Dodaj do ulubionych

OKNA I DRZWI II ETAP

24.01.06, 12:14
1. Czy ktoś wie jak wygląda sprawa z oknami w klatce 11 w 2 etapie? Kiedy bedą
montowane?
2. Czy już ktoś dokonywał wyboru drzwi wewnetrznych (tj. kolor, rodzaj itp.)?
Podobno mieli przesłać do nas katalog z dostępnymi wzorami.
Obserwuj wątek
    • anniama1 Re: OKNA I DRZWI II ETAP 24.01.06, 13:41
      Jeśli możesz to podaj numer swojego mieszkania, bo chyba będziemy sąsiadami.
      Moje będzie miało 187. Pozdrawiam
      • jmarcin777 Re: OKNA I DRZWI II ETAP 24.01.06, 14:41
        Witam sąsiadkę. Bede mieszkał pod 185.
        • anniama1 Re: OKNA I DRZWI II ETAP 26.01.06, 07:53
          Drgi sąsiedzie, cieszę się bardzo z tej znajomości. Mam pytanie, czy często
          pojawiasz się na budowie? Dużo osób sugeruje, żeby bardzo pilnować, jak jest
          wszystko wykonywane, na każdym etapie. Jak Ty zapatrujesz się na to? Pozdawiam.
          • sobolaqe Re: OKNA I DRZWI II ETAP 26.01.06, 10:20
            mysle ze to nie chodzi o pilnowanie bo cos zepsuja:) tylko ze zawsze inaczej to
            wyglada na zywo a inaczej na planach. proponuje jezdzic tam np co tydzien w
            okresie kiedy cos sie dzieje w mieszkaniu. szczegolnie instalacje wod-kan i
            elektryczna. wczesniej oczywsice mozna sobie ustalic z wykonawca gdzie co
            chcecie miec doprowadzone a potem pilnowac czy wam wszystko pasuje. ja tak np
            wypatrzylem ze wlaczanie swiatla w przedpokoju bede miec we wnece na szafe i
            poprosilem o przeniesienie za domofon gniazdka juz PO wykonaniu instalacji ale
            przed tynkami(dodatkowo jeszcze 3 pkt zmienilem, np kto wymyslil gniazdko do
            pralki na wysokosci 140 cm od ziemi:). pozniej przed wylewkami jeszcze
            poprosilem o przesuniecie odplywu z wanny. mysle ze czas poswiecony na
            dogladanie mieszkania nie bedzie stracony, a tak intensywne prace sa prowadzone
            jakis miesiac w mieszkaniu. pozniej po tynkach i wylewkach niema specjalnie
            czego pilnowac.
            • noemi27 Re: OKNA I DRZWI II ETAP 27.01.06, 10:41
              Mnie się tez wydawało, że wszystkiego dopilnowałam, ale okazuje się teraz, że
              nie.
              Otóż zakładano mi teraz telefon i "wyszło", że gniazdko na dole jest
              nieaktywne, a na górze mam za to 2 gniazdka w sypialni :-/ i co teraz?
              Tak samo ze światłem. Wszystko wyszło na jaw jak zamontowaliśmy lampy i okazało
              się, że mam dwa wystające kable nie wiadomo czym zapalane :-/ Do kogo teraz
              tym?? Do Spółdzielni czy do Eliki ???
              Pozdrawiam
          • jmarcin777 Re: OKNA I DRZWI II ETAP 27.01.06, 10:34
            Mam zamiar umówić się z elektrykiem w sprawie ustalenia gdzie i jakie gniazdka
            mają być podłączone. Podobno mają zamiar coś robić na poczatku lutego ale to
            tylko plotki.
            Myslę że na budowie trzeba być minimum raz w tygodniu i sprawdzać na bieżaco
            jak postepują prace.
            Nie wiem co z wyborem koloru drzwi. Gdzie i kiedy mam to załatwiac?
            Pozdrawiam sasiadkę.
            • qqlio Re: OKNA I DRZWI II ETAP 27.01.06, 10:54
              > Nie wiem co z wyborem koloru drzwi. Gdzie i kiedy mam to załatwiac?
              Jesli mowisz o drzwiach wewnetrznych, to jeszcze raz szczerze radze zrezygnowac
              z nich zupelnie (o ile jeszcze mozna). Pozbedziesz sie prawdopodobnie wielu
              klopotow, a jakosc tych drzwi juz zupelnie pomijam...
              • soto74 Re: OKNA I DRZWI II ETAP 27.01.06, 22:24
                Tak, uważaj na drzwi, szczególnie jesli bedziesz miał przeciąg."fachowcy" tak je
                montują,że jedną pianką "obskakują" chyba całe piętro.
    • qqlio Wujek dobra rada: 22.02.06, 14:12
      Ja osobiscie po raz n-ty (ostatni? ;-D) radze zrezygnowac zupelnie z produktow
      firmy wolomin.
      Pozdrawiam
    • wiola87 Drzwi II etap 22.02.06, 23:49
      Nie koniecznie w 2 kolorach. Myśmy dostali katalog a potem w składzie
      budowlanym oglądaliśmy drzwi w naturze. Co chcieliśmy to nam zamowili a
      nakombinowaliśmy zdrowo. Tak że drzwi wewętrzne polecam samemu wybierać i
      zapytać o cene razem z ościeżnicami+wywietzrniki+klamki+zamki+szyby bo się
      można troche zdziwić potem w cenie. Ale RADZE ZREZYGNOWAĆ Z DRZWI ZEWNĘTRZNYCH
      Dierre. Byłam w firmowym sklepie Dierre razem z typem i numerem drzwi jakie
      zamontowano na Szwai i okazało się ze są to PODRÓBY. Gdyby nie fakt ze framugi
      są w postaci "motyli" i trzeba by było pruć wszystkie ściany wokół pewnie bym
      je zmieniła. Warte przemyślenia
    • noemi27 Re: Drzwi II etap 25.02.06, 09:30
      To co dostaliśmy os spółdzielni w cenie czyli tzw. "malowanie" faktycznie
      pozostawia wiele do życzenia a poprawki z gładzi i tak trzeba robić. Ale zawsze
      to było troche mniej pracy niż na drugim pozimie gdzie nic nie było i trzeba
      było samemu wszystko od początkui zrobic.
      Co do elektryki to radzę wszystko dobrze przemyśleć, każde gniazdko i jego
      wysokość, i klarownie to panom od elektryki narysowac. U nas chyba analfabeta
      to czytał i nam teraz niespodzianki wychodzą (jak 2 gniazdka tel. w sypialni :-
      /)
      Pozdrawiam Sasiadkę

Ps.Drzwi wewnętrzne lepiej samemu kupić :-)
    • samila Re: OKNA I DRZWI II ETAP 28.02.06, 17:44
      Na stronie spoldzielni pojawil sie komunikat w sprawie stolarki:
      KOMUNIKAT:

Spółdzielnia Mieszkaniowa „Dom dla Młodych” uprzejmie zawiadamia, że Wykonawca
      posiada do wyboru następującą stolarkę okienną:

typ stolarki: Optima
      kolor: biały, buk bawaria, olcha
      fason- pełne, pokojowe szyba, pokojowe łuk, łazienkowe szyba, łazienkowe łuk.

Uzgadnianie oraz wybór stolarki u kierownika budowy mgr inż. Marka Jabłońskiego
      poniedziałek piątek godz. 8:00–14:00

Ostateczny termin dokonania wyboru: 10.03.2006 roku.

W przypadku rezygnacji ze stolarki należy zgłosić powyższe pismem do
      Spółdzielni w terminie do 03.03.2006 roku.

W przypadku nie zgłoszenia rezygnacji ze stolarki oraz niedokonania wyboru
      wykonawca zamontuje drzwi typ Optima ,kolor –olcha –fason , łazienkowe łuk,
      pokojowe łuk

Powierzchnia
      Drzwi lakierowane

Konstrukcja
      · ramowo-płytowa: ramiak z drewna iglastego z wypełnieniem "plaster miodu"
      oklejony obustronnie płytą HDF,
      · listwy i szczebliny drewnopodobne.

Pasujące ościeznice
      Optima standard, Optima regulowana

Wyposażenie standardowe
      · zamek z kluczem, łazienkowy w drzwiach łazienkowych, na wkładkę bebenkową w
      drzwiach pełnych o szerokości ponad 90cm,
      · szyba ornamentowa w drzwiach szklonych,
      · możliwość· skrócenia skrzydła - do 40mm.

Opcje za dopłatą
      Zamki, klamki, wkładka bębenkowa, wentylacja (tylko tuleje).

Aprobata techniczna
      AT-15-4524/2000

Na stronie Spoldzielni (Inwestycje) sa tez zdjecia drzwi i probki koloru.

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka