Dodaj do ulubionych

I się stało.

25.12.05, 16:23
wiadomosci.onet.pl/1218500,11,1,0,120,686,item.html
Obserwuj wątek
    • zwierz.alpuhary Re: I się stało. 25.12.05, 16:43
      ostoja konserwy,zacofania i betonu w polskim Kościele odwiedziła Pruszków. Tylko
      czekać na Rydzyka i prałata Jankowskiego.
      PS: to chyba zresztą nie pierwszy raz, ja go pamiętam ze św. Kazimierza
      • josip_broz_tito Re: I się stało. 25.12.05, 18:44
        Po pierwsze myślę, że wfe chodziło o otwarty nowy kościół (wreszcie), a nie o
        postać Glempa.

A co do konserwy, to jest gorsza, Michalik na przykład. Glemp już od dłuższego
        czasu nic nie może, choć też prawda, że mógł z Rydzykiem zrobić porządek - ale
        wolał stawiać sobie pomnik za życia.

Co do betonu, widać że nie byłeś nigdy w kościele na osiedlu Prusa :( Tam to
        jest tragedia, reklamowali ostatnio moherowe berety, Młodzież Wscechpolska tam
        działa a "prasa katolicka" to dla grubego proboszcza Macieja "Nasz Dziennik".
        Już nie wspominając Przy tym wszystkim proboszcz Piszczatowski i spółka to
        jedni z normalniejszych księży w Pruszkowie. Ani się nigdy w Solidarność
        specjalnie nie bawił, ani nigdy nie agitował przy wyborach. No ale niektórzy
        widzą tylko to co chcą zobaczyć. Ech.
        • zwierz.alpuhary Re: I się stało. 25.12.05, 19:33
          ja w ogóle nie chodzę do kościoła, ani tego na Prusa ani żadnego innego i dopóki
          się wiele rzeczy nie zmieni, moja noga w kościele nie postanie. A jak będzie
          dalej tak jak jest teraz to przez najbliższe cztery lata stanę się naprawdę
          wojującym antyklerykałem.
          Co do konserwy, to niemal cała polska hierarchia reprezentuje taki poziom jak
          Glemp, zasłaniając się jak listkiem figowym paroma humanistami-intelektualistami
          w rodzaju Gocłowskiego, Pieronka albo św. pamięci Chrapka. Nic nie robią albo
          udają że coś robią z Radiem Maryja bo im wszystkim Rydzyk jest tak naprawdę
          mentalnie bardzo bliski
          • josip_broz_tito Re: I się stało. 25.12.05, 20:02
            Zacznij jeszcze czytać racjonalistę.pl i Fakty i Mity. Polecam.
            • zwierz.alpuhary Re: I się stało. 25.12.05, 20:17
              szczęśliwie trzymam się z dala od wszelkich skrajności, ale masz rację -
              istnieje ryzyko że mogę nieopatrznie stać się anarchistą, bo nie słucham jedynie
              słusznych mediów z Torunia, poprzez które rząd komunikuje się ze społeczeństwem
              (a przynajmniej z tymi dwoma albo czterema milionami, które go wybrały).
              • vglodz Re: I się stało. 25.12.05, 20:30
                Szanowny kolego Zwierzu!
                "Fakty i Mity" to nie wydawnictwo anarchistyczne. To kontynuacja działalności pewnego departamentu pewnej, dobrze znanej, instytucji.
                • zwierz.alpuhary Re: I się stało. 25.12.05, 20:34
                  Szanowny kolego vglodziu
                  ja o tym doskonale wiem:-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka