Dodaj do ulubionych

Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami

12.05.11, 20:45
MIESZKAMY W SYFIE !

Miasto jest oklejone ogłoszeniami. Wiszą wszędzie: na drzewach, słupach, rynnach, na nowych stylowych latarniach na Kraszewskiego, Niecałej i Sprawiedliwości. Nikt tego nie sprząta, w niektórych miejscach od wielu miesięcy wiszą całe płachty. Nawet słupy z monitoringiem miejskim, pod bacznym okiem naszej wspaniałej straży miejskiej, są oklejone dookoła. Ogłoszenia często są wieszane tak, że trudno je zdjąć bez pozostawienia resztek papieru i mocnego kleju. A przecież na każdym ogłoszeniu jest numer telefonu, straż miejska bez trudu mogłaby dotrzeć do wieszających ogłoszenia i zgodnie z kodeksem wykroczeń nałożyć karę. Ktoś by się wykręcał, że ogłoszenia wieszał zleceniobiorca? Jeśli tak, to niech tę osobę wskaże!

Dla przypomnienia dla naszej niekumatej władzy, wieszanie ogłoszeń jest nielegalne i jest na to odpowiedni paragraf w kodeksie wykroczeń:

Art. 63a. § 1. Kto umieszcza w miejscu publicznym do tego nieprzeznaczonym ogłoszenie, plakat, afisz, apel, ulotkę, napis lub rysunek albo wystawia je na widok publiczny w innym miejscu bez zgody zarządzającego tym miejscem,
podlega karze ograniczenia wolności albo grzywny.
§ 2. W razie popełnienia wykroczenia można orzec przepadek przedmiotów stanowiących przedmiot wykroczenia oraz nawiązkę w wysokości do 1.500 złotych lub obowiązek przywrócenia do stanu poprzedniego.

Czyżby miasta będącego jedną z najbogatszych gmin w Polsce nie stać było na UPRZĄTNIĘCIE tego całego syfu i EGZEKWOWANIE naruszenia prawa? Za kasę z mandatów można byłoby wysprzątać całe miasto na glanc!! Szybkie usuwanie ogłoszeń i kary skutecznie zniechęciłyby amatorów tej prymitywen reklamy...
Łatwiej jednak jest napisać hasło: MIASTO MIESZKAŃCÓW, rysować wizualizacje z waduktami i centrami, a po wyborach mieć wszystko gdzieś. Nie robić nawet rzeczy, które nie wymagają nawet matury. Wiemy, że funduszy unijnych nie potrafią pozyskiwać, tragicznym jest jednak, że nawet nie potrafią posprzątać własnego miasta. Urzędasy mają mieszkańców w głębokim... poważaniu
Obserwuj wątek
    • pruszkowianka75 Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 12.05.11, 21:31
      Faktycznie obleśnie to wyglada. Straz Miejska i te paragrafy to fikcja
      Trzeba po prostu wynająć firme sprzatajaca te papiery i ogloszenia.
      Generalnie nasze wladze nie dbaja o czystosc miasta.
      A szkoda. Duzy minus dla 3 króli ;)
      • raxell Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 26.05.11, 13:33
        Policja i straz miejska szuka calymi dniami bandytow pijacych piwo w miejscach publicznych (tzn wszedzie, nawet na prywatnych nieogrodzonych posesjach wedlug madrych policjantow to tez miejsce publiczne), wiec wymagac od tych leni czegos wiecej jest po prostu w zlym smaku...lepiej im nie przeszkadzac w milym nic nie robieniu...
        • kanchi Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 26.05.11, 17:41
          lepiej im nie przeszkadzac w milym nic nie robieniu...

A co niby by mieli robić dla innych? Niech każdy zajmie się kręceniem wokół własnego nosa, wtedy nikt nie będzie mógł innych zwodzić wielkimi okrągłymi obiecankami. Inni dla nas nic zrobić nie mogą. Każda wolontarystyczna pomoc jest zbędna. Do pieca z nią.
    • tricia.mcmillan Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 12.05.11, 21:40
      Weźcie się całkiem do wirtuala przenieście.
      Tam nie ma niechcianych ogłoszeń.

PS. A w realu wyprowadzajcie tylko psa na sranie.
      • glegebege Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 12.05.11, 22:47
        I sprzątajcie po swych pieskach. Przy okazji serdecznie pozdrawiam dziewczynę, która sprząta po swoim piesku w parku sokoła. Jak widać, są także normalni ludzie w Pruszkowie...
        • tricia.mcmillan Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 12.05.11, 22:52
          glegebege napisał:

> I sprzątajcie po swych pieskach. Przy okazji serdecznie pozdrawiam dziewczynę,
          > która sprząta po swoim piesku w parku sokoła.

Ciekawe do czego służy jej ten pies, oprócz przyjemności sprzątania kup?
          • glegebege Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 13.05.11, 00:29
            tricia.mcmillan napisał:

> Ciekawe do czego służy jej ten pies?

widzę, że masz bogate doświadcznia w tej kwestii, podzielisz się z nami wrażeniami?
          • 1spike Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 13.05.11, 06:19
            Do czego Jej służy ten pies, to nie wiem? Ale wiem dlaczego Ty nie powinnaś mieć psa. Po cóż Ci kompleks niższości? Głupio by tak było spacerować z kimś mądrzejszym i kulturalniejszym.
      • pruszkowianka75 Fryzjerka Kasia 14.05.11, 21:14
        tricia.mcmillan mam pytanie, czy ty jestes tą słynną fryzjerką Kasią?
    • ups1982 Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 12.05.11, 23:21
      może ja jestem dziwna ale mnie się to podoba
      miasto żyje, żyją mieszkańcy
      i jak się bliżej przyjrzeć tym słupom, to wiele pomocnych ogłoszeń można znaleźć
      dzięki słupom zamontowałam rolety w domu (piękne i od kilki lat niezawodne), pomalowano mi dom (też byłam zadowolona), znalazłam mechanika i kiedyś hydraulika

• glegebege Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 13.05.11, 00:26
        dzięki takiemu myśleniu mamy, to co mamy - jakieś 50 lat mentalnego opóźnienia cywilizacyjnego
      • glegebege Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 13.05.11, 00:34
        ups1982 napisała:

> dzięki słupom mam:
        > rolety
        > pomalowany dom
        > mechanika
        > hydraulika

Ja to mam dzięki internetowi i jestem jeszcze bardziej zadowolony, bo nie dałem zarobić śmieciarzom zaśmiecającym moje miasto. Farba nie odłazi, rolety sprawują się jak ta lala, hydraulika hula, mechanika mam w aso - robi bez łaski na gwarancji

• jszafranski Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 27.05.11, 11:37
          apropos, to gdzie zamowic dobre rolety ?
      • majka_24 Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 13.05.11, 08:39
        Odpowiadasz na:
        ups1982 napisała:

> znalazłam mechanika

Mechanika lepiej szukać w necie. Każda marka ma swoje forum. Zadając pytanie o mechanika można jednocześnie uzyskać infomację o jakości usług. Szukanie mechanika bez polecenia, to jednak ryzykowny sport...
        • zibi-pruszkow Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 13.05.11, 09:27
          panowie, nie ejst dobrze, kiedy kobiety się za mechaników biorą :)
      • lesny_dziadzio Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 13.05.11, 09:34
        ups1982 napisała:

> może ja jestem dziwna ale mnie się to podoba
        > miasto żyje, żyją mieszkańcy
        > i jak się bliżej przyjrzeć tym słupom, to wiele pomocnych ogłoszeń można znaleź
        > ć
        > dzięki słupom zamontowałam rolety w domu (piękne i od kilki lat niezawodne), po
        > malowano mi dom (też byłam zadowolona), znalazłam mechanika i kiedyś hydraulika
        >

ALE WIOCHA! RĘCE OPADAJĄ! Skąd te kargule sie tutej biorom?! Nie możecie osiedlać się w Grodzisku, albo na Białołęce? I najlepiej weźcie tam ze sobą prezydenta, który wydaje grube miliony, aby stworzyć reprezentacyjne miejsce, a potem dopuszcza bezkarne obklejanie stylowych latarń ogłoszeniami, parkowanie na chodnikach (znak zakazu postoju i parkowania?! gdzie tam! POCO!) i konsumpcje pizzy na toksycznych plamach oleju zostawionych przez samochody. Że o zwykłym zamiataniu ulicy nie wspomnę.

To własnie ludzie myślący jak ty wystawiają buty i śmieci na klatkę schodową, żeby TOBIE nie śmierdziało. Jeszcze przewieś szurek między drzewami i se gacie susz - bo tak CI najlepiej wysuszy. Masakra!
        • kwika Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 13.05.11, 09:49
          Nie wiem czy widziałeś, ale na os. Parkowym właśnie tak suszą gacie
    • glegebege Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 26.05.11, 22:36
      Dziwi mnie jeszcze to, że tak wielu mieszkańców bloków czy kamienic, nie dba o nie, jakby ich mieszkanie kończyło się na progu, dalej jest wspólne, czyli niczyje. Wiele rynien jest masakrycznie oklejonych ogłoszeniami. Dotyczy to nawet nowych kamienic, gdzie zdawałoby się, że poczucie własności powinno być większe niż na przykład w spółdzielni. Widać wyraźnie, że rozklejający ogłoszenia wybierają takie miejsca, gdzie ogłoszeń nikt nie zrywa. Wystarczyłoby jedynie na bieżąco je zrywać i byłoby po sprawie. Zresztą, takie świeże ogłoszenie łatwiej zerwać bez śladu. Przecież milej jest mieszkać w czystym miejscu.
      • wfe416n Re: Pruszków obwieszony nielegalnymi ogłoszeniami 27.05.11, 11:26
        O czym my rozmawiamy skoro plakaty reklamujące imprezę na osiedlu Staszica są przyklejane klejem do ścian na klatkach schodowych. Przypomnę że sponsorami są min Straż Miejska, Urząd Miasta i PSM o Policji przez grzeczność nie wspominam. Potem będzie okazja podnieść stawkę funduszu remontowego na odnowienie klatek. Bagno, syf, kiła i mogiła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka