Dodaj do ulubionych

Mamy autorytet !

10.06.05, 00:23
Nie jest chyba z Jasłem tak źle jak niektórzy mówią; mamy uznane autorytety...
info.onet.pl/1111334,11,item.html
Obserwuj wątek
    • inny.obserwator Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 00:38
      Autorytetów znanych na całą Polskę mamy więcej, tylko nie interesujecie się tym
      =] Jest ktoś bardziej znany i ceniony, o kim już chyba pisałem na forum :)
      • 0kowita Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 17:13
        inny.obserwator napisał:

> Autorytetów znanych na całą Polskę mamy więcej, tylko nie interesujecie się
        tym
        >
        > =] Jest ktoś bardziej znany i ceniony, o kim już chyba pisałem na forum :)

Kto to są ci do których się zwracasz mówiąc, że się nie interesują ?
        Skąd taki wniosek, że się nie interesują ?
        O kim pisałeś..... wrzuc link bo jako żywo nie pamiętam ale mnie skleroza już
        przysługuje.
        • inny.obserwator Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 17:30
          Np. Edward Miszczak. Stworzył dla Tymińskiego sieć kilkunastu oddziałów
          loklalnych RMF, jeździł po całej Polsce, uczył tych reporetrów przygotowywania
          interesujących, żywych, sensacyjnych materiałów. Teraz wszyscy styl RMFu
          naśladują. Miszczak jeździł do USA, zamawiał tam supernowoczesne wozy
          transmisyjne dla radia i wyposażenia do studia. Chciał stworzyć radio, które
          byłoby pierwszym źródłem informacji w Polsce - nawet przed telewizją. I mu się
          udało, bo w żadnym innym europejskim państwie nie ma radia robionego z taką
          pasją i z takimi możliwościami newsowymi. RMF organizował "Inwazje mocy",
          wysyłał swoje żółto niebieskie motorówki i anfibie do Wrocławia w 1997 roku, a
          reporterzy w całym kraju zostali wyposażeni w samochody terenowe i olbrzymie
          wozy transmisyjne, dzięki czemu mogą z każdego miejsca w Polsce niemal
          natychmiast przeprowadzać wywiad, relację, stworzyć studio polowe. Potem także
          kupili żołto niebieski helikopter, żeby z powietrza informować o utrudnieniach
          na drogach. Tym wszystkim zajmował się właśnie Miszczak.

Można się spierać co do jakości muzyki, czy długości tych serwisów, ale to już
          inna sprawa, bo to spowodowane jest rynkiem i licznymi badaniami.

Potem wielu z jego uczniów odeszło z RMF, bo usilnie zabiegała o nich tworząca
          się TVN, a potem także TVN24. Odszedł też Miszczak. W TVN jest dyrektorem
          programowym stacji i członkiem zarządu. Przez pewien czas był w Ameryce
          Południowej, gdzie nagrywał program "Cela" - rozmowy w południowoamerykańskich
          więzieniach z Polakami, którzy zostali skazani na 20 letnie więzienia za
          przemyt nakotyków w żołądku. W samym TVN także tworzył newsroom, od 7 lat
          układa ramówkę stacji. Dużo można by jeszzce pisać - to tak w wielkim skrócie.

Z Jasła wyprowadził się około 1991 roku, czyli mieszkał tu dużo ponad 30 lat.

Osobiście wolałbym go widzieć w tej książce ze znamymi jaślanami niż np.
          szanownego pana doktora Banacha... =]
          • 0kowita Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 17:42
            Biję się w pierś o Miszczaku.... zapomniałam.
            O Błachu sie nie wypowiadam bo jak może pamiętasz nic o nim nie wiem.

Ale kto jest bardziej w kraju ceniony czy Miszczak czy Myśliwiec tego nie mozna
            oceniac.... działają w róznych srodowiskach, w różnych dziedzinach. Miszczak na
            pewno jest bardziej znany ale skoro Myśliwiec to krajowy autorytet w swojej
            dziedzinie to zgodźmy się, że z obu powinniśmy byc dumni.
            • inny.obserwator Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 18:01
              Ja bym jeszcze dorzucił pewnego słynnego aktora, który już dziś nie żyje, ale
              swego czasu zasłynął z tego, w jaki sposób odegrał rolę Dziennikarza z "Wesela"
              Wyspiańskiego. Profesorzy na Jagiellońskim w swojej książce napisali, że było
              to najwspanialesze odegranie tej roli, jakie kiedokolwiek widzieli...

Jest jeszcze drugi aktor. Znany widzom serialu "Złotopolscy". Brat jednego z
              jasielskich ginekologów. Ale to tylko znany aktor, nie żaden autorytet...
              • 0kowita Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 18:09
                Dlaczego "tylko aktor" ? jeżeli popularny to też powinniśmy się z niego
                cieszyc... nie musi to byc zaraz taki co mu oscary przysługują .
                Ale.... wrzuc nazwiska bo obu nie kojarzę. "Wesele" widziałam sto lat temu
                a Złotopolskich to ogladałam parę ledwie odcinkow...kogo gra w Złotopolskich ?
                • inny.obserwator Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 18:16
                  Tego pierwszego nazwiska nie pamiętam. Musiałbym się dowiedzieć. Co do tego
                  drugiego, to nazywa się Teleszyński. Chyba Leszek Teleszyński, ale nie jestem
                  pewien co do imienia. Nie wiem też kogo gra, bo "Złotopolskich" również nie
                  oglądam. Natomiast sam lekarz - Teleszyński (jego brat) jest dość znany wśród
                  wielu mam :)
                  • 0kowita Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 18:21
                    Coś podobnego !!!! Nie wiedziałam. Aktora Teleszynskiego to widziałam kiedyś w
                    Jasle na Kosciuszki a u lekarza Teleszyńskiego bywałam. No popatrz !!!
                    • inny.obserwator Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 18:26
                      To jak mogłaś nie wiedzieć? ;P

Córkę też ma ładną (lekarz) =] W moim wieku :)
                  • arcio71 Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 20:33
                    Jesli chodzi o Leszka Teleszynskiego to jego zdiecie jest w bieżącym wydaniu
                    Programu tv ( str.13 ).
    • 0kowita Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 17:07
      apolityczny napisał:

> ; mamy uznane autorytety...

No, no.... wiele słyszałam o Panu Myśliwcu ale, że to najwiekszy w tej
      dziedzinie krajowy autorytet nie wiedziałam.
      Podziw !! PODZIW !!!!!....kłaniam się nisko no i też duma mnie rozpycha
      bo nasz ci On.
    • adas49 Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 21:23
      Entuzjastyczne stwierdzenie, ze wreszcie Jaslo doczekalo sie "autorytetu" i
      znanej persony (co prawda tylko w dziedzenie uprawy winorosli, ale lepszy rydz
      niz nic...) zapoczatkowalo zarliwa dysksje , ktora zeszla do poziomu ploteczek
      u fryzjera "kto z kim i dlaczego", dzieki czemu czytelnicy napopularniejszego
      forum Podkarpacia moga dwoeidziec sie z uslug jakiego ginekologa korzysta
      Okowita nie dostrezgajac jednoczesnie w swym badajacym podobienstwa do odtworcy
      roli ordynata Michorowskiego a Inny obserwator uporczywie i natretnie lansuje
      teze ze TVN to medium tak absolutnie wspaniale, iz warto poswiecic swe mlode
      zycie by bronic swa cherlawa persia jego godnosc...
      Do peanow na czesc Miszczaka, Mysliwca, Teleszynskiego i lekarzy na B dorzuce
      Wam njusa, dzieki ktoremu bedziecie mogli na Rynku Jasielksim wystawicekipie
      TVNu pomnik - dziadkowie Ewy Drzyzgi pochodza z jednej z podjasielkich
      wsi...Urosliscie w jeszcze wieksza dume Jaslanie od tej wiadomosci?

• 0kowita Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 21:55
        Nie wiem jak tam ogół Jaślan ale jam dumna z każdego któren się wybił.

Niestety.... Ewą Drzyzgą szczycic się nie będę gdyż dziadkowie to za mało.
        • 0kowita Re: Mamy autorytet ! 10.06.05, 22:16
          A o Teleszyńskim lekarzu piszą też tutaj :

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=18090&w=17347337&v=2&s=0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka