Dodaj do ulubionych

Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego

22.08.06, 19:04
Możecie kogoś polecić ? Mam problem z poldkiem /prosty samochód :)/, szukam
kogoś, kto podjedzie do mnie na posesję.
Kontakt: roxy@gazeta.pl
Obserwuj wątek
    • wfe416n Re: Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego 22.08.06, 20:53
      kiedyś był na Aptecznej,
      jest na Stalowej ale czy dojeżdżają do tego nie wiem.
      A co się dzieje?
      • roxy Re: Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego 23.08.06, 11:52
        Dzięki za odzew :)
        Naprawiałam ładowanie - po tej naprawie w trasie "zgłupiał" - silnikiem zaczęło
        szarpać, obroty w górę i w dół, przy hamowaniu - skakały do
        3000...Karoseria "kopała" porządnie, nie jak w przypadku naelektryzowania od
        ubrań. Wjechałam na posesję i już nie odpalił ponownie na ciepłym silniku /mam
        również gaz/ Za to aku rozładowany :(, prawie do zera.
        Ładowałam go 3 dni, bez problemu odpalił - raz - bo po wyłączeniu stacyjki już
        nie.
        Jeden z elektryków podejrzewał pompę paliwa, ale po wielokrotnym odpaleniu /po
        ponownych ładowaniach/ pompa działa - auto chodzi na benie i na gazie - do
        wyłączenia stacyjki...Wolne obroty nieco jeżdżą, jakby miał zgasnąć - ale tylko
        do czasu nagrzania silnika. Na gorącym silniku - ponownie - nie chce nawet
        odpalić na gazie.

W skrócie : ładowanie chyba jest.../świeci się kontrolka przy uruchamianiu i
        wyłączaniu stacyjki/, są nowe przewody WN, alternator sprawdzony, pasek dobrze
        naciągnięty. Wymieniałam nawet z innego poldka akumulator /jest tam nowy/ i ten
        sam problem...
        Sprawdziłam przekażniki od pompy, bezpieczniki - poza modułem
        elektronicznym /długa kostka w skrzynce bezpieczników/ Samochód to
        GSI /wielopunkt wtrysk/ i inst. gazową LOVATO. Jedyne, co mi jeszcze przychodzi
        do głowy to objaw "duszenia się" przy jeżdzie na gazie - dodając gazu był efekt
        zwalniania prędkości /jak w strzykawce z zamknietym wylotem i wciskanym
        tłokiem/, pomagała jedynie zmiana biegów na wyższy / czyżby silniczek krokowy?/
        i początkowo objaw był tylko na gazie/byłam kilkakrotnie w serwisie gazowym i
        nic nie znależli/, potem też i na benzynie.

Myślałam o tym serwisie na Stalowej...ale oni żądają 150 zł za dojazd do Pęcic :
        (- tylko za sprawdzenie, co to za usterka /bez naprawy/
        A przecież mają chyba kompa przenośnego z programem diagnostycznym...

Pozdr
        • sqz Re: Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego 23.08.06, 12:49
          moj tez kiedys glupial jak byl cieply o odpolanieu mozna bylo pomarzyc ,
          podwieszal sie automat na rozruszniku pomagal tylko mloteczek :) delikatne
          stukniecie powodowalo odwieszenie automatu , sprobuj moze pomoze przynajmniej
          na odpalenie i dojazd do mechaniora . Warsztat na stalowej jest dosyc dobry
          nigdy nie mialem z nimi problemow i nigdy nie wciskali mi kitu ani nie
          zdzierali kasy a korzystam z ich uslug jakies 10 lat
          • rafix13 Re: Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego 23.08.06, 13:03
            dobry mechanik jest na PODBIPIETY 4 dzielnica malichy ja tam zawsze robie juz
            15 lat od a do z zadzwon 22 728 41 91 albo 602 382 369
        • wfe416n Re: Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego 23.08.06, 16:10
          Gaz zostaw w spokoju, musi pracować na benzynie bezproblemowo. Jezeli rozładowuje akumulator szukałbym gdzie jest zwarcie. może rozrusznik powoduje zwarcie i rozładowanie akumulatora w tak krótkim czasie?
          • roxy Re: Poszukuję ELEKTRYKA samochodowego 23.08.06, 18:07
            Dzieki za info :), akurat rozrusznika niepodejrzewałam, chociaż - przypominam
            sobie, że przy naprawie "braku ładowania" wyjmowali alternator - może coś przy
            rozruszniku uszkodzili :(
            Ale ja sama tego nie sprawdzę, mechanior potrzebny, i chyba wjazd na kanał.
            Możesz kogoś polecić w Pruszkowie?
            pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka