Dodaj do ulubionych

Służba zdrowia

27.02.07, 11:07
Nie uważacie,że w informacjach pruszkowskich powinna być zamieszczona
informacja na ten temat? I to zarówno o tej pod zarządami NFZ jak i tej
prywatnej.Wchodzę na stronkę i już mam jak na dłoni: kto,gdzie i kiedy
przyjmuje... mnie! przyjmuje,jak choruję lub chcę porady!
Obserwuj wątek
    • mike.wazowski Re: Służba zdrowia 27.02.07, 17:05
      Było by fajnie. Ale jakoś w naszych realiach nie do zrobienia:(
      I jeszcze możliwość sprawdzenia kiedy mój lekarz nie przyjmuje, bo ma urlop albo coś takiego. Bo na
      ogól to się dowiaduję o tym przy okienku w rejestracji, bo nie zawsze można się dodzwonić. A już o
      możliwości rezerwacji numerka online to nawet nie wspomnę...
      Marzenia...
    • szwagier68 Re: Służba zdrowia 27.02.07, 17:12
      nie ma takich informacji i nie będzie bo w pruszkowie cię nikt nie przyjmie,
      oglądałeś może program uwaga na tvn jak ja szukałem lekarza w pruszkowie dla
      dziecka- nie udało mi sie nawet przy pomocy telewizji- dopiero w grodzisku mi
      się udało
      jak chcesz to zobacz uwaga.onet.pl/1380527,archiwum.html
      • margot79 Re: Służba zdrowia 28.02.07, 09:39
        A mnie jeszcze dodatkowo poraził sposób rejestracji chorych do lekarza
        rodzinnego na ulicy Helenowskiej. Otóż, trzeba się zapisywać z kilkudniowym
        wyprzedzeniem! Przepraszam, mam sobie z kalendarzem zaplanować, kiedy zachoruję?
        Owszem, są niby 4 numerki (sic!) dziennie do rozdysponowania dla nagłych
        wypadków. Ale i tak pewnie marne szanse na ich dostanie.

Przyznam się, ze mnie to zszokowało... Rozumiem, że do specjalisty, ale do
        lekarza pierwszego kontaktu??

W niedzielę miałam zawalone gardło. Cóż, pomogła medycyna ludowa. :/
        • erleusortok Re: Służba zdrowia 28.02.07, 11:44
          margot79 napisała:
          > A mnie jeszcze dodatkowo poraził sposób rejestracji chorych do lekarza
          > rodzinnego na ulicy Helenowskiej. Otóż, trzeba się zapisywać z kilkudniowym
          > wyprzedzeniem!

Zmień przychodnię. Przejdź się lub może nawet przedzwoń po kilku pytając, jaka jest szansa na szybkie dostanie się do lekarza (a najlepiej na wizytę domową). Zapisz się tam, gdzie podadzą Ci najkrótszy termin. W końcu mamy prawo wyboru, bodajże raz w roku mamy prawo bezpłatnie zmienić lekarza pierwszego kontaktu wedle własnego widzimisię. Jeśli wszyscy byśmy zaczęli tak robić, przychodnie nie potrafiące dobrze zorganizować swojej pracy zaczęłyby tracić pacjentów (=pieniądze) i albo coś by z tym zrobiły, albo by padły. Widząc długą kolejkę w sklepie zazwyczaj mijam go i idę do innego, czemu z przychodniami miałoby być inaczej?
          • margot79 Re: Służba zdrowia 28.02.07, 16:11
            erleusortok napisał:

> margot79 napisała:
            > > A mnie jeszcze dodatkowo poraził sposób rejestracji chorych do lekarza
            > > rodzinnego na ulicy Helenowskiej. Otóż, trzeba się zapisywać z kilkudniow
            > ym
            > > wyprzedzeniem!
            >
            > Zmień przychodnię. Przejdź się lub może nawet przedzwoń po kilku pytając, jaka
            > jest szansa na szybkie dostanie się do lekarza (a najlepiej na wizytę domową).
            > Zapisz się tam, gdzie podadzą Ci najkrótszy termin. W końcu mamy prawo wyboru,
            > bodajże raz w roku mamy prawo bezpłatnie zmienić lekarza pierwszego kontaktu we
            > dle własnego widzimisię. Jeśli wszyscy byśmy zaczęli tak robić, przychodnie nie
            > potrafiące dobrze zorganizować swojej pracy zaczęłyby tracić pacjentów (=pieni
            > ądze) i albo coś by z tym zrobiły, albo by padły. Widząc długą kolejkę w sklepi
            > e zazwyczaj mijam go i idę do innego, czemu z przychodniami miałoby być inaczej
            > ?

Wiesz co? Chyba rzeczywiście tak zrobię. Ta była o tyle wygodna, ze najbliżej
            domu, ale... :/
    • checksum Re: Służba zdrowia 28.02.07, 09:59
      Próbowałem wrzucić coś takiego na pruszkow.wiecej.pl, ale uzyskanie samych
      informacji graniczy z cudem. Dla chcącego spróbować - proszę zdobyć informacje o
      dyżurach aptek ;)

pozdrawiam,

K.
    • alabama8 Re: Służba zdrowia 28.02.07, 14:08
      W listopadzie zeszłego roku pisałam do administratorów strony Pruszkowskiej
      www.pruszkow.pl aby uwzględnili w zakładce "Rozkłady jazdy" - naszą SKM-kę -
      niestety - brak odzewu. Mamy za to rozkład jazdy "LOT"-u. :-)
      Co do służby zdrowia to faktycznie informacji brak, albo są sprzeczne. Na
      Helenowskiej na przykład jest ortopeda dziecięcy, ale jak się okazuje - płatny.
      Dentysta NFZ - szukaj wiatru w polu. Szczęśliwy kto znajdzie.
      • katspo Re: Służba zdrowia 01.03.07, 11:23
        Mieszkam od pol roku w Pruszkowie i nie bardzo wiem do ktorej przychodni sie
        przepisac czy przy ul.Drzymaly czy przy Armii Krajowej? A moze jeszcze jakas
        inna placowka. Bede wdzieczna za pomoc.
        • erleusortok przychodnia przy Drzymały 01.03.07, 12:45
          Weź w każdym razie pod uwagę, że w budynku przy Drzymały działa niż jedna przychodnia - jeśli wybierasz się tam na rekonesans, przejdź wszystkie piętra.
          • katspo Re: przychodnia przy Drzymały 01.03.07, 14:22
            dziekuje za podpowiedz:))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka