Dodaj do ulubionych

ide robic pierogi ze spinaczem!

05.03.05, 22:35
dla ciupazki i wszystkich chetnych na to danie!ciupazka zywieckie muzeum
humoru jest cudne!dla ciebie bedzie specjalna porcja spinaczowych pierogow za
tego linka!
Obserwuj wątek
    • aleks44 Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 05.03.05, 22:43
      wole ruskie,albo z kapusta
      • henia_bochenek Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 05.03.05, 23:01
        ja nigdy nie jadlam pierogow ze szpinakiem choc szpinak lubie i czasami go
        robie na kilka sposobow. Ale pierogi to wlasnie ruskie i z kapusta i tez z
        miesem a tutaj nauczylam sie od naszych polskich sasiadow robic tzw.
        pielmieni... bardzo dobre.
        Ellenai podeslij jednego.
        • ellenai Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 05.03.05, 23:08
          podesle cmok a co to sa pielmieni????????
        • aleks44 Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 05.03.05, 23:09
          ja tak szczerze,to nie potrawie robic pierogow,ale chetnie bym sie nauczyl
          • ellenai Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 05.03.05, 23:11
            o aleks przy twoich zdolnosciach to nauczenie sie pierogow bedzie pestka
          • henia_bochenek Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 05.03.05, 23:11
            oj ten spinacz to z tego muzeum humoru.....
            pielmieni to pierogi robione z surowego miesa takie bardzo malutkie.... calkiem
            dobre
            • ellenai Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 05.03.05, 23:15
              hehe tak ten spinacz to z tego muzeum,a mozesz heniu dac przepis na te
              pierogi??????????????????bardzo prosze,jak sie robi farsz?
          • henia_bochenek Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 05.03.05, 23:12
            Aleks okna myjesz a pierogow nie umiesz robic na nauke nigdy za pozno.......
            • aleks44 Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 05.03.05, 23:14
              myslalem ,ze mnie nauczysz ,taka nauczycielka hehe
              • henia_bochenek Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 05.03.05, 23:15
                nie ma sprawy, bardzo chetnie to nie jest trudne
                • ellenai Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 05.03.05, 23:16
                  no to henia ucz aleksa!
                  • aleks44 Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 06.03.05, 01:43
                    wlasnie ucz,ja bede cierpliwie sluchal i potem zaprosze na degustacje
                    • henia_bochenek Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 06.03.05, 02:46
                      polecam ksiazke pod tytulem "KUCHNIA POLSKA"
                      • ellenai Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 06.03.05, 04:25
                        eeeeeeeeeeee to mysmy mysleli ze podzielisz sie z nami swoimi wyprobowanymi
                        przepisami!
                        • dunajec1 Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 06.03.05, 06:25
                          Juz mi slinka ciekla, oooo, moze nastepnym razem.
                          • aleks44 Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 06.03.05, 08:46
                            nie lubie czytac,wole lekcje w realu,przy stole,to jest atrakcja,papier
                            wszystko prezyjmie,a slowo powiedziane przez nauczycielke lepiej jest
                            przyswajane hihi
                            • henia_bochenek Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 06.03.05, 21:09
                              ciasto na pierogi musi byc miekkie a nie takie jak na makaron mozna nie dawac
                              jajka, ktore utwardza ale ja jak robie to duzo wiec daje jajko zarabiam make
                              dobrze ciepla woda lub mlekiem i dodaje lyzke oleju, potem trzeba dobrze
                              wyrobic i rozwalkowac nie bardzo cienko mysle, ze tak trzy milimetry. Wykrawam
                              krazki specjalnym przyzadem a jak nie masz to moze byc szklanka nakladasz farsz
                              i sklejasz tylko nie slin w tedy palcow.
                              • aleks44 Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 06.03.05, 21:29
                                no co Ty Henia,wiem,slini sie cos innego,ale pierogow nie!
                                dzieki za przepis,moze kiedys sie odwaze i zrobie pierogi i powiem Wam czy byly
                                jadalne hehe
                                • ellenai Re: ide robic pierogi ze spinaczem! 06.03.05, 21:39
                                  napewno beda jadalne aleks

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka