Dodaj do ulubionych

Wątek z forum gorlickiego

29.06.04, 20:10
Plecam mądry wątek z forum Gorlice na temat "platformy widokowej" w Górze
Cmentarnej" i podejścia do tematu cmentarzy...
Liczę na ciekawą dyskusję..

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=455&w=13694174&v=2&s=0
Obserwuj wątek
    • aleks44 Re: Wątek z forum gorlickiego 29.06.04, 20:58
      Wiesz mieszkam w Gorlicach i nie jestem pewien ,czy taka platforma powinna sie
      znajdowac wlasnie na cmentarzu.Nie mam nic przeciw temu ,zeby stanela ona
      obok,ale cmentarz niech zostanie dla tych ,ktorzy tam spoczywaja.Sam bardzo
      wiele razy bywalem tam i uwazam ,ze zachowanie wielu osob pozostawia wiele do
      zyczenia.Ktos napisal,ze spotykaja sie tam roznego rodzajuelementy,naduzywajace
      alkoholu,ale to jest fakt.Powinnismy szanowac mogily ,bez wzgledu na to czyje
      one sa.Wybrano ten cmentarz,bo jest w miare dobrze utrzymany,ale sam Wiesz ile
      w okolo jest innych ,do ktorych ciezko jest sie dostac,bo znajduja sie daleko
      od uczeszczanych szlakow,a nie ma pieniedzy na ich odnowienie.Sam jezdze duzo
      po Beskidzie i cmentarzach wojennych,na Rotundzie tez bylem i moim skromnym
      zdaniem niech moze za nim zaczna budowac ta platforme ,niech skoncza to co
      obiecali,czyli renowacje i odbudowe cmentarza na Rotundzie.
      • ellenai Re: Wątek z forum gorlickiego 30.06.04, 06:28
        ja sie przychylam do tego co powiedzial aleks na ten temat,zreszta napisalam to
        na gorlicach,pomysl mi sie nie specjalnie podoba,wlasnie z tego wzgledu ze
        roznego rodzaju amatorzy rozrywek"alkoholowych"mogliby miec fajne miejsce na
        uciechy.Ja cmentarze bardzo lubie,ogromnie,a tym co mnie w nich urzeka to
        cisza i spokoj,a taras tego nie ulatwi!.Powiem ci Bartek,ze bardzo fajnie
        przedstawiles swoje racje w poscie gorlickim,zastanowilam sie nad tym wszyskim
        glebiej ale jednak nie uwazam ze pomysl jest dobry.Po mojemu,cmentarz to nie
        targowisko niech wiec zostanie oaza ciszy i spokoju,a kase przeznaczyc trzeba
        na odrestaurowywanie innych pieknych cmentarzy wojskowych!:))))))))))fajnie ze
        zalozyles ten watek,mam nadzieje,ze ludzie sie wypowiedza na ten temat!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka