Dodaj do ulubionych

witam na forum....was..:-)

20.01.04, 17:40
postanowilem jako pruszkowiak od urodzenia sie przywitac ...:-)\
Obserwuj wątek
    • stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 20.01.04, 19:01
      witam na forum ciebie, Pio-te-reku.Skąd taki nietypowy login?
      • pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 12:05
        Witaj stary prochazku..:-)
        login dosyć przypadkowy..ale innego nie chciało mi się wymyślać :-).Zresztą
        miałem pewne trudności z rejestracją ....hm może mało interesujący ale zgodny z
        moim profilem. :-)
        • sqh Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 12:19
          pio-te-rek napisał:

> miałem pewne trudności z rejestracją

Niech zgadnę - z powodu dwóch znaków przestankowych w loginie?

A z jakiej dzielnicy jesteś? Bo ja na przykład z Ceglanej.
          • pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 13:11
            hm... zostawmy te znaki.....:-)
            Ceglana....to te osiedle...:-)he...ja niestety w tej gorszej dzielnicy...
            Czekam aż zgadniesz..! Jutro się odezwę dziś juz nie mogę...
            Miłego dnia:-)

ps..
            oczywiście dla wszystkich forumowiczów.
            • sqh Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 19:11
              Gorsza...

Hm, jestem w kropce. Może lepiej nie będę zgadywał, bo się jeszcze ktoś
              obrazi...
              • pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 22.01.04, 16:55
                hm...
                Ale to nie ta najgorsza.....hehehehe:-)czyli to nie Tworki chociaż nic nie mam
                przeciwko samej dzielnicy i głównemu budynkowi Vis a Vis stacji Ekd
    • sqh Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 10:20
      Witam również i zapraszam :-)

Moderatorzy społeczni, jak widać, świecą przykładem :-)))
      • altu Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 10:35
        Witam serdecznie!
        Jako asystentka moderatorów społecznych (samozwańcza.. he he) zapraszam również
        do częstszych bytności na Forum Pruszków :)

==
        Ale będziesz się bronił?, trzymam kciuki, sqh!
        :)
        • pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 12:10
          witam altu..:-)

hm...jeśli mnie tu nie zjecie...a komputer nie wysiądzie postaram się
          jakoś ...bronić ....:-)
          ale proszę nie atakujcie mnie grupowo....na raz..:-)
          • altu Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 13:47
            He he...
            Bronić się będzie nasz moderator, SQH...
            Już od środy w przyszłym tygodniu nie będzie można do niego inaczej, niż "Panie
            Magistrze" mówić...

TO forum, wbrew przesłankom, jest bardzo spokojne, nikt nikogo nie atakuje, a
            wręcz przeciwnie. Chyba darzymy się sympatią...
            Pozdrawiam serdecznie,
            A.
            • sqh Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 19:07
              altu napisała:

> Już od środy w przyszłym tygodniu nie będzie można do niego inaczej,
              > niż "Panie Magistrze" mówić...

Nie żadne tam "panie magistrze", tylko "PANIE MAGISTRZE INZYNIERZE"!!! :-)
              • altu Re: witam na forum....was..:-) 22.01.04, 12:11

No to już poważny kaliber!

• sqh Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 12:24
          altu napisała:

> Ale będziesz się bronił?, trzymam kciuki, sqh!
          > :)

Nie-dziękuję :-) Oczywiście, że się będę bronił. Już nawet znam pytania, jakie
          mi zostaną zadane i odpowiedzi, jakie Szacowna Komisja spodziewa się ode mnie
          usłyszeć :-)
          • altu Re: witam na forum....was..:-) 21.01.04, 13:44

kciuki będę trzymała...
            tak na wszelki wypadek, bo widzę, że przygotowania idą pełną parą
            pozdrawiam, :)
            • pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 22.01.04, 16:51
              Yeah !!!
              Ja też gratuluję i będę trzymał kciuki.Ale to i tak wszystko zależy od twojego
              przygotowania :-) ...

ps.
              to jak będzie tym mgr. i dotego ..inż....to już nie będzie mu wypadalo pisać
              na forum ..heheheeh
              • altu Re: witam na forum....was..:-) 23.01.04, 08:45

Wręcz przeciwnie!
                Pan Mgr Inż. będzie miał dużo czasu i będzie mógł do woli forumować!
                Zresztą, jest moderatorem, to jego obowiazek. A SQH jest obowiazkowy!
                • pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 23.01.04, 11:30
                  Ale widzę że ten pan to ty z dużej litery piszesz :-)
                  uf nie wiem jak to będzie naprawdę ,jak będziesz już po...?
                  Sqh -a co z przyjemnościami ? Chyba nie masz samych obowiązków.?
                  ps..nadal będę trzymał.
                  • stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 23.01.04, 12:42
                    wypełnanie obowiązków to największa przyjemność dla obowiążkowego człowieka.Nie
                    mam racji, sqh?

też trzymam choć sam mam sesję:)
                    • sqh Re: witam na forum....was..:-) 23.01.04, 13:56
                      stary.prochazka napisał:

> wypełnanie obowiązków to największa przyjemność dla obowiążkowego
                      > człowieka.Nie mam racji, sqh?

Kolega Moderator trafił w sedno :-)))

A co będzie po obronie, to się zobaczy. Na razie żyję chwilą teraźniejszą. Dziś
                      na przykład, korzystając ze słonecznej pogody i pożyczonej cyfrówki, dla
                      odprężenia poszedłem sobie na spacerek i napstrykałem kilkadziesiąt zdjęć
                      starym warszawskim kamienicom przy Mokotowskiej, Jaworzyńskiej, Polnej,
                      Nowowiejskiej i Lekarskiej.
                      • altu Re: witam na forum....was..:-) 23.01.04, 15:18
                        No tak... wiedząc, że my kciuki trzymamy, SQH poszedł na spacer i odpuścił
                        sobie naukę... chociaż może to i lepiej, trochę umysł odświeżyć.
                        Do niedzieli proponuję naukę, a od poniedziałku czysty relaks. We wtorek będzie
                        nieco stresu, ale szybko minie. Najważniejszym to być pewnym siebie i swoich
                        mozlwości.
                        • sqh Re: witam na forum....was..:-) 23.01.04, 15:32
                          altu napisała:

> Do niedzieli proponuję naukę, a od poniedziałku czysty relaks. We wtorek
                          > będzie nieco stresu, ale szybko minie.

No i pewnie dwa najbliższe dni poświęcę na przygtowanie elokwentnych i
                          wyczerpujących odpowiedzi na takie między innymi pytania, jak: Dlaczego
                          trimetyloglin jest przeszło trzy razu droższy od trietyloglinu? Jakie są
                          konsekwencje cztero- i pięcioligandowego otoczenia koordynacyjnego atomu glinu?
                          Jak można otrzymać alkohole i w jakich reakcjach wykorzystać (bardzo zyciowe)?

W poniedziałek próba generalna przed Panią Promotor, a potem to już z górki.
                          Nerwy pewnie będą i brzuch będzie mnie bolał, ale historia mojego wydziału nie
                          notuje chyba przypadku, żeby ktoś oblał egzamin dyplomowy :-)))

> Najważniejszym to być pewnym siebie i swoich mozlwości.

O, czego jak czego, ale pewności siebie to mi nigdy nie brakuje :-)))

A te dzisiejsze zdjęcia może nawet wrzucę na stronkę... :-)
                          • pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 24.01.04, 12:35
                            To sie nazywa organizacja pracy!
                            -------------------------------------

wszystko dokladnie poukladane.tylko brak linka do strony .hm-tez bym pogladal
                            twe dzielo !
                            • sqh Re: witam na forum....was..:-) 26.01.04, 08:45
                              pio-te-rek napisał:

> tylko brak linka do strony .hm-tez bym pogladal
                              > twe dzielo !

Na razie jeszcze nie miałem czasu, żeby zająć się obróbką zdjęć. W wolnej
                              chwili wrzucę, a wtedy na pewno się pochwalę :-)
                              • shpinak Re: witam na forum....was..:-) 26.01.04, 21:17
                                sqh napisał:

>Zaatakują mnie 27 I o godz. 10:00... :-)

mnie tesz jutro zaatakują tyle ze o 11:00 i nie na egzaminie a na spotkaniu w
                                sprawie pracy; łączę się z Tobą sqh w cierpieniu...
                                • cat_s Re: witam na forum....was..:-) 26.01.04, 22:40
                                  Panowie!
                                  Mnie co prawda jutro nic nie atakuje, ale i tak łączę się z Wami w Waszym
                                  cierpieniu.
                                  Co tam zresztą "w cierpieniu" ;)
                                  To będą wszak "chwile chwały" :)

Trzymam kciuki
                                  • shpinak Re: witam na forum....was..:-) 27.01.04, 22:30
                                    cat_s napisał:

>
                                    > Trzymam kciuki

trzymanie kciuków pomogło, dziekuję:)
                                    • toulaa Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 03:33
                                      hmmmmmm....czy gosć przybyły do Was z łomianek też jest witany???

special pozdrowienia dla pio- ter- ka:)))

no i dla starego.prochazki, mojego Znajomego z forum Czechy, jak się okazuje:

ahoj,jsem moc ráda, že Tě tady vidím, zdravím a pusu:))
                                      • altu Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 09:19
                                        Witam w Pruszkowie!
                                      • stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 14:36
                                        Ahoj, jsem tez velmi rad, prepac vsak u mojego pocitaca neni ceskeho fonta;)
                                        Aj ja nehovorim po cesky ako bym si chtial,myslim co je to vice slovencina nez
                                        cestina:-)
                                        zdravim a pozyvam k Forum Pruszków(Pruskov;-)
                                        • toulaa Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 14:53
                                          No, ja si myslim,ze Tvoja cestina je naozaj pekna, a ked bys chtel, ja mozem aj
                                          ve slovencine:)

V Pruskove bohuzel nebydlim,ale ked me tak pekne pozyvate, tak obcas prijdem:)
                                          • stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 16:40
                                            ucim sa slovenciny a cestiny ode mojej priatelki a nejen od jej.Pokud chces,
                                            mohu pozvat tebe na nejaku stranku, kde sa vice pochapis;-)
                                    • altu Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 09:02
                                      Gratulacje dla shpinaka!
                                      Witaj w społeczności ludzi pracujących1
                                      My, biedne żuczki, musimy się trzymać razem...
                                      Niech pańszczyzna łatwą Ci będzie!
                                      Pozdrawiam,
                                      A.
                                      • shpinak Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 16:37
                                        A dziękuję, dziękuję, chociaż tak naprawdę to nie jestem do końca pewien czy to
                                        aby nie jakieś kolejne Bagno:(
                                        ---Grunt to entuzjazm dla nowego zajęcia:):):)
                                        • altu Re: witam na forum....was..:-) 19.02.04, 16:04
                                          Shpinaku, pochwal się, jak tam w pracy?
                                          Zadowolony jesteś? Sukcesy osiągasz?
                                          Towarzystwo jakie? i szef jaki?
    • sloggi Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 09:25
      Witam Cię.
      sloggi - sympatyk WKD
      • toulaa Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 09:48
        Ej, sloggi, do Łomianek wracaj:))

Czyżby początek jakiejś przyjaźni między naszymi miastami?:)))

No, ale Wy macie tę wukadówkę, i śliczny park wokół szpitala, a my tylko Ł- kę,
        i Puszczę, ale po drugiej stronie E- 7.

Pozdrawiajmy się dalej ( i gratulacje zdanego egzaminu dla sgh:))
        • sloggi Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 12:05
          toulaa napisała:

> Ej, sloggi, do Łomianek wracaj:))
          > Czyżby początek jakiejś przyjaźni między naszymi miastami?:)))
          >
          Kiedyś Łomianki podlegały pod Zakład Energetyczny w Pruszkowie :)

> No, ale Wy macie tę wukadówkę i śliczny park wokół szpitala, a my tylko Ł-
          kę, i Puszczę, ale po drugiej stronie E- 7.
          >
          Zważ różnicę w zakresie leczonych chorób :P
          Łomianki mają nie tylko Ł-kę, ale również błękitne strzały PKS-u pedzące w
          kierunku Nowin i Zakroczymia.
          • toulaa Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 12:58
            sloggi napisał:

>> Kiedyś Łomianki podlegały pod Zakład Energetyczny w Pruszkowie :)

Ooo, a teraz pod tepsę w Ożarowie, tak? a ZE w Legionowie? Doprawdy, niezbadane
            są ścieżki myśli decydentów!
            >
            >
            > >
            > Zważ różnicę w zakresie leczonych chorób :P

Ja myślę, że taki piękny park korzystnie wpływa na WSZYSTKIE choroby, a
            zwłaszcza na ból duszy.

> Łomianki mają nie tylko Ł-kę, ale również błękitne strzały PKS-u pedzące w
            > kierunku Nowin i Zakroczymia.

Łomatkobosko, nigdy czegoś takiego nie widziałam. Ale prom mamy na Białołękę, o!

>
            >
            >
            >
        • sqh Re: witam na forum....was..:-) 28.01.04, 19:39
          toulaa napisała:

> Pozdrawiajmy się dalej ( i gratulacje zdanego egzaminu dla sgh:))

Pozdrawiam i za gratulacje dziękuję. Informuję zarazem Szanowną Koleżankę, że
          ma pierwszą krechę u moderatora społecznego za przekręcenie nicka ;-)

A Łomiankom zazdroszczę bliskości Twierdzy Modlin. Chemia chemią, ale
          architectura militaris jest równie pasjonująca.
          • toulaa Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 11:49
            sqh napisał:

> . Informuję zarazem Szanowną Koleżankę, że
            > ma pierwszą krechę u moderatora społecznego za przekręcenie nicka ;-)
            >

No, mam nadzieję zatem, że to będzie pierwsza i ostatnia krecha:) Przepraszam,
            ale słyszac o egzaminie, widocznie tak się zafiksowałam na to SGH. Jeśli
            zdradzisz, co i gdzie to było, to może się odfiksuję.
            Pozdrowień ciąg dalszy, szanowny sqh ( pierwsza skucha za płoty:).

> ***
            >
            > A Łomiankom zazdroszczę bliskości Twierdzy Modlin. Chemia chemią, ale
            > architectura militaris jest równie pasjonująca.

Tu się zgodzę. Et vivat urborum nostrum amicitia!

>
            • stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 12:52
              toulaa napisała:

> sqh napisał:
              >
              > > . Informuję zarazem Szanowną Koleżankę, że
              > > ma pierwszą krechę u moderatora społecznego za przekręcenie nicka ;-)
              > >
              >
              >
              > No, mam nadzieję zatem, że to będzie pierwsza i ostatnia krecha:)
              Przepraszam,

ale za to u drugiego admina społecznego koleżanka ma zdecydowany plus nie tylko
              za znajomość ciekawych języków ale też za podpis, który wzbudza u niego
              rozmaite sentymenta:)
              • toulaa Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 13:54
                stary.prochazka napisał:

>
                > >
                > ale za to u drugiego admina społecznego koleżanka ma zdecydowany plus nie
                tylko
                >
                > za znajomość ciekawych języków ale też za podpis, który wzbudza u niego
                > rozmaite sentymenta:)

Ooooo, zaciekawiłeś mnie, czyżbyśmy mieli do czynienia z jakimś fanem nieco już
                zapomnianej zlaté Heleny Vondráčkové???:))

I, ludzie, wyrzućcie mnie już stąd, każcie do siebie wracać:)
                • sqh Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 14:11
                  Z tą krechą to oczywiście żart - popatrz sobie w stare wątki i zobacz ile tam
                  jest moich sprostowań :-)))

Hm, język czeski mi również nie jest obcy...

I to właśnie z uwagi na wspomnianą już powyżej architecturam militarem. Choć w
                  1938 armia czechosłowacka jedynie się zmobilizowała, to teraz, chyba jako
                  swoiste katharsis, przedwojenne tradycje militarne są tam bardzo żywe i szeroko
                  propagowane. Przeto z zaprzyjaźnionych czeskich wydawnictw co jakiś czas
                  sprowadzam kilogramy książek, głównie o budownictwie wojskowym. Czesi ze swoją
                  pasją wychodzą poza granice własnego kraju - pierwsza szczegółowa monografia
                  Twierdzy Kraków i Twierdzy Przemyśl ukazała się nie w Polsce, tylko właśnie w
                  Czechach, parę lat temu...

Płynnie mówić po czesku wprawdze nie potrafię, ale z książkami i słownikiem
                  nauczyłem się z pewnością sporo. W kazdym razie zakupy zrobię, bilet kupię,
                  zapytam na miejscu autochtona, gdzie znajdują się jakieś przedwojenne
                  fortyfikacje...
                  • stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 15:42
                    sqh napisał:

> Z tą krechą to oczywiście żart - popatrz sobie w stare wątki i zobacz ile tam
                    > jest moich sprostowań :-)))
                    >
                    > ***
                    >
                    > Hm, język czeski mi również nie jest obcy...
                    >
                    > I to właśnie z uwagi na wspomnianą już powyżej architecturam militarem. Choć
                    w
                    > 1938 armia czechosłowacka jedynie się zmobilizowała, to teraz, chyba jako
                    > swoiste katharsis, przedwojenne tradycje militarne są tam bardzo żywe i
                    szeroko
                    >
                    > propagowane.

czytałem gdzieś niedawno (chyba na Onecie) artykuł o czeskich planach obrony z
                    lat trzydziestych i napisano tam że w obliczu okrążenia niemal ze wszystkich
                    stron(Polska nie była uważana za przyjazny kraj) wojsko wycofa się na teren
                    Słowacji i stamtąd przeprowadzi kontratak.
                    Myślę że na ich miejscu nie posunąłbym się dalej niż mobilizacja, od zajęcia
                    Sudetenlandu ich sytuacja była beznadziejna.Mieli za to świetny przemysł
                    zbrojeniowy, (co wykorzystali Niemcy) ale posługując się piłkarską
                    analogią "wygrywa nie ten kto dobrze gra, ale ten kto strzela bramki"
                • stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 15:53
                  toulaa napisała:

> Ooooo, zaciekawiłeś mnie, czyżbyśmy mieli do czynienia z jakimś fanem nieco
                  już
                  >
                  > zapomnianej zlaté Heleny Vondráčkové???:))

Z fanem to może nie ale różne wspominki z dziecięctwa mego się ozwały
                  Sopot, pełna widownia, Hela skacze po scenie w takim niebieskim kubraczku a z
                  tyłu napis Interwizja błyska tysiącem żarówek marki Polam Piła i to wszystko
                  oglądane na ekranie telewizora kolorowego Rubin.
                  "W poszukiwaniu straconego czasu" w wersji demokratyczno-ludowej jednym
                  słowem;-)
                  >
                  >
                  > I, ludzie, wyrzućcie mnie już stąd, każcie do siebie wracać:)
                  >
                  >
                  • toulaa Pro starého.procházku 29.01.04, 16:27
                    A może i dla innych deja vu- takie proustowskie magdalenki:))

Malovaný džbánku
                    Noc má na kahánku
                    Zlátne den
                    Zvolna zlátne den
                    Ztichly dávné zvěsti
                    Malované štěstí
                    Sám si je vem - jen si kousek vem

Dech jabloní
                    A léta v nich dozrává lán
                    Zem provoní
                    Tu zem která děti zve k veselým hrám
                    Malovaný džbánku
                    Duho na červánku
                    Svítáním vítej nás

Hej! Jen mi dudáčku hrej...
                    • stary.prochazka Re: Pro starého.procházku 29.01.04, 17:42
                      ach jo..
                      nie zrozumie ten kto nie wychował się na Krtku v meste:)
                      co te dzieci dzisiaj mają z życia, nawet defilady na Placu Czerwonym nie obejrzą
    • smitte Re: witam na forum....was..:-) 29.01.04, 21:59
      Zawsze mnie zdumiewa jakimi pokrętnymi ścieżkami chadzają wątki na tym forum.
      A co by było, gdyby pio-te-rek się nie chciał przywitać? Aż strach pomyśleć.
      Pozdrowienia wraz z morską bryzą przesyłam.
      • sqh Re: witam na forum....was..:-) 30.01.04, 10:10
        smitte napisała:

> Zawsze mnie zdumiewa jakimi pokrętnymi ścieżkami chadzają wątki na tym forum.

O, to bynajmniej nie jest pruszkowska specyfika :-)
        • smitte Re: witam na forum....was..:-) 30.01.04, 10:43
          No niby tak, ale jakoś tak tutaj zwłaszcza ;-))))
      • bwc Re: witam na forum....was..:-) 30.01.04, 13:49
        smitte napisała:

> Pozdrowienia wraz z morską bryzą przesyłam.

Dziękujemy za powiew morskiego zefirka na ulicach Pruszkowa :-).
        Pzdrawiamy tych, którzy na nas ptrzą z "góry".
        • sqh Re: witam na forum....was..:-) 01.02.04, 18:49
          A pamiętcie hasło: "Pruszków domaga się dostępu do morza"? Wszystko chyba na
          dobrej drodze :-)))
          • stary.prochazka Re: witam na forum....was..:-) 01.02.04, 19:04
            nic wielkiego, wystarczyłoby tylko zaprowadzić żeglugę rzeczną dla barek na
            Utracie.Utratą do Bzury, Bzurą do Wisły i już:-)
            A słyszeliście o tej polskiej barce, która utknęła na łące na niemieckim brzegu
            Odry koło Szczecina?Stała tam przez całą zimę a szyper nie mógł jej opuścić bo
            zabrania mu tego prawo żeglugowe i właśnie lokalna społeczność przy pomocy
            odpowiednich służb ściągnęła ją z powrotem do rzeki.Mówili o tym w Trójce:)

Pozdrawiam
    • altu Re: witam na forum....was..:-) 19.02.04, 16:02
      Witam "wieczorną zmianę".
      Niestety, do poniedziałku będzie mnie bardzo niewiele, wyjeżdżam w celach
      służbowych, może zahaczę o rodzinne strony - będzie więc także i rozrywka.
      Jak się uda zajrzę wirtualnie do Pruszkowa i do Wołomina, oczywiście.
      Bądźcie grzeczni i nie rozrabiajcie za bardzo!
      Pozdrowionka,
      A.
    • pio-te-rek Re: witam na forum....was..:-) 19.02.04, 21:07
      Altu !
      Bedziemy czekac. Nie bedziemy rozrabiac-przeciez jest tu gospodarz tego zakatku
      na ziemi.Wracaj i wpadaj do nas .
      • altu Re: witam na forum....was..:-) 20.02.04, 11:34
        Hejka, jednak się pojawiłam..
        Jestem na straasznie nuudnej konferencji.
        jest przerwa i była mozlwosc podpiecia laptopa do netu.
        transfer jest straaznie wolny i co chwile wylogowuje.
        Moze wieczorem bedzie lepiej.
        Pozdrawiam,
        A.
        • sqh Re: witam na forum....was..:-) 20.02.04, 14:37
          A o czym jest konferencja? Poprosimy o relację :-)
          • altu Re: witam na forum....was..:-) 20.02.04, 18:52
            Konferencja nt zmian w prawie spolek handlowych oraz o rozwoju polskiej
            przedsiebiorczosci.
            Skonczyla sie juz jakis czas temu...
            Jestem juz u Rodzicow, w Cz., relaksuje sie na lonie rodziny...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka