Dodaj do ulubionych

Nowe logo Pruszkowa

27.02.14, 21:40
Jak podoba się Wam nowe logo Pruszkowa ? I najważniejsze czy z nowym wizerunkiem będą nowe działania ?

pruszkowmowi.pl/2014/02/pruszkow-onoff/
Obserwuj wątek
    • august.b-w Re: Nowe logo Pruszkowa 27.02.14, 21:55
      Ten sygnet to kojarzy się raczej z agencją towarzyską albo gabinetem ginekologicznym... Co to ma wspólnego z Pruszkowem??? A może to kółeczko to Warszawka, a ta pałeczka to Pruszków? No nie wiem...
      • biotyt Re: Nowe logo Pruszkowa 01.03.14, 07:22
        august.b-w napisał:
        > Ten sygnet to kojarzy się raczej z agencją towarzyską albo gabinetem ginekologicznym...

Mnie się to kojarzy z reklamą parówek... :-)
    • pustegatki Re: Nowe logo Pruszkowa 27.02.14, 23:35
      Pruszków pokazuje język ;-P
    • varsovinn Re: Nowe logo Pruszkowa 28.02.14, 10:20
      Nowe logo wygląda jak palec "fakalec" i niesie przesłanie utrwalane od wielu lat przez naszych pseudowłodarzy: obywatelu odwal się od nas, nie po to rządzimy by coś dla Was robić.
      • maariusz01 Re: Nowe logo Pruszkowa 28.02.14, 10:39
        Pracownia graficzna która opracowała to nowe super logo na pewno została hojnie wynagrodzona. Ale zastanawiam się po co wymyślać po raz kolejny koło kiedy już ktoś kiedyś to zrobił? Przycisk ON/OFF z loga to nic innego jak , cytuję Wikipedię:"IEC 5009, symbol gotowości (linia częściowo w złamanym kręgu), wskazuje na tryb uśpienia lub niski stan zasilania." Czyli Pruszków w stanie uśpienia mamy.
    • gaz.lupkowy Re: Nowe logo Pruszkowa 28.02.14, 11:06
      Mnie się z Pruszkowem zawsze będzie kojarzył doskonały herb z czasów PRL. Obecny Dżinks budzi we mnie odruchy wymiotne. "Kolej na Pruszków" nie jest złym symbolem, napisałbym nawet, że fajnym. Logo Dulagu niepotrzebnie nawiązuje do typografii hebrajskiej wprowadzając w błąd, jest też kosmicznie nudne. Natomiast zaprezentowany "stolec w muszli" to chyba jakieś nieporozumienie, nie wierze, że ktoś mógł na trzeźwo wybrać sobie taki symbol na sztandar.
      • cinosan Re: Nowe logo Pruszkowa 28.02.14, 19:10
        -Czy Pruszków już nigdy nie będzie miał swojej nazwy w logo w tzw. Pionie? Czy muszę się kłaść albo przekrzywiać łeb ( aż do złamania karku!) by odczytać co to za miasto? Przypomnijcie sobie słupki na rogatkach miasta ,które maja nas witać! Nie podoba mi się !
      • pustegatki Re: Nowe logo Pruszkowa 28.02.14, 19:44
        Logo Dulagu to cyfry 121, które przypominają ogrodzenie z drutu kolczastego.
        • gaz.lupkowy Re: Nowe logo Pruszkowa 28.02.14, 22:19
          MIAŁY przypominać. Przypominają hebrajski napis UDU. Zupełnie bez sensu.
          • pustegatki Re: Nowe logo Pruszkowa 01.03.14, 21:06
            Główna dyskusja w tym temacie odbyła się na forum Wpr24 2010 roku. Tam ktoś już zaprezentował podobne zdanie jak twoje :)
            • gaz.lupkowy Re: Nowe logo Pruszkowa 02.03.14, 09:56
              To chyba byłem ja ;)
      • m_alice Re: Nowe logo Pruszkowa 28.02.14, 22:37
        gaz.lupkowy napisał:

> Mnie się z Pruszkowem zawsze będzie kojarzył doskonały herb z czasów PRL. Obecn
        > y Dżinks budzi we mnie odruchy wymiotne.
        Dokładnie tak. Czy tylko ja mam wrażenie, że ten zwierzak wygląda jak debil? Może odzwierciedla poziom intelektualny autora tego "dzieła".
        • pruszkowmowi Re: Nowe logo Pruszkowa 28.02.14, 22:53
          Ale logo i herb to dwie oddzielne sprawy
          • gaz.lupkowy Re: Nowe logo Pruszkowa 28.02.14, 23:35
            Po pierwsze w powszechnym odbierze logo, herb, sygnet, logotyp to jedno i to samo. I w sumie jest to bardziej naturalne niż biegłe poruszanie się w tym nazewnictwie i tej tematyce.

A po drugie po co naszemu miastu jest logo reklamowe, jak ma (ohydny bo ohydny) ale herb, który o ile się nie mylę ma być symbolem jednoznacznie owo miasto identyfikującym?

Osobiście nie znam żadnego loga, żadnego z polskich miast, za to znam wiele herbów. Podobnie nie zapamiętałem żadnego drętwego hasła reklamowego dodawanego za darmochę do tych lóg, oprócz "Mazury cud natury", czy jakoś tak. Co więcej myślę, że należę pod tym względem do większości. A nawet do zdecydowanej większości obywateli naszego pięknego kraju. :)
            • august.b-w Re: Nowe logo Pruszkowa 01.03.14, 09:19
              I o to właśnie chodzi. Zresztą jest to ogólna tendencja czy nawet wymóg i Pruszków nic na to nie poradzi. Te wszystkie loga, hasła itp. mają sprawić, że będzie nowocześnie, światowo, a przede wszystkim europejsko. Zwykle jest to fasada maskująca tyły. Są to niewiele znaczące gadżety sygnujące tandetę, blichtr i nędzę obecnych czasów...
              • gaz.lupkowy Re: Nowe logo Pruszkowa 02.03.14, 10:00
                > I o to właśnie chodzi. Zresztą jest to ogólna tendencja czy nawet wymóg i Prusz
                > ków nic na to nie poradzi. Te wszystkie loga, hasła itp. mają sprawić, że będz
                > ie nowocześnie, światowo, a przede wszystkim europejsko. Zwykle jest to fasada
                > maskująca tyły. Są to niewiele znaczące gadżety sygnujące tandetę, blichtr i n
                > ędzę obecnych czasów...

Podpisuję się!
            • stary_pawian Re: Nowe logo Pruszkowa 01.03.14, 18:04
              gaz.lupkowy napisał:

> Po pierwsze w powszechnym odbierze logo, herb, sygnet, logotyp to jedno i to sa
              > mo. I w sumie jest to bardziej naturalne niż biegłe poruszanie się w tym nazewn
              > ictwie i tej tematyce.
              >
              > A po drugie po co naszemu miastu jest logo reklamowe, jak ma (ohydny bo ohydny)
              > ale herb, który o ile się nie mylę ma być symbolem jednoznacznie owo miasto id
              > entyfikującym?
              >
              > Osobiście nie znam żadnego loga, żadnego z polskich miast, za to znam wiele her
              > bów. Podobnie nie zapamiętałem żadnego drętwego hasła reklamowego dodawanego za
              > darmochę do tych lóg, oprócz "Mazury cud natury", czy jakoś tak. Co więcej myś
              > lę, że należę pod tym względem do większości. A nawet do zdecydowanej większośc
              > i obywateli naszego pięknego kraju. :)
              Tak trzymać !!!!!!!!!!!!!!!!!!

przepraszam za ilość tych takich ale :)
              • gaz.lupkowy Re: Nowe logo Pruszkowa 02.03.14, 10:02
                Trzeba zacząć walczyć z tym zalewem badziewia i nie dać się zapędzić do jakiegoś amerykańskiego kąta, gdzie się wymyśla loga dla miast, bo amerykańskie miasta nie mają herbów.
        • biotyt Re: Nowe logo Pruszkowa 02.03.14, 10:15
          m_alice napisał(a):
          > Może odzwierciedla poziom intelektualny autora tego "dzieła".

Czy nazwisko autora jest tajemnicą... ? :-)
    • stary_pawian Re: Nowe logo Pruszkowa 01.03.14, 17:57
      Witam
      Nie podoba mi się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka