Dodaj do ulubionych

Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczyna...

07.09.05, 07:26
Barwy jesieni

Jesienne chmury znów pędzi wiatr
W dalekie strony, w daleki Świat.
Zielone drzewa, które chroniły nas,
W żółte kolory zamienił czas.

Dalekie ścieżki, po których ja
Błądziłem kiedyś w pogoni dnia
I kwiaty, które witały nas,
W żółte kolory zamienił czas.

Szeroką plażę i morza brzeg
Zakryje wkrótce głęboki śnieg.
Dziś tylko liście zdobią pusty las,
Na żółto drzewa maluje czas. /bis

Obserwuj wątek
    • ciupazka Re:Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczyna 07.09.05, 08:31
      Włącz głośnniki:

jesienny-pan.w.interia.pl/moje/piosenki/kobietawczerwieni.htm
      • ellenai Re:Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczyna 07.09.05, 16:27
        o jak sie przytulnie zrobilo!
    • dunajec1 Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 07.09.05, 21:54
      A to bylo tez spiewane prawda?Tylko nie pamietam kto spiewal.
      • aleks44 Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 08.09.05, 19:42
        tak jesien ma swoje prawa,wiec jak sie zacznie slota,bedzie sie mozna do kogos
        przytulic
        • zuzanna6 Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 08.09.05, 20:33
          ech, błagam, cieszmy się jeszcze latem, jest cudowne !

jak zacznie padać to wpadne się pocieszyc
          • aleks44 Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 08.09.05, 21:02
            bede czekac z niecierpliwoscia,kiedy wpadniesz
            • dunajec1 Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 08.09.05, 21:29
              Ja tez czekam,wpadaj o kazdej porze.
              • aleks44 Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 09.09.05, 14:58
                oj ,przydalby sie deszczyk hihi
                • ellenai Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 09.09.05, 15:37
                  oj tak sucho u was?
                  • zuzanna6 Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 10.09.05, 11:46
                    własnie leniwie pada ciepły deszczyk, sucho jest przeokropnie, lato zrobiło nam
                    miłą niespodziankę, cały czas było prawie 30 stopni i ciepłe wieczory, to u nas
                    we wrzesniu niesłychane
                    • zuzanna6 Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 10.09.05, 12:27
                      a moze ktos z was umiałby mi pomóc i wrzucił linka z piosenką o łabędziach, nie
                      pamietam tytułu ani wykonawcy, ale refren leci jakos tak: białe łabędzie
                      niechaj płyną , niech płyną, a ty dziwczyno czekaj nas, czekaj nas...
                      • aleks44 Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 10.09.05, 14:36
                        niestety nie znam tej piosenki
                        • zuzanna6 Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 10.09.05, 17:27
                          to stara pioseneczka, potrzebuję słowa na imprezke
                          • ciupazka Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 11.09.05, 21:24
                            Jesienne pozdrowienia prosto z Zakopanego! Jezusickuuuu, jak tu
                            fajnie...Hej!
                            • zuzanna6 Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczy 12.09.05, 21:53
                              o kurde jak fajnie, w Zakopanem jesteś, pozdrów od nas lasy i gory
                              • ciupazka Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i wrażenia 22.09.05, 21:23
                                Z Zakopa poniosło mnie Szlakiem Piastowskim Łowicz, Licheń, Biskupin,
                                Strzelno, Gnieznod, aleko w Polskę , potem do Poczdamu, Berlina, Poznania i w
                                końcu do Lublina... O jejku, jejku, jejku jak było fajnie wędrować,
                                tymbardziej, że nas wieziono, a cośmy sie nachodzili, to nasze. Pogoda
                                dopisała. Zakład pracy dba o przymusowe dokształcanie pracownikow,
                                i dobrze , a poza tym tylko 300 PLN, dopłacali nam drugie tyle za
                                wycieczę z F.S. Tak więc dwa dni przed wyborami w Niemczech mogłam
                                obserwować jak tam przebiega kampania wyborcza. Jednym słowem wysoka
                                kultura. Drugie co uderzyło mnie to czystość , tam też liście opadaja, nikt
                                nie zrywa plakató, wisiało ich bardzo niewiele i z rzadka na słupach
                                lun latarniach miejskich( nie na drzewach!).Wszedzie i wszystko
                                pozamiatane, nie wazne czy to wieś, czy miasto. A u nas? Marzenia, marzenia o
                                czystości wokół domostw. Na ulicach naszych miast walają sie pozrywane
                                plakaty wyborcze z wydłubanymi oczami przeciwników politycznych, domalowanymi
                                wąsami i takie tam różne widać niecne malunki na niektórych. Po prostu -
                                brak nam kultury! A i służby miejskie olewaja porządek! Parę mandatów by
                                nie zaszkodziło.

Hej!

www.ga.com.pl/jesien7.htm
                                • ellenai Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i wrażenia 22.09.05, 21:53
                                  ciekawe sa twoje spostrzezenia ciupazko na temat wyjazdu! dobrze tak gdzies sie
                                  wybrac i zobaczyc inne miejsca!ale najlepiej na koniec to jest w domu wlasnym:)
                                  cmok
                    • ciupazka Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczyna 22.09.05, 21:39
                      "Trzy miłości"

jesienny-pan.w.interia.pl/moje/piosenki/okudzawa.htm
                      • ciupazka Re: Jesienny pan...jesienne barwy...i dziewczyna 09.10.05, 14:39
                        ciupazka napisała:

> "Trzy miłości"
                        >
                        >
                        >
                        > jesienny-pan.w.interia.pl/moje/piosenki/okudzawa.htm

"Jesienne wino"

Z brzękiem ostróg wjechałem do miasta
                        Pod jesień było, czas złotych liści nastał
                        W kieszeni worek srebra, czas do domu
                        Wtem za plecami woła głos:

Usiądź razem ze mną, spróbuj mego wina
                        Z czereśni, wiśni, resztek lata
                        Choć jesień się zaczyna
                        Tyle tej jesieni jeszcze jest przed nami
                        Zdążysz wrócić do domu
                        Nim noc zawita nad drogami

Słońce stało w zenicie bił południowy żar
                        A w gardle kurz przebytych dróg
                        Co tam, spocznę chwilę, przecież nie zaszkodzi
                        Do przejścia niedaleką drogę jeszcze mam.
                        A ona kusi!

Usiądź razem ze mną, spróbuj mego wina
                        Z czereśni, wiśni, resztek lata
                        Choć jesień się zaczyna
                        Tyle tej jesieni jeszcze jest przed nami
                        Zdążysz wrócić do domu
                        Nim noc zawita nad drogami

Zbudziłem się w czerwieniach zachodu
                        Pod szarą karczmą co rynek zamyka
                        Zabrała moje srebro, duszę i ostrogi
                        Zostało pragnienie i tępy głowy ból
                        I pamięć jej słów:

Usiądź razem ze mną...
                        słowa i muzyka: A. Koczewski

• aleks44 Re: Jesienna dziewczyna 09.10.05, 19:10
                          widzialem dzisiaj duuuzo dziewczyn w lesie,najczesciej w towarzystwie,wiec nie
                          jest zle,wniosek-pokazuja sie jak jest ladna pogoda.
                          • maladanka Re: Jesienna dziewczyna 10.10.05, 07:46
                            Taki wierszyk się rymnął mojemu ślubnemu,trochę w temacie więc wkleję
                            "PRZEDTEM BYŁO BANALNIE "

Wreszcie się pozłociło to, co zielone było
                            I fajnie,bo przedtem było banalnie
                            Jakby innych kolorów nie było

W powietrzu czuje się jesień
                            Chociaż dopiero październik
                            Dopiero, co minął wrzesień
                            Kiedy żak szedł do szkoły
                            Wesoły, że już minęły wakacje
                            W klasie będą nowe dziewczyny
                            I fajnie, bo przedtem było banalnie

Ciągle ta sama zieleń, ciągle to samo słońce
                            Gorące, jak to słońce.

A szkoła? A szkoła jest wesoła
                            I teraz na jesieni, co kolorami się mieni
                            Można iść na wagary z dziewczynami
                            Ubranymi tak trochę jesiennie ,
                            Odmiennie.
                            I wiatr będzie im burzył włosy
                            A liście będą szeleścić pod butami
                            I usta będą miały inny smak i fajnie
                            Bo przedtem było banalnie

Ciągle te same spodnie
                            Ciągle takie same sukienki
                            Mini i odkryte pępki
                            I trudna jest dola młodzieńca
                            Gdy widzi takie wdzięki

A teraz, co najwyżej
                            Gdy się płaszczyk na wietrze rozchyli
                            Lub kolorowa kurtka
                            Błyśnie urocze kolanko pod sukienką
                            I fajnie, bo przedtem było banalnie.

• ciupazka Re: Jesienna dziewczyna 10.10.05, 12:33
                              Faaajny, a cy w Kosmosie som jesienne dziewcyny? Jako myślicie? Poźremy
                              tam? Tam jesieni ni ma ?(głosniki):

framboise78.free.fr/Astres.htm
                              • ellenai Re: Jesienna dziewczyna 10.10.05, 18:54
                                kochani u mnie snieg! aaaaaaaaa
                                • zuzanna6 Re: Jesienna dziewczyna 10.10.05, 20:11
                                  piekny wierszyk, przepiękny, jestem zauroczona, no tak latem było
                                  banalnie....cały czas pytam wszystkich na wszystkich wątkach, powiedzcie, jak
                                  polubic jesień, i proszę, w tym wierszyku znalazłam odpowiedź...super!!!!

czy mogę go kopiować, oczywiście nie bedę sie pod nim podpisywac

Elle, u ciebie zima? nie wierzę...
                                  a ja jeszcze wczoraj opalałam się na lesnej polanie
                                  • maladanka Re: Jesienna dziewczyna 10.10.05, 22:16
                                    myśle,że młody duchem choć starszy pan - autor wiersza - nie będzie miał nic
                                    przeciw - autor podpisuje się pseudonimem LACH
                                    • ciupazka Re: Jesienna dziewczyna i żal.... 11.10.05, 13:35
                                      (Głośniki)

jesienny-pan.w.interia.pl/moje/piosenki/zal.htm
                                      • ciupazka Re: Gdzie ty jesteś jesień????. Wszędzie! 15.10.05, 20:57
                                        W wierszykach dla dzieci także, nauczcie je, bo piękne!

keruzam.webpark.pl/wiersze_jesienne.htm
                                        • ellenai Re: Gdzie ty jesteś jesień????. Wszędzie! 16.10.05, 04:15
                                          u mnie byla zima ale sie szybko zbyla,dzis bylo cudownie!!!!!!!!!!!!!
                                          • maladanka Re: Gdzie ty jesteś jesień????. w gorlickim park 20.10.05, 13:51
                                            img457.imageshack.us/my.php?image=11102005park017awka4ef.jpg
                                            img459.imageshack.us/my.php?image=11102005park029rzeka9qy.jpg
                                            img461.imageshack.us/my.php?image=11102005park012smuga5ng.jpg
                                            • ellenai Re: Gdzie ty jesteś jesień????. w gorlickim par 20.10.05, 16:39
                                              przepiekne zdjecia maladanko! dzieki!
                                              • maladanka Re: kot jesienny i piwko 29.10.05, 08:33
                                                img496.imageshack.us/my.php?image=271005park039kicia5fm.jpg
                                                img491.imageshack.us/my.php?image=271005park040kicialezy8ya.jpg
                                                img495.imageshack.us/my.php?image=271005park075okocim8dl.jpg
                                                ale liście juz mocno opadły - niedługo na biegówkach do parku na piwko :)

• ellenai Re: kot jesienny i piwko 29.10.05, 18:02
                                                  kota masz bezkonkurencyjnego!samo cudo!!!!!!!!!!!!!typowy polski
                                                  dachowiec,tutaj o takiego ciezko,ja mam rozpuszczona kocice ale jest cala szara.
                                                  listki piekne,piwko,cudnie macie,zdjecia super

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka