b_a_c_h_a 30.04.02, 15:35 skoro jestes dobry w ortografii to powiedz/napisz mi jak sie pisze wymagałoby czy wymagało by należałoby czy należało by miałoby czy miało by bo w tej kwestii z Panem promotorem mamy odmienne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuki-4 Re: do KUKI-4 30.04.02, 16:06 b_a_c_h_a napisał(a): > skoro jestes dobry w ortografii to powiedz/napisz mi jak sie pisze > wymagałoby czy wymagało by > należałoby czy należało by > miałoby czy miało by > > bo w tej kwestii z Panem promotorem mamy odmienne zdanie > Jak to, przeciez sa slowniki. dzieki za uznanie, ale jest przesadzone. Zasadzilas mi klina, az pogrzebie w slownikach, zeby to sprawdzic. Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: do KUKI-4 30.04.02, 16:32 he he ja tez sprawdzalam on mi napisal "należało by" a aj sprawdziłam w słowniku i tam ejst "należałoby" (czyli razem) dziś odebrałam od niego poprawiony rozdział z wielką wuagą na pierwszej stronie "BLEDY ORTOGRAFICZNE" i teraz to juz sama nie wiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: do KUKI-4 30.04.02, 16:46 tez tak mysle, ale mi chodzi o ZASADE (palant za przeproszeniem) p.s. a moze jednak ma racje??? to ejst niesamowite ale ja w domu nie mam slowniczka ortograficznego bede musiala sie przejsc do ksiegarni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: do KUKI-4 30.04.02, 16:48 b_a_c_h_a napisał(a): > tez tak mysle, ale mi chodzi o ZASADE > > (palant za przeproszeniem) > > p.s. a moze jednak ma racje??? > > to ejst niesamowite ale ja w domu nie mam slowniczka ortograficznego > bede musiala sie przejsc do ksiegarni :)) Jak wrocisz z urlopu znajdziesz tu traktat ortograficzny pt "BY, czy by" Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: do KUKI-4 30.04.02, 16:50 juz bedzie za pozno w srode musze miec oprawiona prace a z urlopu wracam 13 Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: do KUKI-4 30.04.02, 16:52 dla 3 slow mam kupowac slownik???? az taka burzujka to ja nie jestem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: do KUKI-4 30.04.02, 16:54 b_a_c_h_a napisał(a): > dla 3 slow mam kupowac slownik???? > az taka burzujka to ja nie jestem :))) he he, a masz zamiar porzucic ortografie juz do konca zycia? Odpowiedz Link Zgłoś
kuki-4 Re: do KUKI-4 30.04.02, 17:00 b_a_c_h_a napisał(a): > to az tyle bykow robie? ja mam ze trzy ortograficzne w domu, i b. czesto zagladam i bede zagladac. Jak na bezslownikowca robisz niewiele, cztery + Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: do KUKI-4 30.04.02, 17:04 a zrobilam jakis tutaj?????????? jesli juz to literowki - pisze szybko i nie czytam tego co pisze - SZKODA CZASU :( i stad wychodze czasami rozne dziwne rzeczy a skoro masz slowniczek to moglbys sprawdzic?? (jesli jestes teraz w domu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla..bla Re: do KUKI-4 IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.02, 17:19 Widzę,że już to będzie za późno ale będziesz wiedziała na przyszłość.Formy osobowe(ja,ty,on itd)pisze się łącznie z -by, nieosobowe rozłącznie np.zrobiono by, należało by etc i też gdy piszesz "miło BY było" itd.Nic skomplikowanego Odpowiedz Link Zgłoś
b_a_c_h_a Re: do KUKI-4 13.05.02, 10:02 napisalam w koncu oddzielnie promotor kazal mi sprawdzic w slowniku polskiej polszczyzny ale nie maialm czasu wiec nie sprawdzilam i napisalam tak jak on chcial :)) niech mu bedzie :) Gość portalu: bla..bla napisał(a): > Widzę,że już to będzie za późno ale będziesz wiedziała na przyszłość.Formy > osobowe(ja,ty,on itd)pisze się łącznie z -by, nieosobowe rozłącznie np.zrobiono > > by, należało by etc i też gdy piszesz "miło BY było" itd.Nic skomplikowanego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bla..bla Re: do KUKI-4 IP: *.skierniewice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.02, 19:35 No to dla promotora najwyraźniej nie jest to takie nieskomplikowane.Daj mu w prezencie słownik i zaznacz fluorestencyjnym flamastrem regułkę z -by,a nóż widelec się nauczy... Odpowiedz Link Zgłoś