Dodaj do ulubionych

Najgłupszy program TV

05.04.02, 18:34
Zostałam niejako zmuszona do oglądnięcia "randki w ciemno".Czy jest jakiś
głupszy program???BB przy nim to wysoce intelektualna rozrywka.I takie coś
nadaje publiczna telewizja , która podobno ma jakąś misję !!!!
Obserwuj wątek
    • shadok Re: Najgłupszy program TV 05.04.02, 19:02
      Jedyną misją tvp jest lansowanie miernoty. Oprócz wspomnianej "randki" są
      jeszcze inne głupie programy. Nie będę wymieniał, bo szkoda mojego czasu i
      miejsca na forum. Zainteresowanych odsyłam do programu telewizyjnego. Same
      głupie seriale i teleturnieje. Oczywiście w tzw. prime time. W nocy czasem
      puszczą coś interesującego, ale kto to ogląda jak trzeba wstać rano do pracy.
      Jednak prezesi mają doskonałe mniemanie o swoim "folwarku" i nagradzają się,
      że ho ho! Dzięki Bogu mamy mamy internet i nie musimy oglądać tych pierdoł.
      • m.a.r.y.s.i.a Re: Najgłupszy program TV 05.04.02, 20:03
        shadok napisał(a):

> Jedyną misją tvp jest lansowanie miernoty.

Jednak prezesi mają doskonałe mniemanie o swoim "folwarku" i nagradzają się,
        > że ho ho! Dzięki Bogu mamy mamy internet i nie musimy oglądać tych pierdoł.

Tak ale abonament trzeba płacić.(Ja płacę za te randki ,złotopolskie i inne brrrr)
        No i płacę jeszcze CYFRĘ na której też coraz więcej gniotów i amerykańskiej
        sieczki.Ale bez telewizji już żyć się nie da.

• gadacz Re: Najgłupszy program TV 06.04.02, 09:24
          Myślę że najgłupszy program telewizyjny dopiero przed nami. Ale ciężko będzie
          przebić wspomnianą randke czy BIG Brothera. Do TV publicznje dodałbym jeszcze
          dziennikarskie dokonania Pani Pieńkowskiej, komentarz skoków Małysza -
          dorabianie do telemarku różnych romantycznych historii i mesjanizmu narciarstwa
          polskiego- choć zaczyna mi powoli w sezonie letnim tego brakować :)
          Ale ocena Cyfry Marysiu trochę mnie zmartwiła - kilka filmów ostanio zwaliło
          mnie z nóg. American Beauty, Las Vegas Parano, Human Traffic - to w publiczej
          TV prędzej by się ktoś sam stanowiska pozbawił niż je puścił . Masa dobrego
          sportu (hm. to może nie najlpszy przykład dla Ciebie ?), krótki metrażyk,
          animowane filmy dla troszkę wiekszych - tego nie daje nikt. Jako dawny abonent
          Wizji byłem trochi zły na ceny i pozbawienie mnie 4 ulubionych programów - ale
          zaczynam to łykać i usprawiedliwiać wyższy abonament Cyfry.
          • m.a.r.y.s.i.a Re: Najgłupszy program TV 07.04.02, 09:51
            Pewnie z tą cyfrą trochę przesadziłam.W końcu można tu zobaczyć dobre filmy (do
            Twoich dodam "Gladiatora") , choć wydaje mi się, że jednak niezbyt często.Jest
            też kilka sympatycznych kanałów muzycznych.Kanały dokumentalne.Ogólnie jest
            dobrze.Tylko nie wiem dlaczego gdy o dwudziestej siądę przed telewizorem po
            kilkakrotnym przeleceniu po kanałach często kończę na BB.
            A pisząc o "amerykańskiej sieczce" miałam na myśli Club i dwa dalsze ,które
            mnie zupełnie słabią .Natomiast bardzo żałuję Marcopolo ,który był w cyfrze
            przed połączeniem .To był taki kanał leczący ze stresu (piękne widoki, muzyka).
    • artur2002 Co jest najgłupsze!? 07.04.02, 13:04
      Każdy NOWY i DURNY program jest najgłupszy. Taka jest prawda i nie ma co się
      oszukiwać.
      Kiedyś mówili, że najdurniejszy jest polsatowski "Idź na całość", potem
      o "Randce...", nast. o "BigBrotherze" a teraz najdurniejszy jest "Bar".

pzdr
    • georghe Re: Najgłupszy program TV 08.04.02, 10:09
      Jeżeli chodzi o Cyfrę to muszę się po raz kolejny zgodzić z Marysią. To co w
      tej chwili prezentuje ten nadawca bardzo odbiega od tego co było nie tak
      jeszcze dawno. Program Cyfry - jeżeli chodzi o filmy fabularne - bardzo się
      popsuł. Nie wiem jakie filmy były nadawane na Wizji, ale w Cyfrze było znacznie
      lepiej. Jedyny plus dla Canal+ to sport. Tego w tej chwili jest tak dużo, że
      już nie trzeba oglądać wszystkiego, a może wybrzydzać.

Wśród "normalnych", niekodowanych Telewizji najlepszy jest według mnie TVN.
      Czasem mnie zmulą jakimś płaczliwym programem o ludzkich problemach,
      nieszczęściach, ale ogólnie do przełknięcia.

Jeśli idzie o najgłupszy program to ciężko się zdecydować bo tyle tego
      jest....... hmmm..... na pewno randka w ciemno, jaka to melodia, wszystkie
      Klany i Na dobre i na złe, cały program Polszmatu.......
      • gadacz Re: Najgłupszy program TV 08.04.02, 12:21
        Może jeszcze nie w kategorii najgłupszy ale najbardziej wkurzający - styl
        podawania wiadomości przez TVN - zauważyliście ? "Dziś została zablokowana
        jedna droga - jutro stanie cały kraj", " to pojedyńcze protesty - ale jutro
        poleje się morze krwi", "Dziś mam odciski - jutro stwardnienie rozsiane" itd....
        Wiem że złe informacje sprzedają się świetnie - ale pojedyńczego widza (np.
        mnie) coraz częściej odsyła na serwisy internetowe.
        • georghe Re: Najgłupszy program TV 08.04.02, 12:40
          Słuszna uwaga. Odbieram to podobnie, ale i tak wolę fakty TVN i Lisa w roli
          głównej. Gdybym zdał się tylko na "jedynkę" nie widziałbym zaprutego
          Kwaśniewskiego, Siwca całującego ziemię, a ostatnio Iwińskiego podszczypującego
          tłumaczkę w miejsce gdzie plecy kończą swą szlachetną nazwę.
          Jakoś te wiadomości w TVN-ie mają bardziej ludzką gębę...
          • m.a.r.y.s.i.a Re: Najgłupszy program TV 08.04.02, 16:24
            Też coś chciałam napisać o dziennikach ale dam sobie spokój bo znowu musiałabym
            poprzeć Georgha a to może być nudne.
            • gadacz Re: Najgłupszy program TV 13.05.02, 10:32
              Przepraszam, że przywołuje stary wątek ale już wiem jaki jest najgłupszy
              program jaki widziałem. Ta dam!!! Panie i Panowie... "Zdrada" na Reality TV.
              Pozwolę sobie opowiedzieć w czym rzecz ( przykład z odcinka). Pan nazwijmy go A
              ( na razie) zgłasza się do firmy detektywistycznej mówiąc że chyba jego Pani
              nazwijmy ją B z niejakim Panem C robi coś na co Pan A chciał zgłosić
              wyłączność. Klasyczny trójkącik. Firma przyjmuje zamówienie i otrzymuje
              zezwolenie od pana A na filmowanie całej sprawy. W filmie były pokazane 3
              przypadki - wszystkie wyglądały bardzo podobnie:
              1. Pani B z panem C siedzą objęci czule w restauracji. Nagle pani C się zrywa i
              dzwoni do pana A. Słyszymy rozmowę "Kochanie zachorowała mamusia nie mogę się z
              Tobą spotkać" hm. już wiemy że będzie fajnie...
              2. Kolejny obrazek z ukrytej kamery : B idzie na spotkanie z C. Wypuszczony
              przez ekipę dzwoni A. "Niestety muszę siedzieć w domu mam ważny egzamin" łże B
              i biegnie na jak na skrzydełkach do C.
              I tak z pięć razy. Widz już wie że coś wisi w powietrzu. I oto finał . B z C
              jadą do motelu. Detektyw zawiadamia A. A , ekipa coś z 15 osób i ja (czyli
              zapalony widz) zapyla w 4 auta na miejsce tajemnego spotkania. Wchodzą z
              drzwiami , ze 3 kamery mikrofony na wysięgnikach, pani z zapaloną lampą w
              świetle której widzimy B i C zaskoczonych na łóżeczku. C zrywa się i biegnie do
              łazienki. W trosce o morale widza miejsca na które A stracił właśnie wyłączność
              są rozmazane. A się wściekł - wygląda jak Rogaś z doliny Misissipi Rzecz bowiem
              dzieje się w USA... B wygląda na bardzo zdziwionego - opadła mu szczęka , ręce
              - normalna reakcja - coś zaczyna wrzeszczeć by się wynosili - zachowuje się w
              miarę normalnie jak na taką sytuację więc czuć że za długo miejsca w tym
              programie nie zagrzeje. I owszem piękny prosty Rogasia mierzony w padniętą
              szczękę C wywala go za kadr pozbawiając pewnego Oskara za rolę drugoplanową. C
              wybiega ubrana z łazienki  i chce uciec ... ale widzi że kamerzysta nie morze
              nadążyć więc zwalnia.... hm. telewizja to telewizja - ma swoje pięć minut więc
              daje się dogonić. Jesteśmy na podwórzu przed motelem . Rogaś i C kłócą się na
              oczach personelu, gości i moich . W końcu B obarcza winą Rogasia . Rogaś się
              przyznaje (zaniedbanie) i uśmiechnięci odjeżdżają w świetlaną przyszłość.
              Teraz Kulminacja: Rogaś uśmiechnięty opowiada jak to program mu pomógł dojść do
              prawdy i pokochać życie od nowa. B wspomina o gromadce dzieci z Rogasiem i
              domku na przedmieściu. Jedynie prowadzący program pokazuje nam co się dzieje
              naprawdę. Już na własną rękę obserwuje B i pokazuje nam ją w czułych objęciach
              C dając szansę na kolejny ciekawy program z cyklu "Zdrada".
              Przepraszam że aż tyle ale nie mogłem się oprzeć. Kretynizm roku.

• m.a.r.y.s.i.a Re: Najgłupszy program TV 13.05.02, 19:30
                Gadacz ale się spisałeś. W zasadzie nigdy nie czytam do końca długich postów
                ale ten przeczytałam. Nadal jednak wydaje mi się, że nie ma nic głupszego od
                randki w ciemno.
                • gadacz Re: Najgłupszy program TV 15.05.02, 08:06
                  Marysiu spisałem czy rozpisałem ? :) Kiedy dają tą randke w ciemno - skoro
                  uważasz że jest jeszcze głupsza to lepszej recenzji już nie potrzebuje by ją
                  obejrzeć.
    • Gość: Piotrek Re: Najgłupszy program TV IP: 207.30.78.* 13.05.02, 14:46
      Szczerze to cała ramówka TVP. Tego się po prostu nie da oglądać. A jeśli jest
      czasem coś interesującego w telewizji komercyjnej to wygląda na reklamy
      przerywane filmem. Mnie wystarcza komputer i własny zestaw filmów, tv jest
      potrzebne aby oglądnąć obraz z kamery. Żałosne ale prawdziwe.
    • millenik1 Re: Najgłupszy program TV 13.05.02, 19:44
      nie wiem jaki to program,ale chodzi o to ze pewne osoby przepraszaja inne za to
      co im zrobily w przeszlosci(idzie to na tvp albo tvn),totalna zenada...
    • Gość: Piotrek Możliwe kolejne głupoty w TV IP: 207.30.78.* 13.05.02, 19:49
      Szczególnie w niedzielę pokazują w USA w tv jakichś dobrodzieji którzy paplają
      bez związku i bez sensu o głupotach, a publika ponoć wypstrykuje się dla nich z
      kasy. Publika pewnie odpowiednio opłacona (jak w TVN).
      Czekam kiedy debilny synonim "oglądalność" wymusi podobne żenady na Waszych
      srebrnych polskich ekranach. Pamiętajcie wtedy: Ostrzegałem!!!
    • jepat Re: Najgłupszy program TV 13.05.02, 23:10
      Nic nie moge powiedzieć ponieważ TV nie kradnie mi czasu.Uważam że fotel przed
      telewizorem jest najdroższym fotelem świata.Zawsze można znaleść w TV coś
      interesującego ale siedzieć całymi dniami przed ekranem i póżniej narzekać na
      biede to olewanie samego siebie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka