pio-te-rek 20.01.04, 17:40 postanowilem jako pruszkowiak od urodzenia sie przywitac ...:-)\ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 20.01.04, 19:01 witam na forum ciebie, Pio-te-reku.Skąd taki nietypowy login? Odpowiedz Link Zgłoś
pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 12:05 Witaj stary prochazku..:-) login dosyć przypadkowy..ale innego nie chciało mi się wymyślać :-).Zresztą miałem pewne trudności z rejestracją ....hm może mało interesujący ale zgodny z moim profilem. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 12:19 pio-te-rek napisał: > miałem pewne trudności z rejestracją Niech zgadnę - z powodu dwóch znaków przestankowych w loginie? A z jakiej dzielnicy jesteś? Bo ja na przykład z Ceglanej. Odpowiedz Link Zgłoś
pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 13:11 hm... zostawmy te znaki.....:-) Ceglana....to te osiedle...:-)he...ja niestety w tej gorszej dzielnicy... Czekam aż zgadniesz..! Jutro się odezwę dziś juz nie mogę... Miłego dnia:-) ps.. oczywiście dla wszystkich forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 19:11 Gorsza... Hm, jestem w kropce. Może lepiej nie będę zgadywał, bo się jeszcze ktoś obrazi... Odpowiedz Link Zgłoś
pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 22.01.04, 16:55 hm... Ale to nie ta najgorsza.....hehehehe:-)czyli to nie Tworki chociaż nic nie mam przeciwko samej dzielnicy i głównemu budynkowi Vis a Vis stacji Ekd Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 10:20 Witam również i zapraszam :-) Moderatorzy społeczni, jak widać, świecą przykładem :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 10:35 Witam serdecznie! Jako asystentka moderatorów społecznych (samozwańcza.. he he) zapraszam również do częstszych bytności na Forum Pruszków :) == Ale będziesz się bronił?, trzymam kciuki, sqh! :) Odpowiedz Link Zgłoś
pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 12:10 witam altu..:-) hm...jeśli mnie tu nie zjecie...a komputer nie wysiądzie postaram się jakoś ...bronić ....:-) ale proszę nie atakujcie mnie grupowo....na raz..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 13:47 He he... Bronić się będzie nasz moderator, SQH... Już od środy w przyszłym tygodniu nie będzie można do niego inaczej, niż "Panie Magistrze" mówić... TO forum, wbrew przesłankom, jest bardzo spokojne, nikt nikogo nie atakuje, a wręcz przeciwnie. Chyba darzymy się sympatią... Pozdrawiam serdecznie, A. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 19:07 altu napisała: > Już od środy w przyszłym tygodniu nie będzie można do niego inaczej, > niż "Panie Magistrze" mówić... Nie żadne tam "panie magistrze", tylko "PANIE MAGISTRZE INZYNIERZE"!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 12:24 altu napisała: > Ale będziesz się bronił?, trzymam kciuki, sqh! > :) Nie-dziękuję :-) Oczywiście, że się będę bronił. Już nawet znam pytania, jakie mi zostaną zadane i odpowiedzi, jakie Szacowna Komisja spodziewa się ode mnie usłyszeć :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 13:44 kciuki będę trzymała... tak na wszelki wypadek, bo widzę, że przygotowania idą pełną parą pozdrawiam, :) Odpowiedz Link Zgłoś
pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 22.01.04, 16:51 Yeah !!! Ja też gratuluję i będę trzymał kciuki.Ale to i tak wszystko zależy od twojego przygotowania :-) ... ps. to jak będzie tym mgr. i dotego ..inż....to już nie będzie mu wypadalo pisać na forum ..heheheeh Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: witam na forum....was..:-) 23.01.04, 08:45 Wręcz przeciwnie! Pan Mgr Inż. będzie miał dużo czasu i będzie mógł do woli forumować! Zresztą, jest moderatorem, to jego obowiazek. A SQH jest obowiazkowy! Odpowiedz Link Zgłoś
pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 23.01.04, 11:30 Ale widzę że ten pan to ty z dużej litery piszesz :-) uf nie wiem jak to będzie naprawdę ,jak będziesz już po...? Sqh -a co z przyjemnościami ? Chyba nie masz samych obowiązków.? ps..nadal będę trzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 23.01.04, 12:42 wypełnanie obowiązków to największa przyjemność dla obowiążkowego człowieka.Nie mam racji, sqh? też trzymam choć sam mam sesję:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 23.01.04, 13:56 stary.prochazka napisał: > wypełnanie obowiązków to największa przyjemność dla obowiążkowego > człowieka.Nie mam racji, sqh? Kolega Moderator trafił w sedno :-))) A co będzie po obronie, to się zobaczy. Na razie żyję chwilą teraźniejszą. Dziś na przykład, korzystając ze słonecznej pogody i pożyczonej cyfrówki, dla odprężenia poszedłem sobie na spacerek i napstrykałem kilkadziesiąt zdjęć starym warszawskim kamienicom przy Mokotowskiej, Jaworzyńskiej, Polnej, Nowowiejskiej i Lekarskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: witam na forum....was..:-) 23.01.04, 15:18 No tak... wiedząc, że my kciuki trzymamy, SQH poszedł na spacer i odpuścił sobie naukę... chociaż może to i lepiej, trochę umysł odświeżyć. Do niedzieli proponuję naukę, a od poniedziałku czysty relaks. We wtorek będzie nieco stresu, ale szybko minie. Najważniejszym to być pewnym siebie i swoich mozlwości. :) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 23.01.04, 15:32 altu napisała: > Do niedzieli proponuję naukę, a od poniedziałku czysty relaks. We wtorek > będzie nieco stresu, ale szybko minie. No i pewnie dwa najbliższe dni poświęcę na przygtowanie elokwentnych i wyczerpujących odpowiedzi na takie między innymi pytania, jak: Dlaczego trimetyloglin jest przeszło trzy razu droższy od trietyloglinu? Jakie są konsekwencje cztero- i pięcioligandowego otoczenia koordynacyjnego atomu glinu? Jak można otrzymać alkohole i w jakich reakcjach wykorzystać (bardzo zyciowe)? W poniedziałek próba generalna przed Panią Promotor, a potem to już z górki. Nerwy pewnie będą i brzuch będzie mnie bolał, ale historia mojego wydziału nie notuje chyba przypadku, żeby ktoś oblał egzamin dyplomowy :-))) > Najważniejszym to być pewnym siebie i swoich mozlwości. O, czego jak czego, ale pewności siebie to mi nigdy nie brakuje :-))) *** A te dzisiejsze zdjęcia może nawet wrzucę na stronkę... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 24.01.04, 12:35 To sie nazywa organizacja pracy! ------------------------------------- wszystko dokladnie poukladane.tylko brak linka do strony .hm-tez bym pogladal twe dzielo ! Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 26.01.04, 08:45 pio-te-rek napisał: > tylko brak linka do strony .hm-tez bym pogladal > twe dzielo ! Na razie jeszcze nie miałem czasu, żeby zająć się obróbką zdjęć. W wolnej chwili wrzucę, a wtedy na pewno się pochwalę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
shpinak Re: witam na forum....was..:-) 26.01.04, 21:17 sqh napisał: >Zaatakują mnie 27 I o godz. 10:00... :-) mnie tesz jutro zaatakują tyle ze o 11:00 i nie na egzaminie a na spotkaniu w sprawie pracy; łączę się z Tobą sqh w cierpieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
cat_s Re: witam na forum....was..:-) 26.01.04, 22:40 Panowie! Mnie co prawda jutro nic nie atakuje, ale i tak łączę się z Wami w Waszym cierpieniu. Co tam zresztą "w cierpieniu" ;) To będą wszak "chwile chwały" :) Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
shpinak Re: witam na forum....was..:-) 27.01.04, 22:30 cat_s napisał: > > Trzymam kciuki trzymanie kciuków pomogło, dziekuję:) Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 03:33 hmmmmmm....czy gosć przybyły do Was z łomianek też jest witany??? special pozdrowienia dla pio- ter- ka:))) no i dla starego.prochazki, mojego Znajomego z forum Czechy, jak się okazuje: ahoj,jsem moc ráda, že Tě tady vidím, zdravím a pusu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 14:36 Ahoj, jsem tez velmi rad, prepac vsak u mojego pocitaca neni ceskeho fonta;) Aj ja nehovorim po cesky ako bym si chtial,myslim co je to vice slovencina nez cestina:-) zdravim a pozyvam k Forum Pruszków(Pruskov;-) Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 14:53 No, ja si myslim,ze Tvoja cestina je naozaj pekna, a ked bys chtel, ja mozem aj ve slovencine:) V Pruskove bohuzel nebydlim,ale ked me tak pekne pozyvate, tak obcas prijdem:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 16:40 ucim sa slovenciny a cestiny ode mojej priatelki a nejen od jej.Pokud chces, mohu pozvat tebe na nejaku stranku, kde sa vice pochapis;-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 09:02 Gratulacje dla shpinaka! Witaj w społeczności ludzi pracujących1 My, biedne żuczki, musimy się trzymać razem... Niech pańszczyzna łatwą Ci będzie! :) Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś
shpinak Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 16:37 A dziękuję, dziękuję, chociaż tak naprawdę to nie jestem do końca pewien czy to aby nie jakieś kolejne Bagno:( ---Grunt to entuzjazm dla nowego zajęcia:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: witam na forum....was..:-) 19.02.04, 16:04 Shpinaku, pochwal się, jak tam w pracy? Zadowolony jesteś? Sukcesy osiągasz? Towarzystwo jakie? i szef jaki? Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 09:25 Witam Cię. sloggi - sympatyk WKD Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 09:48 Ej, sloggi, do Łomianek wracaj:)) Czyżby początek jakiejś przyjaźni między naszymi miastami?:))) No, ale Wy macie tę wukadówkę, i śliczny park wokół szpitala, a my tylko Ł- kę, i Puszczę, ale po drugiej stronie E- 7. Pozdrawiajmy się dalej ( i gratulacje zdanego egzaminu dla sgh:)) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 12:05 toulaa napisała: > Ej, sloggi, do Łomianek wracaj:)) > Czyżby początek jakiejś przyjaźni między naszymi miastami?:))) > Kiedyś Łomianki podlegały pod Zakład Energetyczny w Pruszkowie :) > No, ale Wy macie tę wukadówkę i śliczny park wokół szpitala, a my tylko Ł- kę, i Puszczę, ale po drugiej stronie E- 7. > Zważ różnicę w zakresie leczonych chorób :P Łomianki mają nie tylko Ł-kę, ale również błękitne strzały PKS-u pedzące w kierunku Nowin i Zakroczymia. Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 12:58 sloggi napisał: >> Kiedyś Łomianki podlegały pod Zakład Energetyczny w Pruszkowie :) Ooo, a teraz pod tepsę w Ożarowie, tak? a ZE w Legionowie? Doprawdy, niezbadane są ścieżki myśli decydentów! > > > > > Zważ różnicę w zakresie leczonych chorób :P Ja myślę, że taki piękny park korzystnie wpływa na WSZYSTKIE choroby, a zwłaszcza na ból duszy. > Łomianki mają nie tylko Ł-kę, ale również błękitne strzały PKS-u pedzące w > kierunku Nowin i Zakroczymia. Łomatkobosko, nigdy czegoś takiego nie widziałam. Ale prom mamy na Białołękę, o! > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 19:39 toulaa napisała: > Pozdrawiajmy się dalej ( i gratulacje zdanego egzaminu dla sgh:)) Pozdrawiam i za gratulacje dziękuję. Informuję zarazem Szanowną Koleżankę, że ma pierwszą krechę u moderatora społecznego za przekręcenie nicka ;-) *** A Łomiankom zazdroszczę bliskości Twierdzy Modlin. Chemia chemią, ale architectura militaris jest równie pasjonująca. Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 11:49 sqh napisał: > . Informuję zarazem Szanowną Koleżankę, że > ma pierwszą krechę u moderatora społecznego za przekręcenie nicka ;-) > No, mam nadzieję zatem, że to będzie pierwsza i ostatnia krecha:) Przepraszam, ale słyszac o egzaminie, widocznie tak się zafiksowałam na to SGH. Jeśli zdradzisz, co i gdzie to było, to może się odfiksuję. Pozdrowień ciąg dalszy, szanowny sqh ( pierwsza skucha za płoty:). > *** > > A Łomiankom zazdroszczę bliskości Twierdzy Modlin. Chemia chemią, ale > architectura militaris jest równie pasjonująca. Tu się zgodzę. Et vivat urborum nostrum amicitia! > Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 12:52 toulaa napisała: > sqh napisał: > > > . Informuję zarazem Szanowną Koleżankę, że > > ma pierwszą krechę u moderatora społecznego za przekręcenie nicka ;-) > > > > > No, mam nadzieję zatem, że to będzie pierwsza i ostatnia krecha:) Przepraszam, ale za to u drugiego admina społecznego koleżanka ma zdecydowany plus nie tylko za znajomość ciekawych języków ale też za podpis, który wzbudza u niego rozmaite sentymenta:) Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 13:54 stary.prochazka napisał: > > > > ale za to u drugiego admina społecznego koleżanka ma zdecydowany plus nie tylko > > za znajomość ciekawych języków ale też za podpis, który wzbudza u niego > rozmaite sentymenta:) Ooooo, zaciekawiłeś mnie, czyżbyśmy mieli do czynienia z jakimś fanem nieco już zapomnianej zlaté Heleny Vondráčkové???:)) I, ludzie, wyrzućcie mnie już stąd, każcie do siebie wracać:) Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 14:11 Z tą krechą to oczywiście żart - popatrz sobie w stare wątki i zobacz ile tam jest moich sprostowań :-))) *** Hm, język czeski mi również nie jest obcy... I to właśnie z uwagi na wspomnianą już powyżej architecturam militarem. Choć w 1938 armia czechosłowacka jedynie się zmobilizowała, to teraz, chyba jako swoiste katharsis, przedwojenne tradycje militarne są tam bardzo żywe i szeroko propagowane. Przeto z zaprzyjaźnionych czeskich wydawnictw co jakiś czas sprowadzam kilogramy książek, głównie o budownictwie wojskowym. Czesi ze swoją pasją wychodzą poza granice własnego kraju - pierwsza szczegółowa monografia Twierdzy Kraków i Twierdzy Przemyśl ukazała się nie w Polsce, tylko właśnie w Czechach, parę lat temu... Płynnie mówić po czesku wprawdze nie potrafię, ale z książkami i słownikiem nauczyłem się z pewnością sporo. W kazdym razie zakupy zrobię, bilet kupię, zapytam na miejscu autochtona, gdzie znajdują się jakieś przedwojenne fortyfikacje... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 15:42 sqh napisał: > Z tą krechą to oczywiście żart - popatrz sobie w stare wątki i zobacz ile tam > jest moich sprostowań :-))) > > *** > > Hm, język czeski mi również nie jest obcy... > > I to właśnie z uwagi na wspomnianą już powyżej architecturam militarem. Choć w > 1938 armia czechosłowacka jedynie się zmobilizowała, to teraz, chyba jako > swoiste katharsis, przedwojenne tradycje militarne są tam bardzo żywe i szeroko > > propagowane. czytałem gdzieś niedawno (chyba na Onecie) artykuł o czeskich planach obrony z lat trzydziestych i napisano tam że w obliczu okrążenia niemal ze wszystkich stron(Polska nie była uważana za przyjazny kraj) wojsko wycofa się na teren Słowacji i stamtąd przeprowadzi kontratak. Myślę że na ich miejscu nie posunąłbym się dalej niż mobilizacja, od zajęcia Sudetenlandu ich sytuacja była beznadziejna.Mieli za to świetny przemysł zbrojeniowy, (co wykorzystali Niemcy) ale posługując się piłkarską analogią "wygrywa nie ten kto dobrze gra, ale ten kto strzela bramki" Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 15:53 toulaa napisała: > Ooooo, zaciekawiłeś mnie, czyżbyśmy mieli do czynienia z jakimś fanem nieco już > > zapomnianej zlaté Heleny Vondráčkové???:)) Z fanem to może nie ale różne wspominki z dziecięctwa mego się ozwały Sopot, pełna widownia, Hela skacze po scenie w takim niebieskim kubraczku a z tyłu napis Interwizja błyska tysiącem żarówek marki Polam Piła i to wszystko oglądane na ekranie telewizora kolorowego Rubin. "W poszukiwaniu straconego czasu" w wersji demokratyczno-ludowej jednym słowem;-) > > > I, ludzie, wyrzućcie mnie już stąd, każcie do siebie wracać:) > > Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Pro starého.procházku 29.01.04, 16:27 A może i dla innych deja vu- takie proustowskie magdalenki:)) Malovaný džbánku Noc má na kahánku Zlátne den Zvolna zlátne den Ztichly dávné zvěsti Malované štěstí Sám si je vem - jen si kousek vem Dech jabloní A léta v nich dozrává lán Zem provoní Tu zem která děti zve k veselým hrám Malovaný džbánku Duho na červánku Svítáním vítej nás Hej! Jen mi dudáčku hrej... Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: Pro starého.procházku 29.01.04, 17:42 ach jo.. nie zrozumie ten kto nie wychował się na Krtku v meste:) co te dzieci dzisiaj mają z życia, nawet defilady na Placu Czerwonym nie obejrzą Odpowiedz Link Zgłoś
smitte Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 21:59 Zawsze mnie zdumiewa jakimi pokrętnymi ścieżkami chadzają wątki na tym forum. A co by było, gdyby pio-te-rek się nie chciał przywitać? Aż strach pomyśleć. Pozdrowienia wraz z morską bryzą przesyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 30.01.04, 10:10 smitte napisała: > Zawsze mnie zdumiewa jakimi pokrętnymi ścieżkami chadzają wątki na tym forum. O, to bynajmniej nie jest pruszkowska specyfika :-) Odpowiedz Link Zgłoś
smitte Re: witam na forum....was..:-) 30.01.04, 10:43 No niby tak, ale jakoś tak tutaj zwłaszcza ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bwc Re: witam na forum....was..:-) 30.01.04, 13:49 smitte napisała: > Pozdrowienia wraz z morską bryzą przesyłam. Dziękujemy za powiew morskiego zefirka na ulicach Pruszkowa :-). Pzdrawiamy tych, którzy na nas ptrzą z "góry". Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 01.02.04, 18:49 A pamiętcie hasło: "Pruszków domaga się dostępu do morza"? Wszystko chyba na dobrej drodze :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 01.02.04, 19:04 nic wielkiego, wystarczyłoby tylko zaprowadzić żeglugę rzeczną dla barek na Utracie.Utratą do Bzury, Bzurą do Wisły i już:-) A słyszeliście o tej polskiej barce, która utknęła na łące na niemieckim brzegu Odry koło Szczecina?Stała tam przez całą zimę a szyper nie mógł jej opuścić bo zabrania mu tego prawo żeglugowe i właśnie lokalna społeczność przy pomocy odpowiednich służb ściągnęła ją z powrotem do rzeki.Mówili o tym w Trójce:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: witam na forum....was..:-) 19.02.04, 16:02 Witam "wieczorną zmianę". Niestety, do poniedziałku będzie mnie bardzo niewiele, wyjeżdżam w celach służbowych, może zahaczę o rodzinne strony - będzie więc także i rozrywka. Jak się uda zajrzę wirtualnie do Pruszkowa i do Wołomina, oczywiście. Bądźcie grzeczni i nie rozrabiajcie za bardzo! Pozdrowionka, A. Odpowiedz Link Zgłoś
pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 19.02.04, 21:07 Altu ! Bedziemy czekac. Nie bedziemy rozrabiac-przeciez jest tu gospodarz tego zakatku na ziemi.Wracaj i wpadaj do nas . Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: witam na forum....was..:-) 20.02.04, 11:34 Hejka, jednak się pojawiłam.. Jestem na straasznie nuudnej konferencji. jest przerwa i była mozlwosc podpiecia laptopa do netu. transfer jest straaznie wolny i co chwile wylogowuje. Moze wieczorem bedzie lepiej. Pozdrawiam, A. Odpowiedz Link Zgłoś
sqh Re: witam na forum....was..:-) 20.02.04, 14:37 A o czym jest konferencja? Poprosimy o relację :-) Odpowiedz Link Zgłoś
altu Re: witam na forum....was..:-) 20.02.04, 18:52 Konferencja nt zmian w prawie spolek handlowych oraz o rozwoju polskiej przedsiebiorczosci. Skonczyla sie juz jakis czas temu... Jestem juz u Rodzicow, w Cz., relaksuje sie na lonie rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś