chani-nr1 03.11.05, 00:02 tylko nie tu! plis! nie dziś i nie jutro! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunajec1 Re: nie tu nie tu 03.11.05, 00:22 Jak nie tu,to gdzie,jak nie dzis to kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
sensei4 Re: nie tu nie tu 03.11.05, 08:27 Za dzień, za dwa, za noc, za trzy, choć nie dziś. Za noc, za dzień doczekasz się. Wstanie świt. Tak śpiewał kiedyś niezapomniany Edmund Fetting. Pozdro. sensei4-ty Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 03.11.05, 15:41 a ja myśle , ze tu ;)) ! To jest właściwe miejce na to ! ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 03.11.05, 15:43 dzisiaj , jutro zawsze będe !... B.Łazuka Odpowiedz Link Zgłoś
krakus111 Re: nie tu nie tu 05.11.05, 10:01 Z piosenkarza zrobił sie aktor, ten to se radzi Odpowiedz Link Zgłoś
izabellekk Re: nie tu nie tu 06.11.05, 21:58 jak nie on to kto ?? I jak nie teraz to kiedy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 08.11.05, 11:44 witam tu i teraz i zaraz mnie nie ma ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: nie tu nie tu 08.11.05, 23:43 Rita,wybywasz gdzies? WseTu,WseTu,po japonsku maz,hehe,czemu sie mi to przypomnialo? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 09.11.05, 11:53 Nigdzie nie wyruszam, ale udowadniam , że własnie tu i teraz jestem ;))) O tej godzinie i w tym miejscu ;))) A byłeś w Japoni Dunajec ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: nie tu nie tu 10.11.05, 01:05 Ja w Japoni?Palcem na mapie to tak,nie inaczej,a przypomnialo sie z czasow...no powiedzmy szkolnych. A tak na marginesie,jak po japonsku jest rower? I kto wynalazl rower? Wiesz? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 10.11.05, 10:17 nie, nie wiem , domyslam się , że ten kto wynalazł koło ;))))) O Japoni lepiej nie mówić, bo przecież Chiny staja się nam bliższe z racji zarzucanego towaru :) Więc kto wynalazł rower ? To chyba był taki z jednym ogromnym kółkiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: nie tu nie tu 10.11.05, 23:44 A widzisz?To wszystko zarty ze szkolnej lawki,po japonsku rower to "samarama" A kto wynalazl? Ruski soldat,u niemca na strychu,hihi.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 12.11.05, 11:15 Dunajec, a macie tam choć jesień ? Te kolorowe liscie, te mgiełki, ten poranny przymrozek i tak wczas nocke ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: nie tu nie tu 13.11.05, 05:51 Jesien mamy,i to piekna,drzewa tutaj 90%to lisciaste,na dzis sa takie ktore juz nie maja lisci,a sa takie ktore maja jeszcze calkiem zielone,przedwczoraj bylo 18C,dzisiaj 16C w nocy 10C,przymrozkow jeszcze nie bylo,a ciemno sie robi okolo17:30,prawie tak jak tam,zima tylko troche pozniej przychodzi,niewielka roznica,chc nie powiem ,widoczna,pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 13.11.05, 19:48 Czyli całkiem podobnie do nas. Ale powiem Ci szczerze, że ciężko takie jesienne dni wytrzymać , smutno, ludzie też zniechęceni i tylko ciągłe powtarzanie byle do wiosny. Kot tylko spi i je, ptaki nie spiewaja, a liście spadają na głowę. I co robić w takie dni ? Kto powie ? ;)))) Może winko ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: nie tu nie tu 13.11.05, 21:22 Tak,to prawda,jesien jest smutna,siedze i patrze w glupi telewizor,i tez nie wiem co dalej,pewnie zrobie sobie drinka,takiego mocniejszego,to na zdrowie. Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge Re: nie tu nie tu 13.11.05, 21:31 Witaj Dunajec !!!!! Cóż się stało, przecież na Ciebie jeszcze nie pora. Aczkolwiek na gorzałę każda pora jest dobra. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge Re: nie tu nie tu 13.11.05, 21:43 ....wszak pamietaj o jednym. Jak piłeś nie jedź, jak nie piłeś to się napij. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: nie tu nie tu 13.11.05, 22:18 Chyba juz nie pojade nigdzie,to moze chlapne jednego,ale wiesz co?gdziekolwiek sie nie rusze musze jechac samochodem,a jak juz jestem u kogos to drink sie zawsze znajdzie,tak ze jakkolwiek by nie bylo,zawsze za kierownice po gorzale,ale jezeli pojedziesz spokojnie to nie zatrzymaja ot tak sobie,na sprawdzenie.moze kiedys opowiem jaka mialem historie z policja,teraz mam goscia,bedzie drink.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 13.11.05, 22:59 lecę z pomocą ;) Idzie flaska piersa, Idzie flaska sersa, Wiwat nam, Toto pan. Bo gorzauki dau! Idzie flaska druga, Idzie flaska długa, Wiwat nam, Toto pan, Bo gorzauki dau! Idzie flaska trzecia, Idzie flaska swieza Wiwat nam, Toto pan, Bo gorzauki dau! Idzie flaska ... oj, już mi się głowa kiwa. Lepiej zakończę to śpiewanie. moja godzina wybiła, legne sobie ;)))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 13.11.05, 23:01 dobry pomysł , z Policjantami zawsze się ma przygody :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 14.11.05, 19:41 tu, tu , tu jestem i teraz, nawet w tej chwili ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: nie tu nie tu 15.11.05, 22:43 Policja to jest po to by pomagala judziom w potrzebie tak?Mnie pomogli ,fakt, oto jechalem od kolegi do domu wieczorem,no wypilim po pare drinkow,nie powiem,na skrzyzowaniu gdy skrecalem w lewo,najechalem kolem na kraweznik{za duzo wypite?}no i poleciala opona,trzeba zmieniac kolo,a tu policja juz za mna stoi,pytaja co sie stalo,to im mowie,poswiecili latarkami,zmienilem kolo,a jeden z nich pyta czy mam prawo jazdy i czy pokaze,mowie mu ze pokaze,wzial poszedl do radiowozu, po chwili przychodzi,i pyta sie zony{siedziala z dzieckiem w samochodzie}czy ja pilem alkochol ,ona mowi ze tak ale nieduzo,ten jej daje moje prawo jazdy i mowi zebysmy jechali dalej ale powoli,on pojedzie pare minut za nami,co bylo robic?Siadam za kierownice i jade a ci za mna,niedaleko domu pokiwali rekami i do widzenia,ale musze dodac ze bylo to jakies 12 lat temu ,bylo to mozliwe,nie teraz,pomogli?pomogli. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 16.11.05, 19:59 Dunajec, toś popłynął z tą Policją, ale pułapkę Ci zrobili ;) Taką podstępną metodą wsadzili Cię do samochodu hehehe, niesamowite. Ja z Policją nie miałam zbytniego klopotu, od razu się poddaję. Kiedyś było ślisko i zimno i do mojego domu na Krzemionkach krakowskich trzeba skręcić na małe wzniesienie, czyli pod górkę kawałeczek jechać, dosłownie kawałeczek i już jest szczyt. Skręciłam na tą drogę pod górkę , a tam w górkę jechała też Policja i miała kłopoty z wjazdem na nią. Stałam więc na tej górce spokojnie , aż panowie Policjanci wjadą, a oni zamiast wjechać potoczyli się w dół i zatrzymali się na moim przodzie 'maluszka'(to rodzaj auta, gdybyś niewiedział) hahaha. Było stuk - puk i w potocznym znaczeniu stłuczka.I wiesz kto był winowajcą tej stłuczki ? Oczywiście , ze ja, bo nie zachowałam odpowiedniej odległości od auta policyjnego i na dodatek powiedzieli mi , że powinnam przewidzieć tą sytuację i wcześniej się wycofać. ;))) Dobre, to było i rozjechaliśmy się bez mandatów tylko z przesądzoną moją winą. Do tej pory nie wiem czy byłam winna czy nie, ale jak sobie wspomnę tą sytuację, to się śmieję do dziś. Blacharkę robiłam na własny koszt. Powiedzcie jeszcze jakieś zdarzenia z autami ;))) Może inni tez mieli przygody, wszyscy chyba jeździmy autami, aż do czasu kiedy zabraknie w świecie ropy :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: nie tu nie tu 16.11.05, 23:39 Rzecz w tym Rita ze to byla prawda,naprawde nic nie mialem z tego,nawet mandatu,a przeciez widzieli ze bylem napity,malo tego zona im powiedziala o tym,a jednak,pozwolili jechac dalej,no ale to bylo okolo 12 lat temu,teraz to by nie przeszlo,o nie,zmienilo sie w tym wzgledzie i to duzo. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 18.11.05, 14:09 ale checa, mojego wczorajszego wpisu nie ma , cóz się stało ? Pytałam się , jak się chowa dziecko, bo wspomniałes , że jechalo z Wami ? A tak prawdę mówiąc, to jak Policjanci mogli Ci kazać jechać w takim stanie ? hehe Mnie się nie przydarzyło jechać jeszcze po kieliszku, no ale wszystko jeszcze przede mną ;)))) Pierwszy śnieg nam wczoraj spadł i dzisiaj też , ale jakoś się nie uchował , by Ci pokazać ;))) Właściwie to nikt do tej Wieliczki ni zagląda, ale jak wpadnę na pomysł pisania kawałów i śpiewania piosenek to wyprzedzimy tych co nas wyprzedzili - tylko - po co ? Co ma być to będzie :) To uciekam , trzeba sanki wyciagać . U Was też jest zima ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: nie tu nie tu 18.11.05, 21:42 Jak sie chowa dzieciak? Dzisiaj to juz 14-o letni chlopak,hehe,a widzisz?Jednak to prawda co pisalem,ale to bylo 12-e lat temu,wtedy bylo to mozliwe,nie teraz, zima tez jest od wczoraj,nasypalo sniega,jezioro blisko a woda ciepla,minus 3C,ale mysle ze to pare dni tylko ,jeszcze zimy to mysle ze nie bedzie ,zobaczymy,pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 19.11.05, 19:08 Do nas się zima zbliża dużymi krokami, juz pełno stłuczek na drogach. To masz już syna prawie dorosłego. Nie masz klopotu z wychowaniem ? Czym się interesuje ? Jeżeli macie jezioro tak blisko, to czy w zimie są tam bojery ? U mnie w poblizu to nawet górki na sanki nie ma, jedynie sztuczne lodowisko gdzieś w mieście. Czas zmienić opony na zimowe, choć nigdy tego nie robię, bo w tym okresie nigdzie nie wyjeżdzam, zaczyna się okres siedzenia w domu. Tak jakoś przezimuję. Czy Sylwester planujecie już ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 20.11.05, 12:35 Dunajec , nie spij , bo prześpisz zimę ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: nie tu nie tu 21.11.05, 02:19 Jeszcze w sen zimowy nie zapadlem,hehe,ale moze?Chlopak to wpierw szkola srednia potem moze cos wiecej{na dzisiaj}a co bedzie to zobaczymy. Wiesz jezioro to mam bardzo blisko,ale nie w kazda zime zamarza,tak ze bojery to ja tu nie widzial,jezioro ok.500 km dlugosci i 100 km szerokosci,tak ze zamazrza najczesciej zatoka cos jak gdanska zatoka tylko mniejsza,a reszta to nie,bo zegluga na to nie pozwala,a dzisiaj to bylem od domu ok 160 km.tak ze dopiero niedawno wrocilem,no i tak to idzie,nie w dobroci lecz nie w bidzie.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 21.11.05, 19:48 To masz malutkiego synka w porównianiu moich dorosłych dwóch córek :) Ale nie martw sie, czym starsze dzieci tym większe klopoty. Lubi Twój syn przesiadywać przed komputerem ? Zajmuje Ci miejsce jak moja często mnie przegania. Dunajec, możesz włozyć linki z Twojej okolicy , by miec wyobrażnię, bo jezioro jezioru nie równe tu i teraz , bo odpowiednie miejsce tytułowe wątku ;))) No niestety mamy zimę , śnieg pada, a jutro daję głowę , że będzie szklaneczka na drogach i taniec samochodów. Najgorsze są te pierwsze lody na drogach. A czy obchodzicie tam Andrzejki i lejecie wosk ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: nie tu nie tu 21.11.05, 21:58 Rita,pytalas o syna to powiedzialem,nie pytalas o corki to nie mowilem ze tez mam dwie,dorosle,28 i 27 lat,ale zyja gdzie indziej,nawet nie w tym miescie gdzie ja A jak myslisz czy chlopak lubi przesiadywac przed kompem?Raz musi bo do szkoly duzo prac robi a dwa to przeciesz gry komputerowe,hehe. Co do linkow musze popytac corki moze cos znajdzie. Sniegu u mnie nie ma ,bylo troche,ale chlodno,i za pare dni tez bedzie snieg, pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 22.11.05, 19:57 Dunajec, hihi, ale wpadka, to córy mamy w podobnym wieku, tylko , że moje są jeszcze wolne i prawie na moim utrzymaniu. Polska to jakiś dziwny kraj, młodzież nie ma dobrego startu, poznając rzeczywistość i rynek pracy to właściwie powinnam je wyprawić z tobołkiem za ocean. Ale nie mamy takiego pociągu opuszczania kraju. Zresztą, też nie ma do kogo, a tak w ciemno za chlebem to lepiej już siedzieć w domu. Nie narzekam , bo nie ma na co, są inni w gorszej sytuacji, a moja nie najgorsza wcale :) Co do gier komputerowych to zaraza, to tak czasochlonne i wciagające. Teraz te gry to są tak prawdziwe jak my na forum. Córka w ten sposób , po przez grę znalazła chłopaka z innego końca Polski, z nad morza i teraz ma częste wyjazdy. Z tymi linkami , to nie ma kłopoty, w google wpisujesz nazwę miejsowości i już się ukazują te linki. A co z Andrzejkami i laniem wosku ? - pamiętacie to jeszcze ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: nie tu nie tu 24.11.05, 19:42 maps.google.com/maps?oi=map&q=Erie,+PA Przesylam Ci mape Erie,a pozniej cos wiecej,teraz ide na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: nie tu nie tu 24.11.05, 20:49 a ja juz spać, dzis mam zajęty komputer dzieki, juz patrzę Odpowiedz Link Zgłoś