Dodaj do ulubionych

Lokalne rondo

11.10.05, 21:33
Tak ludzie jsdnak jeżdżĄ na pamięć bo już ktoś przeleciał na wprost przez
wysepkę na rondzie u zbiegu ulic Gomulińskiego, Akacjowej, Powstańców i
Sztasica pomimo znaków drogowych.

A i moje pytanie: czy panowie drogowcy mają zamiar dokonczenie kładzenia nowej
nawierzchni na ulicy sztasica?
Obserwuj wątek
    • vglodz Re: Lokalne rondo 11.10.05, 21:42
      To jest chyba tzw. rondo najazdowe, tzn. o takiej geometrii i konstrukcji, żeby
      większe pojazdy (lub kierowane przez mniej sprawnych kierowców) mogły w razie
      potrzeby o środkowe "jajko" zawadzić.
      Ale przejechanie ronda na wprost to najwyższa "klasa mistrzowska"!
      • mr.jedi Re: Lokalne rondo 11.10.05, 23:10
        nie wcale taka mistrzowska.. dzisiaj widziałem, jak na wprost przez to rondo
        przeleciało srebrne bmw z dresami w srodku.. oczywiscie, z wiadomym efektem -
        oslona zderzaka i tlumik zostaly.. spowodowalo to wscieklosc panow w sportowych
        ubrankach, ktrzy wyszli, skopali znak drogowy, rzucili tlumikiem w kierunku
        grupki dlugowlosych "metalowcow" i pojechali dalej.. przy akompaniamencie slow
        dobitnych i niecenzuralnych wybitnie.

rowniez bylo mi dane zaobserwowac, jak po owym rondzie, gimnastykowal sie
        ciagnik siodlowy wraz z naczepą, czyli popularnie zwany T.I.R... to byla sztuka
        przetrwania i prawdziwy pokaz umiejetnosci kierowcy tego TIRa, ktory jednak nie
        najechal na to jajko.. pomine fakt, ze przyblokowal to rondo na ponad 15 minut..
        nie wiem, co za duren wymyslił te rondo takie wąskie.. przy duzej szybkosci, to
        nawet rowerem sie tam czasem nie moge zlozyc, a co dopiero czyms wiekszym..
        Mercedesem Sprinterem sie tam na przyklad nie mieszcze, tylko po tym jajku jezdza..
        i po co to rondo wogole jest..?
        • vglodz Re: Lokalne rondo 11.10.05, 23:23
          Ciekawe, czy kierowca tego feralnego bmw ma szansę dostać odszkodowanie od pani starosty?
          Wypadek miał miejsce na drodze powiatowej, dziury są z winy powiatu, ale zapewne okaże się, że:
          a) szybkość była za duża,
          b) brakuje protokołu policji z miejsca (i sporządzonego tuz po) wypadku,
          c) samochód miał przebite numery lub kradzione tablice.
          No, chyba że pasażerowie wyegzekwują rekompensatę w sposób niedostępny dla zwykłych śmiertelników...
          • splart Re: Lokalne rondo 12.10.05, 09:09
            Czyżbyś żałował tego bmw?????? Jaką rekompensate? To chyba oni powinni zapłacić
            miastu za uszkodzenie krawężnika i ronda, a do tego bonus za głupotę!

Wg. mnie bardzo dobrze zrobili, że to rondo jest ciasne i wymusza znaczne
            ograniczenie predkosci - zakładam, ze jezeli jechalibyscie 50km/h to bez
            żadnego problemu wejdziecie i wyjdziecie z zakretu - sorry, ale to jest droga
            przy sporym osiedlu gdzie jest dużo dzieciaków i niestety spore ryzyko, że
            któreś z nich wyskoczy nagle na jezdnie...

a co do TIRów - to co robią TIRy na takiej drodze? jest wygodna droga przez
            działkową - jeżeli komuś żal nadrobić kilkaset metrów i jechać w cywilizowany
            sposób to niech się męczy :)
            • vglodz Re: Lokalne rondo 12.10.05, 09:38
              Ani mi do głowy nie przyszło żałować kierowcy (i pasażerów) z bmw.
              To prawda, zadaniem ronda jest spowolnienie ruchu, ale w tym przypadku nie mamy
              do czynienia z rondem, ale wciąż trwającą, ślimaczącą się budową.
              • josip_broz_tito Re: Lokalne rondo 12.10.05, 13:58
                bo to wszystko przez żydów, masonów, złodziei i ultraprawicowców
                sprzymierzonych z komunistami, którzy siedzą w urzędach i na pewno to firma
                rodziny sekretarki pani starosty kładzie tam asfalt a tych dresiarzy to nasłali
                chłopaki z Młodzieży Wscechpolskiej, a metalowcy to młodzieżówka SdPL!!!
                • magister11 Re: Lokalne rondo 12.10.05, 14:22
                  tja....i do dresiarze wespół z młodzieżówką Polskiej Partii Emerytów i
                  Rencistów wynosili księgi wieczyste z urzędów

buuuhahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • milovan_dzilas Re: Lokalne rondo 12.10.05, 15:28
                  josip_broz_tito napisał tak jak ostatnio mu to wychodzi, czyli całkowicie bez sensu.
                  A może wszystkiemu są winni malkontenci, tacy jak nie przymierzając ja, milovan_dzilas?
                  Można było budować nadal ten bałkański szczęśliwy komunizm. I komu to przeszkadzało?
                  • josip_broz_tito Re: Lokalne rondo 13.10.05, 10:53
                    nie musiales sie trudzic i zakladac oddzielnego konta, aby ukazac mi bezsens
                    postepowania mego, o Adminie ;)
                    Podobnie jak ten moj wyglada ostatnio wiekszosc postow tutaj, zwlaszcza
                    uzytkownikow, ktorzy nie maja do powiedzenia nic ponad to, ze staroscina jest
                    glupia i wszyscy kradna. Co czyni to forum momentami dosc obrzydliwym, o czym
                    juz chyba mowilem.
                    • milovan_dzilas Re: Lokalne rondo 13.10.05, 11:15
                      No, no, tow. josipie_broz_tito.
                      To już chyba mania prześladowcza.
                    • zwierz.alpuhary Re: Lokalne rondo 13.10.05, 11:43
                      nie wiem jak sqh, ale ja nie zakładałem ostatnio żadnego nowego konta.
                      Milovan_dzilas to nie ja.
                      • josip_broz_tito Re: Lokalne rondo 13.10.05, 21:41
                        Spoko, już myślałem :) To pewnie ktoś typu magistra11 albo innej (i tu ciśnie
                        się rosyjskie słówko na s).

Swoją drogą, admini mogliby jakoś forum nie tyle odpolitycznić
                        co "odawanturniczyć".
                        • zwierz.alpuhary Re: Lokalne rondo 13.10.05, 22:15
                          każdy ma prawo się wypowiadać, jeśli nie łamie netykiety i regulaminu forum,
                          nawet jeśli (zdaniem niektórych) pisze głupoty.
                          • magister11 Re: Lokalne rondo 14.10.05, 00:01
                            Oho, symptomy nasilają się obejmując kolejnych "podejrzanych" wrogów ludu.
                            Pacjent nadal jest przekonany o swojej wyjątkowości (specjalnie zakładane
                            konta , aby go pognębić), wobec powyższego stara się kąsać proponując
                            totarnie "ostateczne rozwiązanie", "deratyzację" i odrobaczenie całego forum
                            (specjalnie dla niego). Nadal próbuje kąsać używając swych rozlicznych
                            talentów, wzbogacając paletę - tym razem - o kolejny język obcy (czekamy na
                            ofertę korepetycji).

....
                            Wnimanje! Wnimanje! Rodzinne korytko zagrożone!
                        • milovan_dzilas Re: Lokalne rondo 14.10.05, 10:18
                          Spoko, rosyjskie słowo, a nawet słowa, będziesz mógł wypowiadać przy innej okazji.
                          Oj, przydałby sie ci cichy pokoik w innej dzielnicy Pruszkowa...
        • alex_ja Re: Lokalne rondo 12.10.05, 19:44
          Wiesz nie wiem jak tam mógł się zaplątać Tir bo z każdej strony tir nie ma prawa
          wstępu chyba że kierowca wyjątkowo nie znał drogi i niechcący się tam zaplątał.
          • mr.jedi Alex 13.10.05, 15:04
            pojecia nie mam, co ten TIR tam robił, znaczy, co robił, to wiem - łamał sie na
            tym rondzie :) nadciągnął od strony Rexrothu, i chciał pojechac prosto w
            kierunku działkowej :)
            • alex_ja Re: Alex 13.10.05, 15:13
              Czyli kumam że chciał pojechać za przejazd do składu celnego tylko gdzieś po
              drodze zlamał przepis i wjechał tam gdzie powyżej 3,5 t nie można bo inaczej jak
              by uważał na znaki to by do samej dziakowej pruł i dopiero nią za przejazd.
        • mike_007 Re: Lokalne rondo 12.10.05, 19:46
          To prawda, mogli to rondo jakoś lepiej zaprojektować, ale skoro ja wyrobiłem
          się tam Ikarusem 260 to znaczy że nie jest az takie złe.
          • erleusortok Re: Lokalne rondo 13.10.05, 08:41
            Też mi się wydaje że nie jest złe (choć tylko małym osobowym jeżdżę). Jadąc kulturalnie po asfalcie na pewno ciężko się czymś większym wyrobić, ale najeżdżając na różową kosteczkę można prawie na wprost przejechać.
        • mcgoo Re: Lokalne rondo 13.10.05, 11:42
          ono jest wlasnie po to zeby nie jezdzily tamtedy TIRY - a dresy zwalnialy w
          swoich umc umc samochodach
    • sqh Re: Lokalne rondo 12.10.05, 23:45
      Obrodziło nam ostatnio w ronda - kolejne zrobiono na przedłużeniu Armii
      Krajowej, przy Kasztanowej (czy to nie stamtąd ma prowadzić dojazd do toru
      kolarskiego?), a o ile dobrze pamiętam, to w planie jest jeszcze jedno, przy
      zjeździe z wiaduktu, u wylotu Andrzeja i Księcia Józefa.
      • zwierz.alpuhary Re: Lokalne rondo 12.10.05, 23:51
        ciekawe, co na to kierowcy karetek ze szpitala
        • motyla1 Re: Lokalne rondo 13.10.05, 08:58
          a ja życzę sobie rondo na skrzyżowaniu Wojska Polskiego z Działkową koło
          pomnika
          może wreszcie ciężarówy nie jeździłyby mi po palcach :(
          • vglodz Rondo przy Działkowej 13.10.05, 11:51
            No i wreszcie można zejść z naszych_miejscowych_ulubionych.
            Takie rondo moze zbudować tylko zarząd dróg wojewódzkich (bo to jego droga - 719).
            Adresatem może być Królikowski - ale nie ten o którym przynajmniej niektórzy myślą.
            To odpowiedzialny za tę drogę dyrektor rejonu ZDW w Grodzisku Maz.
          • sqh Re: Lokalne rondo 13.10.05, 23:40
            motyla1 napisała:

> koło pomnika

Ostatni raz z bliska przyglądałem się pomnikowi kilka miesięcy temu i
            przedstawiał on wówczas obraz nędzy i rozpaczy - brud, smród i graffiti :-( Czy
            coś się zmieniło od tej pory?
            • alex_ja pomnik 14.10.05, 10:37
              nic a nic się nie zmieniło z prostej przyczyny brak kasy, jak na wszystko niestety.
          • mike_007 Re: Lokalne rondo 14.10.05, 11:41
            Rondo na skrzyżowaniu Wojska Polskiego z Działkową koło pomnika to niezbyt
            dobry pomysł. Wg. mnie wystarczyłoby troche przebudować tamto skrzyżowanie i
            drogi dochodzące do niego.
      • mcgoo Re: Lokalne rondo 13.10.05, 11:46
        te ronda to blogoslawienstwo ... za wiaduktem zawsze byly problem - a to pani
        nie mogla wyjechac bo sie bala ze nie zdazy z podporzadkowanej, a to pan z
        wiaduktu przepuszczal pania - a to pieszy wszedl na skrzyzowanie - a to dres
        robil probe predkosci i hamulcow przed swiatlami za wiaduktem - a to rozgrzany
        frustrat z korporacji warszawskiej trabil na maruderow - a to szef
        malobiznesowy sie denerwowal w swoim pieknym terenowym subaru lub tojocie - a
        tak bedzie spokojniej latwiej wolniej i bezpieczniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka