Dodaj do ulubionych

Partyjniaczek ja ci.....

27.09.02, 10:09
"Nowiny" napisały:

Partyjny sędzia nie spłacił długów gdy był współwłaścicielem firmy, nie
zapłacił za towar 35 tys. zł. Dziś pełni ważne funkcje publiczne i startuje
w wyborach

Szef sądu partyjnego podkarpackiego SLD i członek Rady Kasy Chorych nie
zapłacił cukrowniom za towar, który wzięła prowadzona przez niego winiarnia.
Teraz kandyduje do sejmiku wojewódzkiego. - Ten pan powinien zastanowić się
nad dalszym pełnieniem funkcji - mówi jeden z członków Rady.

Dwie podkarpackie cukrownie do dziś nie otrzymały zapłaty za towar, który w
1997 r. wzięła od nich spółka Dolwin z Mszany Dolnej. Jej współwłaścicielem
był do końca Adam Kozak, szef sądu partyjnego SLD na Podkarpaciu i członek
sądu partyjnego SLD w Polsce. W sprawie zadłużeń wobec Cukrowni Ropczyce Sąd
Okręgowy w Krośnie wydał wyrok 7 miesięcy temu i zobowiązał Kozaka do spłaty
18 tys. zł. Cukrownia Klemensów, której winiarnia zalegała 17 tys. zł,
skierowała sprawę do sądu, ale Kozak nie stawił się na rozprawie i sprawa
została umorzona. W tej cukrowni dowiedzieliśmy się, że "nie można było
ustalić adresów właścicieli winiarni".
- Wiem, że chcecie udowodnić, że pan Kozak źle postępuje - mówi Krzysztof
Martens, szef podkarpackiego SLD. - Ale ja nie znam tej sprawy. Partia nie
zajmuje się każdym członkiem osobno.
- Członkostwo pana Kozaka w Radzie PRKCH było decyzją polityczną - uważa
Witold Bochyński, członek Rady PRKCh. - Widać, że SLD, które zaproponowało mu
to stanowisko i on sam sądzą, że na to stanowisko się nadaje. Myślę, że po
ujawnieniu spraw związanych z długami, powinien jednak się zastanowić nad
dalszym pełnieniem funkcji publicznych. Ale to wyłącznie jego decyzja.

A.Kozakowi wysłaliśmy jego wypowiedzi do autoryzacji. Nie zgodził się na ich
opublikowanie. W odesłanym do nas piśmie czytamy m.in.: " Z ogromnym
zdziwieniem i zaskoczeniem stwierdzam, że przesłane mi moje odpowiedzi
napisane są niezgodnie z zasadami naszej gramatyki, niechlujnie językowo, co
może sugerować wyraźnie tendencyjne, ujemne nastawienie na moją osobę.
Obserwuj wątek
    • Gość: SZAK Re: Partyjniaczek ja ci..... IP: 2.4.STABLE* / 192.168.1.* 28.09.02, 20:48
      MIAŁ SYRENE 105 S PO CZTERECH LATACH KADENCJI PŁACZE ŻE UKRADLI MU JEDEN TIR
      Z CZTERDZIESTU :))) TO JEST POLSKA :)))
      • georghe Re: Partyjniaczek ja ci..... 28.09.02, 20:58
        To co tutaj zacytowałem za Nowinami to jest tylko część "pasztetu", który
        gazeta zapodała w piątkowym wydaniu na pierwszej stronie. Dalsza, znacznie
        bogatsza znajdowała sie w środku. Nowinki poswięciły panu K. całą stronę
        wewnątrz !!! W piątek 3/4 ludzi w mojej firmie kserowała to wydanie.
        Ciekawe jestem co się sniło panu K. w nocy z piatku na sobotę....
        • jepat Re: Partyjniaczek ja ci..... 28.09.02, 21:02
          Nie znam gościa więc się nie wypowiadam.Moge jedynie dodać ze ja prasie tak do
          końca nie wierze ,mam dwa przykłady z życia mojej rodziny gdzie napisano
          wierutne bzdury .Nie mówie ze tak jest w tym przypadku !!!
          • georghe Re: Partyjniaczek ja ci..... 28.09.02, 21:18
            Jepat, ja "goscia" znam bardzo dobrze i przekręty o jakich wiem, a które ten
            facio robił nawet gazecie nie są znane, no chyba, że bali sie o tym napisać.
            • jepat Re: Partyjniaczek ja ci..... 29.09.02, 15:34
              W każdym środowisku plączą się takie mendy.Najgorsze jest to że on we własnej
              ocenie uważa się za super gościa,a jest poprostu świnią przy korycie i tak się
              zachowuje,może kiedyś jakiś wprawny "gospodarz" "zakolczykuje"Go.
    • Gość: maska Re: Partyjniaczek ja ci..... IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 11:00
      nie znam gościa ale wiem,że ma piekarnie i to co napisali w Nowinach to g.. w
      porównaniu z prawdziwymimilionowymi kantamiw Polsce.Zadłużenie w upadających
      firmach nie musi mieć charakteru przestępczego.Takie a nie inne są warunki w
      Polsce do prowadzenia biznesu.Ja też nie mam kapitału,bank nie chce dać dużego
      kredytu i prowadzę jeden sklep a mógłbym kilka ,zatrudniając ludzi.Jak się
      pogłębi recesja to bank kredyt ściągnie z konta a kredytu kupieckiego nie
      spłacę.To nie znaczy,że jestem złodziejem.Widać że nie prowadzicie biznesu bo
      nie macie pojęcia o postępowaniach układowych za pośrednictwem sądu,które
      pozwalają w ratach spłacić wierzytelności.Takie jest prawo na całym świecie,A
      to,że p.Kozak nalęży do SLD to jego sprawa.Chleb ma dobry,a plotkami się nie
      zajmuję.Jakby był przęstępcą to nie mógłby startować w wyborach.Nie dajmy się
      zwariować.
      • jepat Re: Partyjniaczek ja ci..... 03.10.02, 07:14
        Gość portalu: maska napisał(a):

Jakby był przęstępcą to nie mógłby startować w wyborach.

Dyskutowałbym..
      • georghe Re: Partyjniaczek ja ci..... 03.10.02, 07:48
        Gość portalu: maska napisał(a):

> nie znam gościa ale wiem,że ma piekarnie i to co napisali w Nowinach to g.. w
        > porównaniu z prawdziwymimilionowymi kantamiw Polsce.Zadłużenie w upadających
        > firmach nie musi mieć charakteru przestępczego.Takie a nie inne są warunki w
        > Polsce do prowadzenia biznesu.Ja też nie mam kapitału,bank nie chce dać
        dużego
        > kredytu i prowadzę jeden sklep a mógłbym kilka ,zatrudniając ludzi.Jak się
        > pogłębi recesja to bank kredyt ściągnie z konta a kredytu kupieckiego nie
        > spłacę.To nie znaczy,że jestem złodziejem.Widać że nie prowadzicie biznesu bo
        > nie macie pojęcia o postępowaniach układowych za pośrednictwem sądu,które
        > pozwalają w ratach spłacić wierzytelności.Takie jest prawo na całym świecie,A
        > to,że p.Kozak nalęży do SLD to jego sprawa.Chleb ma dobry,a plotkami się nie
        > zajmuję.Jakby był przęstępcą to nie mógłby startować w wyborach.Nie dajmy się
        > zwariować.

Heheheeee.... !!!!
        Uśmiałem się po same pachy !! Więcej takich wpisów poproszę, a może nawet w to
        wszystko uwierzę! Kolega może z komitetu wyborczego SLD ? Nie tak dawno
        promował Kolega towarzysza Balika, teraz towarzysz Kozak....
        Prawie tak samo jak przed chwilą rozbawił mnie - chyba w poniedziałek - obraz
        w naszej jasielskiej kablówce z "gali" SLD w JDK, na której to oficjalnie
        ogłoszono, że "bezpartyjny" Balik jako człowiek bez skazy [:))] jest oficjalnym
        i jedynie słusznym kandydatem popieranym przez to ugrupowanie. Całe
        oświadczenie odczytał tow. Kozak, który miał w owym momencie niemal łzy w
        oczach !! [biznesmen z niego marny, ale za to aktor, że ho ho ! :)] To było po
        prostu piękne i wzruszające !
        Podoba mi się stwierdzenie: "jakby był przęstępcą to nie mógłby startować w
        wyborach" Brawo ! Więcej takich optymistów w naszym pieknym kraju, a na pewno
        będzie lepiej ! (w końcu śmiech to zdrowie)

Ps. Aha. Jak spotkasz tow. Kozaka to go zapytaj co u niego w garażu stało kilka
        latek.

• gadacz Re: Partyjniaczek ja ci..... 03.10.02, 08:08
          georghe napisał:

Aha. Jak spotkasz tow. Kozaka to go zapytaj co u niego w garażu stało kilka
          >
          > latek.

Pomniki Lenina i Dzierżyńskiego ?!!!!
          :)
          • georghe Re: Partyjniaczek ja ci..... 03.10.02, 10:17
            :))))))))))
    • Gość: maska Re: Partyjniaczek ja ci..... IP: *.jaslo.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 13:23
      Georghe!Każdy,co ma inne od Ciebie jest be?Do sld nie należę,znam się na
      prowadzeniu biznesu,Kozaka nie znam i nie wiem jak wygląda/nie mam
      jasielskiejTV/ więc nie zapytam co miał w garażu.Natomiast p.Balik,/to nie
      tylko moje zdanie/to gość z klasą i nie boi się zwrócić uwagi różnym dupką z
      sld i aws.Nie dał się byłemu sekretarzowi partyjnemu , który chciał go
      zgnoić,nie bał się przydupasów z prawicy,którzy sprzedali sadzę za grosze a
      dotego dołożyli kotłownię aby teraz spółki musiały drogo płacić za
      ciepło.G.mnie obchodzi,kto wygra ale jest to gość z klasą i jak bym głosował to
      na niego , a nie na przydupasów p.Zająca;Czarneckiego,Rzońcę,Kachlika itp.Na
      wybory jak większość się nie wybieram.
      • georghe Re: Partyjniaczek ja ci..... 11.10.02, 13:33
        Wszystko Ok. Każdy ma prawo do swojego zdania, ale nie lubię jak ktoś usiłuje
        wciskać ciemnotę. Najbardziej rozdrażniło mnie Twoje stwierdzenie, że facet
        (Balik) jest spoza układów. W tym momencie straciłeś wiarygodność. Nie wierzę
        również, że zupełnie bezinteresownie chcesz pomagać Kozakowi w jego "karierze"
        politycznej, tym bardziej, że jak twierdzisz nie znasz go !! O czym to
        świadczy ? Po co podpisujesz się pod czymś czego nie znasz ? Bez komentarza.
        • Gość: jasiek Re: Partyjniaczek ja ci..... IP: squid:* / *.jaslo.karpaty.pl 11.10.02, 22:04
          masz rację georghe nie daj się zwieść słowom, fakty są inne,kiedyś o tym napiszę
        • jepat Re:Do Georgha 12.10.02, 11:42
          Widze Jurku że nikt Ci w sprawach polityki ciemnoty nie wciśnie !!!
          Ja się tym nie interesuje ,nie jest to postawa patriotyczna czy godna
          naśladowania ale uważam ze jak człowiek sam sobie nie pomoże to napewno rząd
          czy jakiś radny za mnie tego nie zrobi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka