Dodaj do ulubionych

ULICA WRÓBLEWSKIEGO

11.10.05, 11:23
planuje zakupić mieszkanie na tej ulicy a nie jestem z Pruszkowa, prosze o
krótki opis okolicy....
Obserwuj wątek
    • cyprian_k_norwid Re: ULICA WRÓBLEWSKIEGO 11.10.05, 12:23
      To zależy w jakim bloku chcecie mieszkać- w nowym jest super (Wróblewskiego 8
      :)), w nowo budowanym - nic nie wiem, w starych, jak to w starych :((. Ulica
      sympatyczna, do pociągu "idzie się" 12-15 minut. Dzieci do szkoły Nr2 chyba nie
      mogą chodzić - bo to nie ten rejon (więc będzie dalej niż 1 min :). Często kręci
      się policja - jest spokojnie.
      • judkajudka Re: ULICA WRÓBLEWSKIEGO 11.10.05, 13:27
        własnie czeka na mnie ten nowobudowany. Troche daleko jeszcze ode mnie temat
        dzieci, szkół i przedszkoli ;)a rejon zielony? są w pobliżu jakieś skwerki?
        miejsca na spacery?
        • alex_ja Re: ULICA WRÓBLEWSKIEGO 11.10.05, 13:41
          Szkoły dwie nr 2 i nr 8 obie ok 5min od bloku to samo przedszkola tez dwa, jedno
          w 2 drugie około 7 min, bardzo blisko szkoły nr 8. Kościół św Józefa 5-7 min,
          Przychodnia zdrowia 5 min, poczta 5 min, kolejka pkp 15- 20 min, wkd 20 - 30,
          przystanek L. Wnuk - dawny rapid ok 2 min, Mnóstwo małych sklepików spożywczych
          wkoło i bardzo blisko do samobsługowych: Dragon 3 min, Albert 7 min, Lidl 10 min.
          Teren mało zielony bo dookoła same bloki, a ten blok jest właśnie budowany na
          ostatnim kawałku zieleni jaki byl w tamtej okolicy, ale do parku Kościuszki ok
          10 min.trochę zieleni jednak w koło jest choćby ul. Powstańców jest wysadzona
          dzewani do samej trasy warszawakiej. więc całkiem blokowa pustynia to to nie jest.

ogólnie okolica spokojna, cicha i miła.
          • motyla1 Re: ULICA WRÓBLEWSKIEGO 11.10.05, 14:32
            to ja chyba inną ulicę Wróblewskiego znam...
            obok tego nowego bloku za parkingiem znajduje się uroczy sklep całodobowy z
            alkoholem, gdzie niezależnie od pory dnia dyżurują ostro zamroczeni panowie
            (jeden nie zauwazył, że jestem w 9 m-cu ciąży...), a wieczorami dodatkowo
            dresiarska młodzież z osiedla Staszica. Młodzież ta lubi również przesiadywac
            na klatkach schodowych oraz oznaczać je jako swoj teren różnymi sposobami.
            A sklepów rzeczywiscie sporo.
            Blisko do Rapidu, do pociągu nieco dalej, o WKD nie ma co gadać.
            A tak na marginesie według mojej wiedzy nie obowiazuje rejonizacja w szkołach...
            • splart Re: ULICA WRÓBLEWSKIEGO 11.10.05, 21:16
              Właśnie nowobudowany blok zabrał tym panom ostatnie miejsce "odpoczynku" ;-)
              pod sklepem ich chyba trochę gonią wiec przezywaja ciezkie chwile ;-D

Zgadzam sie z wszystkimi przedmówcami - tymi pozytywnymi i negatywnymi - prawda
              tkwi gdzieś pośrodku. Jedno wiem, że mieszkam tutaj już ponad 6 lat i nie
              zauważyłem większych niedogodności - wg. mnie jest lepiej niż na "typowych"
              blokowiskach. Nie mniej jeżeli miałbym wybierać osiedle staszica a prusa to
              brałbym prusa, albo to osiedle agromana (tylko z dobrej strony w stosunku do
              torow i działkowej)
      • splart Re: ULICA WRÓBLEWSKIEGO 11.10.05, 21:07
        sąsiad? ;-))))
        • judkajudka Re: ULICA WRÓBLEWSKIEGO 12.10.05, 10:09
          może może, wszystko jest na dobrej drodze :)
          • splart Re: ULICA WRÓBLEWSKIEGO 14.10.05, 00:07
            ups - to było pytanko do cypriana :) wspomniał o wroblewskiego 8 :)
        • cyprian_k_norwid Sąsiad z WRÓBLEWSKIEGO 8 :) 15.10.05, 11:34
          Tak, mieszkam na Wróblewskiego 8 w trzeciej klatce (gdzie z tyłu siedzą
          wieczorami młodzi ludzie :)))
          • splart Re: Sąsiad z WRÓBLEWSKIEGO 8 :) 22.10.05, 20:29
            których ja uporczywie przepraszam i prosze o zmianę lokalizacji :)
    • z.bednarek Re: ULICA WRÓBLEWSKIEGO 14.10.05, 13:35
      Zapraszam na stronkę www.wroblewskiego.webpark.pl . Zamieściłem fotki z
      budowy, plan bloku, mapkę z lokalizacją ważniejszych punktów (m.in.
      przychodnia, poczta, szkoła, komunikacja).
      • doska01 Re: ULICA WRÓBLEWSKIEGO 20.10.05, 14:21
        Blok na pewno bedzie fajny. Okolica nie jest zla, dobre polozenie
        Jedyna wada to to ze dosc niski blok bedzie mial niemalze wokol wysokie 10
        pietrowce. Zero slonca :-(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka