Dodaj do ulubionych

Wiosenne roztopy...

18.03.05, 13:15
przyznam ,ze inaczej czlowiek podchodzi do tematu,jak go nie dotyczy.
Pojechalem na dzialke popatrzec ,co tam slychac i zobaczylem ,ze dzialki nie
otworze ,bo jest tam wielka zaspa i bramka jest zasypana jeszcze na wysokosc
pol metra,na polach sniegu prawie nie ma, bo stopnial a powstala z niego
woda, zalala droge dojazdowa,moja i sasiada,przy mostku powstalo jeziorko
okolo 20 metrow szerokosci i 50 dlugosci,ale najgorsze jest to,ze woda w nocy
zaczela sie przelewac przez droge,bo jest zasypany przepust i teraz nie
wiadomo w ktorym miejscu go szukac,a znajduje sie okolo 2 m,od powierzchni
wody.Jak zacznie padac,to chyba rozwali droge,wiec jutro od rana trzeba
bedzie kopac i cos z tym zrobic.Acha,na dzialce widzialem dwie
wiewiorki,szkoda ze aparatu nie zabralem
Milego dzionka
Obserwuj wątek
    • majak_m Re: Wiosenne roztopy... 18.03.05, 14:45
      Czyli witaj wiosno. Trzeba przeboleć, cóż poradzić. Ja już skończyłem porządki
      po zimie. Śnieg wywieziony, śmieci sprzątnięte. Tylko faktycznie troszkę mokrawo.
      • ellenai Re: Wiosenne roztopy... 18.03.05, 17:51
        widze ze na polnocy polski zagrozenie powodziami jest,tak jest w
        wiadomosciach,mam nadzieje ze do malopolski nie dojdzie!!!!!!
        • aleks44 Re: Wiosenne roztopy... 18.03.05, 23:05
          przyznam ,ze nic nie mozna przewidziec,przy takich anomaliach pogodowych
          a ja dzisiaj nazbieralem sobie bazi
          • ellenai Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 00:17
            kurcze bazie masz! zazdroszcze
            • dunajec1 Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 00:22
              A nie masz tam gdzie wierzby?
              Cholera ja tez nie mam.
              • ellenai Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 04:11

wierzba u mnie?przeca wierzba to na mokrym rosnie,a u mnie sucho jak
                cholera,dlatego drzew nie ma!

nowe alternatywne forum GORLICE!!
                Nowy Sacz
                prawo jest jak plot-zmija zawsze sie przesliznie a bydlo stoi i czeka-
                powtorzone za delfin
                • aleks44 Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 10:48
                  jak tu zyc bez drzew,strasznie byloby lyso hehe.
                  przed chwilka wrocilem z dzialki,bo umowilem sie z sasiadem ze bedziemy droge
                  przekopywac,zeby spuscic wode,ale okazalo sie ze troche zeszla,zastanawialismy
                  sie ,czy nie zrobic stawu,ciekawe jak na to zapatrywali by sie inni,ktorzy tam
                  mieszkaja,ryb by tam nie mozna bylo hodowac,ale jakies kaczki moze by plywaly
                  • ellenai Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 18:29
                    kaczki sa pieknie,glosuje za kaczkami,a bez drzew faktycznie lyso jest ale
                    mozna sie przyzwyczaic
                    • dunajec1 Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 18:34
                      Wierzb,prawda nie masz,ale kaktusy masz czy tez nie?
                      • ellenai Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 18:54
                        tak mam kaktusy ale nie te duze saguaro,takie male na pastwiskach rosna i
                        kwitna w maju na rozowo!
                        • dunajec1 Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 19:00
                          No widzisz,to masz teksaskie wierzby,a narzekasz hehe
                          Mialem kiedys doniczkoego kaktusa ale go za duzo podlewalem no i kaput.
                          • aleks44 Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 19:07
                            a sadzonek tych kaktusow to nie mozna zdobyc ???? widzialem kiedys w tv,ze sa
                            odmiany ktore mozna hodowac u nas ,bo sa wytrzynmale na mroz,tylko trzeba je
                            jesienia przykrywac,przed nadmiernymi opadami deszczu.Pieknie kwitna i nadaja
                            sie na skalniaki
                            • ellenai Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 20:17
                              teksaskie wierzby hehehehhehe piekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! okreslenie!
                              aleks mozna zdobyc sadzonki tych kaktusow,idzie sie na lake i wykopuje ,wsadza
                              do doniczki i jest gites,moze ci wykopac i wyslac?nie wiem jak by to w paczce
                              bylo,moze jeszcze jukke plant dolozyc?
                              • aleks44 Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 21:04
                                nie nie i tak by nie doszly,poczekam jak bedziesz jechac to wezmiesz sadzonki
                                hehe w tedy beda rosly,a moze same nasionka,chyba by sie przyjely ??
                                • ellenai Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 21:12
                                  z nasionkami to ciezko,musialbys czekac ale lata zeby co uroslo,lepsza
                                  sadzonka,i oczywiscie ze ci ja przywioze!
                                  • aleks44 Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 21:25
                                    ok.dziekuje,bede czekal cierpliwie
                                    • ellenai Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 21:34
                                      to w przyszlym roku heh
                                      • aleks44 Re: Wiosenne roztopy... 19.03.05, 21:47
                                        cierpliwosc poplaca,wytrzymam hehe
                                        • ellenai Re: Wiosenne roztopy... 20.03.05, 01:36
                                          no trzeba byc cierpliwym
                                          • aleks44 Re: Wiosenne roztopy... 20.03.05, 19:57
                                            Bylem dzisiaj w Wolowcu pobiegac na nartach,sniegu w lasach duuuzo,dzisiaj
                                            pieknie swiecilo sloneczko,ale chyba byl maly mrozik,dlatego nie topilo bardzo.
                                            Droga do Wolowca calkiem dobra,jest czarna na szerokosc auta,tylko przez las sa
                                            dwa slady oblodzone,ale dwa trzy dni i bedzie ok.Chyba musze zalozyc bagaznik
                                            na rowery,bo sezon na narty chyba juz sie bedzie konczyl.
                                            • ellenai Re: Wiosenne roztopy... 21.03.05, 02:17
                                              kurcze ale masz zdrowie!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka