Dodaj do ulubionych

Warszawa 29 kwietnia

04.04.04, 11:48
Czy wybieracie się 29 kwietnia do Warszawy?
Ja sobie chyba odpuszczę... Nie jestem ani anty- , ani alterglobalistą a
jedynie osobą, króra nie lubi korków ulicznych i nieoczekiwanych fajerwerków.

Niemniej zapodaję ciekawego chyba linka:

www.wa29.org/index.php?module=ContentExpress&func=display&ceid=44

Ale się narobiło ;-(

Pozdrawiam
cat_s
Obserwuj wątek
    • stary.prochazka Re: Warszawa 29 kwietnia 04.04.04, 16:35
      ja chyba będę w Warszawie ale daleko od Centrum.Będę musiał się legitymowac
      żeby wejsć na wydział i ten fakt nastraja mnie bardzo antyglobalistycznie.
      Szczerze mówiąc uważam to za trochę chore; blokować pół miasta żeby paru
      patafianów mogło się spotkać i pogadać.Mało kogo obchodzi o czym będą gadać a
      miasto będzie sparaliżowane.Nie mogą sobie pojechać gdzieś do Kampinosu albo do
      Białowieży?
      tak na marginesie, małe signum temporis:na swoim wydziale na
      przedmiocie "społeczne funkcje środków masowego przekazu" mieliśmy zajęcia z
      alternatywnych źródeł informacji czyli w zasadzie z antyglobalizmu; nie było
      mnie na nich więc musiałem je zaliczać.Jeszcze parę lat temu to by sie chyba
      nikomu nie śniło ale zostałem przeegzaminowany na dyżurze ze... znajomości
      ruchów antyglobalistycznych:)
      • cat_s Re: Warszawa 29 kwietnia 04.04.04, 17:13
        I co, zdałeś? :-))

Zakładam, że tak, więc zrób nam krótki speech, co nas czeka, a raczej kto na
        nas czeka na ulicach? Których antyglobalistów unikać najbardziej? Którzy
        najbardziej są krwiożerczy?
        • rita100 Re: Warszawa 29 kwietnia 04.04.04, 22:20
          jak narazie to uważajcie 11 kwietnia - ten 11 to taki terrorystyczny dzień
        • stary.prochazka Re: Warszawa 29 kwietnia 05.04.04, 09:01
          rzecz pierwsza i najważniejsza:nie jestem antyglobalistą.Ale...
          interesuję się tym ruchem bo za kilkanaście albo kilkadziesiąt lat to ci ludzie
          będą się spotykać na takich forach przeciwko którym dzisiaj protestują i to oni
          będą wpływać na świat w którym żyjemy.A oni akurat bardzo chcą ten świat
          zmienić.
          Poza tym nie ukrywam że mam dla nich jakąś sympatię.Mogliby siedzieć w domu na
          tyłkach, oglądać Britney Spears na MTV i wyniszczać się Coca-Colą lub innymi
          substancjami żrącymi, tak jak przeważająca część ich równieśników, tymczasem
          oni na ulicach tłuką się z policją o idee, o to w co wierzą.Na pewno część z
          nich to zadymiarze i chuligani i należy im się pała po grzbiecie ale moja
          sympatia dla nich jest i tak większa niż dla tej drugiej strony, która się
          przed nimi tak broni że aż trzeba zamykać pół miasta.
          Z antyglobalistami mam jeszcze ten punkt wspólny, że podobnie jak oni,
          nienawidzę plastikowego świata, wszystkich tych pieprzonych marketingów i
          promocji, które mnie ze wszystkich stron próbują oblepiać i chciałbym żeby moje
          życie było bardziej autentyczne.
          Antyglobaliści są krwiożerczy są złem wcielonym, bo tak ich przedstawiają
          media.Te same media są za głupie albo za płytkie żeby przedstawić w wieczornym
          dzienniku coś więcej niż tylko zadymy.Mój kolega z Wrocławia jest związany z
          wa29, niedawno dostałem od niego taki list:

[Niestety linki w tekscie nie dzialaja. Pelny artykul z aktywnymi linkami
          (np. odsylacze do grup wspolorganizujacych antyszczyt) pod adresem:
          http://poland.indymedia.org/pl/2004/03/4412.shtml]

sciskam Was serdecznie, Marcin.

Ruchy alterglobalistyczne przygotowują się [1], [2], [3], [4], [5], do
          protestów przeciw Europejskiemu Forum Ekonomicznemu, które będzie miało
          miejsce 28 - 30 kwietnia w Warszawie. W tym samym czasie odbędą się
          alternatywne szczyty, na których alterglobaliści będą dyskutować o swoich
          pomysłach na rozwiązanie palących problemów na Świecie [1], [2]. Media
          oficjalne podjęły ten temat około miesiąca temu, kreśląc czarne scenariusze
          nadchodzących wydarzeń, nie informując o alternatywnych szczytach.
          Przygotowywane przez różnorodne ruchy i stowarzyszenia protesty budzą panikę
          również we władzach Warszawy, prezydent miasta zapowiada zamknięcie centrum
          miasta na okres Forum. (zob.: wypowiedź Prezydenta Kaczyńskiego)

Co będzie się działo w Warszawie? Na razie wiadomo o:

a.. a.. Alternatywnym Forum Społeczno - Ekonomicznym 27-28 kwietnia
          (kontakt do organizatorów);
          b.. b.. Alternatywnym Forum Ekonomicznym, które odbędzie się w
          dniach 28-30.04; (kontakt do organizatorów konferencji wolnościowej );
          c.. c.. festiwalu teatrów niezależnych 28.04;
          d.. d.. demonstracji rozmaitych środowisk sprzeciwiających się
          neoliberalizmowi, a w szczególności Europejskiemu Forum Ekonomicznemu, która
          będzie miała miejsce 29 kwietnia kontakt do grup wolnościowych; kontakt dla
          prasy; tel: 0 697 248 526);
          e.. e.. street party z okazji 1 maja . - parada Million Marihuna
          March.

Pierwsza informacja o tym, że Europejskie Forum Ekonomiczne odbędzie
          się w Warszawie pojawiła się w listopadzie. O WEF (też) można było
          początkowo przeczytać jedynie na Indymediach po polsku i po angielsku.

Czego tak bardzo obawiają się władze i korporacyjne media? Oczywiście
          demonstracji przeciwników Europejskiego Forum Ekonomicznego. Choć większość
          alterglobalistów otwarcie deklaruje, że nie zamierza odwoływać się do
          przemocy i że nie walki uliczne, ale prezentacja krytyk i alternatyw wobec
          szczytu jest ich głównym celem, na większości ilustracji do artykułów
          poświęconych nadchodzącemu szczytowi widzimy ściany ognia. Nikt nie wspomina
          o tym, że podczas Europejskiego Forum odbędzie się festiwal niezależnych
          teatrów, konferencja poświęcona ekonomii, alternatywom wobec neoliberalizmu
          [1], [2], (program), oraz inne wydarzenia kulturalne. W fascynacji
          sensacyjną stroną nadchodzących wydarzeń nikną argumenty przeciwników Forum
          .

Protesty wobec Europejskiego Forum Ekonomicznego odbywały się już
          wtedy, gdy zbierało się ono w Salzburgu (Austria). Są częścią wystąpień
          alterglobalistów, podobnie, jak protesty wobec Banku Światowego,
          Międzynarodowego Funduszu Walutowego i Światowego Forum Ekonomicznego (też).
          Mają na celu zwrócenie uwagi opinii publicznej na niedemokratyczny charakter
          międzynarodowych spotkań głów państw i prezesów największych korporacji,
          którzy poza jakąkolwiek społeczną kontrolą decydują o podstawowych
          ekonomicznych i również politycznych działaniach w skali światowej. Ruch
          alterglobalistyczny narodził się w momencie, gdy okazało się, że istnieją
          obszary władzy zupełnie niedostępne społecznej kontroli. Takie ponadnarodowe
          gremia, jak Europejskie Forum Ekonomiczne decydują przecież sprawy
          fundamentalne dla całych regionów świata, takie jak regulacja zadłużenia,
          strategie rynkowe i finansowe oraz sprawy związane ze środowiskiem
          naturalnym.

Polski ruch alterglobalistyczny, analizowany już na polskich
          indymediach z perspektywy lewicowej i wolnościowej, jest jeszcze relatywnie
          słaby, a w każdym razie o wiele mniej rozwinięty i wpływowy, niż analogiczne
          ruchy w innych krajach Europy. Niemniej również tu grupy o nie do końca
          tożsamych przekonaniach jednoczą się, by protestować i prezentować
          alternatywy dla globalnego kapitalizmu. Organizacje i sieci, takie jak
          stowarzyszenie Attac Polska; Koalicja Grup Wolnościowych; Pracownicza
          Demokracja Inicjatywa Stop Wojnie ; Poznańska Koalicja Antywojenna i wiele
          innych, w tym małe związki zawodowe, najprawdopodobniej pojawią się na
          wspólnej demonstracji 29 kwietnia, razem, choć nie tworząc jednego komitetu.
          Oczekiwany jest również przyjazd wielu aktywistów i aktywistek z zagranicy.

Na zakończenie tego artykułu warto może zwrócić uwagę na to, że w
          Polsce brakuje postaci ze świata publicznego otwarcie popierających
          alterglobalistów (wyjątkami są tu Jacek Kuroń oraz Zygmunt Bauman, których
          wypowiedzi można przeczytać w newswire). Nie ma u nas także oficjalnych,
          komercyjnych mediów, w których mogliby oni zaprezentować swoje stanowisko.
          We Francji, podczas Europejskiego Forum Społecznego, większość dziennikarzy
          z uwagą przyglądała się wystąpieniom działaczy z różnych krajów i
          prezentowała bądź dyskutowała ich opinie. Polskie media postanowiły
          tymczasem dokonać frontalnego ataku na organizatorów zbliżających się
          demonstracji. Pozostaje nam tylko oczekiwać, kiedy wreszcie również polskie
          media dojrzeją do demokracji, niezależności i wolności słowa. Warto w
          związku z tym wspomnieć o polskich serwisach niezależnych, wolnościowych,
          lewicowych i społeczne zaangażowanych, takich jak http://www.prawda.pl,
          http://www.poprostu.pl http://www.lewica.pl i
          http://www.recykling.uni.wroc.pl, gdzie będzie można znaleźć więcej
          informacji o działaniach alterglobalistów. Redakcja Polskich Indymediów
          będzie starać się jak najlepiej relacjonować przebieg wydarzeń związanych z
          Europejskim Forum Ekonomicznego i działań towarzyszących temu spotkaniu, ale
          nie zapominajcie, że na tym serwisie nie ma podziału na dostawców i
          odbiorców informacji, a więc i ty możesz przyczynić się do tego, by lepiej
          zobrazować to, co będzie się działo podczas WEF, publikując własne
          wiadomości: polityka redakcyjna. Inne informacje związane z WEF i EFE
          publikowane dotąd w newswire: fotoreportaż z tworzenia plakatów na protesty;
          fotoreportaż +video; krytycznie o anty - konferencji; informacje o nowym
          prawie o zgromadzeniach; info o prawach demonstranta oraz o mini szczycie
          ekonomicznym w Warszawie w styczniu tego roku.

(pl) (en) (fr) Jeśli chcesz pomóc lub masz jakieś pytania możesz
          skontaktować się z poniższymi grupami - kontakt - contact
          http://www.wa29.org:

informacja - information - info@wa29.org - tel: +48 (022) 697 248 526
          prasa - press - prasa@wa29.org
          grupa artystyczna - artists - artistique - art@wa29.o
          • stary.prochazka c.d. 05.04.04, 09:04
            grupa artystyczna - artists - artistique - art@wa29.org
            grupa żywieniowa - food - de la bouffe - fnb@wa29.org
            grupa medyczna - medical - santé - medic@wa29.org
            grupa tłumaczy - translations - traductions - translation@wa29.org
            grupa antyrepresyjna - antirepression - represje@wa29.org
            grupa noclegowa - accommodation - hébergement - acomodation@wa29.org
            zbiórka tekstów - text - textes - propaganda@wa29.org
            dystrybucja wydrukowanych materiałów - matka-arka@o2.pl (plakaty,
            ulotki) - distribution of printed material (posters, leaflets) -
            distribution de matériaux imprimés (affiches, tracts)
            webmasterzy - webmasters - webmasters@wa29.org
    • sqh Re: Warszawa 29 kwietnia 05.04.04, 09:05
      A ja, jako miłośnik sportów ekstremalnych, sobie pojadę. Rekreacyjnie.
      Zobaczyć, co się będzie (ewentualnie) działo :-)
      • stary.prochazka Re: Warszawa 29 kwietnia 06.04.04, 17:23
        załóż koszulkę z Che Guevarą i pomachaj tym panom w niebieskich mundurkach(albo
        czarnych kubraczkach) a potem powiedz ile cię gonili:)
        • stary.prochazka prezydent o forum 07.04.04, 13:16
          "Sprawa Europejskiego Forum Gospodarczego jest bardzo przesadzona, bo
          przyjedzie tysiąc osób, a to jest dużo mniej niż kibiców Górnika Zabrze na
          meczu z Legią."
          Aleksander Kwaśniewski, Program III Polskiego Radia, 24.03.2004
          • cat_s Re: prezydent o forum 13.04.04, 10:06
            Witam po Świętach.
            bi.gazeta.pl/im/2016/m2016715.jpg
            • stary.prochazka Re: prezydent o forum 13.04.04, 10:38
              Mój wydział jest w tej drugiej strefie(zakaz wstęu osobom postronnym)ale i tak
              u nas odwołano zajęcia w dniach 26-30 kwietnia, rok akademicki przedłużono o 4
              dni a sesję przesunięto na 1-19 czerwca.
              jak na razie jedynym efektem tego forum jest to, że zacząłem się bardziej
              interesować antyglobalizmem(ale tylko poznawczo, nie ideowo:)
              • cat_s szczytowanie 28.04.04, 15:08
                Pewnie nie jestem jakos bardzo w temacie, ale jak czytam i słyszę takie teksty -
                to albo się uśmiać, albo pokiwać głową ;-(
                Jak się uprzeć, każdy pretekst jest dobry...

Przed chwolą z GW ściągnięte:
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2046141.html
                [...]
                "Zaplanowano też spotkanie alterglobalistów z czterema przedstawicielami
                Europejskiego Forum Ekonomicznego. Przyszedł na nie m.in. główny księgowy Banku
                Światowego. Ze strony alterglobalistów było pięciu przedstawicieli. Jednak nie
                zabawili tam długo. Marek Kurzymiec z Koalicji Grup Wolnościowych "Wa29", który
                miał rozpocząć dyskusję, odmówił w niej uczestniczenia.
                - Organizatorzy forum nie spełnili warunków, na jakie się umówiliśmy -
                tłumaczył, dodając że chodzi o telewizyjną relację na żywo ze spotkania. - Poza
                tym uważamy, że opancerzone transportery i siły policyjne na ulicach to nie są
                warunki do rozmowy. Żądamy ich usunięcia. To nie jest prawdziwa demokracja.
                Żadnej wolnej debaty w tych warunkach nie może być".

Nie wiem, co się dzieje teraz w Warszawie, ale optymizm trochę mnie opuścił.

pzdr
                • stary.prochazka Re: szczytowanie 28.04.04, 22:14
                  to już jest lekkie przegięcie ze strony globulistów(jak mawia moja pani
                  trener:), trochę zanadto retoryczne bo przez te transportery i policję chcą
                  stworzyć pozory jakiejś sytuacji autentycznego zagrożenia, chcą żeby to
                  wyglądało powazniej niż w rzeczywistości.Kto wie czy już wcześniej nie podjęli
                  decyzji o takim zachowaniu.
                  • cat_s Re: szczytowanie 28.04.04, 22:20
                    Twoja Pani Trener od czego, jeśli to nie jest pytanie niedyskretne;-)?
                    Też odniosłem takie wrażenie ("stworzyć pozory...").
                    Tylko, na litość boską, po co?
                    W dniach szczytowania nie mam żadnych (fizycznie) interesów w Warszawie i
                    naprawdę nie kumam (mogę się domyślać jedynie) dlaczego chłopaki zerwali te
                    rozmowy.
                    Ech, życie
                    Pozdrawiam Prochazko:-)
                    cat_s
                    • rita100 Re: szczytowanie 28.04.04, 22:25
                      jak narazie była jedna akcja - zostały uratowane kaczuszki, które wpadły do
                      kanału - to było w pierszych slowach dziennika - uśmiałam się strasznie jak
                      opisywali - policjant trzymany za nogi glową w dół wydobył dwie kaczuszki.
                      Akcja przebiegała sprawnie i ofiarnie :)
                      a wyszły tylko na spacer kaczuszki po bezludnym placu :)
                      wspaniale, ale jutro może być gorzej - pilnujcie się !
                      • cat_s Re: szczytowanie 28.04.04, 22:33
                        "policjant trzymany za nogi glową w dół wydobył dwie kaczuszki.
                        Akcja przebiegała sprawnie i ofiarnie :)"

Nie żartujesz? Nie słyszałem tego, ale wierzę! Wspaniałe :-)
                        • sqh Re: szczytowanie 29.04.04, 09:00
                          Pokręciłem się wczoraj po I strefie, która tak naprawdę jest fikcją. Dopiero
                          głębiej, w strefie 0, poustawiane są barierki i bramki, przy których sprawdzają
                          naprawdę każdego. Wypstrykałem już całą kliszę, a w piątek pójdzie chyba druga,
                          bo zamierzam jeszcze zajść szczytujących od strony Nowego Światu i Skarpy
                          Warszawskiej.

A dziś w kolejce 7:20, którą normalnie jeżdżę do pracy i którą jeżdżą uczniowie
                          i studenci na 8:00 do Warszawy - pustka! Nawet miałem miejsce siedzące :-)
                        • stary.prochazka pierwsze ofiary 29.04.04, 13:22
                          policjant a raczej jego buty wystające ze studzienki i trzymane przez kolegów
                          były hitem wszystkich zagranicznych relacji ze szczytu z Associated Press
                          włącznie. Dzisiaj w Wyborczej jest dokładne sprawozdanie z tej akcji, sekunda
                          po sekundzie-polecam.
                          Nie wiem czy wiecie ale pierwszy ranny policjant trafił już do szpitala na
                          Wołoskiej-miał wypadek przy ustawianiu barierek;)
                          Moja pani trener jest ogólnowojskowa ze specjalnoscią "siłownia" i pilnuje
                          żebyśmy od czasu do czasu zrobili coś na przyrządach na których ochoczo
                          przesiadujemy każdy WF i żebyśmy się przynajmniej na rozgrzewce zmęczyli:-)
                          • sqh Re: pierwsze ofiary 29.04.04, 13:32
                            stary.prochazka napisał:

> Dzisiaj w Wyborczej jest dokładne sprawozdanie z tej akcji, sekunda
                            > po sekundzie-polecam.

W papierowej? Jeszcze nawet nie przeglądałem. Zaraz poszukam...
                            • cat_s Re: pierwsze ofiary 29.04.04, 13:40
                              sqh napisał:
                              > stary.prochazka napisał:
                              > > Dzisiaj w Wyborczej jest dokładne sprawozdanie z tej akcji, sekunda
                              > > po sekundzie-polecam.
                              > W papierowej? Jeszcze nawet nie przeglądałem. Zaraz poszukam...

Właśnie "na szybko" przeszukałem internetowe wydanie gazety - nie znalazłem nic
                              o kaczuszkach... :-(
                              • sqh Re: pierwsze ofiary 29.04.04, 14:25
                                W papierowej "Stołecznej" na 3 stronie na dole. Dwie foty. Na jednej kaczuszki,
                                na drugiej policjanci (u zanurzonego w studzience tylko buty widać).
                              • stary.prochazka kaczki pod Victorią 29.04.04, 14:27
                                miasta.gazeta.pl/warszawa/1,54300,2046323.html
                                Pod hotelem Victoria spokój zakłóciły... kaczki

Kaczka z potomstwem zakłóciła spokój pod warszawskim hotelem Victoria, miejscem
                                obrad uczestników Europejskiego Forum Ekonomicznego
                                CZAREK SOKOLOWSKI AP

Musimy tu być, niestety. Ale nudzi nam się - zwierzają się radiu TOK FM
                                policjanci (mp3; 00:08 0,12MB)
                                Policjant opowiada jak ratował kaczki. Nagranie radia Tok FM (mp3; 00:27
                                0,37MB)
                                IAR, r 28-04-2004, ostatnia aktualizacja 28-04-2004 14:14

Policjanci, którzy pilnują porządku wokół hotelu Victoria, gdzie odbywa się
                                Europejskie Forum Ekonomiczne, nie mają dużo pracy. Spokój zakłóciła jedynie
                                kacza rodzina, która wyszła na spacer na plac Piłsudskiego tuż przed hotelem,
                                gdzie trwa szczyt

W Parku Saskim roi się od policjantów. Kacza rodzina: mama i cztery kaczuszki,
                                w poszukiwaniu spokoju wyszły na plac Piłsudskiego. Ten ruch okazał się jednak
                                błędem. Interweniowali BOR-owcy. Spłoszone ptaki uciekły w stronę parku. Dwa
                                nieuważne maluchy wpadły do studzienki kanalizacyjnej. Do akcji przystąpili
                                policjanci. Jeden z nich odważnie zjechał wąskim szybem głową w dół i wydobył
                                maleństwa z potrzasku. - Trzeba było się jakoś zachować - podsumował
                                interwencję funkcjonariusz. Dodał , że zarówno jemu jak i kolegom nudno jest
                                czekać bezczynnie na przyjazd gości na Europejskie Forum Ekonomiczne. To z tego
                                powodu prawie 10 tysięcy policjantów pilnuje w środę w stolicy porządku.

Jest nawet to zdjęcie jak trzymają policjanta w studzience za nogi, wpisz w
                                wyszukiwarce "Forum Ekonomiczne"+kaczki:-)
                                • cat_s Re: kaczki pod Victorią 29.04.04, 15:54
                                  Dziękuję Wam, sprawa kaczuszek bardzo mi leżała na sercu.
                                  I ta wzruszająca relacja dzielnego policjanta naszego, jak tą małą ratował...

bi.gazeta.pl/im/2046/m2046703.mp3

Wzruszyłem się i zastanawiam się, czy nie inicjować jakiejś alterkaczuszkowej
                                  akcji ogólnopolskiej na rzecz wyżej wymienionych;-)
                                  Czy kaczuszki mają zapewniony byt codzienny, czy mają chociażby własne imiona?
                                  Pruszków wirtualnym opiekunem alterkaczuszek! Pomożecie?

Pozdrawiam
                                  cat_s
                                  • stary.prochazka kibole planują zamieszki w Warszawie 29.04.04, 16:29
                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2048322.html
                                    Kibice - zadymiarze planują zamieszki w Warszawie
                                    PAP, pi 29-04-2004, ostatnia aktualizacja 29-04-2004 08:00

Na ulicach może dojść dziś do bijatyk. Jak podaje jeden z dzisiejszych
                                    dzienników do Warszawy przyjedzie kilkuset kibiców piłkarskich. Tylko po to, by
                                    stoczyć wojnę z policją i alterglobalistami

Przegląd prasy:

Według Życia Warszawy, na ulicach może dojść do regularnej bitwy na siekiery,
                                    noże, kastety, kije bejsbolowe i łańcuchy. Na manifestację alterglobalistów
                                    przyjadą stadionowi chuligani z Gdyni, Poznania i Wrocławia. Do słynących z
                                    agresywności kibiców Arki, Lecha i Śląska dołączą prawdopodobnie fanatycy
                                    stołecznej Legii. Bitwa na ulicach Warszawy ma być odpowiedzią kibiców na
                                    ostatnie stanowcze działania policji na stadionach (np. w czasie meczu
                                    Jagiellonia - Legia w Białymstoku), a także ciosem w protestujących
                                    alterglobalistów, którzy, zdaniem kibiców, chcą zniszczyć stolicę.

Wojewoda mazowiecki Leszek Mizieliński zapewnia, że służby porządkowe, które
                                    będą pilnować bezpieczeństwa w czasie manifestacji spodziewały się, podobnego
                                    scenariusza. "Jesteśmy przygotowani także na to, że będziemy musieli zapanować
                                    nad setkami kibiców piłkarskich" - uspokaja Ryszard Grąbkowski, rzecznik
                                    wojewody. O tym, że sytuacja nie wymknie się spod kontroli zapewnia także
                                    Komenda Stołeczna Policji - pisze dziennik.
                                    • cat_s Re: kibole planują zamieszki w Warszawie 29.04.04, 16:41
                                      No popatrz, co się wyrabia... A ja przed chwilą słyszałem taki optymistyczny
                                      komentarz w Kurierze TV3 (cytuje niedokładnie;-)):

"Naprzeciw tysiącom uzbrojonych w pałki i tarcze policjantów wyszły gromady
                                      kolorowo ubranych młodych ludzi..."

Czyli niby taki happening trochę, a Ty tu o niedobrych kibolach:-)
                                  • stary.prochazka Re: kaczki pod Victorią 29.04.04, 16:35
                                    jeśli kaczuszka to jest On to ja proponuję dla upamiętnienia idei
                                    alterglobalizmu nazwać go-Donald:)
                                    Są teraz w centrum zainteresowania mediów i opinii publicznej więc na pewno
                                    krzywda im się nie stanie, nawet kiedy już wszyscy zapomną o tym szczycie;)
                                    A swoją drogą:zjeżdża się cała armia prezydentów, premierów i VIP-ów a ludzi
                                    najbardziej obchodzą kaczki które przy tej okazji wpadły do studzienki.To musi
                                    być dla nich bardzo frustrujące:-)
                                    • cat_s Re: kaczki pod Victorią 29.04.04, 16:48
                                      Prochazko,
                                      Skoro jesteś on-line, występuję z lokalną inicjatywą: jako moderator społeczny
                                      naszego forum - wykonaj jakieś ruchy w kierunku medialnego "upruszkowienia"
                                      Donalda. Któreś z tych małych musi być kaczorkiem, a imię wymyśliłeś "w sam
                                      raz".
                                      Ja tam chętnie zrzutkę zrobię na "naszego" Donalda, coby miał do dzioba co
                                      włożyć.
                                      Może inni się dołożą?
                                      • stary.prochazka kaczuszki już upruszkowione 29.04.04, 17:25
                                        Cat_sie,
                                        mam nadzieję że stało się zadość twojemu życzeniu-zajrzyj teraz do artykułu a
                                        ściślej do opinii:)
                                        Zrzutka zrzutką, ale co taki kaczek je?Ktoś może się na tym zna?
                                        • stary.prochazka świetne zdjęcie z demonstrancji:) 29.04.04, 21:18
                                          serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,2048867.html?x=15
                                          przy okazji-sqh, a jak tam twoje fotki?
                                          • rita100 Re: świetne zdjęcie z demonstrancji:) 29.04.04, 21:36
                                            świetne zdjęcie, ten usmiech dziewczynki na tle militaryzmu :)

trzeba to teraz wszystko rozbierać i akcje odwołać
                                            duza chmura mały deszczyk w postaci kaczuszek :)
                                          • sqh Re: świetne zdjęcie z demonstrancji:) 30.04.04, 09:20
                                            stary.prochazka napisał:

> przy okazji-sqh, a jak tam twoje fotki?

Nie tak szybko - muszę je wywołać, przeskanować i obrobić, a to trochę potrwa.
                                            Pisałem już, że tym razem nie robiłem ich cyfrówką, tylko klasycznym Nikonem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka