billy.the.kid 19.02.09, 10:27 pare pączków. w ostatki zrobie se racuchów. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia_trufla Re: ide se kupic... 19.02.09, 11:31 za to ja NIE; i też nie będę ich smażyć w tym roku:) Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: ide se kupic... 19.02.09, 18:21 a po co smażyć jak ma się takie pikne pączki na wyciągnięcie ręki Odpowiedz Link
poraj55 Re: ide se kupic... 19.02.09, 21:14 A ten pączek specjalnie dla naszej Kasi;)) Ciekawe czy też mu powie NIE? www.wikipasy.pl/Marek_P%C4%85czek Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: ide se kupic... 19.02.09, 21:32 z piłkarzami różnie jest,więc niech kasia lepiej uważa,niektórzy mają refleks szachisty na emeryturze Odpowiedz Link
kasia_trufla Re: ide se kupic... 19.02.09, 22:44 eee, ja znów nie taka fanka futbolu;-)) Odpowiedz Link
poraj55 Re: ide se kupic... 19.02.09, 23:14 Przeca tu mowa o pączkach wszelakich, nie o futbolu;)) Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: ide se kupic... 24.02.09, 19:54 łojezuniu-ale se dałem w palnik. taka młoda godzina-a ja nawalony jak krzyż na giewoncie. wzięłem se flaszeczkę łyskacza na te łostatki. a zdrowie już nie to. Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: ide se kupic... 24.02.09, 19:55 no może nie w palnik- a w kapelusik z muszelkami. Odpowiedz Link
poraj55 Re: ide se kupic... 25.02.09, 23:18 a dziś ino ogon od śledzia i popiół się ostał;) Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: ide se kupic... 25.02.09, 23:27 coś czuję że halny bedzie wiał nie za długo Odpowiedz Link
kasia_trufla Re: ide se kupic... 26.02.09, 03:07 już wieje:-)) dzisiaj sa moje urodziny, kolejka na mój koszt Panowie :-)) Odpowiedz Link
dunajec1 Re: ide se kupic... 26.02.09, 17:02 No to pod kasi urodzinu, na zdrowie. No to chlup, cztery baby osiem d..p. Odpowiedz Link
morfeusz_1 Re: ide se kupic... 26.02.09, 19:19 Kasiu życzę Tobie Wszystkiego Najlepszego i żeby katar omijał Ciebie wielkim łukiem zawsze ;) Odpowiedz Link
poraj55 Re: ide Ci kupic...prezent urodzinowy:) 26.02.09, 19:33 www.youtube.com/watch?v=UeypOvsY91Q Odpowiedz Link
kasia_trufla Re: dziękuję 27.02.09, 17:41 tylko jeszcze numer karty kredytowej poprosze, no i date ważnosci:) Odpowiedz Link
poraj55 Re: dziękuję 28.02.09, 09:26 Daję Ci carte blanche;) Numery, daty i kwoty powpisuj sobie sama;) Odpowiedz Link
kasia_trufla Re: dziękuję 28.02.09, 10:14 dzięki O Wielcy za hojność:) prezenty już nabyłam... Odpowiedz Link
kasia_trufla a masz tu tę kartę ... 28.02.09, 17:15 i sobie coś ode mnie kup też:) Byleby praktyczne nie było a z fantazją;-)) ps. nie znoszę dawać praktycznych prezentów,brrr Odpowiedz Link
poraj55 Re: a masz tu tę kartę ... 28.02.09, 17:40 Dzięki:)) To ja se wypasione stuptuty kupię. I będę z fantazja w zaspy wpadał. No i praktyczne trochę też, bo nogi suche;)) A tak serio - tydzień w Zakopanem to mój najlepszy prezent! Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: a masz tu tę kartę ... 28.02.09, 19:58 to ja se prezencie sporzadziłem gar bigosu. to tak 1 kg wołowinki dwie srednie golonczyny 3/4 kiełbasiny szmalcu skwarkowego też tak z pół kila 2,5 kapuchy. przygarśc grzybów,śliweczek. wczoraj zacząłem.jutro bedzie miód. Odpowiedz Link
bojcorecka Re: a masz tu tę kartę ... 28.02.09, 20:39 hej ,to i jo bych takiego bigosiku skosztowala fto umi warzyc tyn umi Odpowiedz Link
kasia_trufla sie tak zastanawiam... 28.02.09, 21:50 a nie za tłusty bigos wyjdzie z tymi golonkami? ps. nie wiem czy na dzisiejsze zaspy takie krótkie, choćby i wielce wypasione "tuty" wystarczą ...doprawdy nie wiem;-(( Odpowiedz Link
bojcorecka Re: sie tak zastanawiam... 28.02.09, 22:23 hej,dyc nojlepsy bigos jak pora dni postoi a w kapuscie tustego nigdy nima za wiela! dzisiok zobiony i dzisiok jedzony nie smakuje Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: sie tak zastanawiam... 01.03.09, 10:14 aż tak źle nie jest. nawet pierwszego dnia po całodziennym pichceniu da się jeśc. mój św.p. papcio/a z kresów był/zapodawał taki sposób: duży gar kamionkowy- w ten gar warstawami- kapucha wołowinka ciut kapuchy świninka kapucha kiełbasina i tak do pełnego.naturalnie z dodatkami i taki gar na 24h do PIECA CHLEBOWEGO.NIGDY TEGO SPOSOBU NIE SPRÓBOWAŁEM. żeby dobrze ocenic litewkie potrawy trzeba na wsi życ, zdrowym byc, wracac z obławy. i bez tych przypraw potrawą nie lada jest bigos,bo się z jarzyn dobrych sztucznie składa bierze się doń siekana kwaszona kapusta która wedle przysłowia sama idzie w usta ukryta w kotle,łonem wilgotnem okrywa wyszukane najlepsze kawałki mięsiwa, i prtaży się aż ogień wszystkie z niej wyciśnie soki a z brzegów naczynia war pryśnie i powietrze dokoła zionie aromatem. gdzie teraz znaleźc TŁUSTĄ GOLONKĘ- toż to prawie postne. Odpowiedz Link
bojcorecka Re: sie tak zastanawiam... 01.03.09, 15:39 hej,piykne wiersycki piykne pzyznom ci ze jak caly dzien go warzys to tn bigos jus troche pzejdzie ale dej se pedziec ze jak postoi to lepsy smakuje smacnego!!! Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: sie tak zastanawiam... 01.03.09, 19:04 toż to sam mistrz ADAM zapodał ten tekst w księdze POLOWANIE. nigdy bigos nie dotrwał u mnie do sakramentalnego tygodnia-kiedy to ma byc najlepszy. wcześniej był spożyty. a ten dzisijszy wyjątkowo udany. no,dobra kapustka była. na bazarku na ul.strzeleckiej nabyłem. i tam też ostatnio nabywam MLEKO. TAKIE OD KROWY a nie ze sklepu. toż to NIEBO A ZIEMIA. Odpowiedz Link
poraj55 Re: sie tak zastanawiam... 01.03.09, 19:56 Billy, smakowicie o tym swoim bigosie piszesz, aż ślinka cieknie. Ale jak tam Twoja wątroba po tych delicjach?:)) Odpowiedz Link
kasia_trufla Re: sie tak zastanawiam... 02.03.09, 22:54 no i jak tam bigosik? a czym będziem popijać? Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: sie tak zastanawiam... 03.03.09, 08:33 z wątroby to racvzej ramki zostały-acz nie od bigosików. więcej od tej nafty. Odpowiedz Link
kasia_trufla Re: sie tak zastanawiam... 05.03.09, 17:24 to poprosze śmietanę, choć wolałabym jogurt... Odpowiedz Link
billy.the.kid Re: sie tak zastanawiam... 07.03.09, 13:06 tu nie ma nic do rozumienia. to trzeba PRZEŻYC. Odpowiedz Link
kasia_trufla Re: sie tak zastanawiam... 07.03.09, 20:44 no własnie, w dobie kryzysu kota w worku raczej sie nie kupuje:) Odpowiedz Link