Dodaj do ulubionych

gdzie zamieskzac?

28.06.11, 20:45
witam,bardzo prosze o rade:)
przeprowadzamy sie z mezem do Pruszkowa a z nami 2 malutkich dzieci(3l i 1r).chcemy cos wynajac,jakies mieszkanie lub domek.prosze poradzic w jakiej dizelnicy najlepiej,aby bylo w miare spokojnie,czysto oraz blisko do sklepow,placy zabaw itd.
z gory dziekuje!
Obserwuj wątek
    • inbluesky Re: gdzie zamieskzac? 28.06.11, 21:57
      To chyba najlepiej w rejonie ul. Kopernika (Os. Parkowe), tuż przy Parku Potulickich. Tam jest sporo mieszkań do wynajęcia. Blisko do sklepów, kościoła, jest przedszkole i żłobek (państwowe, trudno się dostać), blisko place zabaw. Kiedyś tam mieszkałam i bardzo żałuję że teraz nie mam takiej możliwości.
      • pruszkowianka75 Re: gdzie zamieskzac? 01.07.11, 09:45
        Na Gąsinie polecam ;)

Przeciez tu jest wszystko! sklepy, 1 apteka, swieże powietrze, komunikacja, szkoła, z koszem nie trzeba daleko latac (górka blisko)
        prawda Leo?
        • sibeliuss Re: gdzie zamieskzac? 01.07.11, 11:00
          Gąsin rulez.
          Nowy blok przy Krzywdy-Rzewuskiego już prawie gotowy, ceny przystępne.
          • tux54 Re: gdzie zamieskzac? 01.07.11, 14:44
            Polecam Wyględówek - bardzo zadbane, bardzo bezpiecznie, ciche i spokojne osiedle przy WKD (dojazd do Centrum W-wy tylko 25 minut czyli tyle co Metrem z Kabat), obok szkoły, przedszkola, place zabaw, aquapark, BGŻ Arena, apteka, pogotowie, przychodnia, szpital, policja, sąd, skwer z fontanną przy Kraszewskiego, etc.

Pozdrawiam:)
            ab
        • olchag Re: Do Puszkowianki75 03.07.11, 05:55
          Nikt nikogo na siłę na ten Gąsin nie ciągnie.Ale nie znając dobrze dzielnicy i ludzi tam mieszkających /trochę szacunku/ niech każdy ocenia własne gniazdeczko.
          • monika3411 olchag 03.07.11, 12:24
            Pruszkowianka75 mieszka na Gąsinie - jak wynika z jej wcześniejszych wypowiedzi.
            • radoslavvv Pruszków... 05.07.11, 22:11
              Jak domek to Ostoja lub Malichy, klimatyczne i sympatyczne miejsca.
              Jesli chodzi o mieszkanko w masowym budownictwie to warto sie rozejrzec w okolicach
              ulic: Prusa, AK, Kościelnej albo np Lipowej (nowe osiedle). Mysle ze Wyględówek tez jest godny uwagi.
              Jak dla mnie stanowczo odpada gmina Parzeniew, dzielnice Gąsin, Bąki czy Żbików.
              • kasia782 Re: Pruszków... 06.07.11, 07:27
                dlaczego odpadają bąki? przecież tam sa domki jednorodzinne?
                • wfe416n Re: Pruszków... 06.07.11, 11:12
                  kasia782 napisała:

> dlaczego odpadają bąki? przecież tam sa domki jednorodzinne?

Może dlatego że to koniec świata tzn Pruszkowa? Wszędzie daleko a komunikacji nie ma.
                  • pruszkowianka75 Re: Pruszków... 08.07.11, 15:17
                    Tak jestem z Gąsina. Ale mam nadzieje juz niedlugo sie stad wyniose.
                    Pozdrawiam wszystkich mieszkancow Pruszkowa
                    • marzec76 Re: Pruszków... 08.07.11, 15:31
                      Ja też jestem z Gąsina. Jestem szczerze zadowolona, że tu mieszkam. Naprawdę mam blisko tam, gdzie potrzebuję dotrzeć: szkoła, sklepy, lekarz, dworzec - żeby dotrzeć do W-wy, zabytkowy kościół, sympatyczni mieszkańcy. Polecam :)
                      • olchag Re: Pruszków... 13.07.11, 10:17
                        Każdy z nas decyduje sam gdzie jest dla niego najwygodniej i najlepiej zamieszkać.Decydując się na miejscowość ,dzielnice staramy się myśleć praktycznie czy dla nas daleko do komunikacji dla dziecka czy blisko szkoła czy przedszkole.Ale jak już znajdziemy to miejsce to staramy się z tym miejscem utożsamiać i szukać samych pozytywów. To ludzkie.Nie jest dla zbyt zrozumiałe
                        to że decydując się na miejsce zamieszkania ,,wieszamy koty,, na własnym gniazdku. Ponieważ ja w odróżnieniu od Pruszkowianki75/ życzę bardzo szybkiej wyprowadzki/ cieszę się że mieszkam na Gąsinie i nie mam zamiaru tej dzielnicy zmieniać - pozdrawiam wszystkich prawdziwych Gąsiniaków -szczególnie marzec 76

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka