millenik1 11.05.02, 14:47 gotuje bigos.prosze o wsparcie.moze macie jakies ciekawe pomysly na bigosik.czym najlepiej popijac ta potrawe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jepat Re: bigos... 11.05.02, 23:51 Numer 1 to gotuj przez 3 dni conajmniej ale nie non stop Odpowiedz Link Zgłoś
jepat Re: bigos... 12.05.02, 01:18 Dokładnie nie wiem ale jak pomagałem bratu w przeprowadzce to na koniec zrobiliśmy popijawe i on zapodał bigos staropolski i mowił ze powinień być 3 dniowy Odpowiedz Link Zgłoś
millenik1 Re: bigos... 13.05.02, 07:23 mysle ze dobrze jest po prostu popijac w trakcie robienia bigosu(ale rownoczesnie byc b.ostroznym)... Odpowiedz Link Zgłoś
jepat Re: bigos... 12.05.02, 04:17 millenik1 napisał(a): > gotuje bigos.prosze o wsparcie.moze macie jakies ciekawe pomysly na > bigosik.czym najlepiej popijac ta potrawe? Spać mi nie dało ,więc jestem i pisze -wódą .Nie oczekuje aplauzu za pomoc o tej porze ,jak mawia sławny Alosza z Krakowa "WÓDY U NAS NIE TRZEBA REKLAMOWAĆ I TAK PIJĄ WSZYSCY" Odpowiedz Link Zgłoś
millenik1 Re: bigos... 13.05.02, 07:24 ale jaka ostatnio sie paroma "markowymi" strulem... Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re: bigos... 12.05.02, 09:54 Bigos robimy "na winie " czyli z tego co się nawinie.Im więcej rodzajów mięs dodamy tym smaczniejszy.Popijamy oczywiście wódką czystą. Dobry też na kaca. Odpowiedz Link Zgłoś
wook Re: bigos... 12.05.02, 10:55 do bigosu dawać co sie nawinie, gotować przez trzy dni na małym ogniu, podawać z chlebem i schłodzonym piwem:) Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: bigos... 12.05.02, 18:35 m.a.r.y.s.i.a napisał(a): > Bigos robimy "na winie " czyli z tego co się nawinie.Im więcej rodzajów mięs > dodamy tym smaczniejszy.Popijamy oczywiście wódką czystą. Dobry też na kaca. Widza Marysiu, ze momy identyczne gusta. Do bigosu ino zimna wodeczka:)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jepat Re: bigos... 12.05.02, 22:13 Wspaniały post i niemal doskonałe trzymanie się tematu !!!! tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
millenik1 Re: bigos... 13.05.02, 07:27 dzieki za rady.boje sie zapytac,jakbym chcial cos ugotowac do popicia tego wspanialego bigosu... Odpowiedz Link Zgłoś
m.a.r.y.s.i.a Re: bigos... 13.05.02, 19:10 Co chcesz gotować do popicia ???? Kompot ??? Odpowiedz Link Zgłoś
millenik1 Re: bigos... 13.05.02, 19:20 jezeli chodzi o kompoty to lubie tylko z wisni... Odpowiedz Link Zgłoś
jepat Re: bigos... 14.05.02, 00:30 millenik1 napisał(a): > dzieki za rady.boje sie zapytac,jakbym chcial cos ugotowac do popicia tego > wspanialego bigosu... Lepiej nie gotuj do bigosu popicia bo to profanacja lepiej coś nastaw i niech się pędzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Polecam soczek z nasturcji IP: 207.30.78.* 13.05.02, 19:21 Naprawdę niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: bigos... 16.05.02, 14:24 millenik1 napisał(a): > gotuje bigos.prosze o wsparcie.moze macie jakies ciekawe pomysly na > bigosik.czym najlepiej popijac ta potrawe? Do bidżisu only herbatka ! :)) Odpowiedz Link Zgłoś