ewa155 03.03.06, 14:49 witam Prawdopodobnie kupię mieszkanie na osiedlu Staszica, napiszcie mi proszę, jak się tam żyje, czy nie jest tam bardzo niebezpiecznie. Sprawa dość pilna! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pawel_forum Re: osiedle Staszica 03.03.06, 15:37 nie wiem jak jest teraz, ale mieszkałem tam kilkanaście lat i poza włamaniem do piwnicy nic złego mi się nie przytrafiło Odpowiedz Link Zgłoś
viking03 Re: osiedle Staszica 03.03.06, 18:45 zapraszamy do Pruszkowa !! Osiedle Staszica nie jest niebezpieczne, wogóle w Pruszkowie jest BEZPIECZNIEJ NIŻ W WARSZAWIE. Wiem co mówię, bo pracuję na zmiany i powroty po 22:00 to dla mnie norma - na ulicach, pod blokami, ruch jest wtedy prawie zerowy, ludzie raczej siedzą w domach, bo "życie nocne Pruszkowa" raczej nie istnieje ... Chyba że ktoś naprawdę "szuka wrażeń nocnych" w okolicach dworca PKP ;-) Jedyne co Cię może wkurzyć wcześniej czy później to brak normalnego marketu - najbliższe jest TESCO w Piastowie. Do normalnych sklepów przecież nie zaliczę: LIDLa, Alberta albo Luxa, wogóle osiedlowe sklepiki Pruszkowa to porażka ... Odpowiedz Link Zgłoś
radoslavvv Re: osiedle Staszica 03.03.06, 23:12 Nie kupuj tam! Syf, dresy + nieocieplone walace sie bloki. Pruszkow jest bezpieczny,ale za os. Staszica nie recze. A nie mozesz rozejrzec sie blizej Chopina? Albo WKD? Bloki starsze ale z cegly i odnawiane... Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: osiedle Staszica 04.03.06, 21:24 radoslavvv napisał: > Nie kupuj tam! Syf, dresy + nieocieplone walace sie bloki. i pawiany ;) Pruszkow jest > bezpieczny,ale za os. Staszica nie recze. Mieszkam tu już prawie siedem lat i jakoś nie czuję się zagrożony. > A nie mozesz rozejrzec sie blizej Chopina? Albo WKD? > Bloki starsze ale z cegly i odnawiane... Dla jasności. Urodziłem i wychowałem się "bliżej WKD" . W tym czasie Szopena to było zboże i targ. Pruszków jaki jest taki jest. Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: osiedle Staszica 08.03.06, 17:30 radoslavvv napisał: > nieocieplone walace sie bloki. Z tym nieociepleniem to chyba nie wiesz co piszesz. W tegoroczne mrozy temperatura w mieszkaniu ani razu nie spadła mi poniżej 25 stopni. Aż mi było głupio przy -25 na zewnątrz uchylać okno. Odpowiedz Link Zgłoś
valczak Re: osiedle Staszica 05.03.06, 09:20 odpowiem przewrotnie ze to wszystko zalezy o ktorej czesci osiedla mowisz - sa takie miejsca ze przejscie w ich okolicach wieczorem to samobojstwo a sa i takie ze chobcys prosil i blagal to nikt ci krzywdy nie zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
ewa155 Re: osiedle Staszica 05.03.06, 14:13 przewidywane miejsce zamieszkania jest na ul. Zgoda Odpowiedz Link Zgłoś
alex_ja Re: osiedle Staszica 05.03.06, 15:33 A to akurat bardzo spokojna okolica, blisko do Alberta, Kościła św. Józefa, szkoły 2 i przedszkola na dębowej i do przystanku Wnuka trochę dalej do pkp. Żyje się całkiem spoko. Ja przynajmniej nie narzekam. Odpowiedz Link Zgłoś
rene26 Re: osiedle Staszica 06.03.06, 12:07 ja mieszkam na Działkowej przy Telepizzy i tez nie narzekam, cicho i spokojnie wbrew pozorom, a jak ktoś zrobi raz na kilka tygodni jakąś imprezkę to chyba normalne i wieczorami tez nie boję się wyjsć Odpowiedz Link Zgłoś
stary_pawian Re: osiedle Staszica 08.03.06, 17:23 ewa155 napisała: > przewidywane miejsce zamieszkania jest na ul. Zgoda Mieszkam przy Dębowej, a więc o "rzut beretem" i jakoś "aż tak bardzo się nie boję" łażąc wieczorem przy Zgody. Odpowiedz Link Zgłoś