paulou33
17.10.09, 18:06
Od ponad roku jeżdżę Mazdą 6, 2004, diesel 2.0, i robię autko za Grodziskiem na drodze na Błonie,w Chrzanowie Dużym, ale zaczynam szukać nowego warsztatu.
Pan Michał zatrudnił niestety Ruskich do roboty(dwóch panów w wieku około 50lat), a to źle wróży...
- zmieniali mi olej - dzisiaj, obserwowałem ich robotę. Na wejściu jeden staruszek zaczął kwękać, że 'jakaś osłona pod spodem' i 'od groma śrubek, krzywe jakieś'...o co chodzi????, pomyślałem. Pal sześć, idźmy dalej. Olej jeszcze zlatywał już cieniutką strużką, ale zlatywał... a Panowie co? Zakręcili koreczek, no bo co tam..mało już zostało - kuźwa ruska robocizna, rok temu robił to Polak - młody chłopak- czekał kurna do ostatniej kropelki prawie...cóż...ktoś może powie, że się czepiam...
- miałem mieć do tego pasek klinowy zmieniony, ale nie zamówiono tej części, a umówiony byłem 1.5tygodnia przedtem!"Pasek piszczy"-tak mieli zapisane, bo zgłaszałem w ten sposób. Pro forma nie można było tego paska zamówić??? Nie.Sprawdzono dotknięciem ręki, że pasek do wymiany i dopiero teraz mam przyjeżdżać drugi raz z Pruszkowa 15 km?
- kontrolka ręcznego się nie świeci na desce rozdzielczej, a ruskie oglądają klocki i tarcze hamulcowe...i od razu diagnoza 'do wymiany', ale ja tłumaczę, że owszem tak, wiem, ale teraz proszę zająć się tym hamulcem ręcznym. Wyszło na to, że trzeba demontować panel środkowy, a jest zimno i to za dużo roboty (po tym co zobaczyłem i tak nie chciałem żeby brali się za ten panel, ponoć dla niewtajemniczonych - czyli ruskich - łatwo można złamać pewne plastikowe zatrzaski).
Generalnie sprawiali wrażenie nieobytych z urządzeniem typu komputer...menu było po angielsku, jeden z nich tylko coś tam udawał, że kuma, drugi chodził po warsztacie i szukał wczorajszego dnia...
- klimatyzacji w ogóle nie ruszyli -Pan Michał dał tylko wskazówki, co by w warsztacie dedykowanym robić...cóż, miało być robione u nich.
Także po tej wizycie jestem zdegustowany i wolałbym spróbować tego mojego japończyka robić gdzieś indziej.
Generalnie do tej pory robiłem go u nich - Chrzanów Duży, no ale co ja tam mogłem 'robić'. Auto prawie nowe, wymienili rozrząd (Polscy pracownicy wtedy), olej, filtr paliwka tyle było do roboty...
Jeśli nie będę miał wyjścia - pojadę jak zwykle do nich...ale
Bardzo proszę o jakieś namiary ludzie na solidny warsztat aut japońskich w okolicach !!!.