bwadas 29.06.04, 20:10 Plecam mądry wątek z forum Gorlice na temat "platformy widokowej" w Górze Cmentarnej" i podejścia do tematu cmentarzy... Liczę na ciekawą dyskusję.. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=455&w=13694174&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleks44 Re: Wątek z forum gorlickiego 29.06.04, 20:58 Wiesz mieszkam w Gorlicach i nie jestem pewien ,czy taka platforma powinna sie znajdowac wlasnie na cmentarzu.Nie mam nic przeciw temu ,zeby stanela ona obok,ale cmentarz niech zostanie dla tych ,ktorzy tam spoczywaja.Sam bardzo wiele razy bywalem tam i uwazam ,ze zachowanie wielu osob pozostawia wiele do zyczenia.Ktos napisal,ze spotykaja sie tam roznego rodzajuelementy,naduzywajace alkoholu,ale to jest fakt.Powinnismy szanowac mogily ,bez wzgledu na to czyje one sa.Wybrano ten cmentarz,bo jest w miare dobrze utrzymany,ale sam Wiesz ile w okolo jest innych ,do ktorych ciezko jest sie dostac,bo znajduja sie daleko od uczeszczanych szlakow,a nie ma pieniedzy na ich odnowienie.Sam jezdze duzo po Beskidzie i cmentarzach wojennych,na Rotundzie tez bylem i moim skromnym zdaniem niech moze za nim zaczna budowac ta platforme ,niech skoncza to co obiecali,czyli renowacje i odbudowe cmentarza na Rotundzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ellenai Re: Wątek z forum gorlickiego 30.06.04, 06:28 ja sie przychylam do tego co powiedzial aleks na ten temat,zreszta napisalam to na gorlicach,pomysl mi sie nie specjalnie podoba,wlasnie z tego wzgledu ze roznego rodzaju amatorzy rozrywek"alkoholowych"mogliby miec fajne miejsce na uciechy.Ja cmentarze bardzo lubie,ogromnie,a tym co mnie w nich urzeka to cisza i spokoj,a taras tego nie ulatwi!.Powiem ci Bartek,ze bardzo fajnie przedstawiles swoje racje w poscie gorlickim,zastanowilam sie nad tym wszyskim glebiej ale jednak nie uwazam ze pomysl jest dobry.Po mojemu,cmentarz to nie targowisko niech wiec zostanie oaza ciszy i spokoju,a kase przeznaczyc trzeba na odrestaurowywanie innych pieknych cmentarzy wojskowych!:))))))))))fajnie ze zalozyles ten watek,mam nadzieje,ze ludzie sie wypowiedza na ten temat! Odpowiedz Link Zgłoś