Dodaj do ulubionych

Poszukuję prawnika

08.03.19, 19:03
Witam. Czy ktoś poradzi do kogo ewentualnie można się zwrócić w Pruszkowie po pomoc prawną (nie wydając przy tym fortuny). Chodzi o oszustwo na Allegro. Większość prawników nie chce się do takich spraw w ogóle dotykać (bo to ani prestiż, ani pieniądze). Samo Allegro jak zwykle umywa ręce bo nie są stroną. Ktoś, coś... ?
M_alice
PS. Ciekawe, co stało się z moim kontem założonym tu kilka lat temu. Musiałem stworzyć nowe.
Obserwuj wątek
    • cinosan Re: Poszukuję prawnika 12.03.19, 15:54
      Ja w ubiegłym chyba roku zapłaciłem małą kwotę bo coś około 100 zł zza zakup jakiegoś palnika. Gdy przesyłka nie dotarła do mnie w ciągu 2-ch tygodni wysłałem maile do policja w miejscu zamieszkania sprzedawcy i moim (jako powiadomienie) Wcześniej ze 2 x prosiłem sprzedawcę o przyspieszenie wysyłki-nic z tego, milczał. Po mailach na policję okazało się , że sprzedający ZWRÓCIŁ mi pieniądze na konto. Ponieważ sprawa była zgłoszona ,powiadomiłem o tym fakcie policję( jedną i drugą) a po miesiącu przyszedł do mnie list z prokuratury o umorzeniu sprawy. Mnie się udało tak załatwić, chociaż niektórzy mówili, że nic nie wskóram bo to mała kwota. A jednak. Ale Twoja sprawa może innego kalibru...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka