roxy 22.08.06, 19:04 Możecie kogoś polecić ? Mam problem z poldkiem /prosty samochód :)/, szukam kogoś, kto podjedzie do mnie na posesję. Kontakt: roxy@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wfe416n Re: Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego 22.08.06, 20:53 kiedyś był na Aptecznej, jest na Stalowej ale czy dojeżdżają do tego nie wiem. A co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
roxy Re: Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego 23.08.06, 11:52 Dzięki za odzew :) Naprawiałam ładowanie - po tej naprawie w trasie "zgłupiał" - silnikiem zaczęło szarpać, obroty w górę i w dół, przy hamowaniu - skakały do 3000...Karoseria "kopała" porządnie, nie jak w przypadku naelektryzowania od ubrań. Wjechałam na posesję i już nie odpalił ponownie na ciepłym silniku /mam również gaz/ Za to aku rozładowany :(, prawie do zera. Ładowałam go 3 dni, bez problemu odpalił - raz - bo po wyłączeniu stacyjki już nie. Jeden z elektryków podejrzewał pompę paliwa, ale po wielokrotnym odpaleniu /po ponownych ładowaniach/ pompa działa - auto chodzi na benie i na gazie - do wyłączenia stacyjki...Wolne obroty nieco jeżdżą, jakby miał zgasnąć - ale tylko do czasu nagrzania silnika. Na gorącym silniku - ponownie - nie chce nawet odpalić na gazie. W skrócie : ładowanie chyba jest.../świeci się kontrolka przy uruchamianiu i wyłączaniu stacyjki/, są nowe przewody WN, alternator sprawdzony, pasek dobrze naciągnięty. Wymieniałam nawet z innego poldka akumulator /jest tam nowy/ i ten sam problem... Sprawdziłam przekażniki od pompy, bezpieczniki - poza modułem elektronicznym /długa kostka w skrzynce bezpieczników/ Samochód to GSI /wielopunkt wtrysk/ i inst. gazową LOVATO. Jedyne, co mi jeszcze przychodzi do głowy to objaw "duszenia się" przy jeżdzie na gazie - dodając gazu był efekt zwalniania prędkości /jak w strzykawce z zamknietym wylotem i wciskanym tłokiem/, pomagała jedynie zmiana biegów na wyższy / czyżby silniczek krokowy?/ i początkowo objaw był tylko na gazie/byłam kilkakrotnie w serwisie gazowym i nic nie znależli/, potem też i na benzynie. Myślałam o tym serwisie na Stalowej...ale oni żądają 150 zł za dojazd do Pęcic : (- tylko za sprawdzenie, co to za usterka /bez naprawy/ A przecież mają chyba kompa przenośnego z programem diagnostycznym... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
sqz Re: Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego 23.08.06, 12:49 moj tez kiedys glupial jak byl cieply o odpolanieu mozna bylo pomarzyc , podwieszal sie automat na rozruszniku pomagal tylko mloteczek :) delikatne stukniecie powodowalo odwieszenie automatu , sprobuj moze pomoze przynajmniej na odpalenie i dojazd do mechaniora . Warsztat na stalowej jest dosyc dobry nigdy nie mialem z nimi problemow i nigdy nie wciskali mi kitu ani nie zdzierali kasy a korzystam z ich uslug jakies 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
rafix13 Re: Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego 23.08.06, 13:03 dobry mechanik jest na PODBIPIETY 4 dzielnica malichy ja tam zawsze robie juz 15 lat od a do z zadzwon 22 728 41 91 albo 602 382 369 Odpowiedz Link Zgłoś
wfe416n Re: Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego 23.08.06, 16:10 Gaz zostaw w spokoju, musi pracować na benzynie bezproblemowo. Jezeli rozładowuje akumulator szukałbym gdzie jest zwarcie. może rozrusznik powoduje zwarcie i rozładowanie akumulatora w tak krótkim czasie? Odpowiedz Link Zgłoś
roxy Re: Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego 23.08.06, 18:07 Dzieki za info :), akurat rozrusznika niepodejrzewałam, chociaż - przypominam sobie, że przy naprawie "braku ładowania" wyjmowali alternator - może coś przy rozruszniku uszkodzili :( Ale ja sama tego nie sprawdzę, mechanior potrzebny, i chyba wjazd na kanał. Możesz kogoś polecić w Pruszkowie? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś