10.12.10, 15:33
Do Wigilii dokładnie 14 dni-tyle samo do dnia gdy minie dwa miesiące od straty Wojtusia. Boję się togo dnia, tego czasu.
Coraz bardziej chcę powiedzieć o tym wydarzeniu mojej mamie, ale też ciężko znaleźć dobry czas. Ona nie wiedziała nawet że jestemw ciąży. Mieliśmy jej powiedzieć to tym okropnym weekendzie ale nie zdążyliśmy. Ma na głowie sama wiele trosk teraz i chorą po udarze swoją mamę więc nie chcę jej dokładać zmartwień.
Nie wiem jednak jak przetrwam ten czas przy wspólnym stole... sad
Chyba po raz pierwszy nie chcę spędzać Wigilii z rodziną ale na cmentarzu, w ciszy
Obserwuj wątek
    • caarolcia Re: Święta 10.12.10, 22:59
      W Wigilię minie dokładnie miesiąc od najgorszego dnia w naszym życiu. Święta mnie dobijają, nie mam na nie ochoty. Jak widzę te reklamy w tv szczęśliwych rodzin przy choince... Ale z drugiej strony nie chce popsuć świąt synkowi, nie jest przecież niczemu winny. W ogóle ten rok to jakiś koszmar dla nas. Zaczęło się już w styczniu i tak się ciągnie zła passa chorób, nieszczęść, niepowodzeń. Wczoraj mąż zgubił obrączkę i jeszcze bardziej jestem zdołowana. Ciągle coś nie tak. Zostały 3 tygodnie tego roku a ja aż się boje co jeszcze może się wydarzyćuncertain
    • kinu-lka Re: Święta 11.12.10, 08:46
      Wiem, co przeżywasz. Ja dowiedziałam się o tym, że ciąża nie rozwija się, na 2 dni przed Wigilią tamtego roku. To był koszmar i straszny cios, którego się nie spodziewaliśmy zupełnie. Powiedzieliśmy o tym rodzicom, zarówno moim jak i męża, i dzięki temu udało nam się jakoś przetrwać te okropnie smutne Święta. I nie chodzi tu o to, że rodzice jakoś bardzo nas pocieszali czy robili coś szczególnego. Oni po prostu dali nam czas na płacz i przeżycie tej tragedii- takie psychiczne przyzwolenie. Nie wymagali od nas abyśmy uśmiechali się i radowali tymi świętami, nie oczekiwali też, że będziemy chcieli spotykać się z rodziną itd. Ale było to możliwe tylko dzięki temu, że wiedzieli o tym co się stało.
      Nie namawiam Cię do tego, abyś powiedziała swojej mamie o poronieniu, rozważ po prostu w swojej głowie, co będzie lepsze dla Ciebie i odpowiedz sobie na pytanie jak chciałbyś spędzić te święta....
      ściskam Cię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka