Dodaj do ulubionych

odbiór DVB-T w Pruszkowie

30.03.11, 08:46
Witam
Czy do poprawnego odbioru wystarczy antena pokojowa bez wzmacniacza ? (zalkeży mi aby była bez wzmacniacza). Podłączyłem wczoraj nie cały metra skrętki do gniazda TV i złapało mi wszystkie stacje na tym zwykłym kablu i możliwy był poprawny odbiór - jakość sygnału tylko 2.
Skoro na kablu w mieszkaniu mam odbiór to na antenie pokojowej nawet bez wzmacniacza czy takiej:
www.dipol.com.pl/antena_telewizyjna_szerokopasmowa_o_strukturze_logarytmiczno_periodycznie_dipolowej_mlog_6-60_A4011.htm ( Dipol Antena telewizyjna szerokopasmowa o strukturze logarytmiczno periodycznie dipolowej MLOG 6-60 ) powinno hulać ?
Antena ma 6 dB zysku energetycznego.
Nadajniki z Warszawy i z Raszyna są na wschodzie trochę przesunięte wobobec siebie a widok mam tylko na zachód.
Obserwuj wątek
    • motylanoga71 Re: odbiór DVB-T w Pruszkowie 30.03.11, 11:22
      Ja w centrum Pruszkowa odbieralem sygnal cyfrowy na takiej antenie

www.euro.com.pl/anteny2/vivanco-dvba-28.bhtml
      Jesli masz na kablu juz jakis sygnal to ta antena ( udalo mi sie ja kupic za polowe tej z linka ceny na allegro) nie dosc ze dziala to i estetycznie wyglada, nikt nie powiem ze to antena. Ja ja polecam
      Ps. ma wzmacniacz
      • radoslavvv Re: odbiór DVB-T w Pruszkowie 30.03.11, 12:02
        A ja kupilem cos takiego i obraz jest idealny. Okna mam na pólnocny -wsch.
        Polecam, super wyglada i ma wzmacniacz 42 db !!!

www.solid-polska.pl/index.php?idt=1912&sm=2&idg=74
        cena ok 50-60zl
        • anubis76x Re: odbiór DVB-T w Pruszkowie 31.03.11, 09:21
          Już kupiłem w www.dipol.com.pl (siedziba i sklep też w Warszawie ) antenę www.dipol.com.pl/antena_dvb-t_zewnetrzna_ze_wzmacniaczem_signal_A6040.htm , w sklepie zachwalali.
          Może będzie działać też bez wzmacniacza choć jest w komplecie.
          Pozdrawiam
          • ryszard811 Re: odbiór DVB-T w Pruszkowie 01.04.11, 14:14
            No i jak? Działa? Ja pożyczyłem w sklepie taką wewnętrzną i łapie ale Polsat HD szatkuje. Wnioskuję że tylko PKiN łapie bo tam jest Polsta HD. Założę zewnętrzną przy okazji zakładanie czaszy.
            • anubis76x Re: odbiór DVB-T w Pruszkowie 01.04.11, 14:39
              W mieszkaniui słabo, raz na jakiś czas rwie. Czytałem z Polsat HD na którym mi tylko zależy jest nadawany z PKiN z bardzo słabego nadajnika, może z czasem się to zmieni ( sygnał z Łaz jest dużo silniejkszy).
              Mój balkon jest skierowany na zachód więc sygnał musi przejść przez cały blok ewentualnie zamontuję przy końcu bakonu bo blok jest w kształcie podkowy, siatka na balkonie może trochę wzmocni sygnał.
              • ryszard811 Re: odbiór DVB-T w Pruszkowie 01.04.11, 14:57
                Mój też jest na zachód. Mieszkam przy Parku Potulickich w bloku.. w kształcie podkowy :) Prusa 12. Na razie mam inny problem ... telewizor zgubił sygnał cyfroey Telkabu.
    • smooth29 DAB+ 28.08.15, 15:17
      a jak u Was z odbiorem DAB+?
      ja blisko dworca PKP mam słaby zanikający sygnał i nie wiem czy to radio (Grundig TR 2200), czy położenie?
      • maariusz01 Re: DAB+ 28.08.15, 20:21
        Z DAB+ mogą być jeszcze problemy bo ten sygnał jest nadal w fazie testów. W naszym rejonie jedyny nadajnik PKiN emituje z mocą 6kW.
        • smooth29 Re: DAB+ 06.09.15, 12:24
          To jednak z odbiornikiem był problem. Wymieniłem na Technisat DigitRadio Classic i hula.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka