Dodaj do ulubionych

Opozycja za zmianami

02.05.05, 20:05
Samoobrona, PiS i LPR - przygotowały projekty zmian konstytucji.
Liga swoje propozycje zmian w ustawie zasadniczej przedstawiła podczas
sobotniego kongresu.
Wszystkie projekty zakładają wzmocnienie roli prezydenta i likwidację Rady
Polityki Pieniężnej. Zmiany do konstytucji chce wprowadzić również PO.

Nie dziwie sie tym partiom, w koncu kazda z nich liczy na sukces wyborczy
swojego kandydata na stolek prezydencki. Lewica milczy - przeciez nie bedzie
domagac sie zmiany wlasnej KONSTYTUCJI.
Jedno mnie cieszy opozycja chce likwidacji Rady Polityki Pienieznej - czyzby
koniec BALCEROWICZA ?
Obserwuj wątek
    • inny.obserwator Re: Opozycja za zmianami 03.05.05, 00:25
      Cuski, pisałeś Okowicie, że chcesz rozmawiać o polityce, ale jak widzę to nie
      masz o niej pojęcia. PO, która będzie najprawdopodobniej współrządzić krajem,
      chce - tak jak Balcerowicz - CIĘĆ, PEŁNO CIĘĆ. Ograniczyć wydatki i ograniczyć
      podatki. Jak najmniejsza rola państwa w życiu społecznym. Liberalizm. Pojęcia
      Tobie obce, bo Ty jesteś jakimś wyjątkowym populistą, chcącym aby puste pociągi
      jeździły, aby leniom wypłacano zapomogi, dodatki, renty, ale żeby podatki były
      niskie. Zastanów się co Ty piszesz, jak z jednej strony krytykujesz
      Balcerowicza, a z drugiej już się nie możesz doczekać, aż "Twoja" PO dojdzie do
      władzy. I chyba wiesz, że ona zrobi to samo co Balcerowicz?

P.S. I żeby nie było jasności to ja popieram i PO i Balcerowicza. A o RPP się
      nie martw, bo dobrze spełnia swoje zadanie i nikt jej nie tknie.
      • 0kowita Re: Opozycja za zmianami 03.05.05, 05:29
        Obserwatorze, tak czytam co piszesz i wiesz co ????????
        Podziwiam Cię.
        Podziwiam bo dużo wiesz i dużo rozumiesz... i wieloma sprawami się
        interesujesz.

Skąd bierzesz czas na to wszystko ????
        • ellenai Re: Opozycja za zmianami 03.05.05, 05:40
          no ja tez wysiadam przy tych uczonych dysputach ,choc fajnie je czytac,prosta
          baba ze mnie ,ot co!
        • inny.obserwator Re: Opozycja za zmianami 03.05.05, 10:23
          Okowito... hmmm :) To ma bardzo wiele wspólnego z moją stroną o TVN. Jak się
          naokrągło ogląda TVN24 (na PC - bo mam kartę telewizyjną i nawet jak piszę tego
          posta, to słucham co mówią), to się w końcu musi wiedzieć :) A TVN24 to fajna
          stacja, bo nie tylko newsy, ale także zaraz potem różne komentarze i skrajne
          opinie. Tak skrajne, że wysłuchując argumentów obu stron, można sobie wyrobić
          własne zdanie.

A poza tym to tak jak każdy. Dzienniki, net, RMF...

Ale za to do tematu o seksie nie mogę się przyłączyć :>

Czytał ktoś z Was "Co z tą Polską" Tomasza Lisa? To takie jakby wytłumaczenie
          tego, o czym pisałem w drugim poście...
          • 0kowita Re: Opozycja za zmianami 03.05.05, 11:28
            ....ale słuchac a słuchac to jednak jest róznica...

Ja też coś tam słucham, czytam ale obecnie w tych wszystkich partiach to się
            zupełnie nie orientuję.....obrzydzenie nawet do tego wszystkiego mam. Ty się
            zaś i orientujesz i swoje zdanie masz a to chyba (lat nie wypominając)
            nieczęsto się spotyka wśród Twoich rówieśników.

A dlaczego nie o seksie ? Seks i jedzenie to takie dwa tematy, które interesują
            wszystkich i zawsze...... owszem są wyjątki ale to wyjątkowe wyjątki.
            • inny.obserwator Re: Opozycja za zmianami 03.05.05, 12:14
              Z tym seksem, to bym się kłócił. Chyba, że na naszym forum przeważają te
              wyjatkowe wyjątki :>

Hmm... szkoda, że cuski znów uciekł z tematu =]
              • cuski Re: Nie ucieklem ... 03.05.05, 16:13
                Inny obserwator napisał:
                "Z tym seksem, to bym się kłócił. Chyba, że na naszym forum przeważają te
                wyjatkowe wyjątki :>

Hmm... szkoda, że cuski znów uciekł z tematu."

Nie ucieklem od tematu madralo ! Po prostu ja, jak i wiekszosc ludzi na swiecie
                pracujemy na CHLEB i nie zawsze mam czas siedziec tak jak ty i delektowac sie
                informacjami z karju i ze swiata !
                Ty natomiast stwarzasz pozory pracy i najchetniej zabralbys tym najbiedniejszym
                WSZYSTKO ! Na szczescie takich CENTUSIOW jak ty jest mniej na swiecie !
          • cuski Re: Miejski czy Powiatowy ? 03.05.05, 15:44
            Inny obserwator napisał:
            "Jak się naokrągło ogląda TVN24 (na PC - bo mam kartę telewizyjną i nawet jak
            piszę tego posta, to słucham co mówią), to się w końcu musi wiedzieć :) A TVN24
            to fajna stacja, bo nie tylko newsy, ale także zaraz potem różne komentarze i
            skrajne opinie. Tak skrajne, że wysłuchując argumentów obu stron, można sobie
            wyrobić własne zdanie.
            A poza tym to tak jak każdy. Dzienniki, net, RMF."

Po tym co napisal Inny obserwator jestem po prostu pewny, ze gosc jest
            pracownikiem urzedu. Pytanie moze byc tylko jedno: "Miejskiego czy Powiatowego?"
            Mam swoj typ, lecz narazie go nie zdradze - poczekam az nasz madrala rozkreci
            sie bardziej.
        • cuski Re: Odpowiem ci moderatorze 03.05.05, 15:36
          0kowita napisała:
          "Obserwatorze, tak czytam co piszesz i wiesz co ????????
          Podziwiam Cię.
          Podziwiam bo dużo wiesz i dużo rozumiesz... i wieloma sprawami się
          interesujesz.

Skąd bierzesz czas na to wszystko ????"

Skad bierze czas na to wszystko ? Odpowiem ci moderatorze.

Inny obserwator, jako pracownik sfery budzetowej z musu musi wiedziec cos
          niecos na temat POLITYKI. Prawdopodnie tez studiuje ekonomie, a jego profesor
          to zagorzaly zwolennik Balcerowicza. Ufam, ze nie pobiera edukcacji za
          pieniadze podatnikow, bo taka mozliwosc istnieje.

PS. Jak ja sie ciesze, ze moj wykladowca od MAKROEKONOMII nie byl fanatykiem
          Balcerowicza, w przeciwnym razie szczekalbym podobnie jak Inny obserwator.
      • cuski Re: TORY I POCIAG 03.05.05, 15:25
        Inny obserwator napisał:
        "Cuski, pisałeś Okowicie, że chcesz rozmawiać o polityce, ale jak widzę to nie
        masz o niej pojęcia. PO, która będzie najprawdopodobniej współrządzić krajem,
        chce - tak jak Balcerowicz - CIĘĆ, PEŁNO CIĘĆ. Ograniczyć wydatki i ograniczyć
        podatki. Jak najmniejsza rola państwa w życiu społecznym. Liberalizm. Pojęcia
        Tobie obce, bo Ty jesteś jakimś wyjątkowym populistą, chcącym aby puste pociągi
        jeździły, aby leniom wypłacano zapomogi, dodatki, renty, ale żeby podatki były
        niskie. Zastanów się co Ty piszesz, jak z jednej strony krytykujesz
        Balcerowicza, a z drugiej już się nie możesz doczekać, aż "Twoja" PO dojdzie do
        władzy. I chyba wiesz, że ona zrobi to samo co Balcerowicz?

P.S. I żeby nie było jasności to ja popieram i PO i Balcerowicza. A o RPP się
        nie martw, bo dobrze spełnia swoje zadanie i nikt jej nie tknie."

Czy ty gosciu wiesz co piszesz ?
        Populista jezeli ktos jest, to wlasnie ty. Wstawiasz bracie jakies durne
        zdjecia co chwila na forum i chelpisz sie nimi. Za pieniadze podatnikow
        pstrykasz fotki dookola, nie przejmujac sie, bo i tak miasto zaplaci. Apropos
        aparatu fotograficznego - mozesz nam wszystkim powiedziec, jaki model kupilo ci
        miasto.
        Piszesz o jakis likwidacjach pociagow, o ktorych ja nie mam pojecia. Moze cos z
        twoja glowka jest nie tak. Pamietam twoj jeden watek na temat TOROW i jakiegos
        POCIAGU WIDMO - nawet go nie komentowalem, bo uznalem, ze nie warto. Pomyslalem
        sobie - chlopak potrzebuje dobrego lekarza od glowy.
        Jest jedna prawda w twoim watku z ktora sie zgodze, mianowicie brzydze sie
        LIBERALIZMEM, a szczegolnie tym w wykonaniu Balcerowicza. Kierowanie sie sucha,
        podrecznikowa ekonomia moze prowadzi do dobrobytu, ale tylko te wyzsze warstwy.
        Poniekad rozumiem twojej poparcie dla tego systemu, w koncu jestes na urzedowej
        posadce i masz w du... ludzi, ktorzy kombinuja jak zwiazac koniec z koniec.
        I jeszcze jedna sprawa, mianowicie podaj mi watek lub post, w ktorym napisalem,
        ze jestem zwolennikiem PO, a ozloce cie MADRALO!

PS. Nastepnym razem jesli cos napiszesz, to upewnij sie czy to jest zgodne z
        prawda. Upewnij sie czy twoja wyobraznia nie plata ci figli. I zrob w koncu
        porzadek z tymi TORAMI i POCIAGIEM!
        • inny.obserwator Re: TORY I POCIAG 03.05.05, 16:08
          Buehehehe :)))))))))))))))))
          • cuski Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 16:15
            Inny obserwator napisał:
            "Buehehehe :)))))))))))))))))"

Co sie stalo ? Czyzby tylko na taki odglos stac naszego MADRALE ?
            • inny.obserwator Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 16:17
              Nom, a czego się spodziewałeś? Ubolewanie, że dokształcam się za pieniądze
              podatników, że robię za ich pieniądze zdjęcia, że oglądam TVN24, zamiast
              pracować i że popieram Balcerowicza, zamiast SLD/SDPL?
              • cuski Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 16:19
                Co sie stalo ? Zatkalo KAKAO ?
                • inny.obserwator Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 16:30
                  O Twoich urojeniach nie będziemy dyskutować, bo są już nudne. O poglądach też
                  nie, bo ich nie masz. Komunizm nie, bo byli agenci. Liberalizm też niefajny, bo
                  pracować się nie chce albo się jest głupim i nie ma się pojęcia o co w tym
                  wszystkim chodzi, prawda cuski? Tak naprawdę jesteś głupim baranem (za barana
                  chyba nie wycinają posta?), a do niedawna jeszcze Cię lubiłem, bo czasami coś
                  fajnego napisałeś (np. w wątku o relacjach mediów). Możemy pogadać o pogodzie.
                  Fajna burza nad miastem, nieprawdaż?
                  • cuski Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 18:16
                    Inny obserwator napisał:
                    "O Twoich urojeniach nie będziemy dyskutować, bo są już nudne. O poglądach też
                    nie, bo ich nie masz. Komunizm nie, bo byli agenci. Liberalizm też niefajny, bo
                    pracować się nie chce albo się jest głupim i nie ma się pojęcia o co w tym
                    wszystkim chodzi, prawda cuski? Tak naprawdę jesteś głupim baranem (za barana
                    chyba nie wycinają posta?), a do niedawna jeszcze Cię lubiłem, bo czasami coś
                    fajnego napisałeś (np. w wątku o relacjach mediów). Możemy pogadać o pogodzie.
                    Fajna burza nad miastem, nieprawdaż?"

Po pierwsze jestem ciekaw jak zareaguje moderator na to, ze nazwales mnie
                    BARANEM. Z tego co pamietam, to powiedzial, ze bedzie wycinal wszystkie posty,
                    w ktorych beda sie sypaly BARANY.

Po drugie urojen nie mam i nie slysze POCIAGOW, mimo, ze mieszkam w poblizu
                    TOROW.

Po trzecie ma swoje zdanie i poglady w wielu tematach, choc tobie sie wydaje
                    inaczej.

I wreszcie po czwarte: "Czyzby pan obserwator zostal zdemaskowany?" Smiem
                    twierdzic, ze TAK. Jakos jego polityczny animusz - opadl mu, zupelnie jak penis
                    kochankowi po EREKCJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • inny.obserwator Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 18:27
                      Fajnie. Wiemy już, że Okowita jest chłopczykiem, adaś komuchem, a obserwator
                      powiatowym urzędnikiem, kształcącym się za publiczne pieniądze. Kto następny? =]
                      • cuski Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 18:34
                        Inny obserwator napisał:
                        "Fajnie. Wiemy już, że Okowita jest chłopczykiem, adaś komuchem, a obserwator
                        powiatowym urzędnikiem, kształcącym się za publiczne pieniądze. Kto następny?"

Co sie stalo ? Sprytnie zmieniasz temat !
                        • inny.obserwator Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 18:35
                          To jeszcze na koniec zapytam, jak adaś kiedyś: i co mi zrobisz? :>
                          • cuski Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 19:04
                            Juz ci zrobilem, pokazujac kim jestes !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                            • kropunia Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 19:25
                              a ja powiem tylko tyle, ze Cuski lubi wszystkich "zagrzac" i wszczyna klotnie, bo lubi jak sie ktos zlosci. Tak naprawde Cuski nie wierze, ze masz takie a nie inne poglady, ze myslisz tak jak tu piszesz, poprostu lubisz sie droczyc z kazdym :D Nie wierze, ze ty wierzysz w to, ze Okowita to facet, ze "mlody" pracuje w urzedzie publicznym, itd....

w takim razie co ja robie i kim jestem??? Moze i mnie zezloscic ci sie uda:D
                              • inny.obserwator Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 19:32
                                Nieee... on się nie lubi kłócić. On jest po prostu nieszczęśnikiem, na którego
                                nikt nie zwraca uwagi. Dyskutuje sam ze sobą, logując się tylko na inne nicki.
                                Nie ma nic do powiedzenia, więc kopiuje jakieś głupoty. Przypomina dewotkę
                                słuchającą Radia Maryja i obgadującą przez cały dzień sąsiadów =]

P.S. Nie wiedziałem, że na mnie się tu mówi "młody" ;D
                                • kropunia Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 19:35
                                  a tak sobie powiedzialam "mlody", jakos tak mi sie pomyslalo :D
                                • cuski Re: Co sie stalo ? 03.05.05, 19:44
                                  Inny obserwator napisał:
                                  "Nieee... on się nie lubi kłócić. On jest po prostu nieszczęśnikiem, na którego
                                  nikt nie zwraca uwagi. Dyskutuje sam ze sobą, logując się tylko na inne nicki.
                                  Nie ma nic do powiedzenia, więc kopiuje jakieś głupoty. Przypomina dewotkę
                                  słuchającą Radia Maryja i obgadującą przez cały dzień sąsiadów."

Normalnie - moj komentarz do tego postu skonczylby sie ostra riposta. Chce
                                  jednak, aby Kropunia przyjrzala sie temu co robi zawiedziony obserwator ze
                                  swego ZDEMASKOWANIA.
                              • cuski Re: Co sie stalo - do Kropuni ? 03.05.05, 19:38
                                Zauwaz jedno Kropuniu, ze wyciagam miecz wowczas, gdy ktos ewidentnie mnie
                                prowokuje. Znam Twoje poglady na tematy makroekonomiczne, na temat
                                Balcerowicza, ale nigdy ci nie odpowiedzialem arogancko, bo i ty nie jestes ani
                                przemadrzala, ani arogancka. Szanuje poglady twoje oraz poglady innych. Wbrew
                                temu co piszesz, naprawde nie lubie sie klocic. Zauwaz jedno, byl spokoj przez
                                jakis czas i dzieki jednemu postowi Okowity ("Informacja"), ktory tez uzywa
                                nicku Cuska - zawrzalo. Nie jestem trolem, choc wielu tak uwaza, ale wybacz nie
                                bede stal biernie i przygladal sie, gdy ktos rzuca obelgi pod moim adres, albo
                                nazywa mnie zwyklym KLAMCA. Moglbym wiele pisac na temat, ale nie chce byc tym
                                razem nazwany maruda, wiec goraco pozdrawiam i zycze owocnych postow.
                                • kropunia Re: Co sie stalo - do Kropuni ? 03.05.05, 19:45
                                  Cuski przyznam, ze nie takiego posta sie spodziewalam...
                                  • cuski Re: Co sie stalo - do Kropuni ? 03.05.05, 20:04
                                    Nie spodziewalas takiego posta, bo widzialas tylko moje riposty.
                                    Cos ci powiem.
                                    Forum "Jaslo" przypomina mi od dluzszego czasu klatke z WRONAMI, do ktorej
                                    wchodzac musisz krakac jak owe wspomniane WRONY. Kto sie nie podporzadkuje,
                                    automatycznie jest rozdziobywany. Widzisz, latwiej jest walczyc, gdy sie ma za
                                    soba cala armie. Trudniej jest prowadzic walke, gdy sie jest w mniejszosci.
                                    Wiekszosc osob daje sobie spokoj i opuszcza to forum - ja jestem inny. Nie
                                    przejmuje sie tym co inni mysla o mnie, ale tez nie pozwalam sobie w kasze
                                    dmuchac. Nie zalezy mi na opini miernot, po prostu nie dbam o to, ale gdy widze
                                    osoby na poziomie, wowczas przyjmuje ich poziom. Nie jestes arogancka i
                                    zarozumila, dlatego moje odpowiedzi na twoje posty sa INNE. To tyle w temacie
                                    Twojego ZASKOCZENIA.
                                    • ouimet Re: Co sie stalo z cuski 04.05.05, 00:04
                                      ze przy EREKCJI opada.../mu?/
                                      • cuski Re: Co sie stalo ? 04.05.05, 00:22
                                        Ouimet, pytasz co sie stalo ?
                                        Zdemaskowalem obserwatora i strasznie mu oklapl. Nie poznaje chlopa !!!
                                      • harnasi okowita tego nie wytniesz co bo to twoj kochanek 04.05.05, 00:27
                                        zapomniałem moj wytniesz ok wiec jestes gejem !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka