wfe416n
30.10.10, 19:15
Czytając dyskusję na temat komunikacji w dniu 01-11-2010 zaskoczyła mnie pewna informacja zawarta w wypowiedzi pana Andrzeja Kurzeli ( przynajmniej tak się podpisuje )
"Andrzej Kurzela Dodano: 2010-10-28 - 11:19
Kolejna manipulacja i kłamstwo WPR.Szanowna Pani Redaktor zadzwoniła w czsie odbywającego się ważnego spotkania dotyczącego przejęcia przez Miasto Pruszków Pałacyku Porcelitu poprosiłem więc o przekazanie pytań na piśmie to szybko odpowiemy. Ponieważ moje wypowiedzi telefoniczne często są przekręcane będzie to już stałą praktyką.Oczywiście bedzie funkcjonowała jak zawsze specjalna komunikacja w dniu 1 listopada a zainteresowanych odsyłam do strony www.pruszków.pl. Bardzo proszę Mieszkańców Pruszkowa o kożystanie z różnych źródeł informacji ponieważ takich "informacji" przed wyborami będzie więcej."
wiadomosci.wpr24.pl/pruszkow_1_listopada_nie_bedzie_komunikacji_
Myślałem, że deweloper budujący osiedle na terenie byłej fabryki zobowiązał się do wyremontowania pałacyku w zamian za powiedzmy "przychylność" w sprzedaży terenu. Teraz okazuje się że brakuje kasy na remont ale jakoś nie brakuje na prowadzenie dalszej części inwestycji. Mam nadzieję że miasto przejmie pałacyk z parkiem za darmo a za niewywiązanie się dewelopera z umowy dostanie odszkodowanie, oczywiście pałacyk i park będzie dla mieszkańców miasta a nie tylko mieszkańców strzeżonego osiedla. Jak na razie straciliśmy drzewa na Prusa, mamy zniszczoną ulicę Prusa, obecnie jest niszczona Ceramiczna i Komorowska oraz świeżo wyremontowana ulica Armii Krajowej czy deweloper naprawi szkody?