kamar222 04.09.13, 09:00 regio-media.pl/2013/09/03/nowa-promocja-pruszkowa-na-szeroka-skale/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leo48 Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 09:06 Zapoznałem się z tą obszerną tabelą. To o prostu kabaret. Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 09:22 Obserwując to co się dzieje w Pruszkowie i zachowania mieszkańców, to odnoszę wrażenie, że przydałaby się promocja Pruszkowa wśród osób tu mieszkających, a może raczej nocujących. Celem takiej promocji byłoby to, aby osoby nocujące w naszym mieście stały się mieszkańcami Pruszkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 10:09 daj spokój, przecież to sypialnia, nic tu się nie dzieje od lat, i nic się nie zmieni przez lata, nawet na pożegnanie lata trzeba w tym roku śmigać do Milanówka, bo nasi zapomnieli, że coś takiego się mieszkańcom należy. Odpowiedz Link Zgłoś
kwika Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 10:14 Moim zdaniem w mieście widać zmiany. To czy na lepsze czy na gorsze to rzecz gustu. Jedni lubią imprezy na zniczu inni w Parku Kościuszki. Można też jechać bliżej do Brwinowa na Kult. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 10:55 więc podatki mam płacić tu i dostawać za to figę, co najwyżej z makiem, wybacz ale mi te zasady nie odpowiadają, płacę nie małe podatki, więc wymagam troszkę więcej. dlaczego mam gdzieś jeżdzić, skoro kiedyś mogłem mieć to tu na miejscu? Był u nas Kombii, było DeMono, był Perfect, było wiele kapel z pierwszej ligi i co nam zostało? Koncerty gwiazdeczek TVP, jakiś Zamachowski promujący pedalstwo lekkim trzepotaniem powiek, jak to gdzieś czytałem. Owszem miasto się zmienia, mam w tym swój udział, z grupą ludzi doprowadziliśmy do wybudowania sieci WiFi, nie braliśmy udziału w samej realizacji i dlatego efekt finalny jest jaki jest, czyli sporo należałoby poprawić. I tak jest ze wszystkim. Dobre, nawet bardzo dobre pomysły, które rozmywają się w trakcie realizacji, bo za sam pomysł płacić nie trzeba, ale już na realizację należy przeznaczyć jakąś część budżetu. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 11:16 Twierdzę, że miejskie wi-fi nie istnieje. Kiedyś robiłem próby z marnym tabletem i myślałem, że to jego wina. Wczoraj usiadłem pod Pałacem Ślubów z Galaxy Tab 2, który pięknie chodzi na Neostradzie z Liveboxa oraz na mobilnym iPlusie. Zrezygnowałem z zabawy, gdy po 5 minutach miałem zaledwie do połowy zapełniony pasek postępu przy próbie otwarcia jakiejkolwiek strony. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 11:47 i to jest jeszcze jeden dowód na to, że w tym mieście potrafią zepsuć wszystko ... Leo, w wolnej chwili skrobnij na stronie www.pruszkow.pl pytanie do prezydenta, dlaczego sieć na która poszło ponad 4 mln zł nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
mantra1 Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 13:00 "Plany są niewyobrażalnie bogate" - jak piszą w regio-media: Tworzenie nowych stanowisk urzędniczych, organizacja debaty, dystrybucja bezpłatnego programu do PITów (który można znaleźć co roku na dziesiątkach portali), badania, sondaże, gadżety i inne bzdety, imprezy "ku czci" oraz "sport to zdrowie". A co konkretnie dla ludzi? Ciekawe, skąd człowiek ma brać na to czas, jeśli znaczną jego część spędza stojąc w korkach miejskich i na trasie do Pruszkowa, albo ciągnąc z buta po dziurawych chodnikach, a część na zarabianie pieniędzy, żeby móc jak najwięcej odprowadzić do kasy miasta na te wszystkie "cuda". ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 14:07 po cholerę wydawać 30 000 na program do PITów, skoro dla chcących taki program jest zawsze na oficjalnej stronie ministerstwa finansów ! Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 14:13 i przebudowa strony internetowej za 50 tysi? Jesuuuuu to co na niej będzie takiego, co za system skomplikowany że potrzebuje aż 50 tysięcy złotych? ogólnie może i kilka ciekawych pomysłów jest ale większość to jakieś nieporozumienie Odpowiedz Link Zgłoś
mantra1 Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 15:21 vandikia napisała: > i przebudowa strony internetowej za 50 tysi? Od ręki znajdę co najmniej 10 chętnych, którzy im to zrobią za 8-10K z pocałowaniem ręki i umyciem pleców nowo mianowanym urzędnikom od promocji. :) No, ale pewnie jakiś pociotek panów z Kraszewskiego - informatyk, czy inny webmajster też musi zarobić. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
cinosan Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 16:48 - Żenada i jeszcze raz Żenada! - Po co mi tory kolarskie czy biegi (będą wyłaczenia i tak już zakorkowanych ulic!) A gdzie jest dla mnie : basen kryty i otwarty ( lub nawet jakiś mały sztuczny zalew) ? To lato dało mi się we znaki, nie mieliśmy ,gdzie moczyć dupska a wyjechać z różnych względów nie było mi dane! Chcę parku z drzewami , ławkami i koszami - do Potulika mam daleko, a PSM też się nie wysila. Dla nich liczy sie styropian przylejony do wielkiej płyty i pomalowany na cukierkowy kolor. Czy nie można było zanim ktoś sporządził to zestawienie i wziął odpowiednia kasę rozpytać mieszkańców o ich potrzeby w tym zakresie? Czy zawsze musi być u nas musztarda po obiedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 17:08 Czy można poważnie potraktować sążnistą tabelę z szumnie zapowiadanym programem w mieście, gdzie porządne załatanie kawałka jezdni urasta do nierozwiązywalnego przez lata problemu, miasto tonie w brudzie a deliberacja nad wyznaczeniem stref parkowania w Centrum trwa już trzeci rok? Jeśli nawet zrobimy w mieście coś, czym warto się pochwalić, to nikt do nas nie dojedzie, a o ile przebije się przez wąskie gardło w Alejach i nie urwie zawieszenia na wybojach, to nie będzie miał gdzie zaparkować. Napisałem już na swoim blogu, że złego wizerunku miasta nie da się oprotestować a dobrego zadekretować. Na razie Miasto w kwestii wizerunku ograniczyło się do żałosnego protestu w sprawie idiotycznych wypowiedzi Pospieszalskiego. Nie tędy droga. Wizerunek buduje się nie wylewaniem łez tylko wytrwałą pracą a nie pozorowanym działaniem obliczonym na tani efekt. Na owoce trzeba też raczej długo poczekać. Znamienny jest jeden z rozdziałów w tej tabeli. Nosi on tytuł "Porusz Pruszków", co sugeruje jednoznacznie, że będzie to kolejne naiwne lansowanie i furtka do bardziej lub mniej dyskretnego finansowego zasilenia pewnej grupki totumfackich pana naczelnika od promocji, uwieszonych u klamki Urzędu. Takimi "lokomotywami postępu" daleko nie pociągniemy a stworzony wizerunek to będzie obraz zadupia na peryferiach europejskiej cywilizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mantra1 Re: Idzie nowe?! 04.09.13, 23:50 Ale za to będzie rzecznik prasowy, czyli wygodny bufor, chroniący przyrośniętych do stołków włodarzy miasta przed naporem rzeczywistości. On nam to wszystko w okrągłych, pozbawionych treści zdaniach wyjaśni i obieca. A my za kolejny stołek zapłacimy. Wkurzonam po wczorajszej podróży z Tworek do Żyrardowa, która trwała godzinę i 15 minut. Oczywiście najdłużej stałam w korku na WP, Milanówek i Grodzisk poszły w miarę gładko. I oczywiście się spóźniłam i pocałowałam klamkę, bo tam też wszystko czynne do 18. W poniedziałek startuję do Starostwa zarejestrować samochód. O której powinnam wyjechać, żeby mieć jakąś szansę zdążyć załatwić sprawę przed 17:30? Odpowiedz Link Zgłoś
tom05800 Re: Idzie nowe?! 05.09.13, 22:30 Mam pytanie, jak Pan brał udział w tym projekcie to czy wiadome są koszty serwisowania i obsługi tej infrastruktury?? Zastanawiam się dlaczego nie można było wykorzystać infrastruktury istniejących już w Pruszkowie kilku firm i podpisać z nimi umowę na dostawę miejskiego internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 10:01 pytania w zakresie kosztów proszę skierować do władz miasta, które są właścicielem sieci. sieć Miejski Internet jest całkowicie bezprzewodowa, w mieście nie było żadnej infrastruktury działającej na tej zasadzie, wykorzystane zostało istniejące łącze internetowe f-my TelKab. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 10:08 zibi-pruszkow napisał: pytania w zakresie kosztów proszę skierować do władz miasta, które są właścicielem sieci. Powinieneś te władze zaskarżyć o zmarnotrawienie Twojego epokowego projektu, którego wartość jeśli sobie przypominam oceniasz na miliony :) Odpowiedz Link Zgłoś
zibi-pruszkow Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 13:20 szanowna cioteczko Leokadio, zawsze się podpisze pod tym pomysłem, a że z realizacją wyszło tak jak wyszło, to już każdy mieszkaniem sam może ocenić, ja mam co robić, także z tego pomysłu szanownej ciotuni nie skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
mwirek Re: Idzie nowe?! 10.09.13, 01:03 Same narzekania, a dopiero co słyszałem, że jest tu tak dobrze, że się wszystko rozwija. Pruszków nie odstaje od kraju. Bowiem Polska to taki kraj, gdzie nikomu się nie chce. Oprócz oczywiście brania należnej kasy za ciężką pracę. Powiedział bym, że w każdej dziedzinie. Ja jestem uwięziony w Polsce. To znaczy, jestem dość poszkodowanym inwalidą. Ostatnio chciałem pozwiedzać Londyn. Zadzwoniłem do informacji LOT. Odpowiedź dosłownie ścięła mnie z nóg. Nie gwarantują, że wpuszcza mnie do samolotu. Muszę dostarczyć zaświadczenie od lekarza, bo potrzebują mieć podkładkę. Wykupić dwa pełne bilety. Wcześniej (nie wiadomo jak długo wcześniej) ustalić lot. Wtedy wymontują jedno siedzenie w samolocie, abym mógł wyciągnąć nogi (mam nadzieję, że jeszcze nie na wieczność). Napisałem do rzecznika praw człowieka. Odpowiedzi póki co brak. Drugi ostatnio przypadek. Miałem do załatwienia sprawę w NFZ przy ul. Chałubińskiego. Do tej pory po okazaniu znaczka inwalidzkiego wpuszczany byłem na parking. Obecnie budowany jest tam jakiś wieżowiec. Parkingu brak. Tam gdzie dziennie przyjeżdża tysiące osób, w tym wielu inwalidów, nie ma parkingu. Aby załatwić swoją sprawę musiałem złamać przepisy i zostawić samochód na chodniku. Powrót do samochodu był trudniejszy, bo środek chodnika zatarasował spych z urobkiem na łysze. I jak tu żyć? W kraju gdzie jest bezprawie, gdzie nie decydują przepisy tylko interpretacje. Gdzie każda następna ustawa jest coraz większym gniotem (choćby śmieciowa). Gdzie dominuje łapówkarstwo i kolesiostwo, a nie fachowość i wykształcenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Idzie nowe?! 05.09.13, 07:08 Skomentuję jednym zdaniem. Narzekacze swym zwyczajem, wzięli się za narzekanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mantra1 Re: Idzie nowe?! 05.09.13, 10:41 gaz.lupkowy napisał: > Skomentuję jednym zdaniem. > Narzekacze swym zwyczajem, wzięli się za narzekanie. Przypuszczam, że narzekanie przyniesie dokładnie taki sam efekt, jak konstruktywna krytyka kolejnego genialnego pomysłu władz miasta. Czy może krytyka też niewskazana? Co zatem proponujesz? "Modę na sukces"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
gaz.lupkowy Re: Idzie nowe?! 05.09.13, 20:37 Mantro, znasz moją odpowiedź na zadane pytanie. :) Nie proponuję nic, bo, jak pisałem już tutaj kilkukrotnie na przestrzeni ostatnich prawie 10 lat,pod różnymi nickami, to fakt, obecne władze miasta wygrają w kolejnych wyborach (jeśli im się będzie chciało) bez żadnego problemu, bez względu na to co robią, ponieważ nie mają ŻADNEJ sensownej konkurencji. I tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
mantra1 Re: Idzie nowe?! 05.09.13, 23:16 gaz.lupkowy napisał: obecne władze miasta wygrają w > kolejnych wyborach (jeśli im się będzie chciało) bez żadnego problemu, bez wzgl > ędu na to co robią, ponieważ nie mają ŻADNEJ sensownej konkurencji. > I tyle w tym temacie. I tu się zgadzamy. :) P.S. WTF is Andrzej Wróblewski? Odpowiedz Link Zgłoś
pustegatki Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 13:50 What the fish is Andrzej Wróblewski? Odpowiedz Link Zgłoś
vandikia Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 13:54 a wiesz czemu tak jest? bo w tym planie absur goni absurd. nowe boisko, nowe kosze do koszykówki czekają całe lato na naprawę, absurdalnie położone ścieżki rowerowe, jeden maly basen, a oni wyjeżdżają z jakimiś maratonami pruszkowskimi poza tym jeśli satysfakcjonuje Cię płacenie np. 50.000 zł na przebudowę strony internetowej, to proszę bardzo, ludzie którzy orientują się w cenach złapią się za głowę, dlaczego mamy się na to niby zgadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 14:13 vandikia napisała: dlaczego mamy się na to niby zgadzać? Będziemy się zgadzać bo ta milcząca zgoda stała się już tradycją. Wiele razy podkreślałem, że ci co nawołują do zmiany władzy, powinni mieć już na długo przed wyborami wyłonionych liderów i program. Nic mi nie wiadomo, by takich mieli w zanadrzu. Odgrażanie się Starzyńskiemu czerwoną kartką przez tych, którzy nawet nie będą tu głosować jest po prostu śmieszne. A Starzyński zawija w sreberka i już chłodzi szampana. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: Idzie nowe?! 05.09.13, 11:43 Tak, idzie nowe. Kolejne dwa nowe stanowiska w UM. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Idzie nowe?! 05.09.13, 16:34 A matki z wózkami i niepełnosprawni jak nie mieli w Pruszkowie windy na peron tak nie mają. Może urzędnicy boją się że wyjadą i nie wrócą? Odpowiedz Link Zgłoś
pruszkow_w_budowie Re: Idzie nowe?! 05.09.13, 16:38 Skomentuje to w ten sposób: straszni z was mantykańci. Oj same nieszczęścia w tym Pruzkowie, bida i wieś XIX w. tak w waszych oczach i komentarzach (nie weszytkich) to miasto wygląda. Co post to mielenie tego samego i "w koło Macieju" o tym samym, dziurawe drogi, windy nie ma, tego nie ma tamtego nie ma. Matko Boska zmiłuj się nad tym biednym miastem i daj nam wreszcie Prezydenta z prawdziwego zdrzenia!! Zmiłuj się nad nami i spraw aby Prezydentem został... Andrzej Wróblewski :) Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Idzie nowe?! 05.09.13, 16:51 wfe416n napisał: nie mieli w Pruszkowie windy na peron tak nie mają Na peron to mały pikuś. Raz na jakiś czas każdy musi pokonać przeprawę przez tory. Po tej stronie na marginesie cywilizacji jest choćby Energetyka i Gazownia, a po tamtej drugiej wszystkie miejskie urzędy i instytucje. Nie wiem, czy nasi geniusze od promocji mają chociażby przybliżoną orientację, jak to wygląda w liczbach. Ile osób jest zmuszonych dziennie tę Golgotę pokonywać. Zobacz jak matki z wózkami oraz osoby niepełnosprawne o kulach (o wózkach inwalidzkich już nie wspomnę) przechodzą gehennę przebrnięcia przez kładkę. Pewnie znów niedługo ktoś naświetli perspektywę tunelu pod torami, perspektywę na następne pół wieku. To powinno stanowić promocję i zachęcić do prokreacji. Dlaczego do prokreacji? Bo nasze wnuki doczekają. Być może... -- Postanowiłem dać anons taki do dziennika, odpowiednio duży, by uwagę skupiał: "CHCĘ ZOSTAĆ PORZĄDNYM CZŁOWIEKIEM - POSZUKUJĘ WSPÓLNIKA" Nie będę się SAM wygłupiał. Odpowiedz Link Zgłoś
august.b-w Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 00:31 Konkrety proszę, a nie stale biadolenie. Energetyka rzeczywiście jest czasami na marginesie cywilizacji, ale czyja to wina? Jej samej. A według geniusza od krytyki "jak to wygląda w liczbach"? Matki z wózkami, niepełnosprawni itd. No jak? W krytyce każdy mocny. Łatwiej niszczyć niż tworzyć. A najłatwiej stukać bezmyślnie w klawiaturę... Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 04:56 august.b-w napisał: według geniusza od krytyki Jakoś już przywykłem do tego, że niektóre niedorozwinięte jednostki nie mając nic do powiedzenia "na temat" wolą osobiście mi przycina. Zrewanżuję się przypuszczeniem, że gdyby głupota miała skrzydła, szybowałbyś bardzo wysoko. Krytyki powiadasz poczciwy człowieczku? W swoim czasie bywałem na różnych konferencjach prasowych, gdzie przedstawiano nam świetlaną wizję Pruszkowa i jego dynamicznego rozwoju. Wyszło jak zawsze, ale ja w dobrej wierze te obietnice "na łamach" puszczałem w lud. Na swoim prowadzonym od czterech lat foto blogu zacząłem swoje wpisy od pewnego czasu podporządkowywać kategoriom. I tak w pozytywach zatytułowanych "po słonecznej stronie miasta" znalazło się ok 140 wpisów, natomiast w krytycznym albumie "Pruszkowyje" o setkę mniej. Zrobiłem dla promocji Pruszkowa dość dużo wynajdując w nim to, co na pochwałę zasługuje, Napisałeś też: A najłatwiej stukać bezmyślnie w klawiaturę... Racja, sam jesteś tego najlepszym dowodem. Wystarczy wrzucić Twój nick w forumową przeglądarkę, by przekonać się, że Twoje wpisy to wyłącznie głupawe niby refleksje o niczym. Odpowiedz Link Zgłoś
august.b-w Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 13:40 Wielce Szanowny Pan Leo48 napisał: "niektóre niedorozwinięte jednostki " "gdyby głupota miała skrzydła, szybowałbyś bardzo wysoko" "powiadasz poczciwy człowieczku" "Twoje wpisy to wyłącznie głupawe niby refleksje o niczym." Najlepsze na koniec: "CHCĘ ZOSTAĆ PORZĄDNYM CZŁOWIEKIEM - POSZUKUJĘ WSPÓLNIKA" Z taką kulturą osobistą raczej trudno będzie Panu znaleźć kogoś równie przyzwoitego... Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 13:46 Bo troszkę mnie już nudzi, kiedy temat zostaje olany a jedna czy druga "skończona idiota" ogranicza się do wycieczek personalnych. Nie znam Ciebie ani ty mnie więc co Cię uwiera, że musisz się mnie czepiać? Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 11:49 august.b-w napisał: > A według geniusza od krytyki "jak to wygląda w liczbach"? Matki z wózkami, niep > ełnosprawni itd. No jak? Jakie ma to znaczenie? Nawet gdyby jeden niepełnosprawny nie mógł skorzystać czy też ma utrudniony dostęp do komunikacji ( KM, SKM ) ze względu na brak podjazdu czy też windy to należy zlikwidować taką barierę. Tak mówi prawo, inaczej po co wydawać dodatkowe pieniądze na niskopodłogowe SKM-ki czy też dostosowywanie budynków dla potrzeb niepełnosprawnych? Odpowiedz Link Zgłoś
pruszkow_w_budowie Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 14:53 Przejedźcie się po linii Warszawa - Pruszków i powiedzcie które gminy na tej linii mają windy dla niepełnosprawnych i podjazdy zrobione w ostatnich 10 latach (może nawet i 15). Kładka w Pruszkowie miała być zlikwidowana ze względu na budowę szybkiej koleii Łódź - Warszawa ale nagle okazało się że za dużo by ich (PKP) kosztowało zrobienie wszędzie przejść podziemnych (tam gdzie ich nie ma). Więc na razie kładka zostaje. Daje 100 zl dla tego kto nasmaruje projekt techniczny dobudowania do istniejącej konstrukcji (rozpadającej się kładki przy peronach) windy z obu stron dla wózków i niepełnosprawnych. To jest teren kolejowy więc miasto/powiat/wojewodztwo bez pozwolenia PKP nie może tam nawet kosza na śmieci postawić. Dyskutujecie tu w kółko o rzeczach które są od lat poza waszym zasięgiem (i nie tylko waszym) zarówno finansowo jak i merytorycznie. Znacie koszt budowy tunelu,kladki albo wiaduktu? Gucio znacie! A znacie kwoty budzetu miasta na inwestycje? Albo powiatu? Powiem tylko tyle - razem zsumowane nie wystarczą na wykonanie takiej inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 15:00 pruszkow_w_budowie napisał: Powiem tylko tyle - razem zsumowane nie wystarczą na wykonanie takiej inwestycji. Za to obietnice i to stale powtarzane nie kosztują nic. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszkow_w_budowie Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 16:08 Obietnice czyje i kiedy składane Leo? Odpowiedz Link Zgłoś
leo48 Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 16:19 Nie wiem, dlaczego do mnie to pytanie. Niech każdy sam sobie poszpera w materiałach kampanii wyborczych, relacjach ze spotkań z kandydatami oraz w programach. Nie mam zamiaru nikogo w tym wyręczać. Niech każdy sam sobie tego trudu zada a wyniki poszukiwań we własnym sumieniu rozważy. Zresztą być może mam urojenia i nikt nikomu żadnych obietnic nie składał. Pewnie coś mi się po.... Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 17:53 pruszkow_w_budowie napisał: > Przejedźcie się po linii Warszawa - Pruszków i powiedzcie które gminy na tej li > nii mają windy dla niepełnosprawnych i podjazdy zrobione w ostatnich 10 latach > (może nawet i 15). Dlaczego mamy równać do najgorszych? Równajmy do najlepszych, pewnie są gdzieś perony z podjazdami lub nawet windami. > Daje 100 zl dla tego kto nasmaruje projekt techniczny dobudowania do istniejące > j konstrukcji (rozpadającej się kładki przy peronach) windy z obu stron dla wóz > ków i niepełnosprawnych. Winda to niekoniecznie konstrukcja wożąca góra-dół w pionie, można zainstalować windę na schodach i niekoniecznie tych na kładce. > To jest teren kolejowy więc miasto/powiat/wojewodztwo bez pozwolenia PKP nie mo > że tam nawet kosza na śmieci postawić. Masz rację ale naciskać powinno i to mocna, posuwając się nawet do "szantażu". W ostateczności kupić i wypożyczyć. Zresztą nie wiem, nie znam się i gucio mnie to obchodzi, trzeba szukać rozwiązań a nie piętrzyć trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszkow_w_budowie Re: Idzie nowe?! 06.09.13, 21:47 Ja nikogo do nikogo nie porownuje. Zaptalem ile gmin na tej trasie ma taka infrastrukturę? Być może nowa stacja Wawa Stadion ale nie byłem to nie wiem. Winda z zasady ma dzialac w gore i w dol, nie bardzo rozumiem co kolega ma na myśli ale domyślam się ze proponuje winde ala po schodach do dolu. Owszem tylko musi być pod jej montaż sciana pelna a w Pruszkowie takiej nie ma niestety. Pech. Dla kolegi wiadomości naciska ale włodarze PKP nie bardzo maja ochote podjąć jakakolwiek rozmowe. Tam nawet premier ma problem z umówieniem się z kims na rozmowe bo nie wiadomo kto za co jest odpowiedzialny. (zart). Miasto wysylalo kilkukrotnie zapytania o możliwość przejecia tego terenu ale bezskutecznie, bo żeby cos kupic to druga strona musi chcieć sprzedać (taka stara handlowa zasada), z tego również problem z przejeciem gruntu pod ewentulana budowę tunelu (sławnego) który ma polaczyc ul. Warynskiego z ul. Kosciuszki, PKP miało wykonać przejście podziemne no to zamiast przejścia w Pruszkowie pozycje nadrzedna dostala inwestycja na Niedzwiadku w Ursusie jako stacja strategiczna dla gminy Ursus i tak w kolo. Zaznaczam ze miasto/powiat/województwo nie może wydac złamanego grosza na cos co nie jest ich wlasnoscia. A wynająć Panie kolego to Pan może sobie kawalerke a nie grunt pod inwestycje za dzisiatki milionow złotych :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomekf76 Re: Idzie nowe?! 07.09.13, 08:07 To niech miasto postawi dwóch ludzi pod kładką do pomocy przy dźwiganiu wózków. Już mam dosyć słuchania: tego się nie da, tego nie można a tamto jest zabronione, jak nic nie możecie to po co jesteście ? Swego czasu kilka lat spędziłem we Mszczonowie, gminy raczej przedstawiać nie trzeba, na ulicach czysto... Burmistrz rozwiązał problem momentalnie, kupił traktor z przyczepą za kółko posadził jednego kumatego, do łopaty i szczotki zatrudnił osoby, które wcześniej podpierały murek pod sklepem - wilk syty i owca cała, ludzie nie skarżą się na pijaczków, w lecie pozamiatane chodniki, zimą odśnieżone. Można tylko trzeba chcieć coś robić a nie przerzucać się papierkami i udawać, że się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszkow_w_budowie Re: Idzie nowe?! 07.09.13, 11:40 Jakie to wszystko proste, nie? Moze wszystkich z pod sklepow zatrudnimy jako tragarzy, to i komunikacja miejska sie polepszy (ze tak dodam na oslode)? Zycze ci zebys kiedys na Kraszewskiego zasiadl w fotelu a moze lepiej w Mszczonowie? Wtedy pogadamy na powaznie. To taki oblatany temat: od czego jestescie? Mam tego dosyc..., wezcie sie do roboty za moje podatki... Itd. A tym dwom co ich niby miasto ma zatrudnic to miasto ma placic na akord czy za godzine? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekf76 Re: Idzie nowe?! 07.09.13, 12:13 A Wam jak płacimy ? raczej za godzinę bo jakby było na akord lub umowę o dzieło to byście w samym skarpetkach głodni chodzili. Stawiam, że tych dwóch tragarzy w tydzień mieliby lepsze notowania u Mieszkańców niż cały UM na Kraszewskiego bez względu na formę zatrudnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Idzie nowe?! 07.09.13, 12:19 pruszkow_w_budowie napisał: > Jakie to wszystko proste, nie? Może proste nie jest .... > Zycze ci zebys kiedys na Kraszewskiego zasiadl w fotelu a moze lepiej w Mszczonowie? ...... ale Polska to wolny kraj i przymusu siedzenia w fotelu na Kraszewskiego nie ma. Zrezygnuj i daj szansę lepszym. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszkow_w_budowie Re: Idzie nowe?! 09.09.13, 16:14 Za to krytyka i dsykusja merytoryczna na dany temat - poziom taki jak wiedza przeciętnego polaka o piłce noznej :p Daj gwarancję że ten co przyjdzie po mnie będzie lepszy niż ja to wtedy ustąpie :p (o ile mam z czego ustępować). PS. Tylko nie pisz że każdy jeden będzie lepszy (bo to by było żałosne :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Idzie nowe?! 09.09.13, 18:33 pruszkow_w_budowie napisał: > Daj gwarancję że ten co przyjdzie po mnie będzie lepszy niż ja to wtedy ustąpie > :p (o ile mam z czego ustępować). > > PS. Tylko nie pisz że każdy jeden będzie lepszy (bo to by było żałosne :) ) Żałosne to jest to że bronisz się nie przedstawiając żadnych argumentów. Skoro Ty nie dajesz sobie rady i następny nie będzie lepszy od Ciebie, to rodzi się pytanie - może zlikwidować stanowisko i etat?. Po co płacić nierobom, przepraszam - nieudacznikom? Odpowiedz Link Zgłoś
pustegatki Re: Idzie nowe?! 09.09.13, 19:46 Rządzący i rządzeni to mają ciężki los z zrzędzącymi. Jakie to szczęście że Konstytucja RP zakazuje opinii publicznej mówienia co kto ma robić ze swoim życiem, tj. nikt nie rodzi się do roli wyznaczonej przez opinię publiczną. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszkow_w_budowie Re: Idzie nowe?! 10.09.13, 09:46 Ależ bronić to się musi atakowany a ja wcale się tak nie czuje :p Argumenty? Poczytaj wcześniejsze wpisy. To raczej ty nie przyjmujesz żadnych argumentów i nie podejmujesz dyskusji skracjąc ją do futurystycznych pomysłów które są mniej więcej na poziomie wieków średnich. W psychologii to się nazywa zaprzeczenie rzeczywistości a to z koleii jest symptomem schizofrenii więc radzę udać się w celu podjęcia diagnozy - polecam zespół Tworki. Rozejrzyj się i weź zimny prysznic - może to ci przywróci zdroworozsądkowość i jasne myślenie. Inaczej będziesz tkwił w tych urojeniach i pomysłach wziętych z "księżyca". Powodzenia, Odpowiedz Link Zgłoś