Dodaj do ulubionych

Weterynarz przy Rondzie Wolności nieczynny

07.06.06, 21:10
Witam,

Weterynarz przy Rondzie Wolności nieczynny :-(

Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat?
Znaczy się, na temat taki, że w/w instytucja jest zamknięta; żadnej informacji z jakiego powodu, ani - czy na zawsze, czy chwilowo - nie zauważyłem... :-(

Dla mnie, obecnie 'niezsamochodyzowanego' (oraz dla mojego Kota), jest to poważny cios. Oznacza to bowiem, że ze zwierzakiem będę się musiał udać na Chopina, czego chciałbym uniknąć, po doświadczeniach z kotem poprzednim, gdy niezwykle młoda i powabna 'pani doktór' trzykrotnie usiłowała się wkłuć w kota; za każdym razem bez powodzenia.

Alternatywą jest lecznica na Gordziałkowskiego; równie nieatrakcyjna, bo oznacza, że kot w drodze z Gąsina do w/w miejsca i z powrotem będzie musiał spędzić coś ze dwie godziny z hakiem zamknięty w koszyczku :-(

Jednym słowem: czy ktoś z szanownych forumowiczów wie cokolwiek, co się dzieje z lecznicą przy Rondzie Wolności;
Albo też - czy ktoś może ewentualnie polecić jakąś inną lecznicę jak najbliżej Gąsina?

Pozdrawiam
cat_s
Obserwuj wątek
    • leo48 Re: Weterynarz przy Rondzie Wolności nieczynny 07.06.06, 21:54
      Mój leciwy pies, od szczenięcia Gąsiniak, mimo że z urodzenia Otrębusiak, już
      od początku poradnię rodzinną tudzież lekarza pierwszego kontaktu ma właśnie na
      Gordziałkowskiego. Co prawda, zawsze ma do dyspozycji wóz z szoferem ale przy
      ładnej pogodzie spacer rowerkiem przez przejazd, z kotkiem w koszyczku jest też
      do przyjęcia.

W tej przychodni, która stanowi chyba spółdzielnię czworga lekarzy, jest spory
      ruch ale nie zdarzyło mi się czekać dłużej niż kwadrans na wizytę bez
      umawiania. Wspomniana "banda czworga" to sympatyczni i na moją ocenę
      kompetentni ludzie. Mój zwierzak z powodzeniem przeszedł u nich również zabiegi
      chirurgiczne pod narkozą. W razie potrzeby podpierają się wsparciem lecznicy w
      Podkowie Leśnej np badanie usg.

Z kilkunastoletniego doświadczenia mogę z czystym sumieniem polecić
      wzmiankowany NZOZ jako godzien odania ich pieczy naszych pupilów.

PS - Catsie, co do tego kociego brydża to naucz trójkę kotów gry z
      tzw "dziadkiem" albo spraw im jakiś program komputerowy, co pozwoli im grać
      nawet w pojedynkę. A propos - czy poza brydżem sportowym istnieją jeszcze dziś
      rodacy grywający w towarzyskiego?
    • stary_pawian Re: Weterynarz przy Rondzie Wolności nieczynny 08.06.06, 08:27
      Tym razem ja Ciebie spytam - gdzie jest Rondo Wolności ?
      Rozumiem, że nie jest to kocia sprawa nagła i nie jest za późno.
      "Jakbyco" daj znać na ostatnią (już nie szarą lecz niebieską) komórkę.
      Jestem "zsamochodyzowany".
      • alex_ja Rondo Wolności 08.06.06, 09:29
        to to rondo za wiaduktem jak się jedzie na gąsin (największe w naszym mieście)
        • cat_s Re: Rondo Wolności 08.06.06, 11:13
          Witam,
          Rzeczywiście, byłem mocno nieprecyzyjny.

Wyszła z butów przysłowiowa "słoma" cats'a "napływowego", który co prawda Pruszków lubi ale go nie zna - zupełnie tak samo rzecz ma się z kotami ;-)

Tak detalicznie chodziło mi o weta, który do tej pory pod adresem: 05-801 Pruszków, ul. 3 Maja 20 urzędował (tym razem z pieczątki przepisuję).
          Ale, jak wspomniałem, już nie urzęduje.

Zatem (biję się w piersi) - określenie 'przy Rondzie Wolności' - było z mojej strony mocnym uproszczeniem; takiego nazwenictwa wszyscy domownicy i 'zakoceni' sąsiedzi zwyczajowo od zawsze używali; ot, człowiek wzburzony najprostsze błędy popełnia ;-)

> Rozumiem, że nie jest to kocia sprawa nagła i nie jest za późno.
          > "Jakbyco" daj znać na ostatnią (już nie szarą lecz niebieską) komórkę.
          > Jestem "zsamochodyzowany".

Dziękuję Pawianie,
          Istotnie - nie jest to, na szczęście, sprawa pilna; o zwykły, rutynowy koci 'przegląd techniczny' chodzi i zaaplikowanie środka, który zapobiegnie powiększeniu populacji kotów pruszkowskich ;-)
          Niemniej - dzięki wielkie za propozycję, bardzo doceniam i obiecuję, że nie nadużyję Twojej uprzejmości bez ostatecznej potrzeby.

Pozdrawiam serdecznie
          cat_s
          • edyta1177 Re: Rondo Wolności 08.06.06, 11:59
            Witam pragne Cie poinformowac ze gabinet weterynaryjny DOCVET z ul.3 Maja 20
            zostal przeniesiny za sklep Miś wiec bardzo bliziutko bylego miejsca pozdrawiam
            • cat_s Re: Rondo Wolności 08.06.06, 12:57
              Edyto,
              Dziękuję bardzo za dobre wieści. Ślepy jestem najwyraźniej ;-)

Pozdrawiam
              cat_s
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka