Dodaj do ulubionych

stomatolog dla dziecka

30.12.11, 19:27
Proszę o opinie na temat stomatologów w Pruszkowie. Chce się wybrać na pierwszą wizytę z 4- latką wiec interesuje mnie osoba, która przyjmuje dzieci i ma dobre do nich podejście.
Wiem, że ten wątek był już wcześniej poruszany, ale mnie interesują aktualne opinie więc proszę mnie nie odsyłać do wcześniejszych wątków bo już się z nimi zapoznałam :)

Dziękuję za każdą opinię.

M
Obserwuj wątek
    • aga0107 Re: stomatolog dla dziecka 31.12.11, 10:25
      My polecamy Dentart w Otrębusach. Chodzimy tam z naszym synem - prawie 5 latek. Mają super podejście do dziecka i jak na razie nic złego nie dzieje ze zrobionymi zębami. Jeśli trzeba mogę podać nazwisko doktor do której my chodzimy.
      • rene26 Re: stomatolog dla dziecka 31.12.11, 13:21
        Również polecam Dentart - skusiłam się po opiniach na tym forum i nie żałuję.
        • mamakrzysia4 Re: stomatolog dla dziecka 03.01.12, 10:42
          a my chodzimy na drzymały na nfz i też jest ok
      • nati-555 Re: stomatolog dla dziecka 03.01.12, 20:04
        mozna prosic o namiary na stomatologa?
        • rene26 Re: stomatolog dla dziecka 04.01.12, 08:03
          Jeżeli chodzi o Dentart to proszę dentart.pl/
          moje dziecko było u dr.Wojtaszek i dr.Jarosz - obie mają super podejście do dzieciaczków
          • kraw31 Re: stomatolog dla dziecka 25.07.13, 14:44
            Witam
            Ja osobiście nie byłam zadowolona ja to ja , ale mój 3,5 letni synek przeżył tam koszmar. Dla starszych dzieci może i tak, ale nie dla maluszków.
    • enyusia Re: stomatolog dla dziecka 05.01.12, 13:06
      Ja z moją 4-latką chodzę do dr Rams do Dentiki na Kościuszki- polecam serdecznie. Mała w ogóle się nie boi, dała sobie zaplombować 2 zęby i pyta kiedy pójdzie znowu. Dr Rams leczy również dorosłych i ma super podejście do pacjentów.
    • kraw31 Re: stomatolog dla dziecka 25.07.13, 14:47
      Witam
      Mam synka w wieku 3,5 roku i leczyłam dziecku zęby w Otrębusach nie polecam. Dziecko przeżyło koszmar a ja z nim.
    • pruszynkaaa Re: stomatolog dla dziecka 25.07.13, 20:13
      Ja natomiast NIE polecam pana Kolpika z przychodni na nfz z ul. Drzymały - zero cierpliwości do małych dzieci - po akcji, kiedy nakrzyczał na dziecko bo trochę płakało przy borowaniu (ale otwierał buzię mimo to), zmieniłam dentystę...
    • little_agi Re: stomatolog dla dziecka 27.07.13, 13:02
      Polecam Tekst linka

- STOMATOLOGIA DZIECIĘCA (pedodoncja): leczenie dzieci w każdym wieku, wizyty adaptacyjne, leczymy także trudnych pacjentów (sedacja syropem Dormicum), dla każdego małego pacjenta nagrody niespodzianki.

Profesjonalnie i miło :) Dr Grzegorz jest strasznie miły, syn go b. lubi. Mają dobre podejście do dzieci, tak zagadają, że dziecko zanim się zorientuje co i jak to już ma zęba zrobionego. dodatkowo można podać dziecku ten syrop Dormicum, przez co nie pamięta ono zbyt dużo i mniej przeżywa po wizycie. Liczy się też koszt podania syropu który jest jakieś 3 razy niższy niż gaz rozweselający.

nie zamienię tego gabinetu na żaden inny i polecam go wszystkim znajomym z małymi dziećmi, którzy też są zadowoleni :)

Pozdrawiam
      • lara-lou Re: stomatolog dla dziecka 27.07.13, 21:05
        Z dr Grzegorza ja również byłam zadowolona ale chodziłam do niego jak pracował w innym gabinecie. Ostatnio poszłam do jego gabinetu, zarezerwowalam wizytę u pani, która miała mieć dobre podejście do dzieci. Pani była młoda więc raczej nie mogła mieć długiej praktyki w pracy z dziećmi. Efekt to nie zrobiony żaden ząb za to wielki siniak i wylewy po wewnętrznej stronie policzka u syna po źle zrobionym znieczuleniu. Wyglądał jakby syn został pobity. Poszłam pokazać ten siniak następnego dnia i najpierw "miła" pani pomóc nie miała czasu rozmawiać ponieważ dzwonił telefon - po skończonej rozmowie niestety nie wróciła , następnie inna pani dentystka obejrzała syna i zalecila smarowanie policzka maściami żeby siniak zszedł ( co i tak sami robiliśmy) . Raczej nie polecam. Ściana z dziećmi to nie wszystko żeby przyjmować dzieci.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka