elp1 moim zdaniem - nieprawdaż ;-) 23.04.06, 22:04 W wątku: Re: Aktsieta Autor: mellody Data: 23.04.06, 14:33 napisałaś -------------------------------------------------------------------------------- > hmmm...wbrew logice to mamy na "gorze" nieprawdaz? "W myśleniu logicznym posuwamy się sekwencyjnie krok po kroku. Każdy krok musi być uzasadniony. Myślenie boczne natomiast dokonuje przeskoku." /-/Jan Kozłowski www.forumakad.pl/archiwum/2000/05/artykuly/23-okolice_nauki.htm P.S. nie-przewidywalne nie jest rownoznaczne z nie-logicznym. KTOŚ może sprawiać nie-przewidywalność kierując się logicznym uzasadnieniem dla metody osiągania określonego sobie celu. Oczywiście to, że "może" nie znaczy że "musi" ;-) Oczywistościa dla mnie jest także i to, że Ty nie musisz się zgadzać z moim zdaniem i równie dobrze MOŻESZ ale wcale nie MUSISZ ze mna na ten temat dyskutować. Pozdrawiam serdecznie, a że pora - w strefie czsowej mnie właściwej - nocna, to życzę dobranoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mellody Re: moim zdaniem - nieprawdaż ;-) 24.04.06, 08:59 Dziekuje za powitanie i pozdrowienia :) elp1 napisała: > "W myśleniu logicznym posuwamy się sekwencyjnie krok po kroku. > Każdy krok musi być uzasadniony. Myślenie boczne natomiast dokonuje przeskoku. jest w tym jakis gleboko ukryty sens , z ktorym moge sie zgodzic > nie-przewidywalne nie jest rownoznaczne z nie-logicznym. > KTOŚ może sprawiać nie-przewidywalność kierując się logicznym uzasadnieniem >dla metody osiągania określonego sobie celu. czy to nie znaczy (w wolnym tlumaczeniu) po trupach do celu? bo przeciez kazda nielogiczna nieprzewidywalnosc mozna logicznie wytlumaczyc metoda osiagania okreslonego sobie celu W przewazajacej wiekszosci przypadkow zgadzam sie z ogolem, i w zwiazku z tym rzadko kiedy zabieram glos, no bo po co mam pisac: "ja mysle tak samo jak Ty", a czasem zdarzy mi sie miec odmienne zdanie, tylko wtedy tez rzadko o tym mowie, poniewaz moja glowinka bardzo sobie skraca droge myslenia i bardzo czesto ludzie mnie nie rozumieja. Pozdrawiam i zycze milego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś