09.03.07, 10:41
Nie wiem co Wy sądzicie na ten temat, ale wg mnie już się nie wyrabiają z
terminem na stan "0". Czy może mam mylne pojęcie co ten stan zerowy oznacza?
Obserwuj wątek
    • szyanro Re: Stan "0" 09.03.07, 11:44
      Rozmawiałem z nadzorcą budowlanym GreenHousu, etap 0, ktorego oddanie
      przewidywano na 10-III będzie miał poślizg 3 tygodni! Oczywiście podkreślił, że
      następne będą nawet wcześniej... :\
      • wljakub Re: Stan "0" 09.03.07, 13:35
        łudzę się nadzieją, że "byle wyjść z ziemi", poźniej powinno pójść szybciej..
        aż dzisiaj zajrzę do umowy jak to jest opisane z tymi etapami budowy hmmm
        • szyanro Re: Stan "0" 11.03.07, 14:44
          Najfajniejsze jest to, że każdy mówi coś innego co do terminu. Nadzorca, że
          potrwa to jeszcze 3 tygodnie, prezes AMIGOS MDC że 1 tydzień, a koleś na
          budowie, że 2 tygodnie...LW Development i prezes tłumaczy się tym, że ruszyli z
          budynkiem B, bo teraz jest najlepiej robić ten etap prac, zaraz po zimie, dopóki
          poziom wód jest niski, ale kolo z budowy powiedział, że B robią w przerwach
          technologicznych budynku A, ale rzeczywiście powiedział też, że są do przodu z
          ogółem, tylko co mnie obchodzi budynek, który akurat będzie tylko zasłaniał mi
          słońce nad ranem, skoro bank będzie badał etap budowy budynku A...ale to już
          chyba tylko mój problem :\
    • wljakub Re: Stan "0" 13.03.07, 10:16
      Wydaje mi się, że prace przy obu blokach jednocześnie były nieuniknione,
      ponieważ mamy wspólny garaż, ale dziwi mnie w takim razie, że developer nie
      przewidział takiego biegu rzeczy i zadeklarował terminy, z których teraz się
      nie wywiązuje :(
      szyanro - masz jakieś problemy z bankiem? mam nadzieję, że mój nie będzie się
      za bardzo burzył. w razie czego będziemy dumać co zrobić z tym fantem..
    • tajemniczki Re: Stan "0" 20.03.07, 11:24
      czy ktos byl na budowie i wie jak wygladaja teraz prace?
      • wljakub Re: Stan "0" 20.03.07, 11:40
        Ja byłem w niedzielę wieczorem, ale jedyne co zobaczyłem to ciemność :)
        Generalnie ostatnie newsy, sprzed ok. 2 tygodni to wylewanie fundamentów ścian
        parkingu podziemnego, ale jak już wspomniałem po ciemnku nie było widać (z
        daleka), czy udało się już zakończyć ten etap..
        • pawelianeta Re: Stan "0" 20.03.07, 17:22
          My byliśmy w sobotę i trwało wylewanie ścian garażu, ale jeszcze ten etap nie
          został zakończony. Potrwa to jeszcze ok tygodnia.
      • wljakub Re: Stan "0" 20.03.07, 17:42
        ..dla zaniepokojonych (czyli również siebie ;) ) dodałem kilka nowych fotek z
        budowy..
        • maciusihelenka Re: Stan "0" 21.03.07, 07:36
          Byłem wczoraj na budowie i muszę przyznać, że spodziewałem się, że ściany "stanu
          O" będą już stały. Niestety jak widać na zdjęciach, które umieścił wljakub,
          ściany są wylane tylko w połowie :(.

Zakładając, że mają w tej chwili poślizg 11 dni to można przewidywać, że
          opóźnienie "stanu 0" sięgnie 3 tygodni. Miejmy nadzieję, że po stanie "0" to już
          kolejne etapy będą terminowo.

Za to dobrze im idzie budowa drugiego budynku fundamenty już prawie wykończone
          (szkoda, że za nasze pieniądze :().

Pozdrawiam wszystkich mieszkańców "GrennHouse", szczególnie trzecie piętro z
          północnej części.

Maciek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka