ohaw 01.08.13, 15:16 W ogródkowym domku dla dzieci osy ewent psczoły zrobiły sobie gniazdo, jak najbezpieczniej się tego pozbyć, pomóżcie, dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwo2906 Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 01.08.13, 15:22 samemu nie radzę, najlepiej wezwać straż pożarną a oni już to usuną Odpowiedz Link Zgłoś
putain_de_toi Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 01.08.13, 16:18 > samemu nie radzę Masz nieprzyjemne doświadczenia z osami/pszczołami? Pszczółka użądliła bo za bardzo machałaś rękoma? Pszczoły i osy wiedzą kto wariat, i tego żądlą. Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 02.08.13, 06:49 Dzwonić do straży pożarnej!? Czy wy ludzie już na głowy poupadaliście? Jak macie kaca to pewnie dzwonicie po pogotowie. Ciekawe kto za to płaci :/ Spryskać rajdem i gniazda nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ups1982 Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 05.08.13, 23:04 moja teściowa wzywała w Grodzisku straż do szerszeni, była ich naprawdę masa na jednym krzewie, usłyszała że nie stanowią zagrożenia bezpośredniego ale jeśli się boi, to może prywatnie wynająć firmę usuwającą gniazda Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.c3 Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 01.08.13, 22:17 Raid Aerozol Przeciw Osom i Szerszeniom. Nas straż zbyła podając ten preparat jako rozwiązanie. Pomógł, ale lepiej uważać przy stosowaniu zarówno na osy jak i na preparat. Pszczół nie mordować, bo jest ich mało. Lepiej poszukać specjalisty, który takie gniazdo przeniesie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwo2906 Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 02.08.13, 07:10 ja znalazłam w necie takie ogłoszenie o likwidacji gniazd pszczół, os i szerszeni poniżej kontakt 790 741 696 Odpowiedz Link Zgłoś
m1224 Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 02.08.13, 13:39 jeśli pszczoły, to nie zabijaj! jeśli osy, to Raid wystarczy. jest taki, którym można z większej odległości psikać. Odpowiedz Link Zgłoś