Dodaj do ulubionych

Karczemka - wrażenia

21.12.13, 18:59
Witajcie
Przy parku Kościuszki znów działa knajpa. Dziś wpadliśmy tam z rodziną na obiad. Wystrój mocno skromny, ale dania nas miło zaskoczyły. Pomijam, że słusznej wielkości i cenowo przyjazne - do 23 zł za danie (próbowaliśmy spaghettii i polędwiczek w sosie śmietanowym) . Podsumowując: było smacznie i niedrogo. A przede wszystkim fajnie, że taka kolejna jadłodajnia powstała w mieście, Ktoś jeszcze był, jadał, wrażenia?
Obserwuj wątek
    • zibi-pruszkow Re: Karczemka - wrażenia 21.12.13, 21:11
      Zapytam o spaghetti: czy to jest makaron z sosem czy coś w rodzaju pasty? Dawno temu skusiłem się na spaghetti w DaGrasso i przyrzekam, nigdy w życiu ponownie tam nie zamówię, je się to jak pastę, rozgotowany makaron po prostu miesza się z sosem i wychodzi paćka.

Pizza w DaGrasso także straciła swój urok na rzecz Corrado, przynajmniej porównując dwie ostatnie konsumpcje.
      • kol Re: Karczemka - wrażenia 21.12.13, 22:19
        Tak to była taka klasyczna pasta. Smakowała jak robiona na miejscu, a nie jak sos ze słoika. Ale co do makaronów to musisz iść do Erbario przy Targowej 6. Tam są najlepsze makarony w okolicy. Ale oczywiście do Karczemki też warto zajrzeć, choć makaron chyba nie jest ich specjalnością.
        • zibi-pruszkow Re: Karczemka - wrażenia 21.12.13, 23:02
          do sosu ze słoika wystarczy dodać troszkę tego i tamtego (oregano itp.) i ma całkiem fajny smak, makaron powinien być lekko twardy, a mięso kręcone na średniej siatce, wówczas można się delektować smakiem sosu, twardością makaronu i drobnymi kawałkami mięsa, inaczej dla mnie nie ma sensu wkładać tego czegoś do buzi.
    • mayski Re: Karczemka - wrażenia 21.12.13, 23:56
      Ja się do nich nie wybieram i wszystkim odradzam. Nie dajmy zarobić bezmózgom, którzy postawili na posesji silne reflektory, które naparzają w oczy przechodniom. Ten barak o wątpliwej urodzie jest lepiej oświetlony niż pobliski pałacyk. Nie szanuję tych, którzy nie szanują mnie. Wszystkich namawiam do bojkotu dopóki te światła nie zostaną zdemontowane. I tyle w temacie
      • kol Re: Karczemka - wrażenia 22.12.13, 00:49
        To idz i im to powiedz. Ja im powiedzialem ze parasol zima wyglada zle. Poza tym jaki te swiatla maja zwiazek z kuchnia.
        • mayski Re: Karczemka - wrażenia 22.12.13, 17:33
          kol napisał:

> To idz i im to powiedz. Ja im powiedzialem ze parasol zima wyglada zle. Poza ty
          > m jaki te swiatla maja zwiazek z kuchnia

Stołuję się tam, gdzie mi się podoba, a walenie światłem po oczach mi się nie podoba. Niezależnie od nie wiem jak dobrej kuchni mnie tam nie zobaczą
    • radoslav75 Re: Karczemka - wrażenia 07.06.19, 11:18
      Swojskie dobre jedzenie za właściwe ceny. I fajnie ze zimnego piwka mozna łyknąć w pięknym Parku !
    • radoslav75 Re: Karczemka - wrażenia 07.06.19, 11:19
      "mayski" nie czytajcie jego wypowiedzi. Totalne bzdury !!!
      • radoslawwpr Re: Karczemka - wrażenia 29.07.19, 10:32
        Super lokal i pyszne jedzonko ! Rewelka. Czesto tam bywam !
        • radowpr Re: Karczemka - wrażenia 12.01.24, 12:21
          Gdzieś przenieśli Karczemke? Podpowie mi.ktos gdzie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka