szyanro 09.03.07, 10:41 Nie wiem co Wy sądzicie na ten temat, ale wg mnie już się nie wyrabiają z terminem na stan "0". Czy może mam mylne pojęcie co ten stan zerowy oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szyanro Re: Stan "0" 09.03.07, 11:44 Rozmawiałem z nadzorcą budowlanym GreenHousu, etap 0, ktorego oddanie przewidywano na 10-III będzie miał poślizg 3 tygodni! Oczywiście podkreślił, że następne będą nawet wcześniej... :\ Odpowiedz Link Zgłoś
wljakub Re: Stan "0" 09.03.07, 13:35 łudzę się nadzieją, że "byle wyjść z ziemi", poźniej powinno pójść szybciej.. aż dzisiaj zajrzę do umowy jak to jest opisane z tymi etapami budowy hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
szyanro Re: Stan "0" 11.03.07, 14:44 Najfajniejsze jest to, że każdy mówi coś innego co do terminu. Nadzorca, że potrwa to jeszcze 3 tygodnie, prezes AMIGOS MDC że 1 tydzień, a koleś na budowie, że 2 tygodnie...LW Development i prezes tłumaczy się tym, że ruszyli z budynkiem B, bo teraz jest najlepiej robić ten etap prac, zaraz po zimie, dopóki poziom wód jest niski, ale kolo z budowy powiedział, że B robią w przerwach technologicznych budynku A, ale rzeczywiście powiedział też, że są do przodu z ogółem, tylko co mnie obchodzi budynek, który akurat będzie tylko zasłaniał mi słońce nad ranem, skoro bank będzie badał etap budowy budynku A...ale to już chyba tylko mój problem :\ Odpowiedz Link Zgłoś
wljakub Re: Stan "0" 13.03.07, 10:16 Wydaje mi się, że prace przy obu blokach jednocześnie były nieuniknione, ponieważ mamy wspólny garaż, ale dziwi mnie w takim razie, że developer nie przewidział takiego biegu rzeczy i zadeklarował terminy, z których teraz się nie wywiązuje :( szyanro - masz jakieś problemy z bankiem? mam nadzieję, że mój nie będzie się za bardzo burzył. w razie czego będziemy dumać co zrobić z tym fantem.. Odpowiedz Link Zgłoś
tajemniczki Re: Stan "0" 20.03.07, 11:24 czy ktos byl na budowie i wie jak wygladaja teraz prace? Odpowiedz Link Zgłoś
wljakub Re: Stan "0" 20.03.07, 11:40 Ja byłem w niedzielę wieczorem, ale jedyne co zobaczyłem to ciemność :) Generalnie ostatnie newsy, sprzed ok. 2 tygodni to wylewanie fundamentów ścian parkingu podziemnego, ale jak już wspomniałem po ciemnku nie było widać (z daleka), czy udało się już zakończyć ten etap.. Odpowiedz Link Zgłoś
pawelianeta Re: Stan "0" 20.03.07, 17:22 My byliśmy w sobotę i trwało wylewanie ścian garażu, ale jeszcze ten etap nie został zakończony. Potrwa to jeszcze ok tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
wljakub Re: Stan "0" 20.03.07, 17:42 ..dla zaniepokojonych (czyli również siebie ;) ) dodałem kilka nowych fotek z budowy.. Odpowiedz Link Zgłoś
maciusihelenka Re: Stan "0" 21.03.07, 07:36 Byłem wczoraj na budowie i muszę przyznać, że spodziewałem się, że ściany "stanu O" będą już stały. Niestety jak widać na zdjęciach, które umieścił wljakub, ściany są wylane tylko w połowie :(. Zakładając, że mają w tej chwili poślizg 11 dni to można przewidywać, że opóźnienie "stanu 0" sięgnie 3 tygodni. Miejmy nadzieję, że po stanie "0" to już kolejne etapy będą terminowo. Za to dobrze im idzie budowa drugiego budynku fundamenty już prawie wykończone (szkoda, że za nasze pieniądze :(). Pozdrawiam wszystkich mieszkańców "GrennHouse", szczególnie trzecie piętro z północnej części. Maciek Odpowiedz Link Zgłoś