, upaly i araby to jeszcze to. Odpowiedz Link Zgłoś