Dodaj do ulubionych

I mamy 2010 rok

01.01.10, 00:24
czy będzie lepszy?
Obserwuj wątek
    • cezariano Re: I mamy 2010 rok 01.01.10, 00:41
      Życzę, żeby dla nas wszystkich był lepszy :)
    • leo48 Re: I mamy 2010 rok 01.01.10, 01:51
      wfe416n napisał:

czy będzie lepszy?

To ja zapytam :
      A robi nam łaskę ?
    • sqh Re: I mamy 2010 rok 01.01.10, 01:53
      wfe416n napisał:

> czy będzie lepszy?

A czy poprzedni to jakoś strasznie zły był...? :-)
      • leo48 Re: I mamy 2010 rok 01.01.10, 02:02
        Może i nie był zły (ja nie narzekam) ale jeśli chcemy postępu to wiadomo, że
        oczekujemy, iż ten będzie lepszy. I będzie. Ale tego nie załatwi żaden św
        Mikołaj. Rok będzie na tyle lepszy, na ile sami będziemy zdeterminowani by tego
        dokonać.
        • etzel Re: I mamy 2010 rok 03.01.10, 14:09
          > jeśli chcemy postępu to wiadomo, że oczekujemy, iż ten będzie lepszy

Niby tak, ale postęp lub zastój w naszym życiu powoduje, że jedno tracimy, a drugie zyskujemy. Nigdy nie było inaczej. Dotyczy to tak kobiet jak mężczyzn.

------
          OT: 0010 = 2
    • vittorino1 Re: I mamy 2010 rok 01.01.10, 12:32
      lepszy z cenzurą na forum...
      kolejny wpis z dnia wczorajszego usunięty...
      wszystkiego dobrego w Nowym Roku Panowie Moderatorzy.
      • zwierz.alpuhary Re: I mamy 2010 rok 01.01.10, 12:58
        > kolejny wpis z dnia wczorajszego usunięty...

jego autor sam się o to prosił. Proszę prowadzić swoją kampanię wyborczą gdzie
        indziej.
        • mysza63 Re: I mamy 2010 rok 01.01.10, 16:38
          Wfe wielki optymista z ciebie!!!!
      • leo48 Re: I mamy 2010 rok 03.01.10, 18:09

-vittorino1 napisała:

lepszy z cenzurą na forum...
        kolejny wpis z dnia wczorajszego usunięty.

Zdążyłem ten wpis przeczytać zanim go usunięto. Przyznam Ci,ze pytania jakie tam
        postawiłeś mogły być raczej zachętą do osobistych refleksji niż zaczynem do
        dyskusji. Pewnie admini nie znaleźliby podstaw do cięcia, gdybyś treścią podpisu
        nie nadał temu postowi charakteru wyborczego. Sam już kiedyś Ci na to zwróciłem
        uwagę.

Niedługo jednak zacznie się tutaj taki ruch w wyborczym biznesie i takie treści
        będą masowo przemycane, że na tak drobne aluzje nikt nie zareaguje.

Ze swej strony ja bym wyraził życzenie, by forum doczekało się rzetelniejszej
        pracy adminów a szczególnie zachowania neutralności i zaprzestania używania
        podwójnych nicków, w czym celuje zwłaszcza jeden usiłując w ten sposób
        zakamuflować swą rolę admina-trolla w niektórych sporach. Za to ktoś, kto chcąc
        mi np anonimowo ubliżyć, tworzy sobie tchórzliwie fikcyjne konto "ludwikdorn",
        przechodzi przez adminowskie czujne sito niezauwaźony. A może to też kolejny
        nick kogoś z adminów ?
        • sqh Re: I mamy 2010 rok 03.01.10, 21:27
          leo48 napisał:

> Niedługo jednak zacznie się tutaj taki ruch w wyborczym biznesie
          > i takie treści będą masowo przemycane, że na tak drobne aluzje
          > nikt nie zareaguje.

Osobiście zaręczam, że będę reagował na każdą dostrzeżoną aluzję wyborczą. Link
          do blogu taką aluzją jest. Moim przynajmniej zdaniem, bo zdaniem autora -
          oczywiście nie. Zawczasu mogę więc też przypomnieć wszystkim tegorocznym
          "pokrzywdzonym i rozżalonym" adres odwoławczy: forum@agora.pl

> Ze swej strony ja bym wyraził życzenie, by forum doczekało się
          > rzetelniejszej pracy adminów a szczególnie zachowania
          > neutralności i zaprzestania używania podwójnych nicków, w czym
          > celuje zwłaszcza jeden usiłując w ten sposób zakamuflować swą
          > rolę admina-trolla w niektórych sporach.

Kiedy ja, jako admin, oskarżam kogoś publicznie o niecne praktyki na Forum,
          przygotowuję starannie na tę okoliczność uzasadnienie oskarżenia. I jak dotąd,
          tylko raz okazało się ono błędne - za co również publicznie przeprosiłem, nie
          zamiatając niczego pod dywan.

Prosiłbym Cię więc o wskazanie palcem, kogo z naszej czwórki oskarżasz o
          nierzetelność czy stronniczość w sporach - i przedstawienie stosownych dowodów.
          W przeciwnym razie, zaprzestań jątrzenia i tropienia spisku.

> Za to ktoś, kto chcąc mi np anonimowo ubliżyć, tworzy sobie
          > tchórzliwie fikcyjne konto "ludwikdorn",
          > przechodzi przez adminowskie czujne sito niezauwaźony.

Wskaż, proszę, który jeszcze, ubliżający Tobie post autorstwa nicka "ludwikdorn"
          pozostał niezauważony.

Bo według wyszukiwarki, w chwili obecnej nick "ludwikdorn" jest autorem tylko
          jednego (zarchiwizowanego i niekontrowersyjnego) wpisu na naszym Forum, gdyż
          drugi został przeze mnie osobiście skasowany, gdy tylko go zauważyłem. I stało
          się to następnego dnia po jego pojawieniu się, czyli 15 grudnia.

Podtrzymuję przy tym moje zdanie, że o ile wielonickowość jest na Forum
          dozwolona (zabronione jest tylko napędzanie dyskusji przez rozmowy samemu ze
          sobą), o tyle jest raczej nieetyczna. Jednak za samo używanie wielu nicków nie
          mamy prawa nikogo wyciąć. Trzeba się w tym celu bardziej "zasłużyć".
          • leo48 Re: I mamy 2010 rok 03.01.10, 22:05
            To było jedynie moje skromne życzenie a nie asumpt do kolejnego wyciągania i
            analizowania wpisów z archiwum. Zwracam tylko uwagę, że jeden z adminów już
            parokrotnie bez zaczepki z mojej strony wtrącał się do dyskusji z wyraźnym
            ustawieniem po stronie mojego oponenta. Kiedy przypadkiem jako "z-a" nie
            uzyskiwał wsparcia ze strony jakiegoś usłużnego forumowicza (oni też nie zawsze
            są na dyżurze), typowo trollowskim ruchem wrzucał na forum jako "f" wpis w
            rodzaju, że oto on jest kolejnym dostrzegającym, iż jedynie ja roszczę sobie
            prawo do posiadania racji itp. Czy to wg Ciebie nie jest jątrzenie ? Potrafił
            też jako "f" naiwnie sądząc, że nie jest rozpoznany zwracać się do mnie mailem.

Sqh, sam też nie jesteś ok bo dopiero co przyznałeś się parę dni temu, że jako
            admini stosujecie podwójne nicki. Podwójna moralność ? Inne masz zdanie jako
            admin a inne prywatnie ? I piszesz też że dwunikowość nie jest zabroniona ale
            nieetyczna. Czyżby Wasz czerwono pisany wyróżnik nie wystarczał do oddzielenia
            poglądów prywatnych od służbowych ?

Wcale nie chcę odpowiedzi na te pytania bo są typowo retoryczne. Dobrze byłoby
            jednak, żeby w nagłówku forum przy każdym z adminów podać w nawiasie, pod jakim
            nickiem ukrywa swą drugą twarz. To jest moja prośba o uczciwość.

Pozdrawiam i więcej otwarcia życzę.

PS - A czy raczyłeś skorzystać z mojej wskazówki, żby w gronie z tamtej piwnej
            eskapady dowiedzieć się kto i po co łazi za mną po forum i jątzry, żeby można
            było mnie sprowokować i mi jątrzenie zarzucić ? Nie było Was tam dużo...
            • sqh Re: I mamy 2010 rok 03.01.10, 23:02
              leo48 napisał:

> To było jedynie moje skromne życzenie a nie asumpt do kolejnego
              > wyciągania i analizowania wpisów z archiwum

Ja to odebrałem jako bezpodstawny zarzut wobec pracy mojej i kolegów. Stąd moje pytania, zamieszczone w poprzednim poście.

Do dalszej części Twojej wypowiedzi na razie się nie odniosę, bo muszę się wczytać w stare wątki, a zwłaszcza zidentyfikować nick "f", bo nie wszystkie dyskusje na naszym Forum interesują mnie treściowo i z pamięci nie odtworzę, z kim kiedy i o czym rozmawiałeś.

> Sqh, sam też nie jesteś ok bo dopiero co przyznałeś się parę dni
              > temu, że jako admini stosujecie podwójne nicki.

Nie uważam, żebym nie był OK. Uważam zaś, że wyczytujesz z moich słów to, co chcesz wyczytać. Bo zakładam, że chodzi Ci o ten passus: Często na gazetowym Forum admini mają w ogóle inne nicki do rozmów służbowych, a inne do pozostałych.

Nigdzie tam jednak nie wskazałem na nasze Forum, jako to, na którym admini używają podwójnych nicków. "Pruszków" jest bowiem jednym z tysięcy forów gazetowych i na nim świat się nie kończy. I ta wielonickowość adminów z reguły nie jest nigdzie ukrywana, co pozwoliło mi sformułować powyższe stwierdzenie.

> Podwójna moralność ? Inne masz zdanie jako admin a inne prywatnie ?

Napisałem też: Ja osobiście nie mam jednak nic przeciwko utożsamianiu mnie z tym "złym czerwonym". Być może nie wyraziłem się dość jasno, ale miałem na myśli, że zarówno poglądy służbowe, jak i prywatne wyrażam pod tym samym nickiem i za te poglądy biorę pełną odpowiedzialność. Jeśli ktoś ma mi coś do zarzucenia w dyskusji, czy to służbowej, czy prywatnej, może liczyć z mojej strony na rzeczową rozmowę z moim jedynym nickiem, a przy tym - bez wulgaryzmów, wyzwisk, wykrzykników i wielkich liter. Co najwyżej z ironią, bo taka już moja natura.

Śmiem twierdzić, że pozostała trójka mogłaby się również pod takim oświadczeniem podpisać. O ile mi wiadomo - jedyny z nas, który posiada dwa nicki, to zwierz.alpuhary, który posługuje się również nickiem stary.prochazka - czego bynajmniej nie zamierzał ukrywać:

miniurl.pl/53692
              Oczywiście, niewykluczone, że są wśród naszej czwórki psychopaci o rozdwojonej jaźni, ale ja w tej chwili mogę ręczyć słowem honoru, że o takim fakcie nie wiem, a i zachowanie kolegów w realu nie dawało mi nigdy podstawy do takich podejrzeń. Gdyby taka sprawa była mi zaś wiadoma, na pewno spotkałaby się z moim potępieniem.

> PS - A czy raczyłeś skorzystać z mojej wskazówki, żby w gronie z
              > tamtej piwnej eskapady dowiedzieć się kto i po co łazi za mną po
              > forum i jątzry, żeby można było mnie sprowokować i mi jątrzenie
              > zarzucić ? Nie było Was tam dużo...

Nie skorzystałem, gdyż - możesz mi wierzyć lub nie - spotkania te nie są przedłużeniem dyskusji forumowych. Można na nich na przykład rozegrać partyjkę "Fasolek" albo "Carcassonne", tudzież pochwalić się zdjęciami z wyjazdów czy wycieczek, albo nowymi pruszkowianami, nabytymi na aukcjach lub w antykwariatach. Innymi słowy - są to spotkania ludzi, którzy przed laty zawiązali przyjaźnie w necie, ale nie wystarczają im one i chcą je utrwalać także w realu, metodami, nieosiągalnymi w necie. Naprawdę - na spotkaniu takim realizujemy sprawy bardziej ciekawe, niż przeglądanie teczek osobowych użytkowników Forum.

Sprawę zaś omówiłem z paroma osobami mailowo i liczę, że udało mi się coś wskórać. Choć oczywiście, subiektywne jest odczucie, co jest już prowokacją, a co tylko stylem wypowiedzi.
              • leo48 Re: I mamy 2010 rok 03.01.10, 23:32
                Wskazując na "piwne grono" nie sugerowałem byś coś przy browarku wyjaśniał a
                tylko zawęziłem krąg osób, wśród których ktoś mnie szczególnie uwielbia i lubi
                mi towarzyszyć na forum.

A co do reszty to możesz wyjaśniać lub nie ale wcale mi na tym nie zależy bo sam
                nie mam zamiaru gmerać w starych wątkach i licytować się cytatami, co zdaje się
                być ulubionym zajęciem adminów (ja też jak i Ty lubię ironię). Okazuje się
                jednak, że mogą być nie tylko dwu- ale i trójnikowcy. Temu, którego miałem na
                myśli dałem niedawno jasno do zrozumienia, czego sobie z jego strony nie życzę i
                on nie zaprzeczył a jedynie odpowiedział emotikonowym uśmieszkiem, co przyjąłem
                jako oczywiste potwierdzenie.

Być może po tej naszej wymianie zdań paru innym osobom uda się zrozumieć jakieś
                dziwne sprawy z przeszłości.

Spisków zaś nie tropię tylko że Ty nie wszystko możesz wyłapać bo pewne
                zależności "interpersonalne" zanikają w jednym wątku by za moment wyjść w innym.
                To jednak jest z reguły czytelne tylko dla osób bezpośrednio zainteresowanych.

Powtarzam - nie prosiłem o żadne wyjaśnienia a jedynie o zaprzestanie
                nieetycznych praktyk. I tę prośbę ponawiam a w dalszej dyskusji na ten temat
                jakoś się nie widzę.

PS - nie zapominaj że prócz odrębnego nicka na siebie można mieć "słupa"
                • zwierz.alpuhary Re: I mamy 2010 rok 04.01.10, 09:03
                  Temu, którego miałem na
                  > myśli dałem niedawno jasno do zrozumienia, czego sobie z jego strony nie życzę
                  > i
                  > on nie zaprzeczył a jedynie odpowiedział emotikonowym uśmieszkiem, co przyjąłem
                  > jako oczywiste potwierdzenie.

:-))))
                  teraz też to przyjmujesz jako oczywiste potwierdzenie? Czy jednak bierzesz pod uwagę, że możesz być dla kogoś śmieszny? Bo dla mnie właśnie jesteś masakrycznie śmieszny ze swoim wyolbrzymionym poczuciem własnego znaczenia, z tym, że ktoś się na ciebie uwziął. Przypominasz mi dosłownie tego kasjera z piosenki Młynarskiego.
                  Nie zamierzam na ten temat dyskutować ani udowadniać że nie jestem wielbłądem. Już dawno temu przekonałem się, że dyskutowanie z tobą nie ma sensu i nie warto na to tracić czasu. Mam tylko dwie rzeczy do powiedzenia. Po pierwsze, na tym forum nie posługuję się żadnym innym nickiem, mniej więcej z tych samych powodów, co sqh. Po drugie - nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek napisał do ciebie jakiegokolwiek maila, ani z tego, ani z jakiegokolwiek innego adresu.
                  Sqh - prawdopodobnie chodzi mu o fusha. Fush miał nieszczęście włączyć się do dyskusji w tym wątku, który bardzo dobrze pamiętam, bo od niego wszystko się zaczęło.
                  (celowo piszę to wszystko bez czerwonego koloru, bo to jest moja prywatna opinia)
                  • leo48 Re: I mamy 2010 rok 04.01.10, 11:27
                    Zwierzu, pamięć ci szwankuje. Polecałbym bilobil Zacząłeś się mnie czepiać nie
                    od żadnego fusha tylko od momentu, gdy poparłem kogoś, kto na forum potępił atak
                    Izraela na Palestynę.

Twoje osobiste urazy nie powinny znajdować tu odbicia. Nie dałem do tego żadnych
                    podstaw.
          • vittorino1 Re: I mamy 2010 rok Cenzura na forum Pruszków 04.01.10, 00:02
            Art. 54.

1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz pozyskiwania i
            rozpowszechniania informacji.

2. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie
            prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić obowiązek uprzedniego uzyskania
            koncesji na prowadzenie stacji radiowej lub telewizyjnej.
            • leo48 Re: I mamy 2010 rok Cenzura na forum Pruszków 04.01.10, 00:05
              A znasz casus "Witajcie w życiu" ?
            • vittorino1 Re: I mamy 2010 rok Cenzura na forum Pruszków 04.01.10, 00:12
              Trochę przykro, że na forum jest jak za komuny, ale cóż.
              Ponieważ tu wolności słowa nie ma więc zapraszamy na bloga Radnego Sebastiana
              pod nazwą miastomieszkancow.pl
              A nóż, znów sqh lub inny admin uzna wypowiedzi za kampanię wyborczą.

Szanuję Was Panowie Admini za to co robicie, ale sami stworzyliście z siebie
              marionetkę Mao i Lenina...
              Zatem pewnie to skasujecie na forum, na blogu ten wpis jednak zostanie...

Niech żyje republika kartoflana
              Brawo Panowie.
              Dalej bijcie pianę.
              • leo48 Re: I mamy 2010 rok Cenzura na forum Pruszków 04.01.10, 00:25
                Vittorino, ostro pojechałeś po bandzie. Moja ocena nie jest a z tak skrajna.
                Nigdy nie jest tak źle, by nie mogło już być gorzej.

Za moich (czyli zamierzchłych) czasów funkcjonowało takie bardzo trafne określenie :
                Jest dobrze, ale jeszcze nie tragicznie
              • zwierz.alpuhary Re: I mamy 2010 rok Cenzura na forum Pruszków 04.01.10, 09:09
                No właśnie, zapraszamy na bloga radnego Sebastiana, walcie tam tłumnie mili państwo, żeby radny nie czuł się opuszczony i nie musiał spamować forum.
                PS: "a nuż". Słowniki nie gryzą.
                • cezariano Re: I mamy 2010 rok Cenzura na forum Pruszków 04.01.10, 10:02
                  Ja to bym nawet z ciekawości przeczytał teksty pana Sebastiana. Tylko, że strona
                  jest nadal mało czytelna... Od tych kolorowych napisów oczy bolą. Nigdy nie
                  spędziłem tam więcej niż 5 sekund, a podejść miałem kilka. I tak się tylko
                  zastanawiam, kto ten serwis będzie czytał i po co on jest...
            • sqh Re: I mamy 2010 rok Cenzura na forum Pruszków 04.01.10, 15:48
              vittorino1 napisała:

> Art. 54.
              >
              > 1. Każdemu zapewnia się wolność wyrażania swoich poglądów oraz
              > pozyskiwania i rozpowszechniania informacji.
              >
              > 2. Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz
              > koncesjonowanie prasy są zakazane. Ustawa może wprowadzić
              > obowiązek uprzedniego uzyskania koncesji na prowadzenie stacji
              > radiowej lub telewizyjnej.

Czy, Twoim zdaniem, sprzecznym z Konstytucją RP ograniczeniem wolności obywatelskiej jest również fakt, że w realu ogłoszeń wyborczych (czy jakichkolwiek innych) nie wolno wywieszać gdzie popadnie? Czy cenzorem nazwiesz człowieka, który zdarł ze swojego okna naklejony tam plakat z jakąś fałszywie uśmiechniętą gębą i sloganem typu "głosuj na mnie"?

Czy może jednak uważasz, że w necie można pisać wszystko i wszędzie, bo to przecież tylko... net, a nie real?

Wykup sobie na Forum reklamowy link do swojego blogu i niech on sobie wisi w tej postaci nawet do końca świata.
    • wfe416n D...pa blada 04.01.10, 09:16
      i po temacie.
      • leo48 Re: D...pa blada 04.01.10, 11:12
        wfe416n napisał:

> i po temacie.

wfe masz rację. Osobiście zresztą jestem zatkany porażającą inteligencją,
        domyślnością i niepodważalnym autorytetem zwierza, który ostatnio jawi mi się
        jako człek mądrzejszy nawet od nieodłącznej Wikipedii z którą pajacuje na forum.
      • habier Re: D...pa blada 04.01.10, 11:33
        wfe416n napisał:

> i po temacie.

ale czytało się fajnie :D
      • sqh Re: D...pa blada 04.01.10, 15:50
        wfe416n napisał:

> i po temacie.

Potraktuj to może jako, potrzebne niekiedy i pożyteczne, katharsis.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka