Dodaj do ulubionych

gniazdo os/pszczół,co zrobić

01.08.13, 15:16
W ogródkowym domku dla dzieci osy ewent psczoły zrobiły sobie gniazdo, jak najbezpieczniej się tego pozbyć, pomóżcie, dzięki
Obserwuj wątek
    • iwo2906 Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 01.08.13, 15:22
      samemu nie radzę, najlepiej wezwać straż pożarną a oni już to usuną
      • putain_de_toi Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 01.08.13, 16:18
        > samemu nie radzę

Masz nieprzyjemne doświadczenia z osami/pszczołami? Pszczółka użądliła bo za bardzo machałaś rękoma?

Pszczoły i osy wiedzą kto wariat, i tego żądlą.

• motylanoga71 Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 01.08.13, 18:28
          nie karmić ...
      • gaz.lupkowy Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 02.08.13, 06:49
        Dzwonić do straży pożarnej!? Czy wy ludzie już na głowy poupadaliście?
        Jak macie kaca to pewnie dzwonicie po pogotowie. Ciekawe kto za to płaci :/

Spryskać rajdem i gniazda nie ma.
      • ups1982 Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 05.08.13, 23:04
        moja teściowa wzywała w Grodzisku straż do szerszeni, była ich naprawdę masa na jednym krzewie, usłyszała że nie stanowią zagrożenia bezpośredniego ale jeśli się boi, to może prywatnie wynająć firmę usuwającą gniazda
    • ewa.c3 Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 01.08.13, 22:17
      Raid Aerozol Przeciw Osom i Szerszeniom. Nas straż zbyła podając ten preparat jako rozwiązanie. Pomógł, ale lepiej uważać przy stosowaniu zarówno na osy jak i na preparat. Pszczół nie mordować, bo jest ich mało. Lepiej poszukać specjalisty, który takie gniazdo przeniesie.
      • iwo2906 Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 02.08.13, 07:10
        ja znalazłam w necie takie ogłoszenie o likwidacji gniazd pszczół, os i szerszeni poniżej kontakt
        790 741 696
    • m1224 Re: gniazdo os/pszczół,co zrobić 02.08.13, 13:39
      jeśli pszczoły, to nie zabijaj! jeśli osy, to Raid wystarczy. jest taki, którym można z większej odległości psikać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka