Dodaj do ulubionych

Skarbowa Golgota

30.12.05, 20:11
Pod.doch.,VAT,pod.graniczny,podatek od nieruchomości,drogowy,gruntowy,klimatyczny et.cetera.Przymusowy ZUS,opłaty skarbower,notarialne,składki na różne fundusze.Obciążenia te są niewsółmierne do naszych przychodów rujnują nas,zniechęcają do pracy i do życia.
Obserwuj wątek
    • ellenai Re: Skarbowa Golgota 30.12.05, 21:05
      oj podatki i roznego rodzaju myta sa upierdliwe zgadzam sie,ty musialas chyba
      jakies rozliczenia robic i cie chandra dopadla!
      • aleks44 Re: Skarbowa Golgota 30.12.05, 21:34
        Ona tylko skrupulatnie liczy,a przy okazji je wymienila ,przed wypelnieniem PIT-
        ow
        • ellenai Re: Skarbowa Golgota 30.12.05, 21:52
          no tak jeszcze pity!
          • dunajec1 Re: Skarbowa Golgota 31.12.05, 01:56
            Ja nie gadam nic,ale chcielismy demokracji,a ta rzecz to podatki,tylko wtedy
            podejrzewam ze nie wiedziano ze bedzie az tak.
            Nie miala baba klopotu,kupila se prosie.
            • ellenai Re: Skarbowa Golgota 31.12.05, 03:14
              no tak to wlasnie jest! tutaj tez podatki sa cholera potezne!
              • aleks44 Re: Skarbowa Golgota 31.12.05, 10:18
                nie mam nic przeciw podatkom,nich beda,ale jeszcze druga strona medalu to sa
                zarobki.Podatki sa prawie europejskie,ale zarobki niestety sa jeszcze za
                male,nie mowie o tych ,ktorzy maja srednia krajowa,ale o szarych zjadaczach
                chleba,ktorzy musza zastanawiac sie,nad kazda wydana zlotowka.
                • dunajec1 Re: Skarbowa Golgota 31.12.05, 15:59
                  Tak,masz racje Aleks,tutaj jak nie zarobisz tyle ile jest "ustawowe"na
                  rodzine,po rozliczeniu rzadowe podati sa zwracane,a jeszcze czasem
                  doplaca,stanowe tez zwracane ale juz bez doplaty,musisz zaplacic
                  miejskie,skladke emerytalna,i ubezpieczenie emerytalne,nie wspomne o
                  ubezpieczeniu terazniejszym,i jeszcze jezeli jest mozliwosc a chcesz to
                  prywatna emerytura {wedlug mnie to zdzierstwo i oszustwo,chociaz sam place}
                  • ellenai Re: Skarbowa Golgota 31.12.05, 17:12
                    no wlasnie tak to wyglada jak mowi dunajec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka