awuk 07.09.09, 00:56 Teraz wierzysz ? Jeszcze niedawno wg ciebie pracowało tam 2 robotników. img2.imageshack.us/img2/6484/pano5.jpg forum.gazeta.pl/forum/w,913,99927484,,Euro_2012_Stadion_narodowy_przyspieszenie_pr_.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
perla twierdzisz więc, że ruszyli tyłki w końcu? 07.09.09, 10:05 to miłe z ich strony. Ale tydzień temu pisali, że tych klatek 19 w sumie ma być. Dziś piszą tylko o 12 właśnie. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6993057,Ponad_tysiac_osob_na_budowie_Narodowego.html Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: twierdzisz więc, że ruszyli tyłki w końcu? 07.09.09, 15:03 perla napisał: > to miłe z ich strony. > Ale tydzień temu pisali, że tych klatek 19 w sumie ma być. Dziś piszą tylko o 12 właśnie. Ruszyli juz dawno tylko ty tego nie zauważyłeś. A ile klatek i jaką metodą mnie niespecjalnie interesuje. Dla mnie ważne jest żeby wykonali solidnie i w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Stadion Narodowy 07.09.09, 12:32 Kazdy kto przejezdza Mostem Poniatowskiego widzi "las" dzwigow pracujacych co juz napawa optymizmem. Jakies trzy tyg. temu ogladalem Stadion Legii gdzie kolega pracuje w zarzadzie budowy...ruszyli ostro i postep w budowie widac choc...do konca troche zostalo,zaczynaja "lamac" sobie glowy gdzie obciac koszty lub czego nie zrobic by wybudowac/wyposazyc pomieszczenia dla VIPow ktorym potrzeba luksusu przekroczyla wszelkie oczekiwania. Podobnie moze byc na Stadionie Narodowym gdzie Prezydent napewno zasiadzie ze swa kilkudziesiecioosobowa ekipa "doradzcow", pol Sejmu i Senatu do tego batalion BORowcow....wszyscy glodni i spragnieni do 5 gwiazdkowego serwisu przyzwyczajeni. Dom(powiedzmy)buduje sie miesiac,wykancza 6 miesiecy+ Jestem jednak optymista,EURO 2012 bede ogladal na Narodowym(X-lecia) Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Stadion Narodowy 07.09.09, 15:09 melord napisał: > Kazdy kto przejezdza Mostem Poniatowskiego widzi "las" dzwigow > pracujacych co juz napawa optymizmem. > Jakies trzy tyg. temu ogladalem Stadion Legii gdzie kolega pracuje > w zarzadzie budowy...ruszyli ostro i postep w budowie widac > choc...do konca troche zostalo,zaczynaja "lamac" sobie glowy gdzie > obciac koszty lub czego nie zrobic by wybudowac/wyposazyc > pomieszczenia dla VIPow ktorym > potrzeba luksusu przekroczyla wszelkie oczekiwania. > Podobnie moze byc na Stadionie Narodowym gdzie Prezydent napewno > zasiadzie ze swa kilkudziesiecioosobowa ekipa "doradzcow", pol > Sejmu i Senatu do tego batalion BORowcow....wszyscy glodni i > spragnieni do 5 gwiazdkowego serwisu przyzwyczajeni. > Dom(powiedzmy)buduje sie miesiac,wykancza 6 miesiecy+ > Jestem jednak optymista,EURO 2012 bede ogladal na Narodowym(X- > lecia) To nie są wymagania naszych Vipów a wymagania UEFA a zwłaszcza tzw.famili UEFA. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Do perły o Stadionie Narodowym 07.09.09, 16:24 wyborcza.pl/1,94898,7007377,Stadion_Narodowy_w_technologii_Bablolady.html Odpowiedz Link Zgłoś
perla a liczyć umiesz? 07.09.09, 16:30 w poprzednim linkowanym przez ciebie artykule stało, że warstwa betonu będzie rosła o 2 cm dzięki tej metodzie. Co daje na dobę 48 cm. A teraz linkujesz coś takiego właśnie: "klatka schodowa będzie rosła w tempie 2,5-3 metrów na dobę" Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: a liczyć umiesz? 07.09.09, 16:40 perla napisał: > w poprzednim linkowanym przez ciebie artykule stało, że warstwa betonu będzie > rosła o 2 cm dzięki tej metodzie. Co daje na dobę 48 cm. > A teraz linkujesz coś takiego właśnie: > > "klatka schodowa będzie rosła w tempie 2,5-3 metrów na dobę" Myślałem że powyżej napisałem dostatecznie jasno że mnie to nie obchodzi, wiec powtórzę jeszcze raz że mnie obchodzi efekt końcowy a liczenie sprawdzam na swoich kontach bankowych a nie na klatkach schodowych nowych budowli. Odpowiedz Link Zgłoś
perla ściemniasz albo kłamiesz 07.09.09, 16:46 gdyby ci tak bank obiecał na twych kontach 10% rocznie i gdyby dziennie przybywał0 0,015% zamiast 0,027% to szybko zacząłbyś liczyć nie czekając na efekt końcowy właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
awuk ściemniasz albo nie rozumiesz 07.09.09, 16:50 perla napisał: > gdyby ci tak bank obiecał na twych kontach 10% rocznie i gdyby dziennie > przybywał0 0,015% zamiast 0,027% to szybko zacząłbyś liczyć nie czekając na efekt końcowy właśnie. Przecież napisałem że liczenie ćwiczę na swoich kontach, własnie. A nie na klatkach schodowych. Nie rozumiesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Ma rację 07.09.09, 16:48 W tradycyjnej metodzie deskowej szalunek jest podnoszony 2 cm/godz. W używanej metodzie ślizgowej na dobę wylewają 3m ściany. miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6993057,Ponad_tysiac_osob_na_budow ie_Narodowego.html Odpowiedz Link Zgłoś
awuk Re: Ma rację 12.09.09, 23:33 miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34905,6885747,Budowa_Stadionu_Narodowego_rozkrecila_sie.html? utm_source=Nlt&utm_medium=Nlt&utm_campaign=1077927 Odpowiedz Link Zgłoś